Ahahahaha çok iyi :D
Printable View
Ahahahaha çok iyi :D
Sezer Özmen ve Furkan Sekeri merak edenler > NTV Spor Turkiye U19 - Makedonya U19
Son günlerde Ersan dı Nobre ydi derken Atınç la Necip in saçını bir kenara atmayalım :)Quote:
Atınç Nukan: Sözüne itibar edilen bir futbol otoritesi olarak söylüyorum ki: mükemmel bir oyuncu. hava toplarında üstün, sol ayağıyla iyi paslar atabiliyor, kritik pozisyonlarda riske girmiyor, paniğe kapılmıyor, yeterince çabuk... tek eksiği yüzüne düşüp tek gözünü kapatan necip uysal saçı. berbere götüren birileri olursa en geç iki sene sonra a milli takımın vazgeçilmez oyuncularından olacak.
Bugün Furkan'ı izledim milli takımda. Müdahelesi yerinde bir oyuncu. Sezer'le beraber uyumlulardı. Çevik bir oyuncu olmaması tek eksiği.
Rüştü Reçber'den örnek davranış
2 Haziran 2011 16:25 | NTV Spor ve Ajanslar
Beşiktaş'ın deneyimli kalecisi Rüştü Reçber, Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Böbrek Nakil Merkezinde böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastaları ziyaret ederek, organ bağışının önemine dikkati çekti.
http://media1.ntvspor.net/C/I/152/rustu3_KXZHP.jpg
Beşiktaş'ın deneyimli kalecisi Rüştü Reçber, Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Böbrek Nakil Merkezinde böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastaları ziyaret ederek, organ bağışının önemine dikkati çekti.
Siyah-beyazlı takımın tecrübeli kalecisi, anlamlı ziyareti öncesinde Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Şinasi Sevmiş ve diğer uzman doktorlarla düzenlediği basın toplantısında, organ bağışının önemine değindi.
İnsanlara organ bağışının ne kadar önemli olduğunu anlatmayı amaçladıklarını belirten Rüştü Reçber, ''Bu konuda gerekli kanunlar çıkartılıp, topluma iyi bir şekilde anlatılırsa önemli ilerlemeler sağlanacağını düşünüyorum. Bunun için yetkililerden açılımlar bekliyoruz. Ben öldükten sonra bir işe yaramayacak organlar. Ancak bağışlanırsa bir işe yarayacaklar. Bu şekilde belki birkaç kişi kurtulacak. Halkımızdan isteğim bu konuya duyarlı olmaları'' dedi.
Rüçtü Reçber, organ bağışında bulunduğunu da dile getirerek, kendisi için hazırlanan kartı basın mensuplarına gösterdi.
Doç. Dr. Şinasi Sevmiş de Türkiye'de 70 bine yakın insanın organ nakli beklediğine işaret ederek, ''Bunların içinde organ bulanlar sadece yüzde 3. Bu da gösteriyor ki 68 bin insanımız organ nakli yapılamadığı için problem yaşıyor. Organ bağışını yaygınlaştırmak için topluma bu konuyu anlatmak hepimizin görevi. Rüştü Bey'den bu konuda destek istedik, o da bizi kırmadı. Organ bağışına verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Beşiktaşlı kaleci, toplantıdan sonra diyaliz tedavisi gören hastalarla bir araya geldi. Hastalarla tek tek ilgilenerek, durumlarını soran Rüştü, onlara Beşiktaş forması ve çiçek verdi.
Tedavi gören birkaç çocukla fotoğraf da çektiren Rüştü Reçber'e, Doç. Dr. Şinasi Sevmiş ve hastane yetkilileri plaket sundu.
Dün akşam Demirören yurtdışına gitti denildi, bu alınan son forvetle birlikte acaba forvet transferinden vazgeçip, Kaka türevi bir oyuncu almaya mı gitti diye aklımdan geçmiyor değil :)
Kafamda bir analiz yaparken buraya dökmeye karar verdim :)
Kaleciler: Rüştü-Cenk-Hakan Arıkan
Karışıklık yok... Hakan gitse de yerine kaleci alınmaması gerektiğini düşünüyorum ki alınmayacaktır bence... Umut Kaya ya da Korcan takıma monte edilerek devam edilir.
Sağ bek: Toraman-Rıdvan-Hilbert-Tanju-Ekrem
Takımın belki de alternatif olarak en zengin ama kalite olarak en fakir yeri... Bu bölgede 5 alternatifimiz var ve birinin artık formayı hakedecek kadar iyi oynaması gerekiyor. Belki buranın en çok hakkını verebilecek oyuncu Hilbert ama o da yabancı kontenjanına takılıyor. Alternatiflerin hepsi 20 yaş ve üzerinde, dolayısıyla Rıdvan ve Tanju nun en azından bu sene için bize bir ışık vermesi gerekiyor. Bu mevkiye kişisel olarak sürekli transfer yapılması gerektiğini söylesem de sanırım yönetim Tanju gelişi ve diğer oyuncuları elinde tutmasıyla, bize bu bölge için takıma daha fazla takviye yapılmayacağını gösteriyor.
Sol bek: İsmail-Ekrem-Tanju-Egemen
İsmail şüphesiz ilk alternatif. Yokluğu durumunda ilk olarak ne yazık ki Ekrem düşünülecektir. Tanju ise göstereceği iyi performansla ve her iki ayağını da iyi kullanmasıyla, belki de Ekrem in yıllardır takımda kalma sebebi olan ''joker oyuncu'' sıfatını elinden alabilir. Egemen ise son tercih olarak ya da savunmanın tamamen gömüldüğü maçlarda sol bek alternatifi olarak düşünülebilir.
Stoper: Sidnei-Sivok-Toraman-Egemen-Sezer-Atınç
İlk planda bu bölgede de şişkinlik göze çarpsa da aslında o kadar da kalabalık olmayan bir mevki. Ve yine sağ bek gibi zayıf olduğumuz bir bölge. Bana kalırsa Toraman sağ bek oynatılmalı ve göbekte Egemen ile yabancı stoperlerden birine forma verilmeli. Tabi olurda Rıdvan ya da Tanju dan iyi bir performans gelirse (özellikle defansif anlamda) Toraman ile yabancı bir stoperi göbekte oynatmak çok daha mantıklı olacaktır. Arada keşke bir Toraman daha olsa diye düşünmüyor değilim :) Yalnız buradaki hassas nokta, geçen sezon Ersan ın sakatlığı ile birlikte mecburen Sivok-Toraman ikilisine döndüğümüz zaman, hava toplarındaki ve yan toplardaki zaafiyetimiz. Şu gayet açık ki, takımın kalanının boy ortalamasının oldukça kısa olduğu bir takımda, stoper ikilinizin de hava hakimiyeti zayıfsa zaten bu tür sorunlar olağandır. Tercihim eğer Toraman stoper oynayacaksa, yanında ya Sidnei nin ya da Egemen oynaması yönünde.
Defansif orta saha: Fernandes-Necip-Ernst-Aurelio En sorunsuz ve en kaliteli bölgelerimizden birisi. Necip-Fernandes ikilisini yedekleyecek Ernst ile belki de bu bölgenin en alternatifli kadrosuna sahibiz. Tek sorun Necip sakatlanırsa ortaya çıkabilir ki, onu da Aurelio tecrübesiyle kapatacaktır diye düşünüyorum.
Sağ açık-Sol Açık: Simao-Q7-Hilbert-Burak Kaplan-Veli Kavlak
Geçtiğimiz sezon özellikle ilk yarıda, muhtemelen yaşadığımız kanat oyuncusu eksikliği yüzünden yönetim özellikle bu bölgeye yetenekli olduğunu duyduğumuz, Burak Kaplan ve bize karşı da oynayan Veli Kavlak gibi iki genç oyuncu transfer etti. Veli ve Burak ilk sene olmasa da ilerleyen zamanlarda kendilerini gösterebilirlerse, hiç bir zaman sağ açıkta çok etkili olduğunu görmediğim Hilbert in ve yaşı ilerleyen Simao nun yerini kapabilirler. Bu bölgede de yine güçlü olduğumuzu düşünüyorum.
Forvet Arkası: Guti-Veli Kavlak-Onur-Fernandes-Alınması düşünülen bir oyuncu
Guti nin geçen seneki dalgalı form grafiği ve yaşı ve kariyeri itibariyle hiç bir zaman 90 dakika oyuncusu olmaması yüzünden, bana kalırsa oyuna yedek olarak başlaması gerek bölge. Şu an için yedekleri olarak görülen Veli ve Onur un ne yazık ki şu an bu bölge için hazır olmadıklarını düşünüyorum. Belki olası bir transfer bölgeyi zenginleştirebilir ama kimse alınmazsa bile, en azından ilk yarılarda Onur ya da Veli ile başlayıp, ilerleyen dakikalarda Guti yi oyunun gidişatına göre oyuna almak daha mantıklıca olacaktır.Yine bu mevkide zaman zaman oynayan Fernandes ise, aslında gerçek yerinde oynadığı zaman ne kadar etkili olduğunu bize son 5-6 maçta gösterdi. Ancak Avrupa maçlarında özellikle güçlü ekiplere karşı deplasmanda, Fernandes-Necip-Ernst üçlüsüyle maça başlanabilir. Hatta belki hoca her maça da böyle başlayabilir ama ben Fernandes in defansif orta saha da çok daha etkili olacağını düşünüyorum.
Santrafor: Almeida-Pektemek-Mehmet Akyüz-Alınması düşünülen bir oyuncu
Bu bölge de yine bol alternatifli bölgelerimizden. Muhtemelen Almeida nın olmadığı maçlarda alınan yeni santraforla maça başlanıp, arkasında Guti oynatılacaktır. Ama eğer Pektemek bulduğu fırsatları iyi değerlendirirse belki 11 de Almeida ile birlikte bile oynayabilir ki bu da takım için 1 yabancı kontenjanını da boşa çıkarmak demek olur. Mehmet Akyüz de direk olarak, Türk statüsünde olduğu için kadroda barınan ve zamanında attığı 3-5 golle üst düzey oyuncu kontratı imzalanan Nobre nin yerine alınmış bir oyuncu. Aslına bakılırsa çok gerekli de değildi ancak alındığı fiyat göz önünde bulundurulunca transfer çok da kötü gibi durmuyor.
3 kaleci, Toraman-Sivok-Sidnei-Egemen-Rıdvan-Tanju-İsmail-Ekrem-Hilbert-Sezer-Atınç-Fernandes-Necip-Ernst-Aurelio-Guti-Simao-Q7-Almeida-Pektemek-Akyüz-Veli-Burak-Onur ile toplam 9 yabancı 18 yerli, 27 oyuncumuz var gibi görünüyor kadroda. Bunlara bir yabancı daha eklenecek... Gençlerden ise Atınç-Sezer ikilisinden biri ve Onur kiralık olarak gönderilebilecek oyuncular. Sonuç olarak elde 26 kişilik bir kadro kalıyor.
Diğer taraftan Ferrari-Fink-Tabata-Holosko 4 lüsünden, Holosko eğer forvet transferi yapılamazsa kalır. Tabata büyük ihtimalle kiralandığı takım tarafından satın alınıyor. Ferrari nin kalan bir yıllık sözleşmesi belli bir miktar karşılığı fesh edilecek. Fink ise ya satılacak ya kiraya verilecek.
Canım sıkıldı özetleyeyim dedim ama biraz uzun oldu, kusura bakmayın :)
Aslında Bjk bu sene Guti'yi gönderirse ve orta sahayı Ernst-Necip-Fernandes şeklinde kursa fena olmaz Guti'nin ne kadar aldığını bilmiyorum da iyi para alıyordur hem maaş bütçesi açısından da rahatlar transfer. Tabii sezon başında Guti yine istekli olabilir o zaman her türlü Guti oynar ama geçen sezonun sonlarına doğru gerçekten çok düşüşteydi.
Beklerin desteği olmadan ne kadar kanat organizasyonu yapabilirz diye düşünüyorum. Sonra Q7 ve Simao aklıma geliyor , gülüp geçiyorum:)
Zaten Quaresma bek oyuncusu yanında destek versede ona atmıyor ki. Boşu boşuna bek adamı yerini kaybetmiş oLuyor, başka birşey oLduğu yok. Zaten atmasına da gerek yok. Bek oyuncusunun yapacakLarı iLe beraber kendisi yapıyor zaten herşeyi. Zaten Türkiye Liginde kaçtane takımın iLeri kanat oyuncusu geri dönüyor ki, hangisi savunmasına yardım ediyor. Her türLü tek başına kaLıyor zaten rakip bek oyuncusu iLe.
Cenk
Toraman/Ekrem/Tanju - Ersan/Toraman - Sidnei/Egemen - Ismail/Egemen/Tanju
Necip - Fernandes/Enst
Quaresma - Guti/Transfer/Pektemek - Simao
Almeida/Pektemek
Bence en ideali ;
Cenk
Toraman-Ersan-Sidnei-İsmail
Necip-Ernst
Fernandes
Q7-Almeida-Simao
olur. Ernst-Fernandes-Guti 3lüsü arasında gidip gelmeler olabilir yani Necip'in yanına Fernandes geçer Guti forvet arkası olur. Ama onun dışındaki seçeneklerin mantıklı olacağını sanmıyorum. Bu haliyle çok iyi kadromuz oldu bence.
İşte o da aklıma gelmedi değil , o yüzden Guti-Ernst değişikliği olabilir dedim. Fernandes Ernst'e nazaran topla arası daha iyi olan bir oyuncu. O'nun da olası skor katkısı Guti'ye yardımcı olur. Ancak Guti her maç 90 dakika kaldırabilir mi bilinmez. Yazın iyi antrenman yapması ve sezon içinde kendine dikkat etmesi lazım.
Pektemek forvet arkasi rolunu de ustlenebilir, golcu kimligi var ve forvet kosulari da yapabilir.
Cenk
Toraman Sivok Ersan Ismail
Fernandes Necip
Quaresma Pektemek Simao
Almeida
Kulube
Rustu
Egemen
Ekrem
Ernst
Guti
Veli Kavlak
Burak Kaplan
Gerektiğinde Almeida değişir Pektemek forvete geçer. Guti forvet arkası olur falan. Doğrusunuz :)
İki kadro da güzel olur... Hatta sağ beke Rıdvan sola İsmail yaparsak, göbekte Fernandes-Ernst-Necip bile olsa hucum sıkıntısı çekmeyiz. Daha önce de belirtilmiş, Toraman bek oynayacaksa önünde kesinlikle Q7 olmalı, solda da Simao olmalı... Simao organizasyonu top dağıtmayı daha çok seven, içeri koşular yapan bir oyuncu, İsmail in çıkışları işine geliyor. Yalnız bence yabancı bir sağ bek bu takımı uçurur. Toraman-Ersan ikilisi yeterli gelecektir sağlam bir sağ bek varlığında... Olmazsa da canları sağ olsun Toraman ı sağa atar, kalanlardan artık Egemen-Sidnei-Sivok-Ersan 4 lüsünden ikisini göbeğe koyarız.
Yalnız genel olarak çoğu kişiyle anlaşamadığımız bir nokta var... Bu takımda Q7-Simao-Almeida-Fernandes 11 de başlıyorsa, takımın kalanı çok da önemli değildir, gol atmada sıkıntı çekmeyiz bana göre... Lig başlayınca bunu daha iyi göreceğiz.
Onde Quaresma oynadigi surece kaliteli bir hucum bek almak cok gereksiz. Toraman varken ve stoper bollugu varken en mantiklisi Toraman'in orada oynamasi.
Üstte yazdıklarımın büyük kısmı boşa gitti :D Ersan ın transferi takımın şeklini çok değiştirir :)
Yönetim birde gider Forlan ı getirirse değmeyin keyfime :D
Cenk
Toraman - Ersan - Egemen - Ismail
- Fernandes/Enst/Guti
Quaresma - Simao
Almeida/
az yeriz çok atarız necipte oynar bu sene 57 maça çıktık en az 27sindede necip oynar.
Ben de tarafsizca bir kadro yazayim bari. Besiktas saglam kadro kurdu, bu sene tek sikintiyi kanatlarda yasar yasarsa. O da Quaresma ve Simao'nun savunmaya yardim etmeyisi ve beklerin hucuma katkisi olur.
Cenk
Toraman
Sidnei
Ersan
İsmail
Q7
Necip
Fernandes
Simao
Pektemek
Almeida
11iyle pasalar gibi 442 oynae Besiktas ama savunmaya yardim konusunda sikinti yasamasi da muhtemel.
sidnei bana göre direk 11 oynatmak icin alinmadi zaten henüz o kivamda bir oyuncuda degil egemen olsun ersan olsun ondan kesinlikle daha kaliteliler.. besiktasin su an tek eksigi oyun kurucu 10 numara.. guti ile olmaz besiktasta bugün bir alex olsa ilerdeki üclüyü costurur quaresma simao ve almeida cok iyi oyuncular fakat adamlara top atan yok.. guti buraya top oynamaya degil gezmeye gelmis sanki.. ondan beklenilen performansin 10 da 1 ini gösteremedi.
bence guti beklenilenin çok üstünde bi performans gösterdi son 10 maçı saymazsak kimse gutiden bi alex bi hagi beklemiyordu bence. bu adam en son 2003 yılında bu kadar çok maça çıktı böyle düşünmek lazım.
Adamı alıştığı gibi oynatmıyoruz da ondan... Antremanlarda gayette çalışıyormuş, öyle olsa antremanlarda yatardı Guti... Bu adamı 11 başlatmamak şart. Semih Fenerbahçe için ne ise, Guti de bizim için o olmalı. Ayrıca bende Sidnei ye çok umut bağlamamak gerektiğini düşünüyorum. %60 tutmaz, %40 tutar bana göre. Diğer alternatifler Egemen-Sivok-Toraman Ersan ın yanında daha mantıklı olur diye düşünüyorum...
Ligde:
-----------Cenk--------------
Ekrem-Sivok-Ersan-İsmail
--------Ernst--Necip--------
Simao---Fernandes----Q7
------------Almeida---------
Guti yedekten girer, zor maçlarda Toraman veya Egemen bek, Hilbert kanat oynayabilir. Rıdvan da kolay maçlarda denenebilir.
Avrupa'da
-----------Cenk--------------
Hilbert-Sivok-Ersan-İsmail
--------Ernst--Necip--------
Simao---Fernandes----Q7
------------Almeida---------
Tek fark Hilbert olur. Fernandes'in yerine kaliteli biri alınıp Fernandes'i Ernst ve Necip'in yedeği yapabiliriz, eğer alınacak oyuncu 2. forvet gibi oynayacaksa(öyle deniyor) Holosko da oynayabilir, durmadan sağ kanata zorladık Holosko'yu, belki gerçek yerinde çok daha iyi oynar.
Sidnei daha çok genç ve FM profili Portekiz liginde çok yanıltıcı.