basın toplantısını izleyemedim. ama bizim yöneticiler defalarca şike yapmadık dedi. Aziz başkan dedi. tek tek aratmayın bence şimdi o açıklamaları..
Printable View
basın toplantısını izleyemedim. ama bizim yöneticiler defalarca şike yapmadık dedi. Aziz başkan dedi. tek tek aratmayın bence şimdi o açıklamaları..
Gençler,beyler,bayanlar ayıptır. TFF yetkililerinin bir kulübü UEFA'ya suçlu göstermiş olabileceği gibi bir iddia var ortada.Ki bunun doğru olduğu TFF ve UEFA'nın çelişmesinden de anlaşılabilir.Ama sizin derdiniz bu değilki Fenerbahçe şike yapmış olsun ya da bi şekilde suçlu bulunsun da gerisi ne olursa olsun.Etik denen bir şeyden haberiniz olsun artık.Günah bu yargısız infazlar,suçlamalar.
Bugün Uefa başmüfettişi Cas'a yaptığı savunmada Savcı'nın kendisine tek belge göstermemesine rağmen
Basın Haberlerinden ve Lütfü Arıboğan'ın "Fenerbahçe suçludur" açıklamasından sonra Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Liginden men etme yönünde bir yargıyı Uefa disiplin kuruluna taşıyorsa yazıklar olsun bu ülkeye !
Bu ülkede Basın Mahkeme, Lütfü Arıboğan da Hakim midir ?
İSTİFA ETMELİLER
Bugün bir basın toplantısı düzenleyerek de ifade ettiğimiz üzere TFF yöneticileri Sayın Lütfi Arıboğan ve Sayın İlhan Helvacı UEFA müfettişi Sayın Pierre Cornu ile yaptıkları görüşmede kulübümüzün yüzde yüz şike yaptığını kendisine söylemişlerdir.
Henüz iddianamesi dahi açıklanmamış üzerinde gizlilik kararı olan bir soruşturma hakkında iki TFF yetkilisinin UEFA müfettişini bu şekilde yönlendirmeleri tarafımızca kabul edilemez.
Sayın Cornu CAS'ta devam eden davamız ile ilgili olarak verdiği savunmasında Sayın Arıboğan ve Helvacı'ya Fenerbahçe'nin %1 dahi şike yapmamış olma ihtimali yok mu?diye sorduğunu bu soruya Sayın Arıboğan ve Sayın Helvacı'nın "hayır Fenerbahçe yüzde yüz şike yapmıştır" diye yanıt verdiğini söylemiştir.
CAS'a sunulan dilekçeye göre; Ancak bu iddialı ve yönlendirme içeren yorumlarına rağmen kendilerinin Fenerbahçe'yi şampiyonlar ligine göndermeme kararını alamayacaklarını aksi takdirde güvenliklerinin tehlikeye gireceğini söyleyen ikili UEFA müfettişine kendilerine bir mektup gönderilmesini ve bu mektubu kullanarak Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gönderilemeyeceğini söyledi.
Mektubun gönderilmesinin ardından da TFF kulübümüzü Şampiyonlar Ligi'ne göndermeme kararı almıştır. Gerek ülkemizi gerekse kulübümüzü ulusararası alanda küçük duruma düşüren ve haklarını savunmak yerine adeta bir oyun derleyen Sayın Arıboğan ve Helvacı'nın TFF'deki görevlerinden istifa etmesi tüm camiamız ve spor kamuoyunun beklentisidir.
Saygılarımızla,
Fenerbahçe Spor Kulübü
soruşturma gizliymiş !!!
İstifa bu yozlaşmış ülkenin kültüründe var mı ki istifa etsinler, çıkıp yüzsüz yüzsüz konuşurlar 3-5 güne kalmaz! Taurisi dopinglidir diye daha numuneler açılmadan bas bas bağıran adam doping olayının yalan olduğu ortaya çıktığında istifa etti mi de bunlar etsin. Mini Cooper sahibine iade edilir,siyah çantada para var derler bilet çıkar,emenike para'yı alırken görüntülendi derler safsata çıkar ama biz her türlü suçlu oluruz ne de olsa Aziz Yıldırım mafya.Nerden biliyoruz mafya olduğunu?, "ooooo bilmeyen mi var değil mi!" dostlarım
Haluk Burcuoğlu nun sözü alıma geldi : bu ülkede hukukçu olduğum için utanıyorum.
ne kadar doğru konuşmuştu. İlhan Helvacı yı Türkiye nin en iyi (!) hukukçularından diye tanıyoruz.
O gün Fenerbahçe'yi adi bir kulüp olarak gösteren, oyuncuyu yerin dibine sokan sahtekarlıkla üç kağıtçılıkla suçlayan rakip takımın köşe yazarları bugün aynı oyuncuyu kendi takımında ağzının salyaları aka aka izliyor bu kadar yüzsüzlük arasında onuruyla hareket edecek yönetici mi arıyoruz ? çok şey arıyoruz
ibrahimseten İBRAHİM SETEN
UEFA ile TFF "men" topunu birbirine attığına göre, F.Bahçe Kulübü CAS davasından tazminat çıkarabilecek noktada demek ki..
Güzel bir konuya değindin. Taurasi dopingli çıktığında tahlillerin Köln'de ki bir hastanede tekrarlanmasını istediğimizde bizi vatan haini ilan ettiler. Turgay Atasü B numunesi sonucunu beklemeden kararını verdi. Fenerbahçe belkide o sene avrupa şampiyonu olacaktı. Turgay Atasü sonradan istifa etmedi. Taurasi ise Galatasaray'a geldi. 1 sene önce onun hakkında atıp tutanlar sonradan en büyük destekcisi oldu. :)
Oyunlaru yavaş yavaş ortaya çıkıyor, hem UEFA'dan hem de TFF'den tazminat istemeli Fenerbahçe. Çocuk oyuncağı mı bu iş, ya UEFA yalan söylüyor ya da TFF. Neyin düzeltmesini yapmışlar acaba?
Yazık değil mi bunca insana, emeğe. Kendi keyfine göre ortada herhangi bir şey yokken UEFA'yı kandırıp Fenerbahçe'yi ŞL'ye gönderme, sonra UEFA almadı de, UEFA TFF öyle istedi desin, % 0 tolerans gibi garip bir şeyle ortaya çık ama gönderdiğin Trabzon'un başkanının yurt dışı yasağı olsun ha pardon 1 gün sonra kalkmıştı yurt dışı yasağı, ortada değişen bir durum yeni delil, ifade olmamasına rağmen.
Sonra neymiş, Fenerbahçe şikeci, Aziz Yıldırım mafya, düşsünler, ezikler, hırsızlar, şikeciler. 7 ay oldu yüksek yetkili savcımız hala suçlamalar nedir söylemiyor bize. İnsan biraz elini vicdanına koysa, Fenerbahçe'ye ya da Aziz Yıldırım'a gıcıklıklarından dolayı sorgulamak yerine suçlamayı seçmese, ortada dönen komediyi çok rahat görebilirler.
Şu efsaneleşen iddianameyi de görelim, sonrasında rüzgar tersine dönmeye başladığında ne yapacaklar acaba? Ne yapacaklar, yüzsüzlüklerine devam edecekler, yüzleri kalmamış çünkü, Aziz Yıldırım çıkıp, yasa değişmesin, ben zaten suçsuzum demesine rağmen yasa değişir ve Aziz Yıldırım için değişti derler. Çamur at izi kalsın, Fenerbahçe'nin %100 suçsuz olduğuna inanıyorum ve bu ispatlanırsa da yine de şikeci Fenerbahçe diye anılmaya devam edecek, Fenerbahçe aklansa da bazıları bu sebeple amacına ulaşmış olacak.
Fenerbahçe camiası dağılacak, Aziz Yıldırım kovulmuş gibi istifa edecek, yeni sayfa açıyoruz deyip, puan silme cezasına razı olup olay kapanacak sananlar çok yanıldı. Camia hiç bir zaman bu derece bütünleşmemişti, 3 Temmuz'dan bu yana Fenerbahçe bitti diyenler, dibe vuran Fenerbahçe daha yükseğe çıkacak, bundan emin olun.
Federasyonun başı yanacaksa, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne göndermediği için değil, Beşiktaş'ı Avrupa Ligi'ne gönderdiği için yanacak gibi görünüyor.
TFF her işi ile kendi ipini kendi çekti zaten. Hangi bir skandalını sayalım ki? Elini yüzüne bulaştırdı. Ha suç UEFA'da olsa bile TFF yaptığı yanlışlar ile zaten suçlu olmasa bile ister istemez suç üzerine yıkılacaktır.
Bu iki şahsa ayrı dava açılmalı; sorusturma gizliliğini ihlal ettigi için... Savcıyı goreve çağırıyoruz..
Bu iş şikeden ayrı zaten.Ortada usulsüzlük var şikeyle alakası yok,eleştiriler yersiz o yüzden.
Öncelikle Aykut hocamız TFF'de basketbol kökenli kişiler var diyerek bizim ŞL'den men edilmemizdeki baş aktörü bize ima etmişti. Zaten sonraki süreçte taraftar forumlarında sürekli olarak bu işin altında Lütfi Arıboğan olduğu konuşuluyor, tartışılıyordu. Nihayet geldiğimiz noktada Lütfi Arıboğan ve yancısı İlhan Helvacı'nın yedikleri naneler ortaya çıktı. Fenerbahçe'yi öyle siz bize mektup yollayın, biz bu işi UEFA yaptı diyerek içinden çıkarız sonra Ali Şen gibi aklı havada Fenerbahçelilere de Fenerbahçe davasından vazgeçsin yoksa başı çok ağrır dedirterek hazmedebileceklerini sandılar. Fenerbahçe adamın midesine oturur. Eğer bu CAS süreci olmasaydı L. Arıboğan ve yancısının yaptıkları kendileriyle birlikte mezara kadar gidecekti biz bu gerçekleri resmi ağızlardan hiç öğrenemeyecektik. İnşallah o 45 m €'yu son kuruşuna kadar alacağız.
Elin Cornu'su gelecek burda savcıyla görüşecek, hiçbir bilgi alamayacak, TFF'den de bilgi alamayacak (TFF'nin iddiası böyle) ve gidecek İsviçre'ye kafasına göre biz almayalım bunları diyecek. Yersen. Cornu'nun ne menfaati olabilir Fenerbahçe'nin men edilmesinden ? Birisi Avrupa futbolunun patronu, diğeri Türk futbolunun patronu ve resmen mumları 29 Kasım'a kadar yandı. Ayrıca Ali Koç'un belirttiği birşey vardı, gerçi onu biz de burda belirtmiştik ama tekrardan yazmak lazım. TFF UEFA'yla yazışmaların 16 Ağustos'a kadar olan kısmını sitesine koydu ama asıl muhabbet 16 Ağustos sonrasındaydı. 16 Ağustos'a kadar olan kısım içi boş kısımdı. Ali Koç defalarca istememize rağmen 16 Ağustos sonrası yazışmaları TFF bize vermedi dedi.Quote:
Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü'nün açıklamalarının ardından kamuoyuna bir bildiri yayınladı.
TFF açıklamada, Pierre Cornu'nun beyanının ardından 21 Kasım tarihinde itiraz yazısı gönderildiğini açıkladı.
İşte TFF'den yapılan o açıklama:
"Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'un kulüp avukatı Emin Özkurt ile birlikte yaptığı basın toplantısı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dikkatle takip edilmiştir.
Söz konusu toplantıda adı geçen "Pierre Cornu'nun beyanından" 18 Kasım tarihinde haberdar olunmuş ve bunu takip eden ilk iş günü olan 21 Kasım Pazartesi günü de, UEFA'ya hemen cevap ve itiraz yazısı gönderilmiştir.
UEFA'ya yollanan resmi yazıda; Pierre Cornu'nun beyanlarının kesinlikle gerçeği yansıtmadığı, detayları ve kronolojik sırayla anlatılmıştır.
Bu konu ile ilgili süreç tarafımızdan yakından takip edilmekte olup, detaylı açıklama takip eden zamanda yapılacaktır."
Tüm bu skandalların faturası 45 milyon euro olmamalı daha fazla almak lazım.
Herkes senaryodaki rolüne hakim durumda. Tebrikler
Doğru olan bu yasanın geçmesi.
87 yıl ceza hiçbir ülkede yok, adaletsizliktir bu. Ayrıca 5 yıldan fazla ceza veren ülke de yok.
Yeni yasa ile en fazla 3 yıl ceza verilebilecek ve 1/4 ila 3/4 oran arasında arttırılabilecek. En fazla 5,25 yıl ceza alınabilir.
Bu insanlar katil ya da vatan haini değiller. Kimse zarar verebilecek değiller, ülkeden kaçamazlar, delil karartamazlar, yok olamazlar çok ünlüler.
Tutuksuz yargılanmak zorundalar, doğrusu bu.
Cumhurbaşkanı onayladı, Resmi Gazete'de çıkması bekleniyor diye biliyorum.
Bir de şu var
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligine alınmadığı zaman bazı aklı selimler efendim Başmüfettiş geldi 2 saatte olayı çözdü bütün belgeleri bilgileri topladı Fenerbahçe'nin şike yaptığına diğer takımların olayla alakası olmadığına kanaat getirdi bu yüzden Fenerbahçe'yi men etti hatta Uefa lige el atar TFF'nin yapamadığını da yapar Fener'i küme düşürür falan dediler.
Peki ne oldu ?
Mehmet Yıldız iddiası
Korcanın arabası
Emenikenin paraları
Sezer'in banka hesapları
At'lar Minicoper'lar ve diğer bütün çamur politikası gibi bu iddialarda oradaki yerini aldı.
Zaman herşeyin ilacıdır derler, bazen yönetime kızarım neden arkaplanda olayları takip ediyolar diye, Adamların bişey yapmasına gerek yok ki, bu kumpas içinde yapılan bütün pislikler zaten kendi kendine gün yüzüne çıkıyor.
Herkes magduruz diyor
Kimin mağdur olup olmadığını mahkeme belirler adli kurumlar belirler.
Ama iş daha oralara gelmeden sen cımbızla birilerini seçip milletin önüne yem olarak atarsan ve "Vurun Kahpeye" dersen işte o adama koyar.
Örneğin Emenike Karabük forması altındayken hakkında tek iddia karalama vs var mıydı ? Ne zaman Emenike'nin Fenerbahçe'ye gelme durumu söz konusu oldu.
"Emenike aslında 24 değil 31 yaşında yaşını büyütmüş" dediler sahte pasaport yapıp o kirli sayfalarını süslediler.
"Emenike kaçak yollardan Türkiye'ye girmiş" dediler adamı sırf bunun için 12 saat şubede tuttular
"Emenike Fener'den para almış şike yapmış" dediler günlerce gözaltında kaldı nezaret'te kaldı.
Ve en kötüsü de ne biliyo musunuz ? Fenerbahçeliler dışında kimse bunları görmüyor veya görmek istemiyor, Bu ülke de ne İnsan hakkı var ne de bunu düşünen, Uefa "basında çıkan haberler doğrultusunda" diye devam ederek verdiği kararın sebeplerinden birini saymış, Adamlar bizdeki basının hangi amaçlar altında kullanıldığını içeriğini bilse değil onları hesaba katıp karar vermek, selpak niyetine bile kullanmaz !
Zaten x veya y takim belirliyemez. Bukadar anlatmana gerek yok :) ve boyle bi durumda medya tabi faydalanir. Dunde yazdigim gibi bu tweet atan gazeteciler borsadan buyuk para kaldirmadiysalar benim adim Ibrahim degil.
Biraz daha beklerse iddianeme iyice cekilmez bi surece giriyoruz gibime geliyor. Ki ozaman TFF ve medya herkesi magdur etmeye devam edecek.
Ali Koç'un açıklamalarındaki birileri yalan söylüyor kısmı işin anahtarı. Yalan söyleyen Fenerbahçe cephesi değilse, iddianame sonucunda Fenerbahçe cephesinin suçu sabit görülse ceza alsa bile ortada dönen usulsüzlükten ötürü Fenerbahçe Cas'a açtığı dava sonucu parasını çatır çatır alır.
Bu iş Uefa ile Tff arasında kalırsa iddia edilen gibi, Uefa bizim karar alamayan, tavır koyamayan federasyonumuzu her türlü yer ve bu işin içinden sıyrılır hata Uefa'da olsa bile.
Cumhurbaşkanı veto edecek yasayı diyorlar.
Konuşmasında bana veto edecek hissi vermedi. 4 partinin desteğinden falan bahsetti ama olur da veto edip yasayı meclise yollasa bile TBMM kararını değiştirmeyip yasayı olduğu gibi tekrar köşke yollarsa Abdullah Gül onaylamak zorunda. Ancak yasa meclise gittiğinde üzerinde oynama yapılırsa Abdullah Gül 2. kez imzalamama hakkına sahip olur.
TFF saat 18.00 da basın toplantısı düzenleyecekmiş. Çarşı karışabilir.
Cumhurbaşkanı en fazla 1 kez vote eder 2ncisinde kabul eder.Referandum falan olacak iş değil. Aslında 2. seferde de veto etme hakkı var diye biliyorum ama genelde bu uygulanmayan birşeydir.
Kısacası eğerki veto edilirse 2. sefer cumhurbaşkanının önüne geldiğinde geçer.Kabul edecekler de iç dinamikler açısından çok gönüllü değil gibi yapıyorlar, hükümete yakın yetkililer.Suat Kılıç da mesela bizim dışımızda gerçekleşen bir olay gibi şeyler söyledi bu konu hakkında.Tek başına hükümetsin nasıl senin dışında hacı.
Aksine eski yasanın hatalı olduğunu, bu hatanın neden daha önce yapıldığını incelettiğini ima etti.
Sporda şiddetten çok daha önemli mevzular için bile Cumhurbaşkanı Anayasa mahkemesi veya referanduma gitmemişken sporda şiddet için Anayasa mahkemesi veya referanduma gitmesi abartı olur. Hele hele TBMM'de 4 partiden destek alarak gelen bir yasa için Abdullah Gül o kadar uçmaz diye düşünüyorum. Veto edeceğini sanmıyorum da veto etmesi sadece süreci uzatır.
Edit: Abdullah Gül ilk yasaya sallıyor, iyi güzel de ilk yasayı da imzalayan kendisiydi.
Tff bugun nasil gunu kurtaracak cok merak ediyorum :)
Normal yasa için referandum yolu kapalı. Sadece anayasa için var. Yasa degisikligini elbette oynayacak cumhurbaskani. Benim aklıma tek gelen suanda 6 aylık sureyi doldurmaya çalışıyor olabilirler mi ?
Yemin ederim artık maç izlemiyorum. Dizi izlemeye başladım. Çok güzel oluyor.
MAA:" Biz burda profesyonel olarak degil amatör olarak calisiyoruz"
Yarım saatlik basın toplantısında tek yaptıkları ihaleyi Cornu'ya yıkmaya çalışmaktı.
TFF açıklama yapıyor şu an.Tavsiyem MAA yönetimindeki haini ya da hainleri bulmalı.Neden mi böyle söylüyorum? anlatıyım.
Dedi ki federasyon başkanı. "Biz fenerbahçe için bilgi verirken beşiktaş ve trabzonspor'da şüpheli diye UEFA'yı bilgilendirdik."
Bu söylenmişken UEFA asla ve asla fenerbahçe'nin yerine trabzonspor'u almaz.Hem de başka bir turnuvada oynadığı halde apar topar bir şekilde.Bunu düşünmeli TFF içindeki gerçekten sağduyulu kişiler.
Antu yönetimine ve Antu'da ki yaklaşık 50 üyeye dava açmış MAA. Öyle bir yazı gördüm.