Haydi hep beraber sayalım.
1-R.Carlos
2-Alex
3-Deivid
4-Edu
5-Bilica
6-Andre Santos
7-Cristan Oliveira
8-Vederson
Guiza'nın yerinde olmak istemezdim açıkçası.
Printable View
Haydi hep beraber sayalım.
1-R.Carlos
2-Alex
3-Deivid
4-Edu
5-Bilica
6-Andre Santos
7-Cristan Oliveira
8-Vederson
Guiza'nın yerinde olmak istemezdim açıkçası.
Bilica
R.Carlos
Edu
Cristian
Dos Santos
Alex
Deivid
7 Brezilyalı + Güiza.
Şaka gibi. Takımlar Brezilyalılar'dan kurtulmaya çalışırken biz sayıyı arttırıyoruz. Yolla Güiza'yı, al bir Brezilyalı forvet, tamamdır.
Eli belinde gezen Brezilya çetesi geçen yıl bizi akıllandırmamış anlaşılan.
Güiza'yı satıp Nilmar'ı falan getirelim..
Vederson Türk statüsünde.
Şimdi seni alıp oraya koyarız dolanıp durursun..Fakat yararlı olamazsın dimi...İşte öyle bi sey anlamak da nasıl bu kadar ısrarlı oluyorsunuz..
Yahu kanatlar sundan ibaret değil mi 4-4-2 için sol bek dl,sol acık ml..
tek forvet oynayan takımlar için dl,aml...
5li defans oynayan takımlar için wbl...
Gökhan Gönül'ü Deivid'in yerinde düşünsenize bi aynı sey işte...
Yani ya sistem değişecek ya da Santos amlde oynayacak...
Oyuncuları izlemeden yorum yapılması çok yanlış arkadaşlar.. Brezilya liginde harika işler çıkarmış bir futbolcu Türkiye liginde çuvallayabilir; çünkü iki liginde farklı futbol anlayışı farklı futbol profili var. En büyük örnek Maldonado. Araştırın görün Brezilya'da, Güney Amerika'da çok iyi işler çıkarmış bir futbolcudur; ama Türkiye'de yapamadı. Bence Türkiye liginde izlemeden yorum yapmak oyunculara önyargı ile yaklaşmak kötüdür. Carlos'un son zamanlarda defansif yönden zayıf kaldığı için böyle bir transfer yapılmış olabilir. Hücum'dan carlos santos'a yardım eder defansta da santos carlos'a yardım eder gibi düşünüyorum. Aynı Vederson - Carlos gibi. Carlos'un Fenerbahçe'deki son sezonu 2010-2011 sezonu düşünülerek yapılmış bir transfer de olabilir. Cristian hakkında bir şey diyemiyorum Hernanes'in geleceğini zannetmiştim; ama olmadı. Serbest kalma maddesi 30Milyon Euro takımı 25Milyon Euro istemiş bu futbolcu'dan ve Fenerbahçe vazgeçmiş. Bence Emana transferi buraya ilaç gibi gelecekti; ama heralde yönetimin gündeminde değildi. Hayırlı olsun yeni transferlerimiz.. Bekleyip göreceğiz...
Yabancılardan kim yedek kalacak acaba?
dos santosun videosunu izleyen herkes onun bek değil sol kanat olduğunu anlayabilir zaten hiç top kesmemişde videoda hep çizgide yaptığı bilek hareketleri yada dribling yaparak adam geçişleri var muhtemelen brezilya milli takımında bek sıkıntısı oldugu için bek oynamıstır ki ugur boral bile yeri geldiginde sol bek oynayabildi biraz zorladıgında her kanat oyuncusu bek oynayabilir.çok yönlü bi oyuncu santos ama asıl mevkisi sol acıktır bence
Arkadaşlar bizim sistemimizde sol açık dediğiniz Abdullah,Hakan Ünsal,Roberto Carlos gibi adamlar değil...Carlos teknik değil mi hızlı değil mi onu hiç bir hoca total dominasyonda amlde oynattı mı:D
roma, milan, juve gibi kulüpler göz koydukları oyuncuları alırlar. fenerbahçe'ye kaldığına göre bu kadar üstünde durmaya değmedi onlar için. iyi futbolcudur, ona şüphe yok fakat saydığı özellikler komple bir kanat oyuncusunu tarif ediyor. en üst düzey bir oyuncuyu yani.
ön libero hakkında bilgiler var mı ?
Andre Santos iyi transfer. Ancak FB Tv peşinde Barcelona, Real Madrid gibi kulüplerin olduğunu söylemek zorunda değildi. O zaman adama sorarlar niye alamadılar diye. Ayrıca oyuncunun oynadığı mevki ile ilgili bir karmaşa yaşanıyor gibi. Hazırlanan video'da oyuncuyu anlatan adam sol açık olarak bahsederken alttaki yazı sol bek olduğunu yazıyordu.
Cristian için yorum yok çünkü tanımıyorum ama 26 yaşına kadar Brezilya'dan bir Avrupa kulübüne sıçrayamamış bir ön liberoyu almak pek akıl karı değil. Onu tanıtırken de ileride Brezilya milli takımına seçileceği iddiasını ortaya attılar ama neye dayanarak söyledikleri meçhul. Aslında kendilerini bu tarz şeyleri söylemek zorunda hissetmeseler, bu sezon Şampiyonlar Ligine katılamayan bir takım olarak bu oyunculara yönelmek zorunda olduklarını anlatsalar taraftar bu hayal kırıklığına uğramamış olacak.
Kimileri çok karamsar, kimileri de acayip abartıyor :)
A.D.Santos; şahsen izlemedim ama Brezilya Milli Takımı'nda forma giymiş bir oyuncu muhtemelen kötü değildir.Fenerbahçe'de de iyi performans gösteriir gibime geliyor.Bir yıldız olmaz ama iyi oynar zaman zaman maçlar kurtarır pek kötü oynadığı maç olmaz...
C.Oliviera; bu oyuncu hakkaten kapalı kutu bence ortalama ancak oynar, belki bir Maldonado belki bir Aurelio olur ilk seçenek biraz daha ağır basıyor...
Benim düşüncelerimde bunlar, futboluların nasıl olduğunu zaman bize gösterecek.Kimi oyunculara deriz bu adam hiçbirşey yapmaz, ama takımın yıldızı olur, kimilerinede çok iyi deriz bu adam yıldız olur ama o sadece yatar :)
Hayırlı olsun...
ne adamlara iyi dedik balon çıktı ne tırt dediğimiz adamlar iyi çıktı . bekleyip göreceğiz . yermek için de övmek için de erken . şu anda tek şey söyleyebilirim : vidyolara fazla aldanmayın . sabri'nin bi vidyoları var dersiniz bu adamı takımımda istiyorum :D
İlginç bir dipnot:
2003 Konfederasyon Kupası'nda Brezilya Milli Takımında oynayan Alex de Souza turnuva sonrasında Fenerbahçe ile sözleşme imzalamıştı.
Yıl 2009,yine bir Konfederasyon Kupası .. :D
Kendi kendimi mi avutuyorum yoksa ne :D
bir zamanlar da maldonado'yu alamadığımız için appiah ile anlaşmıştık... nedense aklıma geldi...
Fenerbahçe istese Hernanes'i anında kadroya katardı. Almamalarının sebebi ise geçen seneye dayanıyor. Güiza'ya gözünü kırpmadan 14 milyon € bonservis bedeli ödedi ve sonucu ortada. İkinci bir faciadan korkuyor yönetim. O nedenle alınmadı Hernanes bana göre.
Hem zaten bu sefer ödenecek para 20-25 milyon € arası. Çok fazla para. Eğer Hernanes gelip de bozuk çıkarsa olay çıkar Fenerbahçe'nin içinde :)
Bu iki transferin maliyeti ne acaba?
15 milyon €'nun altında değildir bence...
Cristian için 6 milyon € istemişlerdi W.Bremen'den.Brezilya milli takımında oynayan Santos'tan daha fazla isteyecekleri aşikar...
2oyuncu aldığımız için indirim yapmışlardır.. :) +1'de promosyon olaraktan birini verselerdi.. Bomba etkisi yaratacak bir stoper'i de promosyon verselerdiya :p
Kısmen öyle olabilir..Zaten cok net bilmiyoruz olayları..Belkide cok yüksek para istedi Sao Poulo..Hernanes'i mesela suan Milan bile alamıyor :) Kaka'yı Milan'a düsük bir fiyata sattılar simdi ne bicim pismanlar :D Hernanes'te de aynı hataya düsmek istemezler bence..
Umarım hayırlı olur..
Çok abartanlar için söylüyorum bunu.Brezilyalı oyuncuları Avrupaya satabilmek için göstermelik milli takımda 1-2 maç oynattıklarınıda unutmayın.
http://www.oleole.com/blogs/blog-viv...r-andre-santos
http://www.tribalfootball.com/inter-...ll-sale-257329
http://www.goal.com/tr/news/444/ital...e-santos-olsun
http://www.goal.com/tr/news/444/ital...la-ilgileniyor
http://www.calciomercato.com/index.php?c=46&a=129338
yabancı kaynaklar da goal.com da santosla ilgili baya haber vermiş ilgilenen kulüpler olarak da inter,juventus,milan geçiyor, yalnız goal.com daki bir haberde türkiyeden de teklifler var dediği söyleniyor menajerinin ve kulüp 20 milyon euro civarı satacak diyor heralde yüksek bir bonservis ödendi oyuncuya...
Allah askına Dunga'nın eline ne gececek ? Hayır 1 tane yeterli sebeb söyle..Brezilya'lı bir oyuncuyu oynatıp Avrupa'ya gönderince Dunga bundan para mı alacak ? Milli formayı paraya mı satacak ?
Alex'de bu takımın kaptanıydı Konfederasyon Kupası'nda..Simdiki istatistiklerine Türkiye'de ulasmıs oyuncu yok ve olması da cok cok zor..O da mı Avrupa'ya gitmesi icin oynatıldı ?
İki düsünün bir söyleyin..Fatih Terim'de Avrupa'ya gitsin diye Sabri'yi Baki'yi oynatsın olacak sey mi ?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Edit: Sabriyi zaten oynatıyordu unutmusum :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
http://www.iha.com.tr/haber/detay.aspx?nid=81246&cid=6
Bu arada cogu ajanslarda Lugano anlastı haberi var..Umarım dogrudur..
Lugano ile anlaşıldıysa süper olur , edu direk yollansın zaten , Guiza da kampa katılmış bu sene çok güzel geçicek ..
Hiç yoktan Lugano haberi doğru olsa da gece gece bir teselli olur.