goller gol sayılmaz aslında biri saçma bir şekilde çarptı girdi diğeri penaltı ama gücü yerine gelmiş gibi. Sezon arası kampını hem takımımız hem Semih verimli geçirmişler.
Printable View
Beykan'a şans verdiği için Aykut Kocaman'ı tebrik ediyorum, Anlamsız bulduğum Cristian ve Kuyt değişikliklerine ilaç gibi geldi.
Gençlerimizin muazzam oyunu sevindirirken yabancıların mevcut durumu gerçekten de sıkıntı. İkinci yarı Meireles'in ciddi ciddi oyundan çıktığını sanıyordum, 80'lerde adını duydum sahadaymış, İlk yarı bir kaç müdahalesi var ki hepsi kartlık. 10 milyon €'luk adam kaçak top oynarken, Salih sahanın yıldızıysa Meireles'in kendine gelmesi gerekiyor, Galatasaray maçında da sahada yoktu ta ki olaylar yaşanana kadar. Stoch dışında yabancı oyuncular vasatları oynuyor bu böyle olmamalı, tonla para verdik biz bu oyunculara, takımı ayakta tutmak onların elinde.
Volkan'ın kafa hala başka yerlerde artık sahaya dönmesi lazım, baş yakabilir.
Meireles, Stoch, Baroni
verilen paralar yazık bana göre. Şu Beykan, Salih, Recep gibi gençlerin aldığı paraların 10 katını 20 katını alıyorlar ancak sahaya verdikleri onlar kadar bile değil.
beykanin golu nasildi videosu varsa paylasirmisiniz,tebrikler fb.
Beykan'ın gol atmasına çok sevindim.Umarım gençler böyle kendilerini bozmadan devam ederler.
Hiç katılmıyorum.
Meireles kısa ara verdi. Kötü maç oynama kredisi de var. Çok kaliteli bir oyuncu. Sezona da iyi başladı, iyi götürdü uzun süre. 10 Milyon Euro verildi, iyi de maaş alıyor, 1 kuruşuna acımıyorum. Hakediyor tamamını. Selçuk İnan'a verilen paraya yazık diyebiliyor musunuz?
Stoch'da gerileme var ama 5,5 Milyon Euro'ya alındı. Yaşı itibari ile fazla da değildi mebla. Amrabat'a verilen para daha yüksek örneğin.
Baroni için zamanında ciddi bedel verilmiş olabilir, o mebla fazla da ama aslında iyi bir oyuncu. Ondan ofansif hücum performansı neden bekleniyor anlamış değilim. Kadro için gayet iyi bir önlibero. Rotasyonda bu tarz oyuncular bulunması gerekiyor. İlk 11e monte etmek zorunda değilsin.
Beykan, Recep ve Salih'in önünde uzun bir yol var. Hemen ilk 11e monte edemezsin. Önünde bir lig var, yarışıyorsun. Zamanla olacak her şey, bu oyuncular hazır değil. Yem edemezsin hemen.
Bu arada Fenerbahçe'nin gençlerini takdir ettik ki bence takdir edilecek 2 genç daha vardı onlar da Bursaspor'da oynayan 16 yaşındaki Mustafa Batuhan Altıntaş ve 17 yaşındaki Ozan Tufan'dı. Bana göre gayet iyi bir mücadele ortaya koydular. Fenerbahçe'ye karşı Şükrü Saraçoğlunda sırıtmadan oynamak kolay değil, bu oyuncuları da beğendiğimi belirteyim.
@ABOOO
Ben bir oyuncuya fazla miktarda para verilcekse o oyuncunun ön libero olmamasını tercih edenlerdenim. Meireles ortasaha direncini sağlıyor, önemli toplar kesiyor olabilir. Ancak bu olaylar bana göre başkaları tarafından da yapılabilecek işler. Selçuk Şahin kafasını kaldırıp pas atabiliyor veya istediği yere istediği pası atabiliyor olsa sizce Meireles' e gerek olur muydu ? Selçuk' a verilen paraya acımıyorum, çünkü yerine oynayabilecek bir gencimiz yok şuan. Ayrıca Selçuk' un rolü Meireles' in rolü ile aynı değil benim gördüğüme göre.
Ben bonservis bedellerinden bahsetmiyorum. Oyunculara verilen paralardan bahsediyorum. O yüzden buradaki yorumunuz yanlış olmuş. Ayrıca Galatasaray örnekleri vermeden önce onlar hakkındaki düşüncelerimi de bilmeniz lazım. Nitekim Amrabat' a verilen her kuruşun da zarar ziyan olduğunu düşünüyorum
Baroni kariyerinin hiçbir yerinde iyi oyuncu olarak adlandırılmadı. Kariyerinde hiçbir zaman da bir takımın önemli oyuncusu olamadı zaten. Size göre iyi oyuncu olabilir. Haklı da olabilirsiniz. Ancak Fenerbahçe' nin sisteminin oyuncusu olmadığı açık. Rotasyonda bu tip oyuncular yerine bu tip genç oyuncuların bulunması taraftarıyım. Baroni şu kadroda olmasın onun yerine Salih olsun benim için daha iyi.
Bu oyuncular hazır değiller, evet. Ancak bu oyunculara örnek olacak abilerinin onlardan fazla mücadele etmesi gerekmez mi? Doğru olan bu değil midir?
ek: Meireles tam olarak bir ön libero değildir,evet. Ancak Fenerbahçe' de kullanılma açısından konuştum.
@balde_mir_07
Batuhan' ı ben de çok beğendim. Kesinlikle gelecek vadediyor.
@ABOOO arkadaş oyuncuların aldığı paralardan söz etmiş sen bonservis bedellerini kıyaslıyorsun :) Tabi hemen Galatasaray oyuncularıyla mukayese edilmesi şaşırtmadı.Meireles daha çok yeni paralar yazık diyemeyiz,Stoch'da çok fazla bir paraya alınmadı ve genç oyuncu ama Cristian konusunda hem verilen bonservis ve verilen maaşa yazık bence de.ABOOO'nun bonservis bedeli hesaplamasına ithafen söylüyorum.
ertuğrul sağlam: "fenerbahçe, gruptaki sivas maçında tam kadro oynamazsa, ligde kendisi belki benzer bi durumla karşılaşır"
dinleyen oldu mu böyle bir şey dedi mi gerçekten..
Herkesin ağzında o laf var. Anlamadım ben tehdit falan mı acaba? Kendisi alışkındı karşısında yarım takım bulmaya ama, neyse..
sporxte açıklaması bu şekilde.Quote:
FENERBAHÇE'YE MESAJ
Fenerbahçe sorumluluk sahibi olarak Sivasspor deplasmaninda nasıl oynayacağını biliyor, kendileri de aynı şeyi yaşayabilir. Kendi başlarına gelmiş gibi düşünerek, sorumlu insanlar gibi hareket edeceklerdir diye tahmin ediyorum. Fenerbahçe büyük bir camia, hep berabere göreceğiz. Elbette farklı bir motivasyon oluşabilir. "
Saçmalamış kusura bakmasın. Zaten Ertuğrul Sağlam mağlubiyet alırken veya işler iyiye gitmiyorken tanınmaz hale geliyor.
Yazdıklarımı parça parça ikinize de cevap olarak yazıyorum.
Kıyas yapmadım. Sadece fazla olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Özellikle Meireles ile Salih arasında uçurum var. Neye göre Meireles gitsin, Salih kalsın deniliyor çözemiyorum. Bunu bana anlatmaya, ikna etmeye çalışmayın lütfen. Meireles çok kaliteli bir oyuncu. Daha geçen gün Araştırma Forumu'nda Meireles'in en çok koşan, mücadele eden oyuncu olduğu söyleniyordu (Oynarken Premier League'de dahi). Neye göre mücadele farkından bahsediyoruz? Meireles Fenerbahçe için nimettir, Fenerbahçe'nin elinin tersi ile tepme lüksü yok.
Meireles sadece önlibero da değil, ofansif yetenekleri de var. Pas hızını da artırıyor, oyunu açıyor, tempoyu ayarlıyor. Çabuk karar veriyor. Emre'nin işini Meireles yapıyor, bireysel katedemiyor o ayrı mesele. Olmadığı maçlarda nasıl tel tel dökülüyoruz ortada. Bana kalsa bugün Napoli ile Gökhan İnler konusunda görüşürüm. Esas Fenerbahçe'nin o bölgede Topal'ın yerine pas hızını arttırabilecek savunmaya dönük orta sahaya ihtiyacı var, Meireles'in yerine değil. Meireles'i tartışıyoruz inanılır gibi değil. Porto, Liverpool, Chelsea gibi kariyerli bir oyuncu Meireles. Resmen şansa transfer ettik. Yaptığı iş başkaları tarafından yapılabilecek diye küçümsemeyelim. Öyle olsa orta sahalar bu kadar pahalı olmazdı. Kolay değil orta sahanın ortasından oynamak. Meireles teknik bir oyuncudur, önlibero değil.
Selçuk İnan ile aynı tip oyuncudur Meireles. İkisi de bireysellikten uzak oyuna katkı veren, dikine topla katedemeyen, iyi pas yapan, çabuk pas geldikçe oyunu hızlandıran, doğru yer tutup daraltan ağır ve teknik oyuncular. İkisi de çok mücadele ediyor ve tam bir önlibero değiller. Yanılıyorsunuz.
Stoch tartışılabilir ama Meireles ve Cristian'ın rotasyondaki yerleri tartışılmamalı. Meireles ilk 11, Cristian ise iyi bir yedek oyuncu ve kadro için doğru oyuncular. Stoch'un dalgalı performansından ben de rahatsızım. Ciddi bir çıkış yaptığı gibi, ciddi bir düşüş gerçekleştiyor. Hâlâ satılabilir, ki bence satılacak.
Popülist davranarak asla ilk 11e monte etmeye çalışmamalı Aykut Kocaman bu genç oyuncuları. Esas o zaman hata yapmış olur. Zamanla süreleri düzenli artmalı. Ne o seviyede deneyime ne de henüz o seviyede oyun bilgisine sahip değiller. Zamanla kendilerini geliştirdikçe formayı zorla alacaklar.
Önliberoya verilen para yazık değildir. O bölge en zor oynanan yer. Santrafor, hücum kanatları sadece önüne doğru oynar. Defans da sadece geriye doğru yer tutmaya çalışır. Orta saha ise her iki bölgeye de doğru pozisyon alıp, her ikisi bölgeyi de yönetmek zorunda. İki taraftan da hareket bekleniyor. Sürekli öne geri kontrol etmek kolay değil, çok daha geniş alana hükmediyorsunuz. En zoru orta saha oynamak, en çok pres ve mental baskıyı da orta saha alır. Oyunu da orta saha belirler.
100 CA seviyesinden genç bir oyuncuyu 140 CA seviyesinden görmekten bir anca vazgeçmek gerekiyor. Messi'nin çıkışı, Thiago Alcántara'nın çıkışı gibi değil. O tarz bir oyuncu söke söke alır anında formayı.
Saçmalamış. Sivas deplasmanına kar kış soğuk birde asları mı götürcez ? Gruptan çıkmayı garantilemişiz hiç yoktan sakatlık riskine ne gerek var ?
Koyu yerlerden dolayı görüş ayrılıklarımız olduğu yerlerde size cevap vermiyorum. Mavi yerlere kesinlikle katılıyorum.
Karşıt görüşlere saygı göstereceğiniz, dinleyeceğiniz ve önem vereceğiniz zaman her zaman tartışabiliriz. Ancak bu bakış açısıyla ben ancak iyi geceler dileyebilirim.
Sağlam boş konuşmaz.
İnşallah yedeklerle çıkmayız
Sağlam'ın saçmaladığı çok belli. Şu ana kadar ligde FB'ye karşı tüm takımlar farklı motivasyonlarla ve kadrolarla çıktılar. Hepimiz FB ile oynayan takımın 90 dk sahasından çıkmazken, FB'nin rakibinden 20 dakikada 4 gol yediğini biliyoruz. FB kendi çıkarları için oynar, ister yedek kadroyla ister as kadroyla. Sen işini ciddiye alsaydın da Kadıköy'de as oyuncularını oynatsaydın. Zaten FB tüm kupa maçlarına en az 5-6 yedek oyuncuyla çıkıyor, Sağlam neyin kafasını yaşamış anlamadım.
Ertuğrul Sağlam uyanıklık yapmış, eğer Fenerbahçe kaybederse işte bu yüzden elendik demek için önceden bahane oluşturuyor. Şampiyon olmakla büyük olunmaz.
Üç kulvarda mücadele eden Ertuğrul Sağlam'ın takımı değil Aykut Kocaman'ın takımı. Fırsattan istifade garantilemiş iken gruptan çıkmayı elbette forma şansı bulmayan oyuncuları oynatacak kalan maçlarda. Oynatmaz ise Aykut Kocaman hata yapar. Daha transfer bile yapılmamışken oluşacak sakatlıklar Fenerbahçe'yi zor durumda bırakır. İkinci yarı dört büyükler karşısında daha sert rakipler bulacak. Ertuğrul Sağlam'ın açıklamaları çok gereksiz. Madem önemsiyorsun bu kupayı gençleri oynatmak yerine Beluschi, Batalla, Pinto ile çıksaydı Fenerbahçe karşısına.
Salih konusunda ise adamın transferini Beşiktaş yönetimi bitirme noktasına getirdi Fenerbahçe aldı :) Bizde oynasa Salih - Oğuzhan ikilisi müthiş olurdu. Bu iki oyuncu bu yaz düzenlenecek şampiyonada oynayacaklar dimi ? Oynarlarsa iki oyuncuda performanslarıyla fazla göze batabilir. İki oyuncuda takımları için gelecek adına büyük kazanç olacak.
Mersini 3-0 yenip grup liderligini buyuk olcude garantiledik.
adrian nasildi bugun trabzonlu arkadaslar izliyemedim bugun maçi islerimden dolayi
Adrian bugun takimin en iyisiydi.
4lu defansin 3'u Trabzonluydu. Abdullah Karmil ilk resmi macina cikti fenada oynamadi Mehmet Yildiz ve Nobre gibi tecrubeli adamlara karsi. InsAllah gec kalmamistir kendini gelistirmeye, yas olmus 25. Israr edilirse bu rotasyon oyuncusu daha cikabilir.
Krasic kadroya alınmamış hadi hayırlısı. Kupa maçında bile kadroya giremediyse artık birşey beklemeyelim, belki seneye toparlar rotasyon oyuncusu olur. Ama en azından 10 milyon EURO çöpe gitti ben çok umutluydum bu adamdan.
İlk 11 oyuncuları oynamaz umarım. Sivas deplasmanı Ocak ayı soğuk ve saha çok kötüdür. Sakatlık riski çok fazla garantiledik zaten kasmaya gerek yok Krasiç'te çabuk sakatlanan bir isim bu yüzden götürülmemiş olabilir.
Keşke öyle olsayydı ama Stoch bile kadroya alınmışken Krasic yok. Ben bu sene artık 1 maçta bile fayda sağlayacağını zannetmiyorum. Seneye de zaten toplam 2 sene boyunca düzgün maç yapmamış bir futbolcu olacak ve açıkçası yine pek katkı vereceğinni düşünmüyorum. Umarım yanılırım.
Aykut Kocaman'ın Krasic'i düşünmediği ve oyuncunun da ayrılmak istediği söyleniyordu, bu durumla örtüşüyor sanki. Transfer dönemi bitmeden yollar ayrılabilir gibi geliyor bana.
Keşke öyle olsa zararın neresinden dönersek kardır, belki 4 milyona falan satılır arada 3 milyon + yıllık ücretinin yarısı olan 1 milyon bize hayırlı olsun hiç olmazsa daha fazlla zarar etmeyiz. Bir de update sonrası özellikleri düşürüleceği için Krasic'i kovmakla uğraşmayız :D.
Bugun Bursa kazanırsa büyük ihtimal biz yarın kazanamayız tüm gücüyle oynar Sivas.Krasic'in götürülmemesi iyi olmus aylardır diyorum umudu kesin o adamdan alısma süreciymis sakatlıktan cıkmıs filan hikaye hiçbir iyi hareketi yok hani ben geliyorum dercesine.Bu sezon öyle yedek filan gecirir bir şekilde sezon sonuda yarı fiyatına belki gider.