Aynen maç geldi Dallas aldı maçı diyebiliriz...
Printable View
Aynen maç geldi Dallas aldı maçı diyebiliriz...
110 - 103 son 25 saniye maçın bitmesine Dallas önde...
Dallas Mavericks 112 - 103 Miami Heat Tebrikler Dallas...
Ve biter bu iş. :)
Maç sonucu:
Dallas:112
Miami:103
Seri:
Dallas: 3
Miami: 2
Pazartesi sabahı Dallas artık Miami'de şampiyonluk maçına çıkacak. Wade çıldırmaz ve Jordan gibi oynamazsa diğerleri bu baskının altından kalkamaz ve 6. maçta biter bu iş. Umarım.
Sonunda erken kalkmama değecek bir maç sonu , teşekkürler Dallas :D .Hakan abi açma şom ağzını lütfen :p . Zaten 4.5 maç kaçırdım , bırak 7. maça uzasın seri :n: .
Barea, Terry ve Kidd'in üçlükleri Dallas adına zaferin başkahramanıdır. Son periyot Dirk'ü unuttular ve bir anda 5 sayı öndeyken 4 sayı geriye düştüler. Ama hemencik uyandılar. Tabii arslan payı Dirk'ün...
Miami'yle ilgili tek söyleyeceğim şey: Wade'in winner karakteri LeBron'da olsaydı tarihin akışı değişirdi.
-----
Not: Oğuzcan; 7. maça uzarsa Miami alabilir. 7. maçların günahı olmaz derler. Bulmuşken indirsinler. :D
Barea ve Terry'nin müthiş performanslarıyla Dallas maçı aldı.Nowitzki de her zaman ki gibi ağırlığını koydu.Miami'nin saçma sapan hücüm tercihleri kazandıkları gibi olan maçı verdiler.
Bu arada bu maç niye Dallas'ta oynandı.Bana saçma geldi.Eskiden böyle değildi bildiğim kadarıyla.
Dallas kazanacak bence seriyi 4-2yle.
Wade benim en sevdiğim oyuncudur. Ama Lebron ve Bosh un yanına geLmesi iLe onu biLe sevemez haLe geLdim. Haydi Mavs. Bitir işi artık.
Go Mavs!! Bizi eledin ama Miami şampiyon olmasın lütfen. :D
Gece saati kurdum fakat duymadım. Allah'ın hikmeti midir nedir, ikinci çeyrekte kendiliğimden uyanıverdim. :D Tekrar gördük ki Dirk > Miami.
Yahu saat 2'ye kadar bekleyip sızmışım :D Sabah uyandığımda saat 10'du :n:
Neyse; Let's Go Mavs tekrar :) 1 maç kaldı 1 maç...
Artık ev sahibi takım Miami, ben maçı çevireceklerini düşünüyorum, iş ciddiyete binince takımın yıldızları daha ön plana çıkar. Ama finallerin MVP'sini Nowitski alır büyük ihtimal, geçmişte de kaybeden takımdan bir oyuncu MVP almıştı diye hatırlıyorum.
Bu arada, şu videodan haberiniz var mı? Hani geçen maç Nowitzki 39 derece ateşle oynamıştı. Wade ve LeBron onun hastalığı ile alay ediyor. LeBron onu taklit ediyor:
[YOUTUBE="Cppinwc1PzY"]Cppinwc1PzY[/YOUTUBE]
Bir yerde gözüme çarptı. Birisi yazmış: "LeBron, Dirk'ün hastalığını taklit edeceğine 4. periyot performanslarını taklit etsin." Nokta. Diğerinden beklerim de, Wade'in bu muhabbete eşlik etmesi hiç şık değil.
Bu arada ben uzun zamandır son çeyrekLeri bu kadar iyi oynayan bir oyuncu görmedim. Nowitzki gerçekten muhteşem oynuyor. Hemde istikrarLı oLarak oynuyor. Bir maç son çeyreği iyi oynayıp, 4-5 maç yatmıyor. Adam son çeyrek oLdumu mutLaka takımına ekstra katkıLAr yapacak performansLAr sergiLiyor. Son çeyrekLerde çok sayı atamadığı maçLarda biLe son topLarı aLıp, atarak biLe oLsa katkı sağLıyor. Bir ara Kobe böyLe oynardı. Şimdi moda Nowitzki
Dallas'tan dev adım
10 Haziran 2011 07:17 | NTVSpor.net
Dallas Mavericks, NBA final serisi beşinci maçında Miami Heat’i üç sayı çizgisinin gerisinden yakaladığı yüksek şut yüzdesiyle 112-103 yendi ve 3-2 öne geçti. Şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yakalayan Dallas, 1 maç daha kazanması durumunda kulüp tarihinde ilk kez mutlu sona ulaşacak.
http://media1.ntvspor.net/C/I/155/dallas333_MFGJH.jpg
Dallas Mavericks, NTV Spor ve HD-en’den 3D olarak canlı yayınlanan NBA final serisi beşinci maçında Miami Heat’i ağırladı.
Nowitzki’nin önderliğinde sonuca giden Dallas Mavericks, üç sayılık atışlarda yakaladığı %68’lik şut yüzdesiyle Miami’yi 112-103 mağlup etti ve seride 3-2 öne geçerek şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti.
Dallas ilk çeyrekte farkı 7 sayıya kadar çıkarmasına rağmen Miami, son bölümde Mario Chalmers’ın kaydettiği 3 sayılık basketlerle çeyreği 31-30 önde kapattı. İkinci çeyrekte dış atışlarda yakaladığı yüksek şut yüzdesiyle kontrolü ele geçiren Dallas, soyunma odasına 60-57 üstün gitti.
İkinci yarının başlamasıyla birlikte 3 sayılık basketler bulmaya devam eden Dallas, skoru 80-71’e getirerek farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Rakibine Wade ve Chalmers ile cevap veren Miami, son çeyreğe girilirken farkı 5 sayıya indirdi: 84-79.
Son çeyrek büyük bir çekişmeye sahne olurken, Miami bitime 5 dakika kala farkı kapatarak 96-95 öne geçti. Ancak Jason Terry ve Jason Kidd’in üst üste kaydettiği 3 sayılık basketlerle yeniden öne geçen Dallas, salondan da 112-103’lük skorla galip ayrıldı.
5 oyuncunun çift haneli skor ürettiği Dallas’ta Dirk Nowitzki 29 sayı, 6 ribaund, 3 asist ve 1 top çalmayla takımını sırtlarken, kenardan gelen Jason Terry 21 sayı, 6 asist ve 4 ribaundla galibiyette büyük pay sahibi oldu.
Bu maça da ilk 5’te başlayan J.J. Barea 17 sayı, 5 asist ve 2 ribaundla ön plana çıkarken, kritik basketlere imza atan Jason Kidd de 13 sayı, 6 asist, 3 top çalma ve 1 ribaundla mücadeleyi tamamladı.
Miami’de sakatlığına rağmen takımını ayakta tutmaya çalışan Dwyane Wade 23 sayı, 8 asist, 2 ribaund ve 2 top çalmayla oynarken, son çeyrekte etkisiz kalan LeBron James 17 sayı, 10 ribaund ve 10 asistle triple-double yaptı.
Chris Bosh’un 19 sayı, 10 ribaundu ile kenardan gelerek kritik 3 sayılık basketlere imza atan Mario Chalmers’ın 15 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve 1 top çalması da galibiyet için yeterli olmadı.
Dallas Mavericks ile Miami Heat arasındaki final serisinin 6. maçı Pazar gecesini Pazartesi gününe bağlayan gece 03:00’te NTV Spor ve HD-en’den canlı yayınlanacak.
Maçlar müthiş geçiyor.Uykusuz kaldığımıza deyiyor.Her maç çekişmeli.Birisi alıp götüremiyor.Mücadele hat safhada.Keşke hiç bitmese bu final serisi
Çokl eğlenceli bir maç oldu cidden ben miami rahat alır diyordum 4-1 4-2 filan ama Dallas harika oynuyor cidden şampiyonlugu hak ediyor . Seri 4-3 Dallasın olur gibime geliyor.
Florida'da maç vermeyiz kolay kolay. 4-3 le alırız seriyi. Ama Allah aşkına son çeyrekte Lebronun eline top gelmesin.
Gelecekse de saçmalamasın, ruhla oynasın biraz. Ya da Wade'e bıraksın, daha yaratıcı en azından.
Şampiyonluk çok yakın.. Kaptan buradan bırakmaz artık yüzüğünü..
Ankara için konuşuyorum, bu nba.com da store bölümündeki tişörtlere ulaşmanın bir yolu var mı? Oradaki bir Nowitzki tişörtü gerçekten çok hoşuma gitti, ve Amerika'dan kargo işlerine filan girmek istemiyorum pek.. Böyle NBA Store tipi bir yer var mı Ankara'da?
Güvenebileceğin bi arkadaşın varsa yardım iste bence.. İstanbuldan alıp yollasın sana..
bi de şöle bişi buldum
http://urun.gittigidiyor.com/NBA-ADI...QQidZZ38719202
Ya hazır muhabbeti dönmüşken Hawks ürünü bulabileceğim bir yer var mı acaba? Varsa yarın gideyim alayım İstanbul'dayken. Bursa'da Lakers ve Boston ürünleri gördüm sadece.
LeBron'dan 1 doları bozmasını söyledim ama bana sadece 3 çeyreği olduğunu söyledi. (İnternette gördüm.):D
Birşey soracağım.3 maç Dallas'ta oynamak Dallas'ın daha avantajına gelmiyor mu? Neden böyle bir uygulama yapıldı?
Final serileri böyle.
Sanki saha avantajı Dallas'ta oldu.Dallas kendi sahasındaki tüm maçları alsa iş bitecekti.
Nowitzki için değil Jason Kidd'in kazanması için Dallas'ı destekliyorum. :) Ayrıca LeBron triple-double için değilde maçı kazanmak için oynasaydı sabahki maçta Miami işi bitirirdi ama LeBron maç nasıl olsa bitti bari triple-double yapayım hem kazanmış oluruz hemde şov yapmış olurum diye düşündü heralde...
4 maç miami'de 3 maç dallas'da. işin başında olay böyle başlıyor kağıt üstünde.
Artık siz hesaplayın hangisinin daha avantajlı olduğunu.
Final öncesi bütün serilerde saha dağılımı: 2-2-1-1-1 şeklinde.
Sadece final: 2-3-2.
Dolayısıyla ev sahibi avantajına sahip takım ilk 2 maçı içeride oynadıktan sonra 3 deplasman ve ardından gerek olursa yeniden 2 maç kendi evinde oynuyor.
Peki finallerde niye böyle?
Çünkü finali doğu şampiyonu ile batı şampiyonu oynuyor? Yani arada uzun mesafe var. Takımların uçak yolculuklarında yıpranmak yerine sadece finale odaklanmaları için...
Dallas'ın veya başka birisinin 3 maç üst üste evinde oynamasına gelince... Asla avantaj olduğuna inanmıyorum. Çünkü bu düzeyde, kendi evinde bile olsa 3 maç üst üste kazanmak çok zor. Kaldı ki rakibin diğer konferansın şampiyonu. Saha avantajı onda olduğuna göre normal sezonu senden daha çok galibiyet alarak kapatmış. Yani 3 defa üst üste yenmek oldukça zor. Bence dezavantaj. Nitekim Dallas, Miami'de bir maç kazanıp saha avantajını elde ettikten sonra kendi evinde bir maç kaybederek, deplasmanda yeniden kazanmak gibi bir mecburiyet altına girdi.
İşte bende dedim ki eğer Dallas içerde kaybetmesiydi (kaybetmeyebilirdi) 5 maçın 3'ü Dallas'ın sahasında oynanmış olacaktı.Bu bakımdan bana göre biraz saçma gibi geldi.
Geçen seneki Lakers-Boston serisinde 2-3-2 oynandı, ilk iki maç Lakers, sonraki 3 maç Boston, tekrar 2 maç Lakers almıştı, 4-3 Lakers kazanmıştı. Yani ev-deplasman olayı 2-2-1-1-1 yada 2-3-2 pek fark etmiyor bence, şimdi Dallas 3-2 önde ama Heat iki maç evinde oynayacak, ve şimdi evlerindeki ilk maçı kazanırlarsa, tamamiyle üstünlük Heat'e geçecek. Böyle de düşünülebilir.
sistem harika bence. kimseye hak geçmiyor. sanırım bir kaç sene öncesine kadar final haricindeki maçlar da 2 3 2 şeklindeydi.
peki niye geçen sene Boston daha fazla maç oynamadı evinde yada niye Dallas daha fazla maç oynamıyor evinde bunun bi kuralı mı var ?
Var tabii. Normal sezon derecelerine göre saha avantajına sahip oluyor takımlar. Geçen yıl Lakers normal sezonu daha iyidereceyle bitirmişti; bu sebeple 7 maçlık serinin 4 tanesini evinde oynama hakkına sahipti. Bu sene Miami'nin derecesi Dallas'tan daha iyi...