-------aurelio
---hamit--emre
v.şen--------arda
-------semih
volkan şen'in bir sakatlığı var mıydı bilmiyorum ama böyle bir kadro ile çıksaydık maç 3-2 bitmezdi bence.
Printable View
-------aurelio
---hamit--emre
v.şen--------arda
-------semih
volkan şen'in bir sakatlığı var mıydı bilmiyorum ama böyle bir kadro ile çıksaydık maç 3-2 bitmezdi bence.
Öncelikle 2 de 2 yaptığımız için takımımızı ve Hiddink i can-ı gönülden kutluyorum....Maça gerçekten çok kötü başladık.Özellikle Tuncay çok kötüydü.Belçika yine bir duran top organizasyonunda golü buldu.Semih gibi bir oyuncunun alınması gerekiyordu ve onun girişiyle takım canlandı.Önce Hamit ardından Semih hepimizi sevince boğdu.Fakat Onur Kıvrak çok gereksiz bir çıkışla takımı yaktı.Volkan Demirel'in eksikliğini çok hissettik bu pozisyonda..Neyseki Arda biraz da şansının yardımıyla takımı öne geçirdi ve şimdiden Belçika'yla 6 puan fark yapmış olduk.Ayrıca Kazım Halil ve Nuri gibi adamlar dururken Selçuk Şahin ve Tuncay gibi adamların kadroda yer alması çok can sıkıcı....
Süper Sonuç Oldu Gerçekten Arda Gerçekten Müthiş Oynamış Özetlere Baktımda. Güzel Oldu Güzel. Böyle Avusturya,Belçika Gibi Ekiplere Kaybetmememiz Lazım. Biz Zaten Büyük Maçlarda Çok İyi Oynuyoruz. Ek Olaraktan Bugün Oyuncularımızın Maç Kondisyonunun Hazır Olmamasına Rağmen Kazanmakta Gerçekten Güzel Daha Biz Hazır Olduğumuzda Sonuçlar Çok Daha İyi Olacaktır.
onur çok şişirildi bi anda türkiye nin en iyisi ilan edildiQuote:
kime göre neye göre söndü ?
ben hala onur'un çok iyi bir kaleci olacağına inanıyorum ? yan top sorunu çekmesi çok doğal sonuçta 22 yaşında daha . ve şuan 1 numaralı kalecimizin o yaşlarda nasıl hatalar yaptığını çok iyi biliyoruz değil mi?
nedir bu fanatiklik anlamıyorum ya... balonu sönmüşmüş... sanki düşmandan bahsediliyor...
iyi kaleci gelecek de vaadediyor da, kalecilik özellikle cok tecrübe isteyen bi mevki
cok pişmesi lazım bu tarz hatalarla daha iyi seviyelere gelecek eğer mantalitesi kişiliği sağlamsa bu tarz hatalar geliştirir olgunlaştırır kimisinide yok eder tabi kişilikle alakalı büyük oranda..
daha cok yolu olduğunu bilsin yeterki..
Yenmişiz kutlayacağımıza hala Onur'dan falan bahsediyoruz .Onur'un yan toplarda eksiği var sadece o da zamanla tecrübeyle olur .Takım fanatizimliğine gerek yok bu konu için çok alakasız .Adı üstünde Milli Takım yahu bu .
bu arada bir parantez de Ismail'e acmak gerek , cok iyi oynadi bugun , kendine guveni henuz yok , oturdugu zaman cok iyi oyuncu olucakdir , bu arada Gokhan Gonul'de girer girmez Sabrinin 60 dakka boyunca yapamadigini ilk pozisyonda yaparak golu attirdi 2. yaridaki 4-2-3-1 sistemi ile oynarsak Almanya'ya 2 macdada kok soktururuz , bu arada Onur icin konusmak icin cok erken cok iyi bir kaleci olmak icin gereken tum ozellikler var onda ama bizim ulkemizde her macda Buffon gibi oynamazsan boyle adami daha 1 macda harcarlar balonu sondu diyip !
Emre kusursuz oynadı bugün, hayran kaldım izlerken. Hamit ve Arda'da çok iyilerdi. Tuncay'da ki düşüş ise içler acısı. Uzun zamandır 2 maç 6 puan yapamıyorduk bu talihsizliği kırmamız adına harika bir zafer. Gruptaki en önemli rakiplerimizden birine 2 maçta 6 puan fark attık o ayrı bi güzel :)
Ekran başında biz de baya yorulduk ama nihayetinde 3 puan güzel. Almanya'ya 3 puan hediye eden Van Buyten nerdeyse bugün bizden puan çalıyordu. Yan toplardan Türk taraftar olarak o kadar çektik ki ortasahadan serbest vuruşta Ercan Taner çok tehlikeli yerden frikik diyor.
Hamit'i kanat oynatmak yerine göbekte oynattığımızda daha yararlı olduğu tekrar ortaya çıktı. Tuncay da hedef adam olduğunda sağa sola koşmaktan başka hiçbir şey yapamayacağını gösterdi. Oyuna Semih girdiğinde Tuncay'ın da gerilerde o serbest koşularını gördük, ilk yarıda ilerde tek Tuncay'ı görünce ruhum daralıyordu. Göbekteki üçlü hücuma yeteri kadar destek vermiyordu, Hamit sağdan gidemiyordu, Tuncay tek başına ilerde birşey yapamıyordu, Arda solda birşeyler yapmaya çalışıyordu ama nereye kadar yapabilirdi ? İkinci yarı oyuna forvet girince tüm oyuncular yükü paylaştı ve galibiyet geldi.
Bana göre Onur iki golde de hatalı ama 2. goldeki hata çok daha büyük. Yani bir kaleci eğer kaleyi boşaltıyorsa o topa kesinlikle dokunmalı. Hele ki rakibin kulelerden oluşuyorsa kesinlikle dokunmalı. Top uzağa da gidiyordu, gereksiz yere çıktı o topa. Ama bunlar hep tecrübe olacaktır, geliştirecektir eksik yönlerini.
Hazard son dakikada bizi korku tüneline soktu ama çok şükür o pozisyonu da atlattık.
Böylece Belçika'ya 6 puan fark atmış olduk. Tebrikler milli takım.
Omer'ide unutmusum bu arada , yillarin Milli takim oyuncusu gibi cok guven veriyor geride umarim kesilmez ilk 11 den bu performansi ile devam eder
Bu Arada Bence Kalede Sinan Oynamalıydı Hadi Adam Volkan İyi Yedek Bekliyordu. Şimdi Ortaya Birden Onur Çıktı Sinan İyice Gözden Düştü. Sinan Geçen Seneki Performansı Müthiş Ötesiydi Sinan'a Çok Ama Çok Haksızlık Yapılıyor. Daha Yeni Doğmuş Çocuğu Birden Göklere Çıkarmak da Çok Yanlış. Bizim Ülkenin Bu Tutumunu Hiç Sevmiyorum Birden Gazlarsınız Oyuncuyu Pohpohlarsınız Birden de Yerin Dibine Sokarsınız Böyle Anlayış Olurmu.
E formda kendine güvenen, geleceği olan da iyi bir kaleciyide böyle kesmek anlamsız olur bana göre. Sinan kaç kere Milli takımda ciddi maçlara çıktı ki :). Bence Onur hata yaparak öğrenecek bazı şeyleri. Maçı izlemedim ama.
Sinan'ın Tecrübesi Daha Fazla Adam Şampiyonlar Liginde Olsun Ligde Olsun Her Maç Üzerine Kat Ederek Oynadı. Onur Şenol Güneş Gelmeden Önce Hiç Oynamadı Ya Tolga Oynadı Yada Tony Oynadı Ama Şenol Hoca Geldinde Forma Buldu. Hadi Anlarım Çok Oynamışsındır Çok Formdasın Ama Bikaç Maçtanda Hemen Forma Girmez İnsan Sonuçta Motor Değil.
Maçın büyük bölümünü izleyemedim. İzlemeye başladığımda Kompany kırmızı kart görüyordu. İzlediğim bölümde gördüğüm kadarıyla şu mesajda yazdığım gibi Onur her ne kadar iyi bir çıkış yapsa da beni endişelendiriyor. Önem derecesi yüksek maçlarda sıkıntı yarattı. Bu maçta da yediğimi ikinci golde hatası büyüktü. Neyse ki kazandık. Yoksa medyada idam sehpaları hazırlanırdı Onur için. Tuncay'ın Stoke City'deki durumu onu çok kötü etkiliyor. 4 ay sonrası için şimdiden planlarını yapmalı. Yoksa hem Tuncay hem Milli Takımımız bir 6 ay daha kaybedecek. Sağ bekte çok büyük sorun yok ama savunma konusuna birçözüm bulunmalı. Savunmacılarımız asli görevlerini bilmiyorlar bile. Federasyon yabancı savunmacıları yasaklar mı napar bilmem ama acilen bir çözüm bulunmalı. Sol bekimiz yok maalesef. İsmail de olacaksa olsun artık. Sürekli kredi tüketiyor. Aurelio oynadıkca kendini bulacak, belli etti bu maçta. Selçuk Şahin bu maçı da es geçmedi, oynadı. Daha da uzatmayayım. Kaybetsek büyük sıkıntı olacaktı daha Hiddink'in başlangıcında. Zor da olsa kazandık ve bu kritik dönemde bir şekilde atlattık bu maçı.
Rıdvan bu maçta kendinden illallah dedirtti resmen.Kendine hakim olması lazım.Kahvehanede maç izler gibi yorumlar yaptı.
Tebrikler Milli Takım. :) Özellikle 2.yarıda Semih'in girmesiyle Hamit MC'ye,Tuncay AMR'ye geçti ve bu değişiklik maçın kaderini değiştirdi bence.
Onur hatalar yaptı ama bence bu yaşta yapılabilecek hatalar bunlar, milli takım Onur'la devam edebilir yetenekli biri, birkaç hata yapmasıyla onu silmemeliyiz. Sabri dışında defans iyiydi. Aurelio yerine daha formda oyuncularımız var, onlar oynayabilir. Eğer 4-3-3 oynayacaksak mutlaka sağaçık ve forvete daha iyi adamlar bulmalıyız, Tuncay ile olmayacak bu iş.
Gercekten cok zorlu bir mac sonunda kazandik.Belcika'ya 6 puan fark atmamiz cok iyi oldu.Macin genelinde ustun olan taraftik ama ilk yaridaki kadro secimi yanlisti Hiddink'in.Ikinci yari hatasini anlayip Semih ile basladi ve golleride bulduk.Maca Semih ile baslasaydik cok daha iyi olurdu.Ayrica Onur'u da bir macta harcamamak lazim.Kotu oynayabilir ama gelecegi cok parlak destek olmak lazim.
Macta begendigim isimler: Omer,Emre,Arda,Hamit ve sonradan oyuna giren Gokhan'di.Semih'te etkili oldu girdikten sonra.
Bu arada artik Nuri'nin de milli takimda oynamasi gerekiyor ama ilk 18'de bile yok bu nasil is anlamadim ben.Kazim'da oyle en azindan yedekte durmasi gerekiyor ama yok o da.Umarim Hiddink bu mactan dersler almistir..
Tebrikler milli takimimiza..
Klasik duran toptan gol yeme hastalığımız devam ediyor,Onur'un da hatası eklenince gene rahat bir maç izleyemedik.Genel olarak beğendim takımı Emre,Hamit,Arda iyilerdi defansımız da iyiydi.Bu arada bu takımın 1.kalecisi Volkan şimdilik kim ne derse desin.
Rıdvan Dilmen de keşke her maçı yorumlasa...
Demiştim Belçika'yı bu kadar büyütmeye gerek yok diye.O süper denilen Kompany takımı yakan isimdir bence.Belçika oynamadan puan alacaktı iyikide alamadılar.Sürekli kafa topları ile gelen bi takım atakları yok doğru dürüst.2-2 bitecekti ALLAH'tan böyle bişey olmadı kazandık.2.yarıda çok çok iyiydik hakkımızla kazandık
2 maç 6 puan ilerleyen maçlarda grup birinciliği için Almanya ile çekişmemizde büyük avantaj olacaktır.
Onur çok yetenekli bir kaleci,nerden baksanız daha 10-15 yıl Milli Takımın kalesini koruyabilir,yalnız şu anda uluslarası maç tecrübesi yok.Bugünkü yetenekleri ile Avrupa'nın en iyi liglerinde çok rahatlıkla forma giyebilir.Trabzonspor'da daha 1.5 senedir resmi maçlara çıkan bu kalecimizin biraz daha tecrübelenmesi gerekiyor.Volkan'ın yokluğunda Sinan Bolat'ın forma giymesi gerektiğini düşünüyorum.
Arda,Emre ve Hamit bugün galibiyetin baş mimarlarıydı.Ayrıca Mehmet Aurelio ve İsmail Köybaşı'nı çok beğendim.Gökhan Gönül de oyuna girdikten sonra her zamanki gibi kalitesini konuşturdu.
Ben Volkan Şen'in yavaş yavaş milli takıma adapte olması gerektiğini düşünüyorum.Hamit'ten sağ açıkta tam anlamıyla faydalanmıyoruz.
Tuncay'daki form düşüklüğüne de çok üzülüyorum.Ocakta daha sık forma giyeceği bir takıma transfer olmalı.
Ayrıca bu bir milli maç,yorumcularımızın samimiyeti çok normal.Keşke her maçı Rıdvan Dilmen yorumlasa .
tribünler fenerbahçe diye bağırdı.
milli maçlarda tribünlerin kulüplere tezahürat yapmasını doğru bulmuyorum şahsen.
olmamalıydı bu.