2. yarıdaki kadro en ideal kadromuz... eher bu kurgu il cıkarsak sahaya güzel top oyanrız yenilsekde zevk veren bi milli takım izleriz. portekiz karşındaki gib bir milli takım değil
Printable View
2. yarıdaki kadro en ideal kadromuz... eher bu kurgu il cıkarsak sahaya güzel top oyanrız yenilsekde zevk veren bi milli takım izleriz. portekiz karşındaki gib bir milli takım değil
Uğur Meleke de söyledi şimdi.
Eğer son maç Çeklerle yapmasaydık, katsayılara bakılacaktı. Ama son maç Çeklerle yaptığımız için penaltılara gidecekmiş maç. Yani maçların yerleri değişseydi ama sonuçlar aynı olsaydı katsayıya bakılacaktı ama şimdi katsayıya bakılmıyor, PENALTILARA GİDİLİYOR.
UEFA son maçta çözümlenmesini istiyormuş olayın, yani son maçta çözümlenebilecek bir durum var sonuçta son grup maçını oynayacağız.
Şenes Erzik ve Milli Takımlar Basın Sözcüsü de dedi ki, kazanmak zorunda milli takımımız, valla işler iyice karıştı.
Bir yanda Uğur Meleke ve Güntekin Onay, diğer yanda Şenes Erzik ve Milli Takımlar Basın Sözcüsü, hangisinin dediği doğru?
Ben UEFA sitesine baktım, kesin olarak yazan net bir şey var :
f) coefficient from the qualifying competitions for the 2006 World Cup and 2006/08 Europen Football Championship (points obtained divided by the number of matchs played)
Fatih Terim cevabı yapıştırmış kapak olsun İsviçre basınına
http://www.euro2008.uefa.com/photos/index.html
Çok güzel fotoğraflar var maç hakkında
A Milli Futbol Takımımızı, maçın uzatma dakikalarında atığı golle galibiyete taşıyan Arda Turan maçtan sonra en çok sevinenlerin başında geldi. Arda, maçın ardından duygularını şöyle ifade etti: "Bu maç için tüm takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu ağır şartlara ve geri düşmemezi rağmen mükemmel mücadele ettik. Burdan Türk Halkına ve basın mensuplarına şunu söylemek istiyorum: Üzüntümüz ve sevincimizi hep beraber yaşamak istiyoruz, bugün kazandık. Çek maçını kaybetsek bile birlikte hareket etmemiz, birlik olmamız gerekli."
sporx.com
Afiyet olsun isviçre
Turkish Kebab .
arkadaşlar şimdi Atv'de de yayınlandı Çeklerle maçımız berabere biterse maç penaltılara gidiyor.
ama bu maçı direk kazanıp hiç öyle penaltıyla falan uğraşmayız ;;)
Valla niye beraberliği düşünüyor herkes yenelim bitsin :)
http://img378.imageshack.us/img378/8789/adszog3.jpg
St.Jakob Park'ın üzerinde dolaşan kara bulutlar;)
Maça iyi başlamıştık aslında ama yağmur tüm planlaro bozdu. O şartlarda devre arasına kadar herhalde sıkıntıdan duramamıştır kimse.
Terim fantezilerden vazgeçip teknik direktör olduğunu hatırlayarak doğru değişiklikler yaptı ve sonuç da geldi.
Semih bu takımın banko oyuncusu olmalı, atılan her kafa topuna çıktı, ya vurdu ya da rakibe vurdumadı. Maçın dönmesinde başrolü oynadı.
Sahanın yıldızları Volkan ve Semih'ti.
Ve gecenin KAHRAMANI tabi ki Arda. Son dakikada orta yapabileceği bir pozisyonda sorumluluk alıp şutunu çekti ve golünü attı. İşte yıldız oyuncu böyle olunur. O'nun oyununa hiç de uygun olmayan bir sahada kahraman olmayı başardı.
Terim Tuncay'ı değiştirmeyerek doğru yaptım diyecek herhalde.:p 2 maçtaki kötü futbolunu o pasla unutturdu, arkasındaki adama o şekilde pas vereceğini hiç düşünmezdim.:D
Aksadığımız yerler oldu fakat bu sahada hatasız oynamak zaten çok zor. Tüm oyuncularımıza teşekkürler, en azından Portekiz maçında olmayan mücadele vardı bugün sahada. Ve hesabı da çok güzel bir şekilde kapattık.
Volkan üstün bir performans sergiledi, maçtan sonra karikatürün gösterilmesi üzerine; "Biz onları kebap yaptık ve yedik, herkese afiyet olsun" diyerek gereken cevabı vermiş oldu.:p
Bu arada arkadaşlar İsviçre basını maçtan önce kebabtan bahsediyordu.. şimdi afiyet şeker olsun :D
Topal cok acemi gozuktu. Gerci dogru degisiklikti cunku Aurelio'nun ileriye cikmasina ve orta sahadan ileriye top atmamiza yararli oldu. Tumer'in yapamayacagini Topal yapti, yine Tumer'in saha sartlari nedeniyle yapamayacagini Aurelio yapti.
Semih/Gokdeniz degisikligi de en azindan ileride orta yapmamiza izin verdi. Kanatlara kacan, hep topun oldugu yerde olmak isteyen Nihat zaten orta yapamamamizin en buyuk nedeni. Ama bir gercek de var ki her ne kadar Semih cok dogru bir kosu yapip kafa vursa da tuy siklet kaldi sahada. Keske gencliginde biraz top surme, hiz, dayaniklilik, kuvvet calismasi yapsaymis demeden gecemiyorum. Cok farkli bir futbolcu olur, topu sadece saklamak yerine topla birseyler de yapabilirdi.
Tuncay'in zaten top teknigi zayifti, bu iki mac sonunda gordum ki daha da zayiflamis teknigi.
Nihat hala yanimda oynayacak bir baska forvete ihtiyacim var diyor. Bu Tuncay'da olabilir, Semih'de. Ilk yarida yagmur olmasa, Tuncay/Nihat ikilisi de etkili gorunuyordu.
Forvet Tuncay/Nihat olursa, sag kanat Hamit, bek Sabri. Forvet Semih/Nihat olursa, sag kanat Tuncay, bak Hamit olmali bence. Cekler ozellikle sag kanadini cok iyi kullaniyor, bu nedenle de bence Tumer/Emre atraksiyonuna girmek yerine, beraberligin maci penaltilara goturecegini dusunerek orta saha bence Topal/Aurelio olmali. Tabii bir de Topal'in duran toplarda uzun boyundan faydalanabilecegimiz de bir faktor.
Bilmiyorum fark ettiniz mi, ama bu takimda kaptan Nihat'di, ama takimin geri kalanini atesleyen defansi ileri cikin diye ikaz eden Arda ve Semih'di.
Sol bekte bence secim sansimiz yok. Telasli ancak top surebilen Ugur ve soguk kanli ancak topu tek vurus yapma disinda pek iyi kullanamayan Hakan Balta arasinda secilecek kisi Hakan olmak zorunda.
Volkan'in golde hatasi olabilir, ama hata Volkan'dan daha cok oyuna cabuk adapte olmamamizdandi. Yedigimiz gol, oyuna mudahale etmeyen Fatih Terim'e ait tamamen.
Arda... macin yildizi secildi. Sadece attigi gol degil, top ayagina her geldiginde tehlike yaratmasi onu bence Aurelio ile birlikte bu takimin vazgecilemez oyuncusu yapiyor. Aurelio yine calisti didindi, ama bence Aurelio arkasinda defansif gorev alan bir oyuncu oldugu zaman daha etkili oluyor. Ileride topa basabilmesi, rakibin cikmasini engellemesine buyuk yarar sagliyor. Bence Aurelio'yu on libero degil de Lampard tipi iki yonlu orta saha olarak oynatmamiz, turnuvanin geri kalani icin daha dogru olacaktir.
Bunun nedeni Aurelio'nun özgüveni yok. Eğer çıkarsa arkası boşta kalacak ve takım pozisyon verecek ama; onun gibi bir isim girince kendini rahat hissediyor ve kendini öne atıyor. Aurelio'yu doğru kullanmak istiyorsak Mehmet Topal gibi savunma ağırlıklı ortasaha koymamamız gerekiyor.Quote:
Originally Posted by perpetua
Servet gibi bi defans oyuncumuz oldugu icin cok sansliyiz.
Volkan zaten super, ben talipler bekliyorum avrupadan acikcasi
Arda, daha daka 1de haraketini yapti :D golun anlami buyuktu
Tuncay, 180 dakikayi bi pasla unutturabildi
Maça aslında fena başlamadık.Top genelde bizdeyken birden yağmurun hızlanması ve sahanın göletlerle dolması oyunumuzu çok etkiledi.Nitekim sahada eldeki oyunculardan dolayı yerden oynayan bir sistem vardı ama zemin bunu engelliyordu.Birde rakibin 1.90 lık stoperleri iyice bozdu bizi.Buna rağmen ilk gol şansını biz bulduk ama Arda ile değerlendiremedik.Sonrasında İsviçre'nin golü gelince sahada ne yapacağını bilmeyen moralsiz bir takım dolaşmaya başladı.Bu arada Hakan Yakın'ın boş kaleye golü atamaması bu ilk yarısı bizim adımıza şansın geçen maçta büyük şanstı.2-0 olsaydı işimiz çok daha zor olacaktı..
2.yarıda Terim'in oyuna müdahalesi takıma etki etti.Devre arasında sahanın temizlenmeside işimize yaradı.Semih'in ofsayta düştüğü pozisyon bize golün habercisiydi.(Orada çok iyi vurdu bu arada) Sağ taraftan santraforumuz ! Nihat'ın ortasında gerçek santraforumuz Semih ağları havalandırıp beraberliği yakalamamızı sağlarken ben odamda tek başıma çıldırdım adeta.Sevinçten tepindim desem daha doğru olacak.:D Oyun dengelendi.Karşılıklı ataklar oldu.İsviçre'nin tehlikeli ataklarında Volkan başarılı olurken bizim tehlikeli ataklarımızda Tuncay baş roldeydi..Ve artık maç berabere bitecek derken Tuncay'ın sol tarafta boş alana kaçan Arda'yı görmesi ve onunda golü atması tüm Türkiye'yi,tüm Türkleri sevince boğdu.Benim odamda yine başrolde ben vardım.:D
Bu akşam maçı kazanmamız çok iyi oldu.Böylece İsviçre'yi devre dışı bırakmış olduk.Hem kazanmamız takıma moral olarakta etki edecektir.Artık Çeklerle kapışacağız çeyrek final için.O maçta işimiz zor olacak.ÇEkler Portekiz maçında iyiydiler.O maçta sahada doğru 11 olursa,bireysel hatalarımız en az olursa-özellikle savunmada- kazanabiliriz bence.
Bu arada maçın berabere bitmesi durumunda penaltılara gitmesi daha iyi olur.Geçmişteki maçların bu grubun kaderini belirlemesi saçma olur.Hem beraberliğin Çeklerin işine gelmemesi iyi.Maç boyu defansa çekilip kontralarla vurmaya çalışırlarsa işimiz zor olurdu.Ama bizim tek amacımız olmalı:Kazanmak..
İşimiz zor,biz zoru severiz.Allah yardımcımız olsun..
Genç kartal. Aynen katılıyorum sana.
Genç kartal süper yorumlamışın. Dediğin gibi doğru ilk 11 ve en az kişisel hata bizi neden çeyrek finale cıkarmasın... Allahım sen yardımcı ol ordaki tüm ekibimize :)
Fatih Terim'e ve onun egolarına artistliklerine rağmen gönlümüz hep AyYıldız'la hep destek tam destek helal olsun çocuklar .
İnanın Çekler bizden daha az düşünüyordur beraberlik halinde ne olacağını ..
Tek çaremiz kazanmak için oynamak yoksa penaltılar veya sarı kartlarla olacak iş değil bu
İşte Türklerin gerçek gücü bu helal olsun çoçuklar.Çekleride yenip yarı finalde almanalara çakıcaz inşallah.Dikattimi çekti H.Yakın gol attıktan sonra sewinmedi podolski gibi en iyisini yaptı bence.Çek maçında 2.yarıdaki kadroyla çıkmalı bence E.Aşık yerine E.Güngör oynamalı hem daha hızlı ve çevik hemde servet ile birbirlerini tanıyorlar..!:tur::tur::tur::tur::tur::tur:
işte o an ...
http://www.tff.org/Resources/TFF/Fil...4b32daba2c.jpg
müthiş kurtarışlardan biri
http://www.tff.org/Resources/TFF/Fil...44f774fd41.jpg
kaynak:AA
Volkan muhteşemdi, ben şu ana kadar turnuvanın en iyilerinden biri olarak gördüm Volkan'ı. Bence turnuvada şu ana kadar 3 tane kaleci çok iyi performans sergiledi. Biri Petr Cech, biri Edwin van der Saar, diğeri de Volkan Demirel. Nazar değmesin, böyle devam ederse adından çok söz ettirir Avrupa'da. Onu haksız yere eleştirip güvenmeyenleri utandırdı. Hatta bir yerde Aziz Yıldırım'ı da utandırdı, yabancı kaleci alabiliriz demişti, bugün maçı canlı izledi tribünden, umarım bu fikrinden vazgeçer bu performansı gördükten sonra. Gerçekten Volkan çok eleştiriliyor ama maça tam konsantre olduğunda Avrupa'nın sayılı kalecilerinden biri oluyor. Helal olsun Volkan. Olası penaltılarda da en çok güvendiğim isim Volkan, Sevilla maçından da güvenecektir herkes, kalemiz emin ellerde, maşallah :)
Maçta Fatih Terimimn hataalrına rağmen oyuncualrımızın isteğiyle kazanamsını bildik.Maçta Hamit Altıntop, Hakan Balta ve ilk yarıdaki Tümer çok avsat bir oyun sergiledi.Hamite bişey diyemeyiz çünkü adam mevkisinde deiğil.Tuncayda rn kötülerden biri olmasına rağmen ardaya verdiği pas tüm hatalarının üstünü kapadı:)Arda mükemmel oynadı ikinci yarının başlarında durgundü biraz ama ilk yarı ve o son golü mükemmeldi.
Fatih Terim`in dediği gibi ''Biz saha dışında Laf yapmayız, saha içerisinde her zaman oLduğu gibi yener gideriz''
Kazandık, öyLe ya da böyLe. Daha da iyi oLacağız ve Gruptan çıkacağız.
Bir pozisyonda kontra atak yemiştik.Serbest vuruştan sonra 5 e 1 geliyorlardı Allahtan Topal birden girmedide Hamitte geriye çok hızlı koştu.Yoksa şu an üzülüyor olurduk.Tabi bunun gibi birçok pozisyon var ama böyle %100 lük pozisyonlar aklında kalıyor insanın.
Müthiş bir zafer. Bu moralle Çekleride deviririz. İşte bizim cevabımızıda Fanatik versin: (:D)
Çok tatlısın çoook:
http://img378.imageshack.us/img378/3...tatlibbww7.jpg
Maçın yanılmıyosam İsviçreli yönetmeni hayatında Fatih Terim gibi birini görmediğinden her dakika maçı bırakıp Fatih Terim'i göseteriyodu.Halbu ki bizim Yılmaz Vuralı,Hikmet Karaman'ı görse umrunda bile olmazdı.:D:D:D:zuhaha
Group A decider could go to penalties
by Paul Saffer from Basel
Turkey goalkeeper Volkan Demirel may have an important job to do on Sunday (©Getty Images)
Printe-mailDiggSaveShare
If Turkey and the Czech Republic draw their final Group A match in Geneva on Sunday, second place and a quarter-final berth will be decided on penalties.
Shoot-out chance
The Czech Republic lost 3-1 to Portugal on Wednesday evening and then Turkey beat Switzerland 2-1 – both after added-time goals. That leaves the Czech Republic and Turkey level on points, goal difference and goals scored, and according to Article 7.08 in the official 2008 UEFA European Championship regulations, in that instance, if the two equal teams are playing in the last game, their match is decided by spot-kicks after 90 minutes should it finish level.
Regulations
Article 7.08 reads: "If two teams which have the same number of points, the same number of goals scored and conceded play their last group match against each other and are still equal at the end of that match, the ranking of the two teams in question will be determined by kicks from the penalty mark, provided no other teams within the group have the same number of points on completion of all group matches." The full regulations can be read by clicking here. Whoever finishes second in Group A will play the winners of Group B in Vienna on 20 June. Portugal, as Group A winners, face the Group B runners-up in Basel the night before.
Uefa'nın sitesinden aldım.GAliba penaltılara kesin olarak gidecek beraberlik durumunda.
Bu resim çok hoşuma gitti
http://img443.imageshack.us/img443/2...senturkcy0.png
Maça çok iyi başladık.İlk dakikalarda iyi bir futbol sergiledik, oyunu rakip sahaya yıkmak istedik.Aslında bunubaşarıyorduk ancak yağmurun yağması herşeyi aleyhimize çevirdi.Oyuncularımız ayakta duramaz oldu.İsviçre'de bu şartlardan faydalanarak Hakan ile golü buldu.Ardından yine Hakan'ın kaçırdığı çok net bir pozisyon var.Bunun dışında başka pozisyon yoktu zaten.İkinci yarıya yine iyi başladık.Semih ve Topal değişiklikleri işe yaradı.Semih yine sonradan girip golünü attı.Ben hep sonradan giripte gol atan başka bir oyuncu görmedim.Golden sonra İsviçre gelmeye başladı ama pek etkili olduklarını söylemek güç.Son dakikalara girilirken korner kullandıktan sonra defansımızın 4'e 1 yakalanması çok kötü oldu.Tam şimdi bittik derken neyseki günün en iyilerinden Volkan bizi ipten aldı.Maçın pozisyonu buydu bana göre.Uzatmalarda da piyangodan güzel bir gol bulduk.Arda'nın golde büyük payı vardı.Sonuçta kazandık ve umutlarımızı devam ettirdik..
Terim'in tercihlerine gelince yine yanlışlar yaptı.Gökdeniz İsviçre maçının adamı değildi onun yerine Kazım oynayabilirdi.Hamit yine sağa hapsedildi.Emre Aşık yerine Emre Güngör oynamalıydı.Ayrıca oynadığımız taktikte Nihat'tan aldığımız verim 0.Bir türlü taktiği oturtamadık..
Çek Cumhuriyeti maçı ise çok zorlu geçecektir.Kuşkusuz İsviçre'den daha güçlü bir takım.Kalelerinde Cech, defansta Ujfalusi, bulundukları tarafı çok iyi kullanan Plasil ve Jankulovski.İlerde de Koller ve iyi top taşıyan Baros.Pazar günü tarihimizin en önemli maçlarından birine çıkacağız.Ama eğer dünkü gibi oynarsak en az beraberlik çıkartırız..
Maça iyi başladık iswiçre ağır defans oyuncularndan kurulu top şişirmekten başka bi iş yapmıyolar başka türlü gol bulmaları olanaksızdı zaten..Tam işler iyigiderken felaket bi yağmur başladı ve maç iswiçreye döndü ve golü yedik..H.yakının gole sevinmemesi ise gerçekten dikkat çekiciydi..2 YARI SEMİH VE M.TOPALIN GİRMESİ MAÇIN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ.semihin olmasıyla işimiz kolaylaştı ve golü bulduk..Ataklarımız yoğunlaştı ve Ardanın mükemmel golüyle işi bitirdik..
Quote:
Kim ne kadar koştu?
Türkiye
Oyuncu Mesafe
Volkan Demirel 3.85 km.
Servet Çetin 9.33 km.
Hakan Balta 10.65 km.
Aurelio 11.02 km.
Nihat 8.66 km.
Gökdeniz 5.32 km.
Tümer 5.08 km.
Arda 10.96 km.
Emre Aşık 9.15 km.
Tuncay 11.07 km.
Hamit 5.53 km.
Mehmet Topal 5.18 km.
Semih 5.18 km.
Kazım 0.93 km
İsviçre
Oyuncu Mesafe
Benaglio 5.3 km.
Magnin 9.1 km.
Senderos 8.85 km.
Lichtsteiner 9.49 km.
Gökhan İnler 10.23 km.
Hakan Yakın 9.5 km.
Eren Derdiyok 9.72 km.
Fernandes 9 km.
Barnetta 7.87 km
Behrami 11.1 km.
Müller 8.68 km.
Cabanas 2.27 km.
Gygax 1.12 km.
Vonlanthen 2.92 km.
"21 yaşında lider oldu"
Avrupa Futbol Şampiyonası (A) Grubu'nda Türkiye'nin İsviçre'yi 2-1 yenmesine geniş yer ayıran İspanyol basını, "Türkiye, ilk ev sahibini kupa dışı bıraktı" diye yazdı.
Marca gazetesi, şiddetli yağmurun maça damgasını vurduğunu belirterek, "İsviçre için Avrupa Kupası'nın su gibi geçtiğini" yazdı. El Pais, "Arda, can çekişen Türkiye'ye yeniden hayat verdi", El Mundo "İsviçre öldü, yaşasın Türkiye", As "Futbolun adaletsizliği, dağınık Türkiye'yi ödüllendirdi" ifadelerini kullandı. İspanyol gazeteleri, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti'nin gelecek maçta berabere kalmaları halinde turu geçenin penaltılarla belli olacağını da vurguladı.
Öte yandan İspanyol basını, maçın uzatma dakikalarında Türkiye'nin galibiyet golünü atan Arda'ya övgüler yağdırdı. "Maçın başaktörü" olarak gösterilen Arda, attığı golle "Türkiye'ye hayat veren" futbolcu olarak gösterildi. Barcelona ve İspanya Milli Takımı'nın yıldızı olan İniesta'ya atıfta bulunularak "Arda: Türk İniesta" ifadesini öne çıkaran La Vanguardia gazetesi, Arda'nın genç yaşına rağmen Milli Takım'da sorumluluğu üzerine aldığını yazdı.
"21 yaşında lider oldu" denilen Arda için yapılan yorumlarda şu ifadeler kullanıldı: "Yıldız olmak için gelecek vadeden genç bir futbolcunun farkı, onun teknik kapasitesi, oyun vizyonu, hızı veya kaleye şut çekişi değildir. Hiç şüphe yok ki bunlar gereklidir, ama esas farkı yaratan bu kişinin yaşıdır. Sorumluluk sahibi olabilme kapasitesi ve ihtiyaç duyulduğunda takımını sırtlayabilmesidir. İniesta, bu şarttan dolayı bu kadar değerli bir futbolcu oldu. Türkiye de Avrupa Kupası'na diğer genç yıldız futbolcuların yolunu izleyecek yeni bir çocuğu getirdi. Henüz 21 yaşındaki Arda, taraftarların hoşuna giden bir oyun sergileyen yaratıcı bir orta saha oyuncusu. Futbolcu olarak son yıllarda kayda değer bir gelişme gösterdi ve Avrupa Kupası onun için iyi bir vitrin olacak. Açık bir şekilde zafer kazanana ve takımının kaptanı olana kadar Türkiye'den ayrılmak istemediğini söyledi, ama Avrupa'daki büyük liglerdeki takımlardan bazıları onun fikrini değiştirmeye çalışmalı."
arda bu sozlerı sonuna kadar hakedıyor. ben portekız macında da ılk 11 baslaması gerektıgını dusunuyordum bu arada AS gazetesı futbolun adaletsızlıgı yazmıs bence hıc alakası yok ılk yarıda sans onların yanındaydı. yerden ayaga pas yaparak oynayan bır takım ıcın olabılecek en kotu sartlar olustu. ancak ıkıncı yarıda bızım ıstedıgımız kosullar bıraz olsun ortaya cıktı bence hıc de adaletsızlık degıl..
Nüfusumuza oranla çok az iyi oyuncu çıkarıyoruz. İddia ediyorum bizdeki gençler Hollanda,Almanya,Fransa'da olsaydı şuan La Liga,Premier Lig bu oyuncularla kaynıyor olurdu. Arda'da bu kadar gencimiz arasından çıkabilmiş,yükselebilmiş ender oyunculardan.