Savunmamızı çok sertleştirmişiz yahu son maç diye herhalde. Sayı yemedik daha. :n:
Printable View
Savunmamızı çok sertleştirmişiz yahu son maç diye herhalde. Sayı yemedik daha. :n:
İzlediğim en zevkli basket maçı :)
Artık resmileştiğine göre başlığı da düzenleyebiliriz.
Mahmut Uslu kimin kim neyin ne olduğun bir bir açıklıyor.Çok yaşayasın Mahmut Uslu artık kafamda soru işareti falan kalmadı.
İşin şakası bir yana kesinlikle hakettik bu sene sampiyonlugu.Türkiye'de ki üc kupanın ikisini aldık.Playofflarda oynadıgımız oyunu kupada da oynasaydık 3te3 bile yapabilirdik ama olsun yine de güzel bir sezon gecirdik.Obradovic ve takımımızı tebrik ediyorum.Aldıgımız basketbol direktörü filan yavas yavas her sene üstüne katarak basketbolda bir avrupa devi haline gelmeye yaklasıyoruz.Seneye insallah kadromuzu daha da güclendirerek Euroleague'de de Final Four'u zorlarız.
Kazanmak hiç bu kadar basit olmamıştı.Tebrikler Fenerbahçe Ülker
Macin mvpside recep ankarali secilmis hatasiz yonettigi icin :D
Mahmut Uslu 17 Aralık diyerek uzun zamandır savunduğumu dile getirmiş resmen. Helal olsun. Şimdi yolsuzluk var ama şike yok diyenler düşünsün.
Başarılar gelir geçer, asaletin bize yeter sözü bugün daha bir anlamlı oldu. Sadece konuşanlarla, rakibi şampiyon olmasın diye sahadan çekilenlerle, icraat yapanların, şampiyonluğu umursamayıp gereğini yapanların farkı fark edilir artık.
Bu karara katkısı olan herkese helal olsun. Çok geç kalmış olsak da tepki verebilmiş olmamız çok sevindirici. Tarih bunu da yazar.
Mirsad Türkcan: "Keşke bugün Galatasaray gelseydi. Türk sporuna yazık ettiler"
İki nokta üstüste, Büyük de harfi
Daha önce de yazdım yine yazıyorum.Mahmut Uslu'nun açıklamalarına gerek yok hükümet karşıtı gözüküp en büyük hükümet yandaşları Fenerbahçe yönetmindedir.Mustafa Kemal'i ağızlarına dolayıp kendi koltuklarını sağlama alma peşine düşen insanlar benim gözümde bir hiçtir.
@uaburak
ben arada ince bir cizgi goruyorum. paralel dedikleri yapiyla yillarca isbirligi yapip 17 aralikta isin ucu kendine degince saf degistiren bir RTE ve etrafi. ortada bir kumpas var, bunun oldugu asikar. RTE de bu islerin ortagiydi, hatta savcisiyim diye bagiriyordu bu davalarin. sonra ayri dustuler, bakin suclu orda paralel deyip siyrilacaklarini saniyorlar. birbirlerine bu kadar yakin iki grup birbirlerinin pisliklerini de gayet iyi biliyordur, ayri dusunce de pislikleri bir bir ortaya cikti. gecmiste balyozda ergenekonda yapildigi gibi kendilerine de kumpas kuruldugu algisi yarattilar. halbuki sonuncusu gercekti bana kalirsa. onceki davalarda olmadigi kadar gercek kanitlar ortaya cikti.
bunlar kendi dusuncelerim. mahmut uslu ne dedi ilgilendirmez. o RTE nin istedigi gibi konustu. ben de tasvip etmiyorum sahsen.
Ben sorgulamadan, körü körüne inanıp savunanlar için söyledim onu. Yoksa olayın bu kadar basit olmadığının farkındayım ben de.
17 aralik 17 haziran 17 temmuzda bakalim nolcak :D
https://pbs.twimg.com/media/BqgCtZWIMAAfyte.jpg:large
Goygoyumsun 12 Numara :zuhaha
CSKA Banvitin kocu Dimitris Itoudis ile anlasmis.
Ergin Ataman istifa etti mi milli takımdan?
Bu arada Mahmut Uslu'nun 17 Aralık açıklaması benim de hoşuma gitmedi. Daha önceli açıklamalarda hep karşı taraf işi çok basit aldığı için savunuyordum ama böylece malzeme vermiş oldu.
Yine de 17 Aralık, cemaat-AKP ilişkisi, cemaat vs. AKP ve diğer davalar arasındaki farklar iyi anlaşılmalı.
Yorumlara ve genel (forum dışı) tabloya bakıyorum da Fenerbahçe zaten favoriydi havası var. Fenerbahçe haketmişti falan deniyor. Peki Fenerbahçe neye göre favoriydi ve neye göre haketmişti?
- Şu an Fenerbahçe en formda zamanında ama seri 3-3 :confused: Normal sezondaki 2 maçı da katarsak toplamda 4-4'lük bir eşitlik var. Sonuç: Fenerbahçe'nin bir üstünlüğü yok.
- Fenerbahçe finale lig 7.'si ile lig 6.'sını eleyerek geldi. Galatasaray ise lig 5.'si ile 30 maçta 28 galibiyet 2 mağlubiyet (1'si sallamadıkları son maçta) alan ve Fenerbahçe'yi 2 maçta da mağlup eden lig liderini eleyerek geldi. Sonuç: Haketmek buna göre değerlendiriliyorsa Galatasaray daha zorlu rakipleri elediği için Fenerbahçe'nin daha fazla haketmiş olma durumu yok, aksine...
- Fenerbahçe de Galatasaray da kupada yarı final oynadılar. Sonuç: Fenerbahçe'nin bir üstünlüğü yok.
- Fenerbahçe Euroleague'e Top16 gruplarında veda etti. Galatasaray ise çeyrek final oynadı. Sonuç: Fenerbahçe'nin bir üstünlüğü yok, aksine...
- Galatasaray sezon boyunca en önemli oyuncularını sakatlıklara kurban verdi. Final serisinde bunlardan yararlanamadı ama buna rağmen seriyi 3-3 ile son maça taşıdı. Sonuç: Kimin daha çok hakettiği sırf bu sebepten bile ortada.
- Bu son yazacağım istatistik değil daha taraflı bir bakış açısı. Bir Galatasaraylı olarak normal şartlarda kazanmamız gereken serinin 2.maçının hakemler tarafından elimizden alınarak Fenerbahçe'ye verilmesi bugün serinin 7.maça uzamasının sebebidir. Sonuç: Bir Galatarasaylı olarak takımımın daha fazla haketmiş olmasını düşünmemin bir başka nedeni budur.
Fenerbahçe'nin kadrosu kağıt üstünde daha iyi olabilir ancak son 3 Euroleague yarı final ve finalleri bile bunun pek önemi olmadığını kanıtlamaya yetiyor.
Fenerbahçe haketti, Fenerbahçe zaten favoriydi diyen arkadaşların düşüncelerine saygı duyuyorum ama bunu söylemeden önce 2 kez düşünmelerini öneriyorum. Bazı Galatasaraylıların Fenerbahçe'yi favori göstermesi kendi düşünceleri (veya bazılarının totemi), kendilerini bağlar. Ortada şu tablo varken Fenerbahçe daha çok haketti demek ya fanatiklik ya da kadroları kıyaslayarak ezbere konuşmaktır bence.
Finalin son maçı oynanamadığı için oynansaydı kim alırdı asla bilemeyeceğiz. Fenerbahçe'nin iç sahadaki performansı onları önplana çıkarsa da bu serinin önceki maçlarından farklıydı. Son maçtı, geri dönüşü olmayan tek maçtı. Oyuncuların çok daha yüksek motivasyonla, çok daha önemseyerek oynayacakları bir maçtı. İki takım da nasıl olsa evimde kazanırım havasında olduğu için önceki maçları faz almak pek doğru değil. Galatasaray kazanırdı diyemem ama büyük ihtimalle kaybederdi de diyemem. Sadece Fenerbahçe avantajlıydı diyebilirim. Seride Galatasaray'ın evindeki maçlarda en düşük fark 6, Fenerbahçe'nin evinde ise 1. Yani deplasmanda kazanmaya daha çok yaklaşan takım Galatasaray.
O yüzden Galatasaray yenileceğini biliyordu, korktu, Fenerbahçe zaten favoriydi vs... bu tarz yorumları saçma buluyorum. Bu bir tepkiydi. Doğru veya yanlış. Kimi Galatasaray'lının destek vereceği, kiminin tepki göstereceği... sonuç olarak bu Galatasaray'ı bağlar, Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna gölge düşürmez. İki takım da haketmişti, biri fazla biri eksik farketmez, Tebrikler...
Bana göre favori olmamızın sebebi tam sayıyı unuttum ama yanılmıyorsam Gs 18 maçtır sadece 1 kere kazanmış Fb Ülker Arena'da.Yani bu macta favoriyi Gs görmen Kadıköy'de ki bir macta favori görmenle aynı şey bence.Ayrıca kendi verdigin örneklerde bunu doğruluyor.Kendi sahamızda 4/4 yaptık bu sene ayrıca tarafsız sahadaki C.baskalıgı kupasını da kazandık.Yani kısacası bu macta Gs'yi favori olarak görmek sadece taraftarlıktan ötürüdür.Euroleague'le kıyaslamakta yanlış cunku önemli olan takımların arasındaki maclar.
Ayrıca bu düsünce bana göre kendimizi kandırmaktır.Cünkü iki takımda deplasmanlarda tüm gücüyle oynadı ve maçlar genelde son çeyreklere kaldı.Gerçi bizim sahada ki maçlardan sadece 2. maç son ceyrege kaldı ama Gs'nin basarısız olması maçı sallamamasından degil bizim takımın motivasyonundan dolayıydı.Valla abi sen kabul etmesende bu maçın net favorisi Fenerbahce'ydi.Her zaman favori kazanmaz o ayrı birşey tabii ki ancak bütün oklar Fenerbahce'yi gösteriyordu.
Şimdi biz şike yapmış olmuyoruz dimi :D
Federasyon Başkanı'nın bugünkü açıklamaları malumun ilanı gibi olmuş. Belli ki gemileri yakmış Turgay Demirel yoksa bazı şeyleri ifşa etmezdi. Ötesini yorumlamak istemiyorum, Galatasaray açıklama yapsın da bakalım kim doğru söylüyor?
Şu açıklama mı bahsettiğin:
http://www.ntvspor.net/haber/basketb...-cezasi-gelmez
Anadolu Efes Spor Kulübü, sporcu destek ürünleri resmi sponsoru GNC ile olan sözleşmesini yeniledi.
Bizim kadronun yaş ortalamasına baktım da 25.4 yaş ortalamamız var.Ligin en genc takımı olabiliriz.En yaşlı oyuncumuz Zoric 30 yaşında.
RH Gaziantep müthiş bir takım olmuş.Yabancılarının hepsi cok iyi desek yanlıs olmaz heralde.
A.Efes 44-41 FB Ülker ilk yarı sonucu. Harika maç oluyor, çok iyi mücadele var 3-4 yıl önceki serilere dönecek gibiyiz bu sene. Efes maça 16-0 seri ile başladı ama tekrar ortak olduk maça. Böyle giderse maçı kazanırız gibi duruyor ama hiç belli olmaz, Efes iyi mücadele ediyor.
6 dk var, 71-54. mac donmez artik fenere.
GFB abdi ipekcide galiba, yonetim istifa diye bagiriyor :n:
2. çeyrekte iyi oynayınca umutlandım ama 2. yarı rezalet oynadık. Efes çok iyi savunma yaptı çok iyi mücadele ettiler. Bizim bu sene oynadığımız en kötü maçtı, hem taım hem de Obradovic çok kötüydüler. Maça hiç iyi hazırlanmamışlar, top 16 öncesi moral olacak bir maçı sanki hiç önemsememişler. 1 maç tabiki ölçü değil ama F4 hedefleyen takım 18 sayı fark yemez, Obradovic eğer bunları düzeltemeyecekse o kadar para almasının anlamı nedir acaba. Ben de oraya geçer herkese bağırırım, takım 1'e 1 oynamaktan başka hiçbirşey yapmıyor. Geçen senenin aynısı olmaz umarım, ayrıca Türklere hiç saygı duyulmaması benim sinirimi bozuyor. Semih, Melih ve Serhat'a hiç şans tanınmıyor anında kenara geliyorlar. Goudelock rezalet oynarken ısrar edilmesi bu takımın gelişimine katkı sağlamaz, neyse umarız Zizis ile takımda bu konuda gelişme sağlanır.
Tarafara da helal olsun! ne kadar geri kafalı olduklarını çok güzel bir şekilde gösterdiler.