Katılıyorum... özellikle ramos gibi bağlı bir adamı
Printable View
çok da zor değil, sadece az daha şans lazım, diğer faktörler mevcut
yeni hierro olabilir, gerçi kariyerinin sonuna dogru hierro Katar'a gitti ama, Sergio kulubune çok bağlı ilerleyen zamanlarda aksilik olmazsa dediğini yapar
Teknik adam konusunda istikrarlı olurlarsa neden olomasın Real Madrid'in süper kadrosu var
90’lı Yılların başından itibaren futbolla tanışan ve onu izlemeye başlayan insanların gözünde Barcelona’nın efsanevi orta saha oyuncusu Josep Guardiola farklı bir yer tutar.
Nerden kaynaklandığını bilmediğim veya hatırlayamadığım La Liga sevgimin mihenk taşlarından biri O dönemin harikalar yaratan Rijkaard’lı, Van Basten’lı, Gullit’li, Baresi’li Milan’ının karşısındaki Real Madrid’di.
Buyo, Sanchez, Martin Vazquez, Butragueno, Hugo Sanchez gibi büyük futbolcuları barındıran Real Madrid’in o şaşalı kadrosunun beyni ise Michel’di. Yaklaşık 17 yıldır takip ettiğim futbolda Michel benim için önemli bir yer tutar. Yazımızın ana teması Michel değil elbette. Amacım Michel’den hareketle Guardiola’ya ulaşmak.
Michel tarzı orta saha oyuncuları her zaman benim nazarımda çok değerli olmuşlardır. Bir başka sevmişimdir bu tip oyuncuları. Orta sahada beyin diye tabir edilen bu futbolcular başka türlü adamlardır. Yaşımız itibariyle Michel’i çok fazla izleyemedik elbette ama O’nun futbol tipinde ve belki de ondan daha iyi bir oyuncu O’nun futbolcu tipini devam ettirdi sonraki yıllarda. Bu nedenle ‘Michel tipi’ oyuncu demek yerine ‘Guardiola tipi’ demeyi uygun görüyorum.
Tam adı Josep Guardiola Sala. Guardiola ‘Pep’ olarak da anılırdı. 18 Ocak 1971’de Katalunya Bölgesindeki Santpedor’de doğdu. Futbola Gimnastic de Manresa takımında başladıktan sonra 1984 yılında Barcelona alt yapısına geçti. Barcelona B takımında geçirdiği yılların ardından 1990 yılında Barcelona’da forma giymeye başladı. 11 yılda 379 kez formasını giydiği bir Barcelona’da tam anlamıyla bir efsane oldu. Johan Cruyff’la birlikte 90’lı yılların ortalarında harikalar yaratan Barça’nın hiç kuşkusuz orta sahadaki beyni Guardiola’ydı. O’nun yanı sıra Jose Mari Bakero, Goikoetxea, Ronald Koeman, Beguiristain, Stoickhov, Zubizarreta, Nadal, Salinas, Michael Laudrup ve Romario gibi efsane oyuncular Cruyff’un ‘Dream Team’in deydi.
Barcelona ile bu dönemde altı şampiyonluk, 1992 yılında şampiyonlar ligi şampiyonluğu yaşayan Guardiola dört kez İspanya Süper Kupası, 2 kez Kral Kupası, 2 kez Avrupa Süper Kupası ve bir kez de UEFA kupa galipleri kupasını kazandı Barça’yla. İspanya Milli takımında da 47 kez görev yaparken, 1992 Olimpiyat oyunlarında altın madalya kazanan İspanya Olimpik takımının oyuncusuydu. 1994 Dünya Kupasında ve 2000 Avrupa Şampiyonasında Milli formayı giyerken, Euro96 ve Fransa 98’de sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.
Yazımızın başına tekrar dönersek, ‘Guardiola tipi’ futbolcudan söz etmiştim. Evet benim beynimde böyle bir futbolcu tiplemesi var. Bu sadece benim beynimde olan bir şey de değil herhalde. Ne zaman orta sahada oyun kurucu meziyetli genç bir oyuncu ortaya çıksa -tıpkı Maradona ve Pele’de olduğu gibi- Guardiola’ya benzetilir ve O’nun yerini dolduracağından bahsedilir. Bu elbette İspanya’da daha fazla yaşanmakta ama tüm dünyada yetişen defansif orta saha oyuncularında yani oyun kurucu özellikli orta saha oyuncuları için bu kıyaslama yapılmakta.
Guardiola’nın Barcelona’dan ayrılmasının ardından önce Ivan De La Pena için yeni Guardiola’nın bulunduğu söylendi. Xavi, Xabi Alanso, Gerard, Borja Oubina, Andres İniesta, Cesc Fabregas, Fran Merida, Fernando Gago vs… bu liste daha da uzatılabilir elbette. Bu saydığım isimler kendilerine Guardiola’yı örnek almış genç oyuncular. Hepsi de çocukken izledikleri Guardiola’ya büyük hayranlık besleyip O’nun gibi olma hevesiyle futbola başladılar. O’nun gibi pas atmak, orta sahada O’nun yaptığı gibi bir orkestra şefi edasıyla takımı yönetmek arzusunda oldular. Hücumu ve savunmayı organize etmeyi, O’nu izleyerek beyinlerinde ve ayaklarında harmanladıkları bir gerçek olarak karşımızda duruyor.
Barcelona alt yapısından yetişip Arsenal yolunu tutan Cesc Fabregas her geçen yıl futboluyla büyürken, Her fırsatta idolünün Guardiola olduğunu ve O’nu izleyerek büyüdüğünü söyleyip durdu. Xavi’de, İniesta’da farklı şeyler söylemediler zaten. O’nun Barça’da giydiği 4 numaralı forma Barça akademisinden yetişen her orta saha oyuncusu için sırta giyilmesi hayal edilen ve giyildiğinde de büyük bir onurun ifadesi olacak. Aslında sadece Barça’yla da kalmayan bir durum bu 4 numara ve Guardiola meselesi. Hemen hemen tüm önliberolar için 4 numara neredeyse kutsanmış durumda.
Barça futbol okulunun ne kadar maharetli gençler yetiştirdiğini artık daha iyi biliyoruz. Bu okulun bir özelliği oyun kurucu yetiştirmesi muhakkak. Bu Guardiola ile başlamadı elbette ama bizler Onunla bunu öğrendik. Ondan daha iyisi de gelene kadar belki de gelse dahi ‘Guardiola tipi’ni hep bir yerlerde tutacağız.
11 yıllık Barça kariyeriyle birlikte Barça futbol okulunun yetiştirdiği en önemli birkaç isimden biri olan Guardiola, 2001 yılında Van Gaal ile yaşadığı problemler ve takımın başarısızlıklarında kendinin de yer tuttuğunu düşünerek takımdan ayrılmaya karar verdi. Herkes O’nun büyük bir kulübe transfer olmasını beklerken O Roberto Baggio’lu Brescia’ya transfer olarak herkesi şaşırttı. Orada geçen 1,5 sezonda adı doping skandalına da karıştı maalesef. Brescia’nın ardından da 6 ay kadar Roma’da oynayan Guardiola 2003’de Katar’da Al-Ahly’de futbolu bırakmadan hemen önce de Meksika’da Dorados takımında forma giydi. Guardiola Meksika takımının formasını giyerken artık futbol oynamak için yaşlandığını düşünerek futbol kariyerini noktaladı.
Katalanların efsane futbolcularından birini, ekol oluşturmuş bir ismi bu yazıda sizlere hatırlatmak istedim. Bugün bu büyük oyuncuyu izleyememiş ya da O’nu çok da net hatırlayamayan futbol tutkunları Fabregas’a, Xavi’ye, İniesta’ya, Xabi Alonso’ya baktıklarında Guardiola aşkıyla futbolculukları şekillenmiş isimleri görüyor olacaklar ve Guardiola’nın ne kadar özel bir oyuncu olduğunu bu sayede biraz olsun anlamış olacaklar.
Futbolcular kendilerini suçlu hissediyotlarmış demek basında yer aldğı kadar Rijkaard'dan nefret etmiyorlar ...
real 3-1 yeniliyor barneabu 'da espanyol'a şok yenilgi
Raul ve Reyes'in golleriyle 3-3 devam ediyor.
Real Madrid in kazanması lazım bu maçı eğer böyle biterse Real için Şampiyonluk iyice zora girer...
Bence barca daha başarılı olacak
Real Madrid,Higuainin son dakika golüyle maci 4-3 kazandi.
Sevilla 2-1 Recreativo Huelva
Real Madrid umarım ligi şampiyon tamamlar. Bugün şampiyonluğu ne kadar istediklerini gördük.3-1 den 4-3 çevirmek kolay değil.
Guardiola bu sezonun sonunu ya zor görür yada bütün kupları toplar.
Ama bence Mart ayında kovulur bu güne kadar çok nadirdir daha önce forma giydiği kulüpte başarılı bir teknik adam olsun.Bence futbolcula onu takmayacak bile.
Barcelona'nın 36 yaşındaki Fransız yıldızı Lilian Thuram, futboldan kopamıyor
goal.com
Thuram durmak istemiyor. 36 yaşındaki Fransız milli takımının da eski futbolcusu Lilian Thuram, mesleğini terketmeyi henüz düşünmediğini söyledi.
Barça'yla sözleşmesi Haziran ayında dolacak olan Thuram, "Önümüzdeki sezon ne yapacağımı bilmiyorum. Ancak futbol oynamaya devam etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Katalan ekibinin bu sezon yoğun eleştiriler alan performansına ilişkin yorumları sorulan Thuram, "Biraz da hafıza sahibi olmak gerekiyor. Eto'o ve Deco bu takıma çok şeyler kattılar. Juventus'ta oynadığım sırada, Barcelona'nın nasıl La Liga ve Şampiyonlar Ligi'ni kazandığını görmüştüm" dedi.
Yaşlı oyuncular için futbolu bırakmak ne kadar zormuş yav :)
Thuram iyi bir futbolcu bırakmasın rahat 1 sene daha oynar :)
kulübede, antrenör olarak görmek isteriz :)
2sezon daha mütevazi takımlarda oynar..
İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) maaşlarını alamayan Levanteli futbolcular, greve giderek, paralarının ödenmemesi durumunda hafta sonunda lig şampiyonu Real Madrid'e karşı yapılacak maça çıkmayacaklarını açıkladılar.Son haftalarda kulüp yönetimine karşı olan protestolarını yoğunlaştıran ve sahalarda da tepkilerini dile getiren eylemler yapan Levanteli futbolcular, İspanya Futbolcular Derneği'nin de (AFE) desteğini arkalarına alarak greve gittiklerini duyurdular. Son olarak geçen haftalarda Recreativo Huelva maçına çıkmayacaklarını söyleyen, ancak kulüpten gelen vaad üzerine bu eylemlerini durduran Levanteliler, verilen sözlerin tutulmamasından dolayı, bu kez grevlerinin ''kararlı ve çözüme dek'' olduğunu bildirdiler. Futbolcuların, yaklaşık 2 yıldır kulüpten para alamadıkları bildiriliyor. Bu arada Levanteli futbolcuların kararı, şampiyon Real Madrid'i de etkiledi. Levanteli futbolcuların sahaya çıkmaması durumunda kupasını bu maçta İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar'ın elinden alacak Real Madrid'in, Santiago Bernabeu Stadı'ndaki şampiyonluk kutlaması da suya düşmüş olacak.
İspanyol basını, Villarreal'in yıldız futbolcusu Nihat Kahveci'yi, NBA'de ''sezonun en değerli oyuncusu'' seçilen Los Angeles Lakerslı Kobe Bryant'a benzetti. Villarreal, La Liga'nın bitimine bir hafta kala, dün evinde Espanyol'u 2-0 yenerken, 90 dakika sahada kalan Nihat, gol atamasa da sergilediği futbolla beğeni topladı. Marca gazetesi, Villarreal'in gol kralı olan Türk futbolcunun her topa vuruşunun ''Kobe Bryant'ın atışı kadar tehlikeli'' olduğunu yazdı. AS gazetesi de ''Nihat ve Pires, denizaltıların büyük bayramını ışıklandırıyor'' başlığı altında verdiği haberde, ''her zaman eğlendiriyor'' dediği Türk futbolcunun, ikinci golde Pires'e verdiği pası ''harikulade'' olarak nitelendirdi. Aynı pozisyon El Mundo Deportivo gazetesinde de yer alırken, ''Nihat, maçta ilk defa cömert davranarak, Pires'e olağandışı bir pas verdi'' denildi. La Liga'yı 2. olarak bitirmeyi garantileyen Villarreal, son maçını pazar günü deplasmanda Deportivo'ya karşı oynayacak. Öte yandan La Liga'daki diğer Türk futbolcu Ersen Martin'in takımı Recreativo, deplasmanda Almeria'yı 2-0 yenerek, ligde kalma umudunu devam ettirdi. Ersen, kadroda olmasına karşın oynatılmadı. Levante ve Murcia'nın 2. lige düştüğü ligde düşecek son takım 42 puanlı Zaragoza, 43 puanlı Osasuna ve Recreativo ya da 44 puanı bulunan Valladolid'ten biri olacak. Son maçını evinde oynayacak Recreativo'nun rakibi Valladolid.
Real'e 2. Hat-trick
Real Madrid, son dakika golüyle RCD Espanyol'u 4-3 mağlup ederken, Espanyol'un 3 golünü de kaydeden Walter Pandiani, Real Madrid'e bu sezon 3 golü tek maçta atan 2. oyuncu oldu.
Real Madrid; sezonun başında, FC Barcelona ile 3-3 berabere kalırken, Lionel Messi de Barça'nın 3 golünü kaydetmişti.
1998-99 sezonundan beri 5 oyuncu Real Madrid'e 3 gol birden atma başarısı gösterirken, ilk kez Real Madrid kendi sahasında bir oyuncudan 3 golü tek maçta yedi.
Ayrıca Pandiani, 3 golü 19 dakika içerisinde kaydederken, bu 5 oyuncu içerisinde en kısa sürede hat-trick yapabilme başarısını gösterdi.
Sezon / Oyuncu / Maç / Gol
1998/1999 Luboslav Penev Celta de Vigo - Real Madrid (11 Nisan 1999) 5-1 3
2000/2001 Laurentiu Rosu Numancia - Real Madrid (04 Kasım 2000) 3-1 3
2005/2006 Diego Milito Real Zaragoza - Real Madrid (08 Şubat 2006) 6-1 4
2006/2007 Lionel Messi FC Barcelona - Real Madrid (10 Mart 2007) 3-3 3
2006/2007 Walter Pandiani Real Madrid - RCD Espanyol (12 Mayıs 2007) 4-3 3
Dakika / Oyuncu / Maç / Gol
19 Walter Pandiani Real Madrid - RCD Espanyol (12 Mayıs 2007) 4-3 3
33 Ruud van Nistelrooy Osasuna - Real Madrid (12 Kasım 2006) 1-4 4
61 Kepa Sevilla FC - Levante UD (29 Ağustos 2006) 4-0 3
75 Ruud van Nistelrooy Levante UD - Real Madrid (10 Eylül 2006) 1-4 3
80 Lionel Messi FC Barcelona - Real Madrid (10 Mart 2007) 3-3 3
13.05.2007
Kaynak : Sporx.com dış haberler
maçı ilk açtığımda 1-0 dı 2. açtığımda 3-1 espanyol yeniyordu.3.kez açacağım sırada 4-3 çevirmiştir dedim baktım 3-3 olmuş sonra yaklaşık 10 dk izledim gol olmaz dedim çevirdim real gol atmış gollerin hiç birini göremedim :(
Real Madrid bu sene şampiyon olsun istiyorum
Nihat Sociedad'dan Villarreal'e sıçardı umarım Villarrealde Çok daha iyi yerlere sıçrar ...
Niye yaşlanan futbolcular şunu kabullenemiyor anlamıyorum..Herkeste 50 yaşına kadar oynama sevdası..
Olabilir ama artık 28 yaşına geldi...Quote:
Nihat Sociedad'dan Villarreal'e sıçardı umarım Villarrealde Çok daha iyi yerlere sıçrar ...
Zaten bu sene yaptı yaptı yapamazsa artık bir daha büyük bir klube gidemez bence.
Benzetmeyi pek anlamadım ama Nihat takımını Sampiyonlar Ligine tasıdı hem de direkt olarak:)