Hamburg Elini Cabuk Tuttu
Bundesliga ve UEFA'da işleri yolunda giden Hamburg'da, Freiburg'un Burkina Faso'lu ortasaha futbolcusu Jonathan Pitroipa ile sezon sonundan başlamak üzere 4 yıllık kontrat imzalandığı açıklandı.Bundesliga 2'de şampiyonluk mücadelesi veren Freiburg kulübüyle mevcut sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 21 yaşındaki futbolcu yaptığı açıklamada, "Avrupa'ya geldiğim zaman en önemli amacım üst sınıf bir kulüpte futbol oynamaktı. Hamburg da, muhteşem taraftara, etkileyici stadyuma ve güçlü futbolculara sahip büyük bir kulüp" dedi.Alman kulübün sportif direktörü Dietmar Beiersdorfer ise yaptığı açıklamada, "Transferin çözümlenmesinden dolayı herkes çok mutlu. Kendisini yakından takip ediyorduk ve hem hızı hem de teknik kapasitesiyle takımımıza çok şey katacağına eminiz" dedi.Genç futbolcu, 2004 yılından beri hizmet verdiği Freiburg'da bu sezon 14 lig maçında görev almış ve 4 kez de fileleri havalandırmıştı.
Luca Toni, Milan'a imza atmış!
Bayern Münih'in geçtiğimiz yaz Fiorentina'dan büyük bir gürültüyle transfer ettiği Luca Toni, aslında ilk imzayı Milan'a attığını açıklayarak şaşırttı.
Özellikle de İtalya'da, "Toni konusunda neden büyük İtalyan takımları uyanmadılar?" şeklinde sorular soran futbol otoriteleri, yanıtlarını birinci ağızdan aldılar. İtalya'nın dev takımlarıyla daha önce kurduğu tüm temasları anlatan golcü futbolcu, "İki sene önce İnter veya Juventus’a gidebilirdim. Ancak bu transferler son anda iptal olmuştu. Milan’ın durumu ise farklı. Onlarla anlaşmanın ötesinde imza bile atmıştık" dedi.
Roma'yla da daha önceleri bir görüşme yaptığını belirten Toni, böylece "İtalyan devleri Toni'yi görmedi" şeklindeki yargıyı kırdı.
Öte yandan Serie A'nın gidişatını da yorumlayan 30 yaşındaki futbolcu, “İnter ligdeki en güçlü ekip. Onları durdurmak neredeyse imkansız. Milan derbisinde bunu kanıtladılar. Bana göre o maçta İbrahimoviç, Kaka’dan çok daha iyiydi" dedi.
Fiorentina'da forma giydiği iki sezon boyunca müthiş bir performans göstererek büyük bir şöhret elde eden golcü futbolcu, yaz aylarında transfer olduğu Almanya'nın Bayern Münih takımıyla şu âna kadar çıktığı 20 karşılaşmada 15 gole imza attı. Nasıl yorumlamalı? Bundan iyisi, Şam'da kayısı...
Dortmund dan Cifte Transfer
Bundesliga ekibi Borussia Dortmund, Partizan'ın kaptanlığını yapan Sırp sağ kanat oyuncusu Antonio Rukavina'yı 4 yıllığına renklerine bağlarken, Bayern Münih'in 19 yaşındaki golcüsü Mats Hummels'i de 18 aylığına kiraladı.2007 yılının Ocak ayından itibaren Partizan forması giymeye başlayan 23 yaşındaki futbolcu, bu sezon ligde 17 maçta da görev alarak takımının 6 puan farkla ilk yarıyı lider bitirmesine yardımcı olmuştu.Bonservisi için 2.5 Milyon Euro ödenen ve 2012 yılına kadar sözleşme imzalayan Rukavina, Sırbistan Milli takım formasını ise 7 defa giymişti. Toplam 45 maçta görev alıp 3 gol attığı Partizan'da kısa sürede kaptanlık görevine getirilen Sırp futbolcuyla ilgili eski kulübünden yapılan açıklamada, "Rukavina sağlık kontrolünden geçtikten sonra Dortmund kulübüyle 4.5 yıllık sözleşme imzalamıştır. Kaptanımızı sadece 12 ay gördükten sonra ayrılmak çok üzücü" denildi.Sarı siyahlı kulüp ayrıca, bu sezon sağ bileğindeki sakatlıktan dolayı Bayern Münih'in genç takımında 10 maçta görev alabilen ve 3 gol atan 19 yaşındaki Mats Hummels'i de, 30 Haziran 2009 tarihine kadar kiraladı.Almanya U-21 Milli takım futbolcusu, sezon öncesi hazırlık kampında sakat olan Miroslav Klose, Luca Toni, Lukas Podolski ve Jan Schlaudraff'un yokluğunda çok etkili futbol oynamış ancak daha sonra teknik direktör Hitzfeld tarafından forma şansı bulamamıştı. Bu arada Borussia Dortmund kulübü genel direktörü Hans-Joachim Watzke yaptığı açıklamada, bu sezon Arsenal'de forma şansı bulamayan 39 yaşındaki Alman Milli kaleci Jens Lehmann'la anlaşma zemini aradıklarını belirterek, "Bana göre Jens'le çok pozitif geçen bir görüşme yaptık. Kendisi düşünmek için süre istedi. Ne zaman karar vereceğini bilmiyorum ancak kesinlikle olumlu bir görüşme yaptığımızı ve transfere sıcak baktığını söyleyebilirim" dedi.
Hamit: Daha iyi olmak istiyorum
Bundesliga takımlarından Bayern Münih'te oynayan milli futbolcu Hamit Altıntop, ligin ilk yarısının iyi geçtiğini, ancak bundan sonra daha da başarılı olmak istediğini söyledi.
http://www.ntvspor.net/Images/24273.jpg
Bayern Münih Kulübü'nün internet sitesine açıklamalarda bulunan milli futbolcu Hamit Altıntop, ligin ikinci yarısı için iyi hazırlandığını belirterek, ''Ligin ilk yarısı iyi geçti ama çok daha başarılı olmak istiyorum'' dedi.
İkinci yarı için dinlendiğini, takımla antrenmanlara başlayana dek kendi başına çalıştığını ifade eden Hamit, lige verilen arada önce ailesine vakit ayırdığını söyledi.
Meniskus ameliyatı geçiren Hamit, İstanbul'dan döndükten sonra rehabilitasyon antrenörü Thomas Wilhelmi ile ağırlık testini yaptığını belirterek, ''Herşey çok iyi görünüyor. Bir sorun yok. Pazartesi günü takımla antrenmanlara katılacağımı tahmin ediyorum'' diye konuştu.
Bu sezon başında Almanya'nın güçlü ekiplerinden FC Bayern Münih'e transfer olan ve gösterdiği performansla göz dolduran Hamit, 1'i UEFA Kupası'nda olmak üzere 4 gol kaydetti.
Yeni Ze Roberto Schalke de
Bundesliga ekibi Schalke 04, Botafogo'da forma giyen ve gerçek adı Jose Roberto de Oliveira olmasına rağmen Ze Roberto olarak bilinen ortasaha futbolcusuyla 3.5 yıllık sözleşme imzaladı.Bonservisi için 3 Milyon Euro ödenen 26 yaşındaki futbolcu, Schalke kulübünün resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada, "Benim için çok büyük bir transfer oldu ve kendimi ispatlamak için sabırsızlanıyorum" dedi.Yaz döneminde de Alman ekibin transfer listesinde olan ve kontrat öncesi bir dizi testten geçirilen Brezilya'lı futbolcuyla ilgili konuşan teknik direktör Mirko Slomka ise, "Çok uzun ve yorucu bir sezon geçirdi. Ayrıca omzunda ve kas liflerinde problem vardı ve bu yüzden gerekli kontrolleri yapmak zorundaydık" dedi.Daha önce Japonya'nın Kashima Reysol ve Benfica takımlarında da forma giyen Ze Roberto'nun, Şampiyonlar Ligi'nde Porto ile karşılaşacak olan Schalke 04'ün Antalya'daki hazırlık kampına gelerek yeni takım arkadaşlarıyla tanışacağı bildirildi.Brezilya'lı futbolcu, 2005 yılında Vitoria'dan transfer olduğu Rio de Janeiro temsilcisinde 65 maça çıkmış ve 18 gol kaydetmişti.
Berlin'e Zürich'ten Golcü
Raffael Hertha Berlin'de
Alman ligi ekiplerinden Hertha BSC Berlin, FC Zürih takımında forma giyen Brezilyalı forvet Raffael'i renklerine bağladı.
2005'de İsviçre'nin Zürih ekibine transfer olan 22 yaşındaki Raffael'le ilgili görüşmeler sonuçlandı ve Brezilyalı futbolcu; Gilberto, Mineiro, Lima ve Lucio'nun ardından Berlin ekibinin beşinci Brezilyalı oyuncusu oldu.
Hertha teknik direktörü Lucien Favre'nin Zürih'i çalıştırdığı zamanlardan iyi tanıdığı oyuncuya ödenen ücret açıklanmasa da; Alman basını söz konusu rakamın 5 milyon avro civarında olduğunu iddia ediyor.
Brezilyalı golcü Zürih formasıyla çıktığı 77 maçta 39 gole imza atmıştı. Raffael'in sezon başında alınan ancak bekleneni veremeyen vatandaşı Lima'nın yerine kadroda kendine yer bulması bekleniyor.