Onun ulkeye girmesi yasak. Ne deger tasiyacak.
Printable View
Neyse "KONUŞMAYA DEĞMEZ"...
Yanlış anlaşılma olmasın hocam, ben bu "vatandaşın" sorularının abesliğini göstermek için yazdım yazımı.
Kuzeninizin evinin nerede olduğu zerre kadar önemli değildir, bir ülkenin vatandaşı sokaklarında özgürce yürüyemiyor ve şiddete maruz kalıyorsa söylenecek başka bir şey yok zaten...
Şu sözümü söyleyip, konuyu 15 dakikalığına kitli tutacağım.
Burası Atatürkçü düşünenler tarafından yönetilen bir forumdur. FM forumu olmamız bazı gerçeklere koyun gibi gözlerimizi kapayacağımız anlamına gelmez.
Bundan rahatsız olanlar varsa forumdan üyeliğini sildirme talebinde bulunabilirler, foruma girmeyebilirler ya da başka fm forumlarında kafalarına göre takılabilirler.
Konuyu açıyorum. Atacağınız mesajlara bu üstte yazdığım duruma göre dikkat ederek yazmanızı rica ediyorum.
Bilgi :
http://twitpic.com/cxl86n
Bedavaya bağırırlar mı ki?
[YOUTUBE="http://www.youtube.com/watch?v=Q2Vc_R3pv2I"]...[/YOUTUBE]
Bu götürülen kiş suçluda olabilir hiçbir şey söylemem. Ama bu kişi elinde kaleşnikof ile mi yakalandı hayırdır?
[IMG]http://n1306.hizliresim.com/1b/j/p7u1t.jpg[/IMG]
yahu yazmayayım diyorum ama sürekli tek taraflısınız.türkiyede siyaset yıllardır bu şekilde yapılıyor. chp'li vekil eylem yap diye para verir,akp'li vekil mitinge gel diye... kimse kendini kandırmasın. şike olayında fenerbahçe'nin yakalanması diğer takımların ezelden beri hiç şike yapmadığı anlamına gelmediği gibi, bu tarz videolar da diğer siyasi iradelerin mertçe davrandığı anlamına gelmez. önemli olan her insanın kendi zihninde yaşattığı görüştür. yoksa videolar,görüntüler ya da konuşmalar asla göründüğü gibi olmaz. bunu hepimiz biliyoruz. hiç tarafsız bir insanı taksimdeki insanlarla tanıştırsan RTE'ye "vatan haini" der, ama bugün AKP mitingindekilerle tanıştırsa aynı RTE "dünyanın en iyi lideri" etiketini alır. neyi kime ispatlama çabasındasınız ? Burada gördüklerinden sonra fikri değişen kişi zaten bu zamana kadar boş yaşamış demektir çünkü bir insanın siyasi görüşü ya da fikirleri bir günde oluşmadığı gibi 3-5 görüntü ya da video ile değişmez.
Evet evet,sadece öğretmenlik yapıyorum.Eğitmen sıfatım yok benim :) Hatta rastgele atamışlar beni...
"Subject +verb +object" öğretiyorum sadece.
Tek söyleyeceğim Hitler hayatta iken bütün Almanya arkasında idi, şimdi o kişiyi destekleyen parti yüzde 1 oy alamıyor.
Dünyada tek bildiğim bir iktidarı ekonomik kriz değiştirir. Dini bir ülke olan Yunanistanda komünist bir parti tarihinin en yüksek oyunu aldı, meclisde söz sahibi oldular. Demek ki insanlar değişebiliyor.
Hocam hemen dalgaya almak hoş değil. Ben bunu ciddi anlamda sordum.
Eğer yıllardır eğitmenlik de yapıyorsanız , görüşlerin değişebildiğini , insanların sahip olduğu fikirlerin daha doğru fikre sahip kişiler tarafından değiştirilebildiğine şahit olmuş olmanız gerekirdi. Ancak sözleriniz, buna hiç şahit olmamış birinden geliyor gibi.
İnsanların fikirleri hiç değişmeseydi zaten şuan ülkede tek partili sistem devam ederdi. CHP her zaman iktidarda olurdu.
CHP de tek partiyken Hitler kadar oy alıyordu. Hitler de o zaman tek partiydi. Eğer Hitler'in partisini bir partiyle kıyaslayacaksanız kiminle kıyaslayacağınızı iyi düşünün.
Ayrıca %1 oy alması Alman halkının Hitler'in arkasında olmadığını göstermez. Belki şu anki parti liderini Hitler'e benzetmiyorlardır. Kamuoyu araştırması yapmadım ama Almanların genelde Hitler'e karşı olduklarını sanmıyorum.
Ekonomik kriz tek değildir ama büyük etkendir. AKP'yi de başa bir nevi ekonomik kriz getirdi diyebiliriz. 2002'nin ekonomik durumunu az çok hatırlarsınız. Şu durumda iktidar değişmez ekonomik bir durum yüzünden.
"BU KADAR ÇOK ADAMIN,BU KADAR KÖTÜ BEYNİNİN YIKANDIĞINI DAHA ÖNCE HİÇ GÖRMEMİŞTİM".. :)
Sözde gerçekçi takılıyor.
Ben sana gerçeği aktarıyım..
O direnişçi kesim polis saldırmaya başlarsa.O zaman bu ülkede bir şeyler değişmeye başlar..Onların amacı o değil..
ONLAR HERŞEYE RAĞMEN "BİZİM POLİSİMİZ" DİYOR..TAŞ ATMAYIN DİYOR,PROVEKE OLMAYIN DİYOR.
Olaya geniş açıdan bakmak lazım tabi .."GERÇEKLERİN EL VERDİĞİ DOĞRULTUDA GERÇEKÇİ OLMALIYIZ"..
Buda Nazi FAŞİST ilkeleri..Tanıdık geliyor dimi ?
http://o1306.hizliresim.com/1b/j/p7uyb.jpg
Abi bunca zamandır yaşanan şeyler 3-5 görüntü ya da video mu? Bunca şeyi gördükten sonra fikirlerini sorgulayıp gerekirse kendine yeni bir yol çizen insan boş insan mı oluyor ? veyahut bu zamana kadar boşa mı yaşamış oluyor ?
İnsanların fikirleri değişsin diye bu adam karşıt görüşlü insanları gruplar halinde diri diri yaksın mı ? Arsenik mi içirsin kazığa mı oturtsun ?
Ülkede yarın 800bine yakın işçi grev yapacak. Gerisini siz düşünün.
Geçenlerde burada chpli vekilin bayrağa bastığını gösteriyordu birileri.
E tabii bayrak da beleşe dağıtılınca sonuç:
https://pbs.twimg.com/media/BM6Kls1CYAASYFD.jpg:large
Kusura bakma bunları dan diye yüzüne söylediğim için ancak;
- Hitler hakkında hiçbir şey bilmiyorsun.
- 2. Dünya savaşı ve öncesi tarihi hakkında hiçbir şey bilmiyorsun.
- Almanya ve Alman halkı hakkında hiçbir şey bilmiyorsun.
- Ekonomi ve Türkiyenin güncel ekonomik durumu hakkında hiçbir şey bilmiyorsun.
Bunlarıda hobi olarak 2. Dünya savaşı tarihiyle ilgilenen, yaptığı iş gereği 2. Dünya savaşı ile alakadar olması gereken, Fransa'da yaşayan ve ev arkadaşı Alman olan birisi olarak söylüyorum...
Zahmet ederek sana neden yanıldığını söylemek isterdim ancak bu boşa zaman kaybı olacağından, öğrenmenin en akılda kalıcı yolunun kendi araştırmanı yapmak olduğuna inandığımdan, eğer gerçekten bu konular hakkında bir şey öğrenmek istiyorsan kendi araştırmanı yapmanı tavsiye edebilirim.
Farklı noktalardan ilerlediğimiz için anlaşamıyoruz.Bir siyasi partinin oylarının düşmesi ya da artması liderlerle alakalıdır. insanların ona inanmasıyla alakalıdır.yoksa insanların dünya görüşleri değiştiği için o partiye oy vermezler. mesela koyu anap ya da dyp taraftarı olan kişiler şu anda farklı mı yaşıyor ?dünya görüşleri mi değişti? hayır ama oy verdikleri parti ortada yok. onlar da kafasına yatan lidere veriyorlar oylarını. fikirleri değiştiği için değil....fikir ile siyasi parti taraftarlığını karıştırmayalım. ben akp taraftarı değilim ve çok merak eden varsa siyasi liderler içerisinde en çok rahmetli muhsin yazıcıoğlu'nu kendime yakın hissettim fakat bunu en yakınımdakiler dışında kimse bilmez gerçek hayatta.
eğitmenlik konusuna gelince...baba ile öğretmen arasında çok fark yoktur. her baba aslında bir öğretmendir. diğer babalarla aramızdaki tek fark onların 2-3 benim yüzlerce çocuğum oldu. Babalık görevini nasıl yürütüyorsam öğretmenliği de aynı şekilde yapmaya çalışıyorum ve inandığım en önemli ilke çocuğunun yapmasını ya da yapmamasını istediğin bir davranış varsa onu önce kendin yap ya da yapma. Ben kolay kolay öğüt vermem... Yaşantımı ve karakterimi örnek alacağını düşündüğüm için düzgün yaşamaya çalışırım. mesela sırf öğrenciler sigaraya başlamasın diye pansiyon yönetimine başladıktan sonra sigarayı bıraktım. sizlerin eğitimcilik anlayışı sınıfta sağı,solu,dini ya da dinsizliği aşılamak ise ben eğitimci değilim fakat şunu bilin ki çoğu öğrencimin velisinden beni ne kadar çok sevdiklerini ve telefonlarında "babam" olarak kayıtlı olduğumu duyuyorum ve bu mesleği layığıyla yaptığımı düşünüyorum. aksini düşünenler varsa buyursun gelsin çayımı içsin. yaz tatilinde de okuldayım yani :)
Aradaki fark...
http://o1306.hizliresim.com/1b/j/p7v88.jpg
Bu arada ekonomimiz yabancıların elindedir borsamızın yüzde75i yabancıdır, eğer bir kriz olursa yabancılar paralarını alıp ülkelerine dönecek devletin cebinden para çıkacak. Biz bu yabancılar sayesinde 90bin puan olduk. Yerli sermaye veya yatırımcı ile değil.