Bilica da yok, şu aşamada çok ciddiye alınacak bir liste değill demek ki.
Printable View
Bilica da yok, şu aşamada çok ciddiye alınacak bir liste değill demek ki.
Beklentileri büyütüyorlar yine:)
ön liberoya şu battaglia'yı alsak süper olur ya. Çok beğeniyorum o adamı..
İlginç :)
Geçtiğimiz sezon Mallorca'dan 17.5 milyon avro karşılığında transfer edilen Dani Güiza, Türkiye'den beklentilerden çok uzak bir performans sergiledi.
Şu an ise, İspanyol golcü oyuncunun, vatanına dönmek için maaşında kesintiyi bile göze aldığı konuşuluyor. Atletico Madrid ve Valencia ise, adı Güiza'yla anılan ekipler...
Ancak, Mundo Deportivo'nun haberine göre, Barcelona, Fenerbahçe'nin satmayı düşünebileceği iddia edilen oyuncu için teklif vermeye hazırlanıyor.
Takasta kullanacaklar
İspanyol Milli Takımı'nda da forma giyen futbolcu, Samuel Eto'o'nun durumundaki belirsizliğin yanı sıra, David Villa'yı transfer etmek isteyen Barça'nın takasta da kullanabileceği çok yönlü bir transfer olacak.
Manchester City ve Zenit'in de peşinde olduğu futbolcu, geçtiğimiz sezon sadece 11 gol atabildi.
kaynak:goal
güiza yı mı takasta kullanacaklar?
Sacma bir haber, adamlar Güiza'yi transfer edip daha sonra takasta mi kullanacak ? :) hayatimda bu kadar sacma bir haber okumadim.
belki valencia direk fenerbahçe'den alamıyor hülle yöntemiyle alacak :D
Gidenler:
Gökhan Emreciksin -> Kayserispor
İlhan Parlak -> Ankaraspor
Can Arat -> İBB
Özgür Çek -> Ankaraspor
Yasin Çakmak -> Sivasspor
Gürhan Gürsoy -> Antalyaspor
Burak Yılmaz -> Eskişehirspor
Maldonado -> Serbest/Sözleşme Sonu
Josico -> Sözleşme Fesih
Lugano var bir de, sözleşmesi sona erip takımdan ayrılan.
Şu tabloya bakacak olursak eğer, (Aziz Yıldırım'ın REVİZYON diye bas bas bağırdığını da göz önünde almalıyız tabii ki) ortada bir revizyon falan göremiyorum ben. Bu yukarıdaki isimler takımın omurgası değil, as oyuncuları değil. Revizyondan anladığım benim, takımın yarısının değişmesidir, zira başarısızlık varsa ortada bir revizyon gereklidir ve bu başarısızlıkta kabahati olmayan oyuncuların değiştirilmesiyle olmaz.
Geçen yılki onbire bakalım:
Volkan, Gökhan, Edu, Lugano, R.Carlos, Selçuk, Emre, Uğur, Deivid, Alex, Güiza.
Bu ideal onbirdeki oyunculardan Lugano hariç tamamı kadroda yer alıyor, hatta 5 tanesiyle sözleşme yenilendi. Bu takım çok başarılıymış gibi sanki geçen yıl, olduğu gibi takım aynı. O zaman transfer yapmanın manası ne?
Bana göre Emre hariç orta saha olduğu gibi değişmeli idi (kovulmalıydı) ama hazırlık kampının İstanbul ayağı bitti, bu konuda adım atılmadı. Savunma hattında da revizyon olmalıydı, bu konuda da gelişme yok. Gidecek biri varsa eğer bu Lugano değil Carlos olmalıydı.
Seneye umarım aynı sıkıntıları çekip de kahrolmayız, buna artık kimsenin tahammülü kalmadı. Seneye eğer başarısız olunursa başkanın bir söz söylemeye hakkı yok, çünkü revizyon demesine rağmen hiçbir adım atmadı, kulübeyi revize etti ki önce as takımdan başlamalıydı. Yapmadı, yapmayacak gibi de görünüyor, bana göre hata ediyor, umarım pişmanlık duymaz.
Gürhan, Antalyaspor'da
http://www.sporx.com/images/1/29/756...55_1019748.jpg
Antalyaspor, dış transferde Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Gürhan Gürsoy ile prensipte anlaştı.
Uzun süredir Fenerbahçe kadrosunda yer alan ancak bir türlü ilk 11'de forma giyme fırsatı bulamayan Gürhan Gürsoy, Fenerbahçe'den ayrılarak Akdeniz temsilcisiyle anlaştı.
Kırmızı-beyazlı takımla her konuda anlaşan Gürhan'ın, pazartesi günü kendisini yeni kulübüne bağlayacak olan sözleşmeye imza atacağı öğrenildi.
Hasan Subaşı Tesisleri'nde gerçekleştirilecek imza törenin saati henüz netlik kazanmadı.
Kimler gitmeliydi?
Selçuk, Deniz, Uğur Boral?
Bunlar gibi oyuncuları bulamıyoruz zaten, neden gönderelim?
Yedek olarak oyuncu yokken ligdeki o bölgede bulunabilecek en iyi yedekleri gönderiyorsunuz, neresi mantıklı bunun?
Deivid de Güiza da kaliteli oyuncular, pekala çok iyi oyuncular bulunup gönderilebilir ama kalmalarının da hiçbir mahsuru yok.
Bütün kadroyu dağıtıp deneyimsiz oyuncular ile 8.-9. olduktan sonra bunun hesabını nasıl vereceksiniz.
Yeni Sol açık, yeni önlibero, Topuz, Özer.
Bu oyuncular orta sahayı tamamen değiştirmiyor mu?
Siz herkes gitsin, yeni takım gelsin derken hiç mantığı olmayan bir öneri koyuyorsunuz ortaya.
Carlos gayet iyi oyuncu hala bence.
Yerine alınacaksa çok özel olmalı, bir çok ünlü takımda bile hala o kadar teknik, oyuncu bilgisi olan, deneyimli, o kadar kaliteli bir bek yok hala.Yaşı problem değil, biz o kadar sıkıntılı bir fikstüre sahip değiliz ülke olarak.İlla eksikleri yok değil ama önceki sene hiç görüyor muydunuz kademe hatalarını? Herşey total futbolda eritilir, Carlos büyücü değil, tek başına o kadar alanı savunamaz, Aragones'in kademe anlayışı falsoydu zaten.
Bu oyunculardan hiçbiririnin gitmemesi lazım.
Rotasyon zaten kısıtlıydı, iyice rezil duruma sokulamaz, onu yapacak kişinin mecazi kellesinin alınması lazım! Zaten bu oyuncuların fiyatları uçmuş, havaya saçacak paramız mı var?
Daha 1,5 ay var, herşeyin planı yapılmış.
Transferde hiç yapılmayan A Planı, B Planı oluşturulmuş, hemen herkes başladı yaygaraya.Daum'un kaç transferi başarısızdı sorarım size? Fabiano hariç hiçbiri yetersiz değildi, Fabiano bile gayet iyi oyuncuydu.
1 gün bile bekleyemecek kadar güvensizsiniz.
Halbuki en iyi transferi yapan, en iyi mali güce sahip takım taraftarısınız.
Gerçekten anlamıyorum, biraz rahat olun.
UEFA'ya gitmek de problem değil, lige iyi başlamak da.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Göndermek isterler ise alınabilir.
Şu an 31 yaşında, yaşına yatırım yapmak istemeyecek çok takım olacaktır.
lucio gönderilmek istenirse; real madrid, arsenal, inter gibi kulüplerin devreye gireceğini düşünüyorum. onları tercih eder bence. ama keşke Türkiye'ye gelse, lucio ne demek ya. :)
Revizyon bütün takımı gönderip yeniden almakla olmaz. Öyle bir oyuncu alırsın ki bütün takımda ki havayı değiştirir, yeni bir teknik adam getirirsin, takımın futbol oynama isteği sağlar. Fenerbahçe mutlaka bir veya iki tane yabancı oyuncu alacak. Bu kadar bekledik büyük bir bomba patlatacağız, bunu biliyorum, hissediyorum. Dünya gene bizi konuşacak, stada gidip imza törenini izleyeceğiz.
Daum eski hocası, yaşı ve artık kariyer hedefi olmaması.
İlla isteyen takım olacaktır ama o kadar zor değil, bizim piyasa şartları çok daha yüksek gelecektir, para konusunda da anlaşılabilir.
Real Madrid, Inter, Arsenal zaten çok daha uzun vadeli, önemli transferler yapıyorlar.Lucio ile ilgilenebilmek olasılıkları bence daha düşük.İngiliz takımları için work permit çıkmayabilir milli sayılarından ötürü.
Lucio çok özel bir isim, çok çaba sarfedilirse, kesin olmaması gibi bir durum var dememeliyiz.
Selçuk, Deniz, Uğur gibi 100 tane topçu bulurum sana. Üç isim de sıradan isimler, onun yerine Abdülkadir'e, Özgür Çek'e şans verilse, tahammülümüz daha fazla olurdu.
Carlos eski Carlos değil. Ofsayt bozan, birebirde rakibini savunamayan, eski çevikliğe ve hıza sahip olmadığı gibi hücuma gittiğinde geri dönemeyen Carlos. Ofansif katkısı da minimum. Eleştirdiğimiz Ümit Özat ondan faydalıydı. Ümit milyon tane orta keserdi soldan, Carlos orta kesecek pozisyona giremiyor. Savunmada da dikkat edersen hep o kanattan atak yiyoruz, açık veriyoruz.
Rotasyon yapılacaksa eğer gönderilen oyuncularla yapılmalıydı. Sen sonradan oyuna girecek Selçuk'un, Uğur'un katkı sağlayacağına inanıyor musun? Uğur'a verilen şans gönderilen oyunculara verilse, %100 eminim içlerinden biri mutlaka yıldız olurdu. Gönderilen Burak'a 6 maç şans tanındı ki çoğu sonradan girme, yani süresi oldukça azdır. Uğur'a 08-09 sezonunda 28 maç, 07-08 sezonunda 38 maçta şans verilmiş. Sence Uğur bu kadar fazla süre almasına rağmen Fenerbahçe için ideal bir sol kanat oyuncusu oldu mu? Ona verilen şans gönderilen isimlerden birine verilmiş olsa, kendilerini gösterebileceklerdi. Benim asıl yakınmam buna zaten. Suçu günahı olmayan Burak, Yasin, İlhan gönderilirken, hiçbir geleceği olmayan, en fazla süre alan isimlerden Uğur takımda kalmaya devam ediyor. Bu adam bu saatten sonra takıma katkı yapamaz, kalkıp da rotasyon diye bu adamı takımda tutmanın hiçbir mantığı yok.
Palermo Başkanı Zamparini, Simplicio için F.Bahçe'den teklif aldıklarını doğruladı. Ancak Zamparini'ye göre 29 yaşındaki oyuncu, İtalyan kulübünü terketmeyecek.
Fabio Simplicio'nun Fenerbahçe'ye olasılığı zayıflıyor. Palermo Başkanı Maurizio Zamparini, Brezilyalı orta saha oyuncusu için sarı-lacivertli takımdan resmi teklif aldıklarını doğrularken, bu futbolcunun Türkiye'ye gelmek isteyeceğini sanmadığını söyledi.
Tuttomercatoweb'in konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Zamparini, Fenerbahçe'yi kastederek, "Simplicio için tek teklifi Türkiye'den aldık. Açıkçası bizden ayrılacağını pek sanmıyorum. Palermo'da kalacağı kanısındayım" şeklinde konuştu. Simplicio'nun Palermo'da kalması durumunda bundan çok memnun olacaklarını dile getiren İtalyan kulübü başkanı, "Onun zekasına güveniyoruz. Kendisine çok şey katan takımında kalacaktır" dedi.
Fenerbahçe'nin Simplicio için Palermo'ya 10 milyon avroluk bonservis önerdiği ifade edilmişti.
Zamparini, Simplicio için Lazio'dan teklif geldiği iddialarını ise yalanladı.
Goal
ABOOO haklidir.. Selcuk,Deniz,Ugur zaten bu sene banko oynamayacak banko oynamadiklari sürece sorun yok. Rotasyon icin gayet iyi oyuncular.
carlos konusu haric egowiche katılıyorum bence carlos faydalı bu takıma evet ümit daha çok orta yapıyodu ama tuncay vardı önunde yanındaki pas vermeyi bile beceremeyen uğur değil sonra her hücumu soldan yedigimiz konusuda medya safsatası bence yorumcular diyolar ki carlos adam kacırdı gol yedi fener gökhan gönulun kanadından rakip gelip ters tarafa orta yaptıgında; sonra aynı yorumcular yine diyolar ki carlosun kanadından gelinip gökhanın oldugu yerden gol yedigimizde carlos savunamadı arkaya orta yaptırdı gol oldu.Son trabzon macında yedigimiz golü hatırlayın 4lü savunma hattında hamle yapan tek oyuncu carlos stoperler yerinde olsa yemezdik mesela o golü ama faturası carlosa kesiliyo.Carlos hiç bi zaman defansif yönüyle öne cıkmadı ki zaten önüne tuncay kadar verim gösteren bi oyuncu koyulursa harika oynar bu sezon
Abdülkadir deneyimsiz‚ Paf Ligi oyuncusu‚ o seviyede üst klasmanda.
Asla a kadroda başlamamalı hemen‚ oyuncuyu yoketmek için sebep arıyorsunuz.Fiziğini geliştirmediği sürece başarılı olması imkansız.
O en iyi ödülü alan genç oyuncuların hız ve fizik artıları var‚ fiziği zayıf‚ çıtkırıldım oyuncular ile bunu başaramazlar‚ yaşlarından fazla fazla artısı olmak zorunda.Atlet oyuncu olacak‚ fizik futbolda herşeydir.Altyapıda yeterli eğitim de aldıklarından sadece hocalarına oyun zekasını geliştirmeleri kalıyor.
Senin elindeki oyuncular temiz top istopu yapan ve temiz pas veren oyuncular.Topla yapabilecekleri konusunda yeterli eğitilmemişler‚ hızlı değiller‚ kilolu değiller‚ fizikleri kırılgan. Yani yokolmaya mahkumlar..
Benim a takımda kritik maçlarda oyuncu yetiştirmeye tahammülüm yok.
Özgür'ü çok severim, çok yeteneklidir ama bu seviyede asla, asla, asla ilk 11 başlayamaz! Bu tartışılmayacak kadar nettir, aynı şey Emre Çolak için Gs'da geçerli.Bu kadar kritik sezonda, deneyimsiz oyuncuları koyup onları yokedip, performanslarını baskı altında dengesizleştirip yeteneklerini ilerletmeleri engellerseniz çok büyük hata yaparsınız, derhal kapı önüne koyulursunuz.1 maç bile yapmamışlar profesyonel olarak.
Yıllarca Fenerbahçe, Galatasaray kiralayıp durdu.
Kiralanan takımlar da rotasyonda yedek bekletip durdu, en zor durumda oynattılar.Haklılardı, oynatıp riske girince ne olacak ki, para mı kazanacaklar sanki?
Satacaksın oynatamadığın oyuncuyu, zaten o kadar benimsemişse yetişince alırsın.Özgür'ün sözleşmesinde 2M€'ye geri alınır bedeli varmış, zaten o zamana kadar ödediğin sözleşme maaşlarına denk gelir o bedel.
Ümit ile nasıl Carlos kıyaslanabilir?
Ümit'in kestiklerinin bir tanesi düzgün orta değildi.
Carlos'un bulduklarının hepsi dönüp %100lük gol pozisyonu oluyor.
Carlos 50-60 metre önü açık, yanındaki Edu çok ağır, önliberolar Josico-Maldo gibi koşamayan, o bölgeye gelmeyen oyuncuların yanında milyon tane kademe hatası yapsa normaldir.
Dünyada her pozisyonda son çizgiye inip gier dönen oyuncu yok.Çıkacaksa arkasında gelecek ya sol açık ya da önlibero.Uğur eli belinde kalıyorsa, önliberolar dönmüyorsa o zaman öyle ya da böyle kademe hatası olacak kabulleneceksiniz.Takım basmıyor, agresif alan kapatmıyor rakip çıkarken.
Carlos ile Chelsea ilgilendi, kondüsyonu düşmüş olabilir, hatta çevikliği de düşmüş olabilir ama hala iyi bir sol bek, dünyada en çok aranan şey sol bek ve bu sistemdeki iyi bol beki gönderip belki hiç çıkmayacak vasatüstü tam defansif bir sol beke evet diyebileceksiniz. Ne mutlu..
Uğur'un yerine kaliteli bir sol açık alınmalı, geçn oyuncu değil.
Burak, İlhan, Gökhan Emreciksin, Gürhan profesyonel olmayan, kendilerine bakmayan, geliştiremeyen oyuncular.Burak inanılmaz ağır, o seviyede oynayacaksanız fizik olarak çaba sarfedeceksiniz.Gün geçtikçe kilosu artıyor resmen.
Selçuk ayarında bir yedek için deli gibi para saçacağıma kadroda tutarım.
Gs bile Mustafa Sarp´ı aldı.Hiç o kadar küçümseyin.
Gürhan‚ Olcan kendilerini yetiştirip Selçuk seviyesine bile gelemediler.
Fiziği olmayan bütün genç oyuncular için son aynıdır, fiyasko.
Geçen sene sıkıntı neydi, yedek kulübesinden gelip oyunu değiştirecek oyuncuların olmaması. Bu sene mücadele gücü yüksek oyuncularla ve bu oyuncuların 11'de yer alacak olması da düşünüldüğünde bir revizyon zaten yapılmış oluyor. Alınabilcek ve faydalı olabilecek yerli oyuncular zaten alındı, orta sahaya ve sol kanada da 2 yabancı geleceğini düşünürsek, direk 11'de oynayacaklardır. Bu da bu kadronun başarılı olması için yeterlidir.
Daum'un gözüne giremeyen 1-2 oyuncu daha olursa gönderilir, fazlası zaten akımın kimyasını bozar. Selçuk yerin dibine sokuluyor ama Sevilla maçını veriyordu geçen gün FBTV ve Selçuk kadroda hiç sırıtmıyordu. Yedek beklediğinde sorun yaratmayan, gerektiğinde de çıkıp oynayan bir oyuncu elbette kadroda tutulmalı.
Carlos'un açıklamalarına da bakarsak Daum ona çok güveniyor. Sahadaki en önemli isimlerinden biri olacaktır Daum'un diye düşünüyorum. Geçen seneye göre çok farklı bir görüntü çizecek bana göre.
Lugano'ya istediğini veren kulüp yok, geri döner ve beni alın derse, ilk teklif edilen fiyatın da altında bir teklif yapmalı yönetim. Kabul ederse imzalar, etmezse de kimse kulüpten büyük değildir, önce reddedip kimse almayınca hibirşey olmamaış gibi gelip imza atamaz.
Sen bir teklif yaparsın, bunu reddedip daha iyi teklifler var diyerek oyuncu giderse ve o iyi teklifleri alamayıp beni geri alın derse, ben de ilk önerdiğim fiyatı tekrar önermem. Futbolcu malzeme değilse kulüp de oyuncak değildir. Ha ben Lugano'yu istemiyorum ama gelmesin de demiyorum. Bu şekilde davrandığı için ilk tekliften daha düşük teklif yapılsın istiyorum sadece.
Abdülkadir'den bu sene yavaş yavaş faydalanmaya başlamamız lazım bence. İş yapacaktır mutlaka. Yetenekli çocuk. Kesinlikle boş oyuncu değil. En fazla 3 sene sonra isminden sıkca söz ettirmeye başlar diye düşünüyorum. Çok umutluyum ondan.. O mevkiye transfer yapılacaksada tecrübeli bir kaç sene faydalanabileceğimiz bir oyuncu alınsın..
Resmi internet sitemiz aracılığıyla cuma günü Ronaldinho'yla ilgili herhangi bir çalışmamız olmadığını açıklamamıza rağmen, Haber Türk Gazetesi, Brezilyalı futbolcunun kulübümüze transferine ilişkin asılsız haberler üretmeyi ısrarla sürdürmektedir.
Kamuoyunu yanıltan ve taraftarımızı beklenti içine sokan bu transfer haberlerinin gerçek dışı olduğunu bir kez daha belirtmek istiyoruz.
Kamuoyuna duyurulur
Fenerbahçe Spor Kulübü
Fenerbahce.org