Bence de fazla ancak Bruma'da cidden aşırı potansiyeli olan bir oyuncu.Çok büyük yarar sağlayabilir bize.
Printable View
Bence de fazla ancak Bruma'da cidden aşırı potansiyeli olan bir oyuncu.Çok büyük yarar sağlayabilir bize.
tamam fiyat fazlada bu paraları vermeyi biliceksin eğer büyük bi kulüp olmak istiyorsan bkz. bale 9 m € -> 100 m € +
Bruma heyecan katar takıma.
5 yıl için 12 Milyon iyi para bence Bruma için inşAllah olur bu transfer.
Valla FM 2013 te -9 PA lı bir arkadaş kendisi ancak bonsevis için 12 milyon yine de çok para bence.
12 milyon değildir 4 milyondur o. Kaynağım sağlam değil :D
Şu takıma transfer yapılmazsa bu grupta bizi yerler açık net.Arda gibi birini almak Bruma'ya vereceğimiz o kadar paradan daha iyidir.Hem yerli hem ligi biliyor hem Galatasaray'ı biliyor hem de -bana göre- formunun zirvesinde Arda.Şu aşamada Bruma'yı almak risktir ve bizim riske girmeye ihtiyacımız yok.Bir de 12 Mn Euro ücreti Burak Yılmaz gibi formunun zirvesinde adama teklif ediyorlar.Biz gidip 12 Mn Euro'yu genç bir oyuncuya hele hele sözleşmesinde 1 sene süresi kalmış bir adama vermeye kalkıyoruz.Kimsede demiyor ki arkadaş bu adamlar kazıklanmaktan zevk mi alıyor.
(Söylenen ücretlerin doğru olduğunu varsayarak yazdım)
Burak'ı satmadıkça Arda için 20-24 Milyon euro veremediğimiz ortada. Bruma çok iyi transfer olur. Eboue'yi kesip ilk 11e Bruma'yı alır Terim diye düşünüyorum.
Ümit, şu koyu yerler yüzünden bizler Avrupa' da iyi yerlere gelemiyoruz maalesef. Hem Porto' ya özeniyoruz, adamlar kaça alıp kaça satıyorlar helal olsun nasıl bir sistem var diyoruz. Hem de bu işi yapacak olan yönetim olunca aman riske girmeyin, yaşı ne olursa olsun formda olan oyuncuyu alın diyoruz.
Sürdürülebilirliği sağlamazsak, iyi bir takım olamayız. Son yılların en trend sistemidir sürdürebilirliği sağlamak. İşte Aysal yönetimi de bunu bilen yöneticilerden oluştuğu için o fazla paraları genç ve potansiyelli futbolculara vermeyi daha uygun görüyorlar bana göre.
Zafer haklılık payın var ama sürdürülebilirlik demişsin biz geçen sene şampiyonlar liginde çeyrek final yaptık bu sene gruptan çıkamamakta sürdürülebilirlik olayını zedelemez mi ? Bizim şu an kadro yapılanmasına falan gittiğimiz yok ki genç adamlara o kadar para verelim.Bizim şu an Porto değil Tottenham olmamız gerek.Adamlara özellikle bu sene imrendim.Olmuş oyuncu alıyorlar ve bu şekilde büyümeyi tercih ediyorlar.(bkz.Soldado,Lamela,Paulinho,Chadli)Bizi m bu başarıları sürdürmemiz için olmuş oyuncular almamız lazım.Sneijder ve Drogba bu takıma çağ atlattı.Bizim Porto olmamız 1 oyuncuyla olacaksa olmasın daha iyi her sene Bruma tarzı kaç adam alabiliriz ki ? 10-15 Mn Euro bandında kaç yeteneğe para verebilir ? Bütçemiz yetmez 1 oyuncudan fazlasını almak için.Ha ne zaman adam akıllı alt yapı scout ekibi vs tamamen entegre edilir kulübe o zaman Porto'dan da iyi olalım lafım yok.
Bruma'yı U-20'den beri takip ediyorum. Çok iyi bir geleceği olan adam. u-20'de gol krallığına çok yaklaşmıştı. 5 gol attı. Portekiz elenmese daha çok gol atabilirdi. Bence 12 çok gibi görünsede daha fazla paraya satılabilecek bir adam. Daha 20 yaşında bile değil. 3-4 yıl götürür takımda o pozisyonu.
Zedelemez. Şöyle ki; gruptan çıksak bile maksimum 2 tur ilerleyebiliyoruz. Yani gelirimiz en fazla 10 milyon euro değişiyor. Ayrıca 1 oyuncu bizim gruptan çıkıp çıkamayacağımızı ne kadar değiştirir tartışılır. Tabi sen Arda tarzı bir adamın Bruma' dan çok çok çok daha fazla katkı yapacağını düşünüyorsun. Bense çok aşırı bir fark yaratmayacağını düşünüyorum.
Öte yandan Bruma' ya 12 milyon vereceğimize de inanmıyorum. Bu yönetim onu çok daha az bir miktara transfer eder. Haa 12 milyon veriyorlarsa da gerçekten büyük bir potansiyele sahip demektir.
Bu arada Tottenham' ın harcadığı paralara bakmanı tavsiye ederim. Soldado - 30 milyon , Lamela- 30 milyon euro, Chadli - 8 milyon , Paulinho - 20 milyon
transfermarkt da toplam harcamanın 108.375.000 € olduğu yazıyor. Sence her sene böyle bir harcama yapabilirler mi ? Bu oyuncular ne kadar formda olurlarsa olsunlar 2 sene sonra nasıl oynayacakları belli değil. Eğer bu oyuncular kötü oynarlarsa harcanan 100 milyonun hiçbir geri dönüşü olmaz. Peki bu risk değil mi ?
ek: son tarafa yorum yazmamışım. Bu yönetim zamanla alt yapı ve scout sistemini de oturtacaktır. Bunun ilk göstergesi de Bruma bence.
Ben Bruma için aldığımız riskle Arda için aldığımız riski asla bir tutmam(olmuş ve genç oyunculara örnek olsun diye yazdım)Ona bakarsak her transferde risk vardır ama risk oranı düşük transfer yapmak elindeki bütçeyi akıllıca kullanmak önemli olandır.Türkiye'de bile çok örneği var geçen sene methiyeler düzdüğümüz Salih bugün kadroya giremiyor mesela.Arada 6 ay var Salih'i göklere çıkarmamız ve kadroya girememesi arasında.Batuhan Karadeniz'den tut müthiş potansiyeli var dediğimiz çok adamdan,kaçı bugün çok iyi yerlere gelebildi.Bruma iyi olabilir ama genç oyuncu alıp yetiştirmek süreç ister.Hali hazırda Galatasaray'ın çok iyi ve oturmuş bir kadrosu varken böyle bir kadro bulmuşken neden üzerine çok kaliteli 1-2 adam daha alıp bu kadroyu değerlendirmiyoruz.Bruma gibi 2-3 adam daha alıp onları yetiştirmeye kalkarsak 2-3 senemizi sırf bu iş için harcamış oluruz.Dediğim şartların oluşması(alt yapı scout pilot kulüp gibi)+potansiyelli oyuncu almak için bonservis ve maaş bedelleri+2-3 sene gerek lig ve avrupa arenasında olası başarısızlık gibi şeyleri alt alta toplarsak olmuş 2-3 elemana vereceğimiz para ile kafa kafaya denk gelir.Üzerine eldeki adamlar performanslarını önemli derecede düşürürse oturttuğun o kadrodan da olursun.Yani Dimyata giderken eldeki bulgurdan olmak atasözünü tam manası ile karşılarsın :)
Salih, Batuhan kesinlikle Bruma ile bir değil. Anlıyorum sadece örnek o isimler ancak Bruma sınıf olarak çok üstlerinde.
Hani "kafa kafaya gelir" demişsin ya çok iyi söylemişsin. Ben de öyle düşünüyorum. Tek farkları senin sistemin başarısı 3-4 yıl , benim dediğim sistemin başarısı 10 yıl ve hatta alt yapı ve gelişmiş scout sistemini de katarsak çok daha uzun süre. Bilmiyorum daha önce duydun mu ama şöyle bir mantık vardır; daha uzağa zıplayabilmek için önce birkaç adım geriye adım atmanız gerekir. Biz bu mantığı kaçırdığımız için ancak 3-4 metre zıplayabiliyoruz. Halbuki 1-2 adım geri atsak 10 metre uzağa zıplayabileceğiz.
Biraz daha açmak gerekirse. Ben diyorum ki; elindeki parayla gidip 30 çuval un alma, git tarlaya buğday ek, öğüt. Belki 10 çuval un elde edersin ama bunu sürekli elde edersin. Ha tabi şunu da yapabilirsin; baktın kaliteli un pazarda ucuz, biraz paranı ayırırsın alırsın 10 çuval ı 12 liradan satarsın 52 liradan. Bu da mantıklı. Ama 30 çuvalı alıp bu senelik işini halletmek çözüm değildir.
Bunu duydum araya kaynamasın :D
Yalnız 3-4 yıl olayına takıldım.Düşün çeyrek final yarı final 2-3 sene böyle gitsek kasa önemli paralar görür.Popülerite artar,stat daha çok dolar,forma daha çok satarız,popüleriteye bağlı transfer kalitesi artar.Bunlar oldukça başarı daha da büyür.Önce çeyrek final sonra yarı final derken bakmışsın 3-4 sene sonra Şampiyonlar Liginde final oynayacak seviyelere gelmişsin.Sen düşünsene 2004'te Porto'nun yaptığını 2-3 sene sonra Galatasaray yapsın sence 3-4 sene ile kalır mı o başarı dolu günler :) Porto o kupayı aldıktan sonra bu işe çok daha sıkı sarıldı.Gençler Porto'nun yaptıklarına baktı kulübün potansiyelini gördü ve geldi.Porto geldikçe yetiştirdi.Yetiştirdikçe astronomik fiyatlara ''kakaladı'' bunu yaptıkça daha çok al sat yapmaya başladı ve bugünlere kadar getirdi.Sonuç şu ki benim savunduğum sistemde belli bir netice alırsan senin savunduğun sistem olur gelişir.Düşün Karabükspor mesela alt yapı tesisi kurdu şahane scout ekibi kurdu falan.Sende genç oyuncusun Porto ve Karabük istedi hangisine gidersin ? Cevabın %99 Porto olurdu.Sebebi ise daha bilindik ve daha potansiyelli başarılı bir kulüp olması olurdu :)
Eklememi de yapayım sen öyle düşünüyorsun saygı duyarım sana fikrimi kabul ettirmek gibi niyetimde yok konuşuyoruz şurada ikimizinde tek ortak yanı ''BANA GÖRE'' başlamamak kritik nokta da bu :)
Atladığın nokta biz Karabük değiliz Galatasaray' ız o kadar da adımız var yahu itin şeyine şeyetmeye gerek yok takımı :D
Eğer realist düşünecek olursak, içinde bulunduğum futbol dünyasında bizim 3-4 iyi oyuncu alarak 3-4 sene içinde Şampiyonlar Ligi'ni bırak kazanmamız final oynamamız bile mümkün değil. Çünkü kimi alırsan al, diğer takımlar daha iyilerini alıyorlar. Senin yapabileceğin tek şey; PA' ının yüksek olduğunu sezdiğin düşük CA' lı oyuncuyu alıp o yüksek PA' ya ulaştırmak(Örnek: Bruma :D )
Yahu al yüksek PA' lı regenleri düşük CA'da iken takım kur diyorum işte. Düzgün örneği bulabildim sonunda :D
Benim de fikrim bu yöndedir.
Zaten bizim takımlar şu PA'sı yüksek CA'sı ilk aşamada biraz düşük olan ancak parlatılmaya müsait oyuncuları alma politikasını bir benimseyemediler. Arkadaş alt yapın yok. 4 tane tecrübeli yıldız alıyorsan 1 tane bu dediğimiz tarzda adamı al bakalım. Oynat yetiştir. Bu sistemde çok para var çookk..
https://twitter.com/rasimzaimoglu/st...89361641193472
Galatasaray divan üyesiymiş,hesap ne kadar doğru bilemeyeceğim ancak artık herkes Bruma için bitti ve çok az kaldı diyor.
Şükrü ERGÜN:
"BRUMA transferi henüz bitmedi.
Pazartesi gününe kadar sonlandırmak istiyoruz."
(Beyaz TV)
AMK ye gorede 1-2 gun icinde bitcekmis bakalim....
Boşta olan Necati'yide alsak iyi aslında geçen sene yaptığı katkıların haddi hesabı yok. Türkiye kupalarında ya da sakatlık durumlarında oynayabilir
Arda'ya 20-24 İsteyenler Ya da Hava da Dolaşan Rakamlara Göre Arda Cidden Çok mu Yetenekli ?
Bruma Şimdi Arda'dan Çok mu Kıytırık ? 12M Euro'ya Geliyorsa Havada Kapmanız Lazım Bruma'yı :)
Bruma'yı kesinlikle almalıyız,kanatlarımız işlemiyor ne Amrabat ne de error 404 not found !?!+%+?&)+)/
'ne Amrabat ne de ........' diye bir tabir yok çünkü Amrabat'dan başka kanat yok :n:
Sanırım artık transfer ihtiyacı görülmüştür.Bizim takım yeni bir kan yeni bir heyecan olmadan iyi maçlar çıkaramıyor bu çok belli.4-2-3-1 oynamak istiyoruz - ki bu çok doğru bir karar- iyi bir kanat almamız şart.Artık kiralık mı olur bilemiyorum ama bizim ihtiyacımız 4-2-3-1 formasyonunun solunda oynayacak ve skoru olacak bir oyuncu.Fm diliyle Inside Forward.Melo ve Selçuk ilk sezon kadar gol katkısı veremiyorlar.Amrabat desen gol atmak kim o kim.Hamit'i söylememe gerek yok.Yani skor üretmek gerek.
Bruma falan hikaye şu Candreva'yı alsak ilaç olur ama önce yabancı sınırını halletmemiz halledemezsekte Arda'yı almamız lazım. En kötü Burak'ı sol kanada koyup içe kat eden oyuncu görevine alıştırmak lazım. Yani işin özü neresinden tutarsak elimizde kalıyor.
amrabat şut konusunda hayatımda gördüğüm en kötü kanat oyuncusu sanırım rezil ya valla rezil keşke amrabat riera 2lisini postalasak
Artık Bruma mı Nani mi Farfan mı birisi gelsin yahu.Schalke Boateng'i aldı zaten verin Farfan'ı bize işte. :D
Galatasaray'da ceza alanına girmiyor oyuncular. Drogba pivot santrafor gibi oynuyor. sneijder ve selçuk zaten defansif oyun kurucu gibi. sneijder nadiren giriyor ceza sahasına. melo zaten geride. hamitin yeri nerede belli değil... u sistemle gol falan atamayız biz. 4-4-1-1e dönülmesi lazım ama kanatların mutlaka ceza alanına giren adamlar olması gerekli! necati-elmander-emre çolak ve engin baytar'la oynadığımız sezon gibi olması lazım yani... kanatlara adam lazım mutlaka
Bazı arkadaşlar beğenmiyor ama ben Amrabat'ı çok beğeniyorum, bir Fenerbahçeli olarak da çok korkuyorum. Bence mükemmel bir kanat oyuncusu. Amrabat Kayserispor'dan değil de direkt PSV'den gelseydi Galatasaray'da mutlaka ilk 11 çıkardı bence.
Geçen yıl zaten 47 maçın 43 tanesinde oynadı Amrabat,basit bir oyuncu ekstra bir yaptığı şey yok.