http://www.4thegame.com/media/00/03/...ofile_2006.jpg
Carlton Cole hakkında biraz bilgi toparladım. Genç yaşında ün yapmasına rağmen şanssızlıklar yaşamış bir oyuncu. İyi performansı onu Chelsea'ye kadar tarnsfer ettirmiş ancak o zamanlar Abrahamoviç'in takımı satın alışı ile milyon dolarlar harcayıp kadroyu baştan kuran Chelsea'da Gudjohnsen, Crespo gibi forvetlerin gölgesinde kalmış. Sonrasında West Ham'a gitmiş fakat burada da forvet transferine paralar saçan West Ham başkanı Tevez ve Ashton gibi forvetler almakla kalmamış, bir de Sevilla'dan Kepa'yı kiralamış. Bu forvetlerin gölgesinde kalan Cole'un istatisklerini
buradaki linkten bulabilirsiniz.
Cole henüz 23 yaşında ve çok ucuz bir bedelle gelecek Beşiktaş'a. Aynı zamanda Avrupa arenasında boy gösterek çok yüksek bir bedelle başka kulüplere de satılabilir, veya kalıp Amokachi örneğinde olduğu gibi kulübün değişilmezi olabilir.
Cole bence tam Beşiktaş'ın aradığı adam. 1.91 boyunda ve güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda çok hızlı bir oyuncu. Hız ve fizik birleşince tam anlamıyla yırtıcı bir adam çıkıyor karşımıza. Ben Cole'u Türkiye'de hiçbir oyuncunun bire bir markaj ile tutabileceğini sanmıyorum. Aynı zamanda Nobre'nin geçen sene etkisiz kaldığı hava toplarında çok etkili olacağını düşünüyorum. Cole'un özelliklerine ve diğer istatistiklerine bakmak için
tıklayınız.
Kısacası, bir aralar Beşiktaş'ı heyecanlandıran Les Ferdinand gibi, Carew gibi bu transfer de taraftarımızı heyecanlandıracak nokta bir transfer.