-
Haklısın... Zaten ilk geldiği gün demişti. Değişimi zamana yayacağım diye... Fakat insan düşünmeden de edemiyor; bu kadar hızlı oyuncunun ortasında Alex'in ara pasları... Yani normal şartlarda ben yıllardır, en iyi günlerinde bile Alex'i büyütmedim, kahraman yapmadım, vazgeçilmez kabul etmedim. Saygı duydum, ayrı mesele... Fakat iyi bir öniberomuz olsa şu durumda hiç faydalı olmadığı kadar BU SEZON faydalı olabilir. Bunu Aykut hocada düşünüyordur sanırım. Zaten şu durumda Alex'i yedeğe çekmeye değecek çift santrforun "tek"i bile henüz ortada yok. Kısa vadede ise Özer veya Topuz'u onun yerine kullanacağına ihtimal vermiyorum. Fakat bazı zamanlar, Stoch çok iyi ara koşular yapıyor, Caner'i onun yerine alıp, Stoch'u Alex'in yerine çekebilir. Ama bunu 90 dakika değil, 70'ten sonra filan deneyebilir. Gerçi bugün Caner'i mecburen göbekte kullandı.
Demek istediğim; şu kadroda Alex kesik yemez. Beğenelim, beğenmeyelim...
-
Zaten bu 3 hücum oyuncusunun koşuyoluna iyi paslar atılmalı, bunu da yapacak oyuncular Alex ve Emre. Cristian da bugün iyi pas attı bu tarz ama genelde bu tür pasları atması beklenen oyuncu Cristian değil.
Ben bu sezon Alex'in oynamasını istiyorum, bu 3 oyuncu gol atmada becerikli olursa Alex kendi asist rekorunu daha da geliştirebilir bu sezon.
-
Aynı kanaatteyim. Ama Alex'in sırıtmaması için Emre'nin yanında oynayacak arkadaşın çok hatasız ve dinamik olması şart... Bu durumda Alex asist rekorunu bile kırabilir. (Bu defa da kontrat yenilemeye kalkarlarsa işte o zaman kafayı yerim...) Ama önümüzdeki sezon sanırım çifte santrfora döneriz. Birisi Klose tarzı buldu mu affetmeyen, diğeri ise Gyan tarzı hareketli... fakat bu sene Alex'in pasörlüğüne çok ihtiyacımız var. (Ahhh, bunu ben mi yazmalıydım...:icon_redface:)
-
Alex oynamalı diye yazdığını da gördüm ya abi, daha ne gariplik görebilirim bilmiyorum.:D
Yabancı sayısına baktığımızda Emre'nin yanında Selçuk oynayacak gibi duruyor. Tabi yerli transferi yapılmazsa.
Aykut Kocaman'ın çift forvetten ziyade, 4-3-3 oynatacağını düşünüyorum, Emre ve Özer(Mehmet) yan yana, Alex ile yollar ayrıldığı için açılacak kontenjana da çok iyi bir DMC. Tabi bu 1 sene sonra bu vakitlerde konuşacağımız konular, kim öle kim kala, şimdiden o kadar uzağa gitmeyelim, anı yaşayalım.
-
Serkan; vallahi ben ister miyim bunu yazmayı? Ama şu yanından bakıyorum, bu tarafından tartıyorum... Bu düzen içinde çok faydalı olabilir sanki... Sonuçta kimseyle kişisel husumetimiz yok; herşey Fenerbahçe için... Ama bu kadar hızlı oyuncuların arasında gerçekten Oğuz'un Rıdvan'a attığı uzun pasları bile kıskandırabilir. Bunu ne Mehmet, ne de Özer şu durumda tek pasla ve bir anda yapabilir.
4-3-3'e gelince... 103 gol attığımız Todor Veselenoviç'in sistemi... Ama orada görünmeyen kilit rol Turan'ın ve Hakan Tecimer'in pres katkısıydı. Yani tam bir Takoz Turan lazım.
-
Veselenoviç deyince, futbolculuk döneminde 3 defa gol kralı olmuş ve Fenerbahçe'ye geldiği dönemde, şimdi Aykut Kocaman'ın oynattığı tarzda, hızlı oyuncuları seven bir takım kurup (Aykut-Rıdvan, arkada onlara istedikleri pasları atabilecek Oğuz vs vs) 103 golle gol rekoru kırarken Aykut Kocaman gol kralı, Fenerbahçe şampiyon olur.
Sonra takip eden senelerde Aykut Kocaman 2 defa daha gol krallığı sevinci yaşar.
Şimdi Aykut Kocaman Fenerbahçe'nin hocası oldu, tıpkı Veselenoviç gibi kariyerinde 3 defa gol kralı olmuş, O'nun oynattığı tarz oyuncularla çalışmayı düşünüyor. Acaba bu sezon da böyle rekor kırılacak bol gollü bir sezon geçirir miyiz?
Bu anektodu bugün duydum, o zaman böyle oldu, şimdi de böyle olacak diye değil, sadece bazı şeylerim benzerliğiyle örtüşen durumların daha fazla olmasını temenni etmek gibi bir durum. Duygusal bir istek, bazı gerçekleri gözardı ederek, duygusallıkla olur mu acaba dedirten durum.:)
-
İşin tuhafı Stoch'un stili Aykut'a çok benziyor. Aykut hoca biraz daha ağır, ama daha kalındı. Rıdvan sağdan bindirdiğinde Hasan Vezir'in yanına ikinci bir santrfor olarak girerdi.Normalde 4-3-3'ün en uçtaki golcünün solundaydı yeri... Hücum soldan gelirse Rıdvan dalardı içe... O sezon -defterim vardır- bütün golleri tek tek yazmıştım. (Orta 2'ydim.) Aykut hoca 29, Rıdvan 19, Oğuz 10 gol atmıştı. Santrfor olan Hasan (sezon başladıktan sonra Rize'den kiralık gelmişti) bizde 15 gol atmıştı.
Muhteşem bir takımdı. Sol bek Şenol Ustaömer -tıpkı Santos gibi- 5-6 civarı gol atmıştı. sanırım gol bulamayan tek oyuncu sağbek İsmail Kartal'dı. Bir de libero Müjdat... (O zamanlar ön değil, ard libero vardı.)
O takım... Ondan bir ışık... Bu sene olmasa bile gelecek yıl... İnşallah... (O takımla ilgili olarak Süleyman Seba: Pırıl pırıl, analarının ak sütü gibi helal bir şampiyonluk kazandılar demişti.)
-
Ceyhun Gülselam'ı alsak ön liberoya aslında ön libero sorununu da çözmüş oluruz. "Stoch-Emre-Ceyhun-Dia" dörtlüsü önlerinde de M.Topuz ile Gyan, defans için de yabancı bir stoper tercih edilebilir.
-
Gökhan Gönül artık takımla çalışmalarını sürdürecekmiş, Özer de ilk defa takımla çalışıyor ama ikili mücadelelerin yaşanacağı çalışmalar olduğunda takımdan ayrı çalışmalarını bir süre daha sürdürecekmiş.
Uğur Boral sakat, Mehmet Topuz falza zorlanmadan idmanları sürdürüyor. Dia da ilk defa takımla antremanlara çıktı.
-
-
Stoch kramponları değiştirmiş. :D
-
Lugano İstanbul'da!
Fenerbahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Diego Lugano, İstanbul'a geldi. İberia Havayolları'yla Madrid üzerinden Atatürk Havalimanı'na gelen Uruguaylı oyuncu, burada basın mensuplarına herhangi bir açıklamada bulunmadı.
Lugano, 2010 Dünya Kupası'nda Uruguay Milli Takımı'nda forma giymişti.
AA
-
Lugano gidecek diye dedikodu çıkardılar dün oynamadı diye, yok Suarez oynamış, Lugano neden oynamamış diye. Adam döndü işte, basın da yine yalan haberiyle kaldı.
-
Recep Niyaz Antalya kampına götürülecek. Aykut Yıldırım - Ntvspor Fenerbahçe muhabiri
-
bu iyi bi haber.. bi maçını izledim.. hakkaten messiyi andırıyo..
-
Öyle bir dönem geçiriyoruz ki içimde ki bütün futbol aşkını yok ettiler. Hiç bir heves kalmadı. Umarım önümüzde ki Antalya ve Trabzon maçlarını kazanırız da artık maç izlerken heyecan yaşarım.
-
Bu arada antrenman programının ağır olduğunu belirtiyorlar, yahu kime göre ağır neye göre ağır? Yıllardır antrenman yapmıyorlar diye eleştirirdik şimdi adam akıllı yapıyorlar, ama cacık çıktılar her şeye sakatlanıyorlar, bilerek mi yapıyorlar anlamıyorum ki...
-
16 Ocak Pazar günü Samsunsporumuzla Fenerbahçe Antalyada hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.
Dilerim Allah'dan 2011-2012 sezonundada bu maç hazırlık maçı yerine resmi maç olarak İstanbul ve Samsun'da da oynanır ..
-
Hazırlık kampı değil çöküş kampı oldu, Antalya ile Trabzon maçları kazanılmasın herkes bavulun toplar Bin Ali gibi kaçar giderler...
-
Akşam yeni transferlerimizi çok merak ediyorum.Umarım saha'da güzel futbol oynanır.Skor hiç mi hiç önemli değil ama Fenerbahçe galibiyeti alabilirsek eğer çok güzel olacak.
-
Bekir'in kullandığı kapri tarzı şortu Fenerium'da bulabilirmiyim?
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2011-01-16_idman4.jpg
-
-
Quote:
Originally Posted by
RaSenGan
Teşekkür ederim Aygün. Fiyatı biraz tuzlu ama alacağız artık.
-
Uğur gene sakatlanmış ne şanssız bir adam bu ya
-
Kanal D'de Fenerbahçe - Samsunspor hazırlık maçı var.
-
Samsunsporumuzda Kemal'i izlemenizi öneririm Türk futbolu çok iyi bir stoper kazanacak diye umuyorum.
-
-
Quote:
Originally Posted by
RasAnt
İlk yarı nasıldı ?
Net denilebilecek birkaç pozisyona girdik, kalemizde de pek pozisyon görmedik. Fenerbahçeli olmayan birisi muhtemelen sıkılıp kanal değiştirmiştir. Keşke gerçek hayatta da go on holiday modu olsa da bu seneyi kısa sürede atlatsak.
-
:) selçuk neler yaptı öyle :D
-
O Zenke kaç kilo ya 100 varmı :D