Anlayamazsınız !
:n:
Printable View
Forvet mi istiyorsunuz. Alın size José Salomón Rondón.
Burdisso neden alındı bilen var mı ? Bilen bana da söylese bir. Sadece bu maç performansı için değil. Genel olarak neden alındı ? Dany'den daha mı iyi ? Bence hayır. Sadece Dany Gaziantep'ten geldi. Ve ona suçu atmak çok kolay
Giovinco'nun hazır taraftarla arasında sorunları varken almak lazım onu ya. Off yardıra yardıra gider valla :uzgun:
Ben Pablo Osvaldo,Guiseppe Rossi,Solomon Rondon,Chicarito ve Carlos Vela isimlerinden birisinin gelmesini isterim.
İçlerinde en çok isteyeceğim oyuncu tabi ki Rossi ancak o da sakatlık problemleri yaşıyor.
Bu arada Balo reyiz hala kalbimizin en üstünde.İlk isteğim odur.
osvaldo ney ya balon bile demem o derece kötü bi forvet , vela forvetten ziyade kanat forveti oynuyo sociedad ta bildiğim kadarıyla rondon çok pahalı zaten zenite yeni transfer oldu rossi de keza öyle sakatlıklardan belini bi doğrultabilse yardırcak kendi takımında , hernandezi alabilirmiyiz bilmiyorum da bende isterim gelmesini de aradığımız adam mı ? eğer tek forvet oynucaksak olabilir ama o zaman burak ne olucak ? çift forvet oynucaksak hiç gerek yok zaten
Osvaldo daha yeni Juventus'a transfer oldu.
Dany hızlı yüksek özgüvenli ama dengesiz ve sık sık konsantrasyon sorunu yaşayan bir stoper. Burdisso ise Servet Çetin'in daha garantici hali. Kafa toplarına hakim, sert, rakibi yıldıran, sağlam bir stoper. Kolay kolay maçtan kopmaz, garanti oynar. Defansı toplayabilecek bir isim. Zaten stoper adaylarımız hep bu tarzdı alınabilen Burdisso oldu.
Dany=Bilica
Burdisso=Bruno Alves. Bence hiç farkları yok :)
Burdisso takıma alıştıkça, oturdukça çok daha iyi maçlar çıkaracaktır. Tek maçla asıp kesmemek lazım. Bunun yerine Semih'in kendini toplaması lazım.
Burdisso defanstaki sertliği sağlaması ve uzun boyuyla kafa topları için alındı tahminimce. Ceyhun'un şuan oynaması da boyundan dolayıdır. Ama bu Burdisso ne ayaklarına hakim ne de öyle defansı toparlayacak bir oyuncu. Listenin en son sırasındaki isimdi büyük ihtimal. Burdisso sezon sonu evine döner ve bizde adam akıllı bir stoper alırız muhtemelen(temennim).
Burdisso Tokat maçında Chedjou ile yanyana oynadı. Son bölümde de Koray ile.
Antalya kupa maçında 66'da oyuna girip kalan sürede Koray ile yanyana oynadı.
Antalya lig maçında ise Semih ile yanyana oynadı.
3 maç 3 farklı partner. Hatta savunma bütünlüğünü düşünürsek;
Tokat maçında: Chedjou, Telles, Salih, Veysel, Koray
Antalya kupa maçında: Koray, Eboue, Salih
Antalya lig maçında: Semih, Sabri, Telles
Oynadığı maçların her birinde farklı farklı oyuncular oldu yanında. Hiç aynı üçlüyle oynayamadı daha. Savunma uyumu denilen birşey vardır futbolda. Yanyana oynaya oynaya yanındaki adamın hangi pozisyonda ne yapacağını bilirsin belli bir süre sonra. Uyumun en önemli olduğu bölgedir. Yanındaki oyuncunun özelliklerini bilmezsen çekingen (gereğinden fazla tedbirli) oynarsın. Ha tabi ki maçları izleyerek fikir edinebilirsin ama sahada çok farklıdır işler, dışarıdan göründüğü gibi değil asla. Hepsini geçtim aynı dili konuşamıyorsun, anlaşamıyorsun o yüzden.
Yeni bir ülke, yeni bir lig, yeni bir takım... uyku düzenin değişiyor, yeme içme alışkanlığın değişiyor... kolay değil hele böylesi uzak bir kıtadan gelen bir oyuncu için.
Bence ne Dany Bilicaya benziyor ne de Burdisso Alves'e.
Bilica sertligiyle ve hamleleleriyle top kazanan bir oyuncuydu, Dany tamamen fizigini daha dogrusu suratini kullaniyor. Bilica'nin topla arasi cok iyiydi, hatta asiri oynuyordu, frikik gollerini de hatirlarsiniz. Ama cok cirkefti
Burdissoda teknik cok zayif, Alves'in teknigi bir stopere gore cok iyi. Onun da konsantrasyon sorunu var
Hic farklari yok dediginiz icin takildim
http://https://fbcdn-sphotos-e-a.aka...89069763_n.jpg
Şaka bi yana güzel olur gibi Giovinco :D
okan buruk bilicayi ortasahaya koymustu son maclarda, hic siritmiyor :D
nihayet stoperde saatli bomba oldugunu farkeden biri cikti, topla arasi iyi ama bilica abartiyor :D
giovinconun 2 haftada bacagini eline verirler turkiyede, italyada oynamasi bile mucize aslinda. ispanyada cok is yapar.
buralar ne olmuş böyle suarez yok balotelli :D şu drogbanın yerine iyi bi forvet almaları lazım tek istedigm dzeko ama çok zor
Başka isimleri istiyormus sanırımQuote:
Muhabirin, "Yani Galatasaray'ın aksi" sözlerine karşın Mancini, "Galatasaray'da daha fazla şeyler ummuştuk, ama bu mümkün olmadı. Yeni savunma oyuncusu Burdisso ve bazı genç oyuncular var. Her şeyden önce biz, Juventus'u elemiş bir takımız, oyunumuzu geliştirdik ve ligde toparlanmış olmamız da kendimize olan güveni artırdı" diye karşılık verdi.
Hahaha :n: bu resmi Giovinco kendi twitter hesabından RT'lemişti birde :D
Dun , dogan haber ajansina gore malaga yoneticileri istanbuldaymis amrabata 2.5m euro teklif yapmislar
dün yine belli oldu ki kanatlarda oynayan oyuncularımız (hajrovic sneijder burak) doğal kanat oyuncusu özellikleri taşımadıkları için (hazard,schürle gibi) hücümda oyunu genişletemiyoruz. bu da ortadan aşırı girmeye çalışmamıza ve top kayıplarına sebep oluyor. zaten bunu gören mourinho da ortaya bir artı oyuncu da aldı. kısacası transfer sezonunda bence kanat oyuncusuna ihtiyacımız var.
ya da ceyhun'u dipte ön libero gibi kullanıp bekleri iyiden iyiye oyuna sokmamız lazım yoksa kanatları çalıştırmadan rahat maç izlememiz çok zor olacak.
boyu kısa olup da kafa vuran oyuncuya en iyi örnek bir forvet olmasa da ivan cordoba.
Bruma , Hajrovic, Ontivero, Adili Endogan götürür bence kanatları. Zaten Sneijder merkezli bir sistem oluşturacagımızı düşünüyorum. Yani,
----------selçuk-----------melo------------
Hajrovic--------Sneijder--------------Bruma
----------------Burak-------------------
tabii gökhan töreyi falan alırsak hayır demem :D
olmaz kardeşim böyle bak sen güven bana :)
neden olmaz.
bak maçta hazard'ı gördün mü? hazard'ı o kadar değerli kılan bruma'dan daha iyi çalım atabilmesi değil. onun dışındaki özellikleri. bunlardan biri de ta savunmaya kadar gelip top çıkarması. burak kötü oynamış gibi gözükse de bazı pozisyonlarda azpilicueta'yı fizikman harcadı. o durumlarda hazard yeri geldi kademe oldu yeri geldi ters kanattan top çıkardı. bu tamamen futbolun savunma yönünü de iyi bilmek ve fiziki güç,dayanıklılık. sence bruma ve hajrovic'te bu artı özellikler var mı? var diyorsan 4-2-3-1 olur, he yok diyorsan ki böyle durumlar için de ceyhun gibi oyuncular türemiş. 4-3-3 yapıyorsun o adamlara rahatlık tanıyorsun onların yerine 1 ekstra oyuncuyu geride tutuyorsun bu adam gerektiği zaman stoperler arasına girince, senin yer kaybetmiş beklerine destek ya da alan savunma kademesi, gerideki 2 stoperinin yana açılmasıyla geliyor. umarım anlatabildim.
eğer sen bu parsellemeyle çıkarsan ne olur söyleyeyim. hajrovic ve bruma yeterince geri gelemedikleri için o kanatlara savunma desteği melo ve selcuk'un kaymalarıyla gelecek. bu durumda hem ortayı boşaltıyor olacaksın hem de bu adamların aşırı efor sarfetmesine yol açacaksın ki bu durumda bu adamların pas hataları başlayacaktır. hem de en tehlikeli bölgede oynadıklarından dolayı kritik pas hataları olacaktır.
açık anlatmaya çalışıyorum. savunma yönü aksak bir 10 numara kullanmak ile cift santrafor oynamak arasında hiçbir fark yoktur. yani bu tarz bir 10 numara nın oynadıgı 4 2 3 1 ile 4 4 2 arasında bir fark yoktur.
bizim 4-4-2 ile başarılı oldugumuz günlere dönersek son ft döneminde forvette pres gücü yüksek ikililerin yanısıra kanatlarda da ilk senesinde engin,emre colak ve riera'nın oynadıgı 2. senesinde ise (devre arası drogba sneijder transferlerine kadar olan bölüm) hamit,amrabat, emre colak ve riera'nın oynadığı dönemlerde etkili olmuşuz hep. şimdi amrabat kazma beceriksiz olabilir ama kimse dayanıksız oldugunu koşamadığını geri gelmediğini söyleyemez. ama mesela hajrovic gelmiyor. bruma gelse bile düşüp bayılıyor. he amrabat geliyor ne oluyordu faul falan yapıyordu genelde ama onun oraya gelmiş olması 2li ortasahanın fazladan koşmasını engelliyordu.
1-0 kaybettiğimiz man utd. maçı, hatırlarsan müthiş umut vermiştik hep iyi oynadık diye hatırlayacagımız bir maç. umut burak amrabat inan melo altıntop- işte bu oyuncular.
burak harici diğer 5 oyuncu da savunma görevlerine sadık oyuncular. fizikleri ve dayanıklıkları buna yeten adamlar. işin garibi burak o zamanlar yetersizdi. şimdi gayet de pres yapan elinden geldiğince de geri gelmeye çalışan bir oyuncu oldu keşke o zamanlar öyle olsaydı bir çok maçın sonucu daha farklı olabilirdi.
demek istediğim misal oyuncu tarzı olarak veriyorum ya şöyle yapacaksın;
............ceyhun
.........inan.... melo
hajro.......................bruma
............burak
ya da böyle;
........inan.....melo
yekta.....sneijder......umut g.
..............burak
ya da;
bruma hajro ontivero vs. isimleri ağaç yaşken eğilir mantığıyla birer hazard'a çevireceksin.
bana sorarsan da bruma hariç diğer ikisinin o tarz bir adama evrilmesi zor.
bugunlük bu kadar kafa yormak yeter :)
Burak Yılmaza şu anda iyi alıştık abi ama bu kadar presli oynamıyordu. Hatta sadece bekliyordu, yürüyordu. Şu anda maşallahı var. Sonra Emre Çolak, hep forvet arkası oynamış bir çocuk sag-sol kanat yapıldı ve defansif görevlerini aksatmamaya çalıştı o takımda. Keza herkesin ilk kelimede disiplinsiz diyecegi Engin bile uyum sagladı. Burada anlatmak istediğim, Bruma ve Hajrovic kardeşlerim eger Antalyaspor topçusu olmak istemiyorlarsa bunları paşa paşa yapacaklar. Bunu hoca taktiksel olarak ve oyun disiplini olarak aşılayacak. Ben bunları yapabileceklerini düşünüyorum ama hücum anlamında tam olmaları için biraz sabır gerekecetir.