Atatürk dönemini sorgulayan arkadaşlara buradan cevap vermek anlamsız. Onlara öğretilen şeylerin önüne geçmek çok zor çünkü. Anca kendilerinin açıp araştırması lazım.
Printable View
Atatürk dönemini sorgulayan arkadaşlara buradan cevap vermek anlamsız. Onlara öğretilen şeylerin önüne geçmek çok zor çünkü. Anca kendilerinin açıp araştırması lazım.
( ölü Taklidi )
Adanadaki Mitingde 17 Kişiyi göz altına aldı polis, Adanasporlu Ve Demirsporluları Yan yana slogan Atarken Gördük Teşekkürler Başbakan.
Maalesef tartışamayacağım çünkü siz tarafsız olduğunu savunanlar dahi çoğu konuda taraflısınız, objektif bakamıyorsunuz. İngilizler savaşlardan dolayı artık bitmiş perişan olmuş bir devleti istedikleri an işgal edemezler miydi? Acaba bunu mu isterlerdi? Yoksa anlaşmalarla olayı kapatıp kendi istedikleri yönetimi sağlamalarını mı isterlerdi? Bence ikinci seçenek. Ve bu olay herkes için geçerli. Doğanın kanunu çünkü.
bu akp cevresinin her muhalefet girisiminde darbe argumanini kullanmalarindan biktim. kimsenin darbe falan istedigi yok, sunu ogrenin artik. fasizmden dert yanan bir toplumun darbeyle ne ilgisi alakasi olur.
@Redrum
İngiltere de finansal olarak çökmüştü o zamanlar. Bir savaşı daha kaldıramazlardı. Kısaca kazandık ve bitti. Atatürk dönemi Cumhuriyet tarihinin en bağımsız dönemiydi ama tam bağımsız olamazdık o kadar güçsüzken. Olabildiği kadar kendi kararlarımızı vermeye çalıştık. Olmadı; şu an daha çok bağımlıyız işte. Bu bağlılıktan da kolay olay kurtulamayacağız bence. Adamlar bize bir daire çizmiş dışına çıkamıyoruz. Çıkartmazlar. Başarabilecek olan varsa buyursun başbakan olsun.
Haklısın, İngilziler savaş istemedi. İngilizler Osmanlı'nın son padişahıyla anlaşıp, ülkeyi SATIN ALMAYA bak, büyük harfle yazdım, tekrar yazıyorum SATIN ALMAYA çalıştı.
O kadar çok yanıldığın şey var ki. Bunları araştırmak için yapman gereken tek şey google'dan bakmak. Sömürge olayında hala dünyada 1. sırada olan bir krallık olan İngiltere. Şu an resmen ilkokuldaki bilgilerimi tekrar ediyorum. Çok zor değil, google'dan araştır bak :)
sen şu görüşlerinle objektifim diyebiliyorsan ne diyeyim, helal olsun. Sadece bizim Osmanlı'nın ve Atatürk'ün çocukları olduğumuzu unutmayın. ve dediğim gibi. google :)
Ben bu yıl 3 tane üniversite bitirip Profesör olmuş bir Tarih hocasından ders aldım ancak böyle bir kafa görmedim.Eyvah,eyvah...
@redrum
Tarihden Bahsedersek yavuz sultan selimin alevilere yaptığı katliam onun büyüklüğünü göstermiyor tam tersi eskilerin dikdatörü diyebiliriz, benim düşüncem bu herkesin düşüncesine saygı duyarım.
Ya zaten olayı Osmanlı,Atatürk,Cumhuriyet'in ilk yıllarına kim bağladı olayı sabote etmesin kimse. Bu olay güçle,güçsüzlükle alakalı değil insan hakları ihlal ediliyor,her konuda biz böyle olsun istiyoruz böyle olacak zihniyeti sürdürülüyor insanların tepkisi buna. Siyasi bir durum yok ortada her kesimden HALK destek veriyor eyleme.
Şöyle yok böyle kafa mı olur, yok googlea bile bakmıyor, yok kitap okumuyor, yok 7. sınıf tarih bilgisi diye hemen saldıracak kadar çirkinsiniz ya, hiç bir şey demiyorum. Ben İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim, bir anadolu lisesi mezunuyum, sürekli okuyan bir insanım. Bana burada kimse hakaretvari konuşamaz.
Sen de 80-90 yıl önce binlerce insanın canını verdiği,uğruna her şeyden vazgeçtiği bir konuda;
''İngiltere istese işgal ederdi''
dersen alırsın cevabını.
Bir şeyi anlamakta güçlük çekiyorum arkadaşlar. Polisin kendi vatandaşlarına yaptığı bu kadar şeyden sonra nasıl oluyor da bu ülkenin başbakanı olarak konuşma yapabiliyor? Bugün yaptığı konuşmanın, son konuşması olması gerekmez miydi? Özellikle dün yaşanan olaylardan sonra her onurlu devlet adamı gibi istifasını verip, siyasetten çekildiğini duyurmalıydı bugün. Keşke onur, bağışlanabilen bir şey olsa...
Yazdıkların beni aynı dünyada yaşayıp yaşamadığımız konusunda kuşkuya düşürdü. "Atatürk döneminde bile bağımsız değildik" diyen birisisin. Sana verebileceğim en güzel tavsiye google, hadi google'ı da geçtim evinde varsa kütüphane oradan bak. Hadi evindeki kütüphaneyi de geçtim, beyazıt kampüsünün karşısında halk kütüphanesi var biliyorsundur. Oradan bir araştır bak.
Olayın okuduğun bölümle bir alakası yok. Bilgi birikimiyle bir alakası var. Ben gazetecilik mezunuyum ve okulda yunan antik tarihini bile okutmuşlardı bize. Bildiklerimiz çok ayrı.
Sana yapılan şey hakaret değil, tavsiye. Araştır. ha sen ben böyle iyiyim, bilmem gerekenleri biliyorum diyorsan sen bilirsin.
Not: gazetecilik mezunu olduğumu nerede okuduğunu söylemenin alakasızlığı için yazdım. gazetecilik mezunu olmama rağmen bilmediğim ya da yanlış bildiğim bir sürü şey vardır. ama emin ol senin o hayal ettiğin dünya yok. öyle bir dünya yok :)
Adamlar kanun geçirdi deniyor bu olaylar olurken.:zuhaha
Ama yalan ama doğru sonuçta adamlar şu anda bir taraflarına takmıyorlar o kadar insana bir şey olsa bile.Çünkü halkın yarısının hala olaydan haberi yok.Benim babam falan hala diyor.Ağaç olayı zart zurt.İyi olmuş falan modunda.Basını kısıtladığın zaman işte insanları bu kadar kör edebiliyorsun:u:
Eğitim cahilliği alır,eşeklik baki kalır.
Kimin nerede okuduğu önemli değil yani. Atatürk zaten İngiliz ajanı,İngilizlerde ağır psikopat ki adamı cepheye yolluyorlar. Çünkü dünyada onun gibi o kadar çok adam var ki , hemen yenileyebilecekler. Ki neden işgal etsinler ki,ellerinde bir padişah var ki her istediğini yapan. Bütün aydınları Malta'ya sürgün ettirmeye çalışan. O zaman ben soruyorum,neden İngilizler en güçlü zamanlarında dahi Hindistan'ı tamamen işgal etmediler de Raj yönetiminin başına sadece yönetici atadılar ?
Cemaate yakin kuruluslarda Akgenclik adinda karsit grup olusturuluyor.eyleme giden abilerim kardeslerim dikkatli olsunlar.sadece bu kadar soyluyorum.
Tarih deneye ve gözleme dayalı bir bilim olmadığından bir noktadan sonra bulgulardan çok subjektif bilgiye dönüyor. Bunun tek tarafı da yok ayrıca. Atatürk'e Kanuni'ye ingiliz ajanı diyenler, Fatih'i de oğlancılıkla itham ediyordu zaten. Konu neden Osmanlıya kadar uzadı bilmiyorum ama burada anlatılmaya çalışan siyasetin üzerinde, tamamen insan haklarına yönelik yapılan protestodur. Ortamı bulandırmaya gerek yok yani.
Aynen konuyu daha fazla farklılaştırmanın lüzumu yok.
Sürekli okuyan, okumayı seven bir insan olduğumu anlatmak için bunları söyledim. İlkokulda bize öğretilen toz pembe tarih kitapları sizin için yeterli arkadaşlar. Hadi padişahlara tükürün. Hadi bütün padişahlar hain olsun. Atatürk döneminde Türkiye dünyanın en güçlü devleti olsun. Keşke o dönemlerde yaşasaydık da görebilseydik ne nasılmış. Bana göre biz 300 yıldır yarı sömürge bir devletiz. Olay Atatürk'e ve başka birisine karşı değil.
:) Bahsetmeye çalıştığım kafa işte bu kafaydı. Bu konuya ilk mesajım çok uzundu. Keşke bu akp başkan yardımcısının açıklamasını bekleseymişim. Yazdıklarımı, adamların nasıl bir kafada olduğunu 1 cümlede özetledi kendisi.Quote:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları çıkaranları, darbeye zemin hazırlayıp, kaos çıkarmaya çalışmakla suçladı.
Ayrıca şimdi aldıkları tepkiyi gördükten sonra da hükümet kanadı her zamanki gibi çevir kazı yanmasın moduna geçip, olayları, polisleri eleştirir duruma geçebilirler.
Hatta her terör olayından sonra "kaygılanıyorum" diye açıklama yapmaktan başka bir işe yaramayan sevgili cumhurbaşkanımızdan da yine aynı şekilde "endişeliyim" diye tek kelimelik bir şey bekliyorum.
Benim anlamadığım nokta : Başbakan neden üzerine gidiyor ? Çek polisi , bitsin olay. nedir yani bu saldırı.
Belediye başkanın , valin çıkar AVM yapmayacağız , sizi kim kandırıyor der , sen çıkarsın AVM de yapabiliriz diyorsun. ee bu halk ne yapsın ? hanginize inansın ?
ya da polis biber gazı kullanmakta orantısızlık yapmış olabilir diyorsun 2 dk sonra güç kullanımı orantılıydı diyorsun. ??
Basına sallıyorsun , yayın yapan basın yok. Açıklamaları tam bir fiyaskoydu.
Cidden olayların farkında değil başbakan.
benim birkaç önceki mesajıma bakarsan "Osmanlı ve Atatürk'ün çocuklarıyız" mesajımı görürsün. Söylediklerin o kadar basit, baştan savma ve içi boştu ki o yüzden dedim ilkokul kitaplarını okuman bile yeterli diye.
Söylediğin bu cümlelere karşı sana söylenenler arasında hakaret yoktu. Nem kapmana gerek yok boşuna. Dediğim gibi sen kendi bildiklerim bana yeter diyorsan, sen bilirsin.
bu arada basbakanin sapkin aciklamalarini dinleyeniniz var mi ? resmen adam toplar gelirim mantigi. cag disi.
hayır , darbe yapacaklar diye korkuyorsun ; polisin hala orada. ee be adam o polis orada olmazsa şimdi millet dağılmıştı. İnsan kendi ayağına kurşunu böyle sıkıyor demek ki.
Korku insana her şeyi yaptırır,dün bunu gördük.Hiç bir şey yapmamasına rağmen,hala eylemciler eylemlerine son versin diyor,İstanbul'u bu hale getiren eylemciler değil,polistir.Yürümek,slogan atmak,toplu halde bulunmak yasaklanmışta bizim haberimiz yokmuş.
Kalabalığı dağıtmak icib yapılıyor bomba soylentileri.
Facebooka giremiyorum 20 dakikadır. Twittera giriyor ama facebook girmiyor.
Saat 14:30'dan itibaren face'e girişim sorunlu benim de.
Ben her ikisine de giremiyorum an itibarıyla.
Edit:
Twitter geldi geri.
ikisine de çatır çatır giriyorum, indirme hızım 3 mb/sn upload 0,7mb/sn