Originally Posted by
himone
Konu umarım farklı yerlere gelmez ama Beşiktaş'ın tüm Türklerine verdiği parayı toplayın acaba Alper Potuk'un bonservisi eder mi? veya GS'ın sırf Türk oldukları için Selçuk ve Burak'a ödediği yıllık ücretler veya Sağ bek için harcadığı 10 milyon Euro. Eğer bir kıyaslama yapılacaksa büyükler içerisinde Türklere en az para harcayan takımdır Beşiktaş. Hatta takımdan Gökhan Töre'yi çıkar 1 tane bile Türk oyuncuyu kendi takımımda istemem bu konuyu büyütmemek lazım, ben açıkçası ortada aman aman bir yatırım göremiyorum.
Bu yabancı kuralı 3 yıl önce açıklandı ve 3 yıllık bir uygulama idi, 3 yılsonunda değiştirmeye karar verildi. Bence asıl büyük sorun kimseye sormadan (sordularsa da kimsenin haberi yok) bu kararı almış olmalarıdır. Ayrıca bu karar artık bir daha değişmemek üzere alınmalı. Seney yeni Federasyon gelip değiştiriyorum kardeşim derse ne olacak, her 3-5 yıl içerisinde bu kısır döngüyü yaşamayalım artık.
Kendi takımım adına konuşmak gerekirse, kalede Volkan, olmazsa Mert, Gökhan, Caner, M.Topal, Egemen kafadan 5 tane futbolcu yapıyor ve bunlardan daha kaliteli yabancı bulmak neredeyse imkansız bulsanız takıma 50 milyon Euro maliyeti var. Kaliteli Türk oyuncusu olan oynatmaya devam eder, sanki şimdi GS veya FB bütün takımı Dünya yıldızı doldurabilecek. Asıl önemli nokta rotasyon olacak, örneğin M.Topal'ın yedeği Selçuk Şahindi mecburen. Şimdi yerine daha genç bir yabancı alıp kenarda tutabileceksiniz ve 2. ligde bile zor oynayacak adama yıllık 1 milyon Euro vermeyeceksiniz, veya Ozan Tufan, Tarık gibi genç olup kendini hiçbir arenada ispatlamamış adamlara tonla para vermeye gerek kalmayacak.