Aslan, İtalyan ekibiyle 3 milyon 750 bin euro karşılığında anlaştı
http://amkspor.com/2013/07/15/melo-artik-aslan.html
oba melo yine kiralanmis arkadas 3 yilligina hemde çocuk oyuncagimi bu aliyorsaniz alin bonservisini.
Printable View
Aslan, İtalyan ekibiyle 3 milyon 750 bin euro karşılığında anlaştı
http://amkspor.com/2013/07/15/melo-artik-aslan.html
oba melo yine kiralanmis arkadas 3 yilligina hemde çocuk oyuncagimi bu aliyorsaniz alin bonservisini.
Melo konusunda iki ayrı durum söz konusu ne olursa olsun ben sonuç olarak Melo'yu kadromuza katacağımızı düşünüyorum.
Bu arada sanırım Bruma , Ali Adnan ve Kerim Frei ile ilgimiz son hız devam ediyor bu üçlüyü'de İnşallah takımımıza kazandırırız , Ali Adnan'ı da bir yolunu bulup yerli statüsünde oynatabiliriz bence.
Muslera
Eboue Semih Chedjou A.Adnan
Hamit Melo Selçuk
Sneijder
Drogba Burak
Çok kaliteli ve iyi bir ekip açıkcası :)
kerimi unut meliksah kapandi o defter begilmedi u20 de kerim.
Bonservisi alınmadı yahu.Juventus 3 yıl daha sözleşmeyi uzatacak biz maaşını ödeyeceğiz,Juventus'a da 3 yıl için 3 milyon 750 bin euro para ödeyeceğiz.
Bu transfer şekli için ; Hahahahahahahahahahahahahahahaha :n: demek istiyorum sadece.
http://www.365g24s.com/content?id=426
Tuhaf bir antlaşma olmuş.3 yıllık kiralanacaksa 3 milyon 750 bin euro makul bir rakam.
Kiralandığına göre o zaman kötü bir Melo izlersek seneye fesh etme hakkımız vardır.Bana bu yönden yapılmış bir sözleşme gibi geldi.Sanırım bizimkiler Melo'ya bağlayıcı bir sözleşmeyi riskli buluyor.Bence mantıklı olmuş.
Acaba olası bir kiralık feshinde Melo'nun 3 yılllık parasını isteme hakkı var mı?
Bakalım resmi açıklama gelince anlaşılır.
http://www.galatasaray.org/futbol/fu...aber/17447.php
Haydi Melo tekrar hayırlı olsun :) yine kiralık.
Pitbull geliyor demek. :)
Geriye kaldı sol bek.
SON DAKİKA: GALATASARAY | Sarı-kırmızılılar, Felipe Melo'nun geçici transferi için Juventus ile görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.
Geçici transfer de ne yahu? Kiralık Felan mı :D
3 senelik kiralık anlaşılmış,ilk defa görüyorum 3 sene kiralık anlaşmayı:D
Bayern'den Emre Can'ı istiyormuşuz.
Emre Can'ı kiralık olarak alabiliriz aslında Bayern'de bu sezon orta saha bolluğu da oluştu süre alması zor.
Melo 3 sene daha bizde kalırsa heralde 5 sene kiralık oynayan oyuncu olarak tarihe geçicek:)
Ünal Aysal,Melo'nun bir olay çıkarması durumunda gönderebilmek için koz olarak kullanacağı bir işe imza atmış.Ne diyeyim boşuna başkan olmuyor bir insan :zuhaha
Bonservisini alıp yatırım yapmak şart , kaliteli ancak yaş ortalaması bakımından yaşlı bir takıma sahibiz bir maksimum iki sezon içerisinde gençleştirme çalışmalarına başlayacağımızı düşünüyorum.
Bunun içinde ;
Hakan Çalhanoğlu , Samed Yeşil , Emre Can , Jem Karacan , Kerim Frei , Muhammet Demir vs. gibi kaliteli ve potansiyel açısından en yüksek yerli genç oyuncular için girişimde bulunmalıyız.
O saydığın oyuncular 30m euro falan tutar.O kadar oyuncu almak yerine o paranın dörte birini altyapıya harcasak onlar gibi oyuncu çıkartırız.
Çıkartırız ancak ne kadar zamanda ?
Şuan bu kadar iyiyken paraya kıyılmalı ve bu tarz oyuncular hazır şekilde alınmalı , tabi ki altyapı atılımları da göz ardı edilmemeli ikisi birlikte yapılmalı işte o zaman önümüz gerçekten çok açık :)
Edit : Ayrıca o kadar tutacağını hiç sanmıyorum :)
Bizim altyapı yatırımlarına çok fazla ihtiyacımız var. Lafta değil gerçekten ihtiyacımız var. Mesela gençlere çok önem veren Fatih hoca kampa bile 1 tane genç oyuncu götüremiyorsa sorun büyük demektir. Ben artık kafayı kaldırdığımda takımın 4 de 1 altyapıdan görmek istiyorum.
Altyapıya yatırım parayla olmaz. Parayla olan kısmında zaten sorunumuz yok. Tesisleşme imkanlar zaten mükemmel. Kafayla yatırım yapmak lazım biraz mentalite olarak kendimize insan olarak bir yatırım yapmak lazım ki gençler kendilerini gösterebilsin.
Taraftar olarak size kafasal bir yatırım yapmak lazım. "Bu genç çocuk böyle maçta oynatılır mı" düşüncelerinizden sıyrılmanız lazım. Ben bu ülkede Gerets'in agzına edildiğini biliyorum kendi taraftarımız tarafından. O gerets bir iki sene daha kalsaydı belki kaç tane Arda olacaktı o sahada. Hiç gelmeseydi belki Arda'yı bile hiç tanımayacaktık. Öyle bir yetenek solup gidecek sonunda kendini şanlıurfasporda bulacaktı belki de.
Torpille,akraba arkadaş hatırına ya da parayla alt yapıya oyuncu alındığı sürece gerçek yetenekli gençler çıkamayacaktır.
Altyapı sadece Florya'da mı var ? Nasıl bir görüştür bu ? Sen 81 ilin tümüne,yüzlerce ilçeye Türki cumhuriyetlere,Afrika'ya,Asya'ya altyapı okulları açacaksın.Dünya'nın her noktasında ''kalıcı'' gözlemcilerin olacak.Bütün bunları da parayla yapacaksın,eğer bizim dediğim gibi altyapı ağımız varsa zaten istesende istemesende oyuncu çıkartırsın her türlü.Hani nerde oyuncu ? Arkadaşın saydığı isimlerin hepsi yurt dışı çıkışlı isimler.Yurt dışında oyuncu yetiştirmek varken niye yurt dışında yetişmiş oyuncu alalım ? Hoş daha Türkiye'de yetiştiremiyoruz.Para yatırmak sadece tesis mi ayrıca ? Hiç mi altyapı hocası getirilmez ? Şu an telefondan yazdığımdan pek ayrıntıya giremedim ancak altyapı için para harcamayı sadece tesis olarak görmeyin.
Bir kere kardeşim bizim zaten Türkiye'nin her yerinde futbol okullarımız ve minikler seçmelerimiz var.
Ayrıca Porto'nun bile öyle her ülkede kalıcı scoutları falan yok. Sen onu nereden duydun bilmiyorum o şekilde oyuncu taraması yapılmaz. Scoutlar gezici olurlar ilgili bölgelerdeki menejerlerden bilgi alıp oyuncuyu izlemeye giderler rapor tutarlar.
Senin dediğin gibi bir sistem kurulmak istense en az 80 kişilik bir scout ekibi olması gerekir ki bunun hiç sağlıklı olacagını düşünmüyorum iş ranta döner yine.
Yine senin söylediğinle hareketle madem bizim Türkiye'nin her yerinde oyuncu bulabilecek ekiplerimiz yok o zaman bu Turkiye'nin her yerindeki yetenekli oyuncular neredeler ? Biz bulamasak yerel takımı bulur yine yetenek ortaya çıkar? Senin demene göre TR'de çok yetenekli oyuncular var fakat biz bulamıyoruz. Atıyorum Tunceli'de bir yetenek varsa ve hiçbir İstanbul takımı onu görememişse o çocuk futbolu mu bırakıyor? Yine bir yerlerde oynayıp yükseliyor yetenekliyse. Ama öyle bir oyuncu ortalıkta yok. Çünkü genç oyunculara ülkece hiçbir şans veremiyoruz risk almıyoruz cunku başarıya endeksliyiz.
Sorun burada işte, bizim yetenek bulmakta sıkıntımız yok tum Süper lig klüpleri zaten Mardin'in en ücra köşesinde herhangi bir yetenek ortaya çıkarsa haberdar oluyorlar menajerler para kazanabileceklerini bildikleri için bu klüplerin kapılarını deli gibi aşındırıyorlar zaten. Sorun bulunan yetenekli çocukların arkasında durup o riski alıp sahaya sürememek. Bunu GS de yapıyor Mardinspor da yapıyor. Çunku genç cocuk ile maç kaybedersen Turkiye'de hemen işinden oluverirsin. Futboldan anlamıyor olursun.
GS FB zaten gereginden fazla para harcıyor altyapı için özel Hollanda'dan antrenör bile getiriyor.
Porto bile bu kadar para harcamıyor altyapı için. Burada sorun "para harcamak" değil parayı dogru şekilde harcamak ve kafa yapısını değiştirmek.
Bu arada afrikada bile anlaşmalı oldugumuz kurumlar var resmi gs futbol okulları var.
Büyüklerin alt yapılarında çok ciddi torpil işi dönüyordu şimdi ne durumda bilmiyorum ancak birebir yaşadığım için bir dönem torpilin kralının döndüğünü söyleyebilirim. Ancak amatör takımlarda falan durum pek öyle değil, yetenek odaklı çalışıyorlar ama bazıları da oyuncu seçmeyi bilmiyor gerçekten, kalifiye eleman eksikliği var yani. Ayrıca davidvilla'nın dediği gibi başarıya endeksli olduğumuz için şans verme aşamasında da sıkıntı yaşıyoruz üstüne üstlük oyuncu yetiştirmeyi ve yetenek tespit etmeyi de hiç bilmiyoruz, eğitim zaten zayıf üstüne üstlük mental eğitim 0, sadece fiziksel düşünüyoruz. Daha saymakla bitmez bu hatalar, işin özü bir süre daha bizden bi cacık olmaz eğer şimdi yavaş yavaş bi şeyler yapılmaya başlanırsa 2010 ve sonrasında doğanlar için tamamen oturaklı bi alt yapı sistemimiz olabilir o da yapılanda ısrar edilip ve gerekli sabır gösterilirse.
Aynen yani arkadaş demiş ya bütçe ayıralım diye, yani bütçelik iş değil bu. Oncelikle kafaları değiştirmek lazım sonra da federasyonun kalifiye hoca/antrenör yetiştirebilmesi lazım. Belirli lisans koşullarını da getirip bu hocaları milyonlarca amatör takımın başına getirilmesini sağlaması lazım.
Yani GS'ın altyapıya bütçe ayırmasında sorun yok zaten altyapı için gelen her fikri araştırıp üzerine gidiyorlar.
Olay aynen para harcamaktan geçiyor.Bunun aması maması yok.Bizim kulüp yılda altyapıya 1 milyon lirayı bile zor ayırıyordur.
Melo geliyormuş 16.30'da.