İnsanlar gazeteleri sorgulamadıkları için bence belgeleri parayla satın alma işine bile girişmemişlerdir. Bence olaylar bitene kadar spor gazetelerini veya sitelerini takip etmemek en iyisi.
Printable View
İnsanlar gazeteleri sorgulamadıkları için bence belgeleri parayla satın alma işine bile girişmemişlerdir. Bence olaylar bitene kadar spor gazetelerini veya sitelerini takip etmemek en iyisi.
Ertem Şener : "Dün akşam yaptığım bi kaç görüşmeden sonra Türk futbolu üzerinden karabulutların dağılacağını duydum . Fenerbahçe %100 Şampiyonlar Liginde oynayacak ."
Ertem'e göre Kaka Beşiktaş'a atmıştı imzayı
http://www.fotomac.com.tr/Galatasara...ek-aydin-degil
Hıncal Uluç müthiş bir yazı yazmış.
Yazıda bahsedilen hukuki durumlara katılıyorum. Ancak takıldığım kısımlar var.
Mehmet Ali Aydınlar'ın üsttekinden başka açıklaması var mı kupa alma konusuyla ilgili? Ben üsttekini buldum. İnternette aradım, önde gelen hiçbir haber sitesinde yok. Herkes Vatan gazetesini kaynak gösteriyor ve Aydınlar'ın yukarıdaki söyledikleri "Galatasaray'ın kupasını alırız" başlığı ile veriliyor. Aydınlar'ın açıklaması bu ise, bundan "Galatasaray'ın kupasını alırız" sonucunu bir tek ben mi çıkaramıyorum acaba? Ayrıca son 1 aydır basının Fenerbahçe üzerine yaptıklarını düşündükçe Hıncal Uluç'un "Fener medyası" iddiası da basit kalıyor.Quote:
Şu an yurt dışındayım. Olaylarla ilgili bilgim yok. Ancak şunu net biçimde söyleyebilirim: 20 yıl öncesine kadar dönüp inceleme yetkimiz var. Eğer bir başvuru, daha da önemlisi bir kanıt olursa tabii ki gerekeni yaparız, kim sportif suç işlemişse Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzon bizim için farketmez. Biz zaten bu bataklığı kurutmaya geldik.
Fakat geriye dönük dosyaların adli boyutu olmaz. Yasa yeni çıktığı için adli boyuttan öte biz, gerekirse kupa almak ve hak mahrumiyetleri vermek dahil her türlü yaptırımı uygularız.
Direkt Galatasarayın kupasını alırız demedi zaten. Kim olursa olsun kupasını alırız tarzında konuştu ama bunu ilk olaylar patlak verdiğinde yapmazken, Galatasaray işin içine girince yapması ayıp oldu biraz. En başta kulüplerle kişileri ayırmalıyız diyip duruyordu. Galatasaray soruşturulurken söylemek yerine en başta bunu söylemeliydi ya da sonradan kupa alma yetkimiz var vs söylemlerine hiç girmemesi gerekiyordu. Zamanlama hatası yaptı.
En başta şampiyonluğun geri alınması, Avrupa kupalarına katılım ve küme düşürülme durumları varken "elimizde belge ve delil olmadan ceza veremeyiz" demişti. Şimdi de "kanıt olursa gerekeni yaparız. kim sportif suç işlemişse cezalandırırız" diyor. Bir fark yok bence. O zaman kişileri ve kurumları ayırmak gerek demesinin nedeni, şike ve teşvik primi iddiasından ayrı olarak soruşturmanın ilk zamanlardaki adı olan silahlı çete iddialarından dolayı diye düşünüyorum.
bence herkes bu işten yara almadan kurtulacak.
ben çok rahatım kendi adıma.
Şu durumda bile Federasyonu bizim lehimize gösteriyorlarya diyecek söz yok hakikaten. :)
O şampiyonluğun geri alınması şeklindeki söylemler hiçbir zaman Aydınlar'dan gelmedi. Hep basın yazdı, Aydınlar kullanmadı o tarz ifadeler. Durum bize gelince de kullanmaması lazım. Bunu eminim siz de anladınız ama yokuşa sürmek istiyorsunuz.
Fatih Altaylı'yı sevmem ama bu sefer aynı şeyleri düşünüyoruz onunla: http://www.fatihaltayli.com.tr/conte...ontent_id=7609
O durumlar konuşulurken medyada Aydınlar "belge, kanıt olmadan ceza veremeyiz" dedi. Şimdi de "kanıt olursa gerekeni yaparız" diyor. Sadece "Galatasaray'a ceza veririz" de demiyor. Neden yokuşa süreyim ki işi? Aydınlar soruşturma ile ilgili açıklama yapıyor, ama "Galatasaray'ın kupasını alırız" başlığıyla bu açıklamalara muhatap Galatasaray gösteriliyor. Galatasaraylılar da Vatan gazetesinin provokasyonuna geliyor bence ve Aydınlar'a sallıyor. Bu açıklama sizin için bizim için değil devam eden soruşturma için.
Aynı federasyonda iddianameyi bekleme kararını Ünal Aysal'ın uyarısıyla geri çekmişti.Bu konuda biraz fazla tepki veriliyor.
Dışarıdan gelen uyarılarla hareket etmek yerine en baştan adam gibi bir yol haritası belirlemeleri gerekiyordu.
Eğer bu soruşturmayı medyadan takip ediyorsanız binbir türlü haber ve tam zıt yönlere çekilmiş açıklamalar ile karşılaşırsınız.
Yaralar çoktan alındı bile.
Ben en azından bizim açımızdan öyle olacağını sanmıyorum. Eğer hiç kimseye ceza vermezlerse zaten herkes onlara ceza verir ki haklıdırlarda. Ceza vermeyecek olsalar bu kadar yaygara çıkmazdı. Mutlaka bir ceza verirler bence. (Maneviyattan çok somut cezalar...)
Futbolda 'Şike Operasyonu'
Şike ve teşvik primi iddiaları ile ilgili soruşturma derinleşiyor. Eski Fenerbahçe Asbaşkanı Hakan Bilal Kutlualp, futbolcu Semih Şentürk ve hakem Fırat Aydınus'un da bulunduğu 27 kişinin daha şüpheli veya tanık sıfatıyla ifadesinin alınacağı öğrenildi.
Şike ve teşvik primi iddiaları ile ilgili soruşturma derinleşiyor. Dün spor yazarı Ercan Saatçi'nin savcılıkta ifade vermesinin ardından, aralarında eski Fenerbahçe Asbaşkanı Hakan Bilal Kutlualp, futbolcu Semih Şentürk ve hakem Fırat Aydınus'un da bulunduğu 27 kişinin daha şüpheli veya tanık sıfatıyla ifadesinin alınacağı öğrenildi.
Şike soruşturması kapsamında şüpheli ve tanık olarak 27 kişinin ifadesine başvurulacak.
Son olarak şüpheli sıfatı ile dün öğlen saatlerinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine giden spor yazarı Ercan Saatçi soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi daha sonra adliyeden ayrıldı.
Geçen yıl Fenerbahçe-Gaziantep arasında oynanan maçla ilgili hakem Hüseyin Göçek, hakem Fırat Aydınus, Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk, futbol hayatını Rusya’da sürdüren eski Trabzonsporlu futbolcu Gökdeniz Karadeniz, spor yazarı Alaettin Metin , eski PFDK Başkanı Reşat Bostan, Sabah gazetesi muhabiri Deniz Derinsu, menajer Zafer Demiray, Fenerbahçe Eski Asbaşkanı Hakan Bilal Kutlualp, Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz, Trabzonspor Eski Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu ifadesi alınacak isimler arasında bulunyor.
Akşam gazetesi yazarı Alaattin Metin ve eski PFDK Başkanı Reşat Bostan'ın ifadesinin Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde diğer 25 kişinin ise gruplar halinde organize suçlar şubesinde alınması bekleniyor.
Şike soruşturma kapsamında bugüne kadar gözaltına alınarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 76 kişiden 31'i tutuklanırken, 26 kişi savcılıkça, 19 kişi de mahkemece serbest bırakıldı.
ntvspor.net
fener-antep maçı mı ? biz onu son dakikada attığımız golle kazanmadık mı ?
Gaziantep maçının şikeyle uzkatan yakından alakası yoktur bence yani rakip takım olarak. Olsa olsa hakem konusunda sıkıntı vardır ki ona can-ı yürekten inanıyordum.
Hüseyin Göçek o maçta Fenerbahçe'nin 2 veya 3 net penaltısını yemişti, büyük gerginlik olmuştu. Bu arada Semih'in de şike konusuna müdahil edilmesi iyi oldu. Sonradan girip davayı lehimize çevirir nöbetçi golcü. :}
Gaziantepspor maçı soruşturmaya dahil olacaksa rakibe teşvik girişiminden filan olur herhalde.Yoksa öbür türlü çok saçma,o maçta yaşadığım sinir harbini,krizini hiçbir maçta yaşamadım.
Hakkatan akılalmaz şeyler yaşanıyor..