Originally Posted by
NikolaiBelinski
Fenerbahçe'de oyuncu kalabalığı çok geldi bana. Özellikle son yapılan transferlerden sonra sanki boşa para akıtıyormuşum gibi geliyor. Bu zihin yapısına geçince Orhan, Selçuk ve Semih gibi isimleri gönderip kadroyu minimuma çekmeye çalışıyorum olmuyor, taliplileri çıkmıyor. Ziegler'in kiralık sözleşmesini fesih ediyorum bir tek onun maaşını yok edebiliyorum kadroda.
Volkan Demirel hakkında doğru kararı verememek tedirgin ediyor üstüne. Sezon sonunda bedava transferden Sinan Bolat ile anlaşmak istiyorum ve Volkan Demirel'i satıp kâr etmek istiyorum. Fakat bu takım Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyor ve Mert Günok ne kadar yeterli olabilir diye düşünüyorum. Üstelik lig platformunda garantisi olmayan bir isim Mert bu da bir soru işareti.
Bu konuda düşüncelerini paylaşmak isteyen deneyimli arkadaşlardan yorum bekliyorum. Nasıl bir politika izlemeliyim? Kontrat yıllarında olan ve kadroda düşünmediğim isimleri satana kadar beklemek istiyorum. Fakat başarılı olamama ve kovulma durumu beni düşündürüyor. Yabancı sınırının düşürüldüğü yıllarda yabancı haklarını hangi mevkiler üzerinde kullanılmalı? (Yabancı hakkı yanılmıyorsam 5 oluyormuş)
4-2-3-1 dizilimini kullanan biri olarak AMC bölgesi için Salih Uçan'ı titizlikle hazırlamayı düşünüyorum. O bu bölgeye adapte olana kadar geçici isimlerle orayı kapamak ilk amacım. Bunun için kiralama yöntemine gideceğim. Çok etkileyici bir regen çıkmadığı taktirde yabancı haklarımdan birini forvet mevkisi için kullanacağım. Uzun vadede gitmek istemediği sürece Sow kalacak takımda.
AML için Stoch ile kontratı bitene kadar idare edeceğiz, ardından Kayserispor takımından Ömer Bayram ile hemen temaslara başlayacağız. Sağ kanat için Krasic ile sürekli devam etmek istiyorum ama uzun soluklu bir kariyer yaşarsam Gökhan Töre'nin kontratının bitimini bekleyebilirim. İlk tercih Krasic.
Geriye kaldı 3 yabancı hakkı ve 7 tane oyuncu. Orta sahada Türk olarak kullanabileceğim bir oyuncu göremedim. Özellikle Emre ve Meireles ayrılana kadar oraya Xavi*Iniesta vari iki oyuncu olup yetiştirmeye başlayacağım. Her zaman REGEN oyuncular için tetikte olacağım yabancı hakkından olabildiğince esneklik sağlamalıyım.
Dünyada yaşanan sol bek kıtlığı yüzünden REGEN oyuncu çıkmadığı taktirde yabancı bir oyuncu düşünüyorum. Kısa süreliğine açtığım oyunlarda Hertha BSC takımında Nico Schulz isimli 19 yaşında bir adam keşfettim, fiyat olarak uygun bir şeyler hazırlarsak mutlaka anlaşacağım onla.
Sağ kanat olarak Bursaspor alt yapısından Ozan Tufan ilk tercihimdir, tartışmasını yapmayı bile düşünmüyorum. Yeni bir Gökhan Gönül olacaktır kendisi.
Duruma göre iki yabancı hakkı ve 2 oyuncu oldu. Orta sahada bir yabancı oyuncu kullandığımızı düşünürseniz stopere bir yabancı oyuncu alabilirim. Yanına sağlam bir türk stoper aldığım zaman her şey güllük gülistanlık olacaktır.
Baya uzun bir yazı oldu ama içimi dökmek istedim. 4-5 kere Fenerbahçe kariyeri açıp kapadım ve istediğim hazzı bir türlü sağlayamadım. Sizinde bu konuda yardımlarınızı şiddetle bekliyorum teşekkürler. :)