World Rep bir cok oyuncu icin yeniden yapilandirildi.
Printable View
Özellikle bu sene rakibin üstüne üstüne gidip topu sağ ayağına alıp şut çektiği bi sürü pozisyon var, Cristiano Ronaldo'nun meşhur golleri gibi :) ama Arda şut çekerken pek sol ayağını kullanmıyor. Orta yaparken, pas atarken ve plase şutlarda kullanıyor solunu. Hatta bu sene bazı pozisyonlarda solu müsaitken şut için topu hep sağına çektiği oldu. "zayıf ayağını kullanmaktan çekinir" ppmsi eklenebilir mi düşündüm bir an ama çok abartı kaçar o da :) sonuçta soluyla çatır çatır orta açıyor arapası atıyor istediği gibi. gerçi zayıf ayağın isabeti-güçü, kullanmaktan çekinmekle farklı şeyler ama
Az önce Sabri'ye baktım ppmlerine, sol ayağı zaten 1 galiba ama "zayıf ayağını kullanmaktan çekinir" ppmsi yok. Yani Sabri ölse yine de kullanmaz solunu :)
Ardayı ben hep takip ediyorum ama dünkü milli takımdaki performansı falanda onun gerçek bir yıldız olduğunu ortaya çıkardı.FM 2009da devlerin gözdesi olacak bir oyuncu ayarında olmalı
Bu ayın polemigi de Modric vs. Arda oldu :) Bugun yine izledik Fm efsanesi !! Modric'i.Arda ile arasında 30 üzeri ca farkı olan bir oyuncu Modric.Gel de delirme :P
Modric şuanki Arda'dan daha kaliteli bir oyuncu görmediniz mi bu akşmaki maçta tek başına 4-5 alman defansını devre dışı bırakıyor adam...
Ayrıca arkadaşlar Modric iki ayağınıda eşit kullanıyor yani buda Arda'yla Modric'e aynı özellikleri girsen Modric sırf 2 ayağını kullandığı için bile 15 CA civarı fazla olur oyunda...
haklı olabilirsin çok az izledik çünkü ama azda izlesem ben dediğim konularda ardadan daha kötü dedim tamamen bir kıyas olarak söylemedim yani
maçın adamı luka modric seçildi.
arda da mutlaka iyi bir artış olmalı ama modricle ne alakası var ki daha bir kere aynı sahada oynamamış iki oyuncu.modric 20 küsr milyon euroya transfer olmuş bir oyuncu oyunla bir alakası yok demek kendi ligindede iyi biriymiş.
ayrıca bence de fm 2009 da iyi ve üst düzey takımlar arda nın peşinden koşmasını isterim profilii bir görsek ömer abi(::):)
FM 2009'da 2.sezon elimizde zor tutacak olmamız gerekir...
modrıc ardadan ıyı dıyelım ama arada 30 calık fark nedır ya ıkısıde ıkı ayagını kullanıyo bunun fark yaratacagını sanmam.....2008dekı ardadan verım almak deveye hendek atlatmak gıbı bıseyy....bırak avrupadakı takımlara karsı oynamayı kendı lıgımızde bıle ust duzey bı oyuncu gıbı durmuyo
Oyunda Ardanin ilk 11 in degisilmesi olmasi icin baya sabir gerekiyor bence bu degismeli
burak abı takımın basında sız olursanız arda gelısıyo yoksa arda maksımum 145 caya ulasıo
Abi sen niye kabullenmiyorsun yıldızlarımızı...
Hiz, dayaniklilik, denge, sut atma becerisi konusunda Modric üstün diyebiliriz.
Ama ardanın top çalma özelliği ve oyun zekasına da Modric'in sahip olduğunu sanmıyorum.
Ben de diyorum ki Arda'da ordan kazanıyor ve her geçen yıl repertuarına yeni bir şeyler ekliyor bu sayede Modric'i geçebilir.
Benim dikkat çekmek istediğim nokta böyle maçlardan sonra oyuncular araştırmaya konu oluyor. Bakın şöyle oynadı; şu özelliği bu olsun, CA-PA bu olsun. Maça göre yorumlar oluyor bunlar. Bir de Modric kıyası var. Daha Modric'in iki maçına göre yorum yapıp "len tırışka bu adam, Arda bunu 5'e bölüp 10'la çarpar" gibi anlamsız kıyaslar. Çok değerli yorumlar olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki ben Arda'nın sene başına göre önemli bir aşama kaydettiğini yadsımıyorum. Şu anki durumuyla da milli takımda banko oynaması gereken bir oyuncu zaten.
Bir de bazı arkadaşlar Arda profiliyle ilgili eleştirilerini hep Şubat ayında çıkan yamaya göre yapıyorlar. O zamanki durumunu yansıtan bir profil ki Arda bu sezon en iyi oyununu ligde son 10-12 maçta çıkardı. Yani yama çıktıktan sonraki dönemde. Ömer abi de Arda böyle kalacak demiyor ki.
dayanıklılık konusunda öyle düşünmüyorum şahsen
bana sorarsanız geçen yılki arda ile bu yılki arda arasındaki en büyük fark nedir diye 4-5 birimlik artış gösteren dayanıklığı oldu derim 8 seviyelerinden 12-13 lere çıkardı ki isviçreye attığı 90. dakika golü örnektir gayet güçlü adımlarla attı o golü
Bu arada her zaman söylüyorum arda yıldız olur ama dünyaca ünlü hiç bir zaman olamaz gibime geliyor
çünkü hiç bir zaman fiziği yüzünden hızlı olamayacak hiç bir zaman fiziği yüzünden (gökdeniz, yıldıraz gibi) iyi şut atamayacak
onun için pa sı belli bir sınırı geçmez diyorum 165 falan en fazla verilebilir
ömer abi bende dırek 170 ca olsun demıyorum ama 155 ı bulmalı arda.....sampıyona sonunda zaten ardanın performansını gorunce bunu sende kabul edıceksın
Kabullenmemek mi? Saka yapiyorsun herhalde. Arda'nin Galatasaray takiminda en yuksek 4. CA'ya sahip olmasi demek, kendinden en azindan 6-7 yas buyuk ve buyuk liglerde ciddi basarilari olan oyuncular arasina konulmasi onemli bir seviye.
Siz Arda'nin yarin olmasi muhtemel halini bugunden gormek istiyorsunuz. Ancak CA belirlerken geriye bakmak, geriye dogru degerlendirmemiz gerekli. Ileriyi dusunerek degerlendiremeyiz.
benım anlamadıgım defourun 140 cası var harıka bı profılı var ardanın 136 cası varr defourun yanına yaklasamazz....bu neden kaynaklanıyo arda 2 ayagını kullandıgı ıcınmı?
Pas, yaratıcılık, topsuz alan, hızlanma,denge,kararlar,çalışma oranı,,kararlılık,cesaret,özel yetenek, özelliklerinde 1-2 puan artış olmalı bence..
İki ayağını kullanınca neden düşsün ki özellikleri?
Ters ayağın CA'ya ve katsayılara etkisi var..
Ama bu ters ayak değil ki iki ayağını kullanıyor olması avantajlı olması demek yani özelliklerinin yüksek olması demek değil mi?
Arda sağlak bir oyuncu, bir ayağa 20 vermek zorundasın, o zaman da bu ayak refleksif kullandığı ayak olur, diğer ayağın da her değeri CA'yı değiştirir.
Bir ayağın ile harika yaptığın işi 2 ayakla yapıyorsan zaten darmadağın edersin, Okocha iki ayaklı bir oyuncuydu mesela..
O zaman Arda neden Defourdan düşük özelliklere sahip o zaman???
CA=Kalite demek
CA'yı tek ayakla belirlerken özellikleri önce girerek RCA üzerinde karar çalışması yapabilirsin yada mantıken oluşturabilirsin değerlerin anlamlarını biliyorsan CA için.
Çift ayakta ise önceden belirlemelen lazım.Arda'nın özelliklerini (lafım sana değil, genele) abartılmasını isteyenler olması nedeni ile o özelliklere çift ayaklı CA verirsen ancak 175-180'de durur RCA :icon_neutral:
O yüzden özellikleri doğru ve çok detaylı ölçmen lazım ki CA'ya sabitleyebilesin.Zaten kılı kırk yarıyoruz araştırma sırasında hata olmasın diye, siz sadece iyi özelliklere odaklanıyorken biz hem iyi hem de kötü özellikleri düşünerek doğru değerler vermeye çalışıyoruz.
Arda için istenenin aynısını da Fenerbahçe için Uğur'dan istiyorlar, iyi özellikleri yerine kötü özellikleri düşünerek onlara puan verin, kalan özelliklere de ne kadar kötü olduğuna göre puan verin, bakalım CA aynı mı kalıyor :)
Anladım açıklama için teşekkür ederim.