Ben biraz TBL'ye uzak kalmışım birisi açıklarsa iyi olur Galatasaray ile Olin arasında ki olay ne ? neden Gs'li arkadaşlar Olin'le hesabımız var falan diyor ?
Printable View
Ben biraz TBL'ye uzak kalmışım birisi açıklarsa iyi olur Galatasaray ile Olin arasında ki olay ne ? neden Gs'li arkadaşlar Olin'le hesabımız var falan diyor ?
Olin ligdeki her iki maçı da Galatasaray'a karşı kazandı ve statüye göre play-off eşleşmesine 1-0 önde başlayacak. Olin'liler play-off'ta GS ile eşleşmek istiyorlardı ve bunun için olduğu düşünülen çok kolay bir maç kaybettiler. Ancak bir sonraki hafta GS kendi evinde Antalya'ya kaybedince Olin'le değil, 1-0 önde başlayacağı Beşiktaş'la eşleşti. Çeşitli söylentiler oluyor. Yok bizden kaçtınız; yok, bilerek yenildiniz. Kısacası herkes bir senaryo yazıyor. Beşiktaş kulübü bu arada zehir zemberek bir açıklama yaptı. Galatasaray Antalyayı yenseydi play-off'a Tofaş kalacaktı, orası tepkili... Tabii bunların hepsi varsayım. (Bu işten en kârlı ben çıktım. Fenerbahçeyi Antalyada yeniden izledim. :) ) Şimdi bu seriyi Olin geçerse yarı finalde yeniden Galatasarayla eşleşecek. Gözüne kestirmiş bir kere. :D
http://www.fcnblog.com/2011/05/ozel-...vuruyoruz.html
Umarım böyle bir şey gerçekleşir. :)
Maçın 2. yarısına da Banvit süper başladı. 7-0'lık seri ile...
Olin gelsin bize Olin
3. periyot sonucu: 52-52.
Şu seri uzarsa bize şöyle bir faydası olabilir: Kinsey'in bu süreçte iyileşmesi.
Bu seri bitmeden yarı finaller başlamayacak.
Maçın sonuna Banvit savunması damga vurdu.
3. periyot 52-52 sona erdikten sonra 4. periyoda ev sahibi Olin Edirne 8-0'lık bir seriyle başladı: 60-52.
Fakat sonrasında Banvit savunması maça ağırlığını koydu. Son 8 dakikanın skoru: 16-2.
Maçın sonucu: 68-62.
Yanlış aklımda kalmadıysa o 2 sayıyı da serbest atıştan buldu Olin.
Maç sonu için şunu da diyebiliriz: Barış Ermiş Can Akın'ı çıtır çerez niyetine yedi.
Johnson’ın büyük şanssızlığı
http://www.basketdergisi.com/wp-cont...yjohnsongs.jpg
Galatasaray Cafe Crown’da son dönemde gösterdiği performansla çıkışa geçen Jerry Johnson sakatlandı. Sarı – Kırmızılı oyuncu evinde yaşadığı ufak bir kaza sonucu elinden sakatlandı. Johnson’un idmana çıkamadığı belirtilirken oyuncunun tedavisine hemen başlandığı ve ABD’li guardın yarıfinal serisine kadar yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi.
* Basketdergisi.com özel haberidir.
Olin Edirne eşitledi
19 Mayıs 2011 21:32 | NTV Spor ve Ajanslar
Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final maçında Olin Edirne, Banvit'i farklı mağlup ederek seride durumu 2-2'ye getirdi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/147/ol...nvit_G0MXE.jpg
Beko Basketbol Ligi Play-Off çeyrek final mücadelesinde Olin Edirne, Banvit'i 81-52 yenerek seride durumu 2-2'ye getirdi.
Play-off çeyrek final serisinin dördüncü maçında Olin Edirne, Mimar Sinan Spor Salonu'nda Banvit'i konuk etti.
Seyircinin desteğiyle maça iyi başlayan Olin Edirne, Samardjiski ve Reha Öz'ün basketleriyle sonuca giderken, Banvit ise Barış ve Williams'la karşılık vermeye çalıştı. Olin Edirne etkili oyununun sonunda ilk periyodu 23-15 üstün tamamladı.
Baskılı savunma yapmaya çalışan rakibi karşısında Olin Edirne, ikinci periyoda da hızlı başladı. Olin Edirne 13. dakikada skoru 27-16'ya getirerek aradaki farkı 11 sayıya kadar çıkarttı. Olin Edirne, Banvit'in top kayıplarını da iyi değerlendirerek ilk devreyi 40-31 üstün tamamladı.
Üçüncü çeyreğe Caner ve Ginevicius'un üçlük basketleriyle giren Olin Edirne, aradaki farkı açmaya başladı. Ev sahibi ekip, Seibutis ve Samardjiski'nin de isabetli şutlarıyla 25. dakikada durumu 51-35 yaptı. Seyircinin desteğini arkasına alan Olin Edirne, üçüncü periyodu 60-42'ye getirerek sayı farkını da 18'e çıkarttı.
Baskılı oyunuyla aradaki farkı 23 sayıya kadar çıkartan Olin Edirne, üçüncü periyodu 65-42 önde kapattı.
Konuk takım Banvit aradaki farkı kapatmakta zorlanınca, Olin Edirne karşılaşmadan 81-52 galip ayrıldı. Bu skorla Olin Edirne rakibi karşısında durumu 2-2'ye getirdi.
Serinin 5. maçı 22 Mayıs 2011 tarihinde saat 15.00'de Bandırma'da oynanacak.
OLİN EDİRNE: 81 - BANVİT: 52
Salon: Mimar Sinan Spor Salonu
Hakemler: Murat Biricik, Zafer Yılmaz, Semih Vural
Edirne Olin: Can Akın (6), Erdal, Ginevicius (14) Seibutis (24), Caner (15), Samardjiski (8), Doliboa, Davud (1), Ege, Ahmet, Reha Öz (13) Mehmet Tufan
Banvit: Şafak Edge, Barış Ermiş (7), Mutlu (3), Yiğitcan (2), Barış Özcan, İzzet (3), Simmons (8), Erol (3), Golubovic (8), Bora (7), Williams (8), Davis (3)
1. Periyot: 23-15
Devre:40-31
3. Periyot: 65-42
Maçta taraftar çok ateşliydi. Tabiri caizse döve döve aldılar maçı
Olin yedi resmen Banvit'i... Play-off'larda izlediğim en iyi maçtı diyebilirim.
Olin'e bak sen (: İlk seneden playoff finali oynuyormuş bide (:
Ben diyom, kimse ciddiye almıyo... Biz finali Edirne'de oynayacağız. Hele şu Banvit aradan bir çekilse, adamların tekerine taş koymasa... :D
Final'i Edirnede oynasak iyi olur aslında Edirneye gitme durumum var bu vesile ile Final maçıda aradan çıkmış olur :D
Allahim lutfen Olin gelsin yari finalde.
Kusura bakmayın beyler Banvit geldi :)
Banvit Olin'den daha fazla zorlayacaktır GSCC'u...
Ki Saha avantajı Banvit'te
Ah be Olin Edirne..
Edirne gelseydi iyiydi ya. Neyse artik finalde Fenerbahce'yle guzel bir seri olacak.
Valla Banvit'i küçümsememek lazım onlar bile çıkabilir...
Kadın Basketbol: Şampiyon
Erkek Voleybol: Şampiyon
Bayan Voleybol: Şampiyon
Futbol: Şampiyon
Yıllardır hayalini kurduğumuz ve geçen yıl Trabzonla berabere kalarak kaçırdığımız BEŞİ BİR YERDE hedefine ulaşmak için geriye sadece burası, Erkek Basketbol kaldı. Allah mahcup etmesin. Şimdilik tek rakibimiz sakatlıklar gibi görünüyor. Ama yeni bir kurban vermezsek, Allah'ın izniyle az kaldı.
Potada yarı final programı belli oldu
23 Mayıs 2011 20:19 | NTV Spor ve Ajanslar
Beko Basketbol Ligi'nde, Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen ve Banvit-Galatasaray Cafe Crown arasında yapılacak play-off yarı final serilerinin maç programı açıklandı.
http://media1.ntvspor.net/C/I/149/ef...hce3_8O4AC.jpg
Beko Basketbol Ligi'nde, yarın Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen arasında yapılacak maçla başlayacak play-off yarı final serilerinin maç programı açıklandı.
Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe Ülker'in Efes Pilsen ile karşılaşacağı ve 1-0 önde başlayacağı seride, ilk maç yarın 20.00'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak. Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker, ikinci kez 27 mayıs Cuma günü saat 20.30'da aynı salonda karşılaşacak.
Yarı final serisinin diğer eşleşmesinde Banvit ile Galatasaray Cafe Crown seriye 0-0'dan başlayacak. İki ekip arasındaki ilk karşılaşma, 25 Mayıs Çarşamba günü Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu'nda saat 20.00'de Bandırma'da yapılacak.
İki ekip, daha sonra 27 Mayıs Cuma günü Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu'nda saat 18.00'de bir kez daha karşı karşıya gelecek. Galatasaray Cafe Crown-Banvit ekipleri seride 3. kez, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 30 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00'de oynayacak.
İki eşleşmedeki tüm maçların programı ise şöyle:
24 Mayıs Salı
20.00 Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen (Sinan Erdem SS.)
25 Mayıs Çarşamba
20.00 Banvit-Galatasaray Cafe Crown (Banvit Kara Ali Acar SS)
27 Mayıs Cuma
20.30 Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker (Sinan Erdem SS.)
18.00 Banvit-Galatasaray Cafe Crown (Banvit Kara Ali Acar SS)
29 Mayıs Pazar
17.00 Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker (Sinan Erdem SS.- Gerekirse)
30 Mayıs Pazartesi
20.00 Galatasaray Cafe Crown-Banvit (Abdi İpekçi SS.)
1 Haziran Çarşamba
20.00 Galatasaray Cafe Crown-Banvit (Abdi İpekçi SS.-Gerekirse)
2 Haziran Perşembe
20.00 Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen (Sinan Erdem SS.-Gerekirse)
4 Haziran Cumartesi
18.00 Banvit-Galatasaray Cafe Crown (Banvit Kara Ali Acar SS-Gerekirse)
Yıllardır basketbolla yatıp kalkan birisi olarak basketbol camiası içinde iyi kötü belli bir çevremiz var. Bazen o dostlar kanalıyla bazı bilgiler duyuyoruz. Genelde pek yanlış çıktığına şahit olmadım. Bakalım bu da doğru çıkacak mı? Yarı finale kalan 4 takımımızdan birisi ısrarla Federasyon'dan serinin ilk maçına Engin Kennerman-Murat Bilicik hakem ikilisini istiyormuş; 3. hakem mühim değilmiş...
Bakalım; Federasyon bu siparişi yerine getirecek mi, yoksa sağlam durabilecek mi? Biz not olarak bir kenara yazalım da...
Derrick Alston Efes Pilsen'e güveniyor
24 Mayıs 2011 13:45 | NTVSpor.net
Türkiye’de bir dönem Efes Pilsen ve Türk Telekom’da forma giyen tecrübeli basketbolcu Derrick Alston, NTVSPOR.NET’in sorularını yanıtladı. Efes Pilsen’in Fenerbahçe Ülker karşısında ilk maçı kazanması durumunda seriyi çevirebileceğini söyleyen tecrübeli oyuncu, en beğendiği Türk oyuncunun ise Hidayet Türkoğlu olduğunu söyledi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/149/alston3_WKOK2.jpg
RÖPORTAJ: İLKER ACUN - [email protected]
twitter.com/ilkeracun
Türkiye’de bir dönem Efes Pilsen ve Türk Telekom’da forma giyen tecrübeli basketbolcu Derrick Alston, NTVSPOR.NET’in sorularını yanıtladı
Türk basketbolunun lokomotifi Efes Pilsen, 1991-92 ile 1996-97 sezonu arasındaki süreçte üst üste 5 kez Türkiye Ligi’nde şampiyonluğa ulaşırken, ABD’li basketbolcu Derrick Alston da lacivert beyazlı ekibin 1996-97 sezonunda Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası’nda mutlu sona ulaşmasında önemli rol oynadı.
1994 yılında basketbol kariyerine başlayan tecrübeli oyuncu, Barcelona, Real Madrid gibi Avrupa’nın önde gelen takımlarında forma giydikten sonra 2006-07 sezonunda Türk Telekom’da forma giydi. 38 yaşında olmasına rağmen Arjantin Ligi’nde basketbol oynamaya devam eden başarılı oyuncu, NTV Spor’un sorularını yanıtladı.
Efes Pilsen’de forma giydiği dönemde takım arkadaşı olan Hidayet Türkoğlu’nun en iyi Türk basketbolcu olduğunu düşündüğünü belirten Alston, Türkiye’nin 2010 Dünya Basktbol Şampiyonası’nda final oynayarak çok önemli bir aşama kaydettiğinin altını çizdi.
Türkiye Ligi’nde Efes Pilsen ve Türk Telekom takımlarının formasını giydin. Özellikle de Efes Pilsen forması ile büyük başarılara imza attın. Türkiye Ligi hakkında neler söylemek istersin?
Basketbol kariyerime Arjantin’de devam ettiğim için Türkiye Basketbol Ligi’ni çok yakından takip ettiğimi söyleyemem. Ancak Efes Pilsen ile Türk Telekom’u takip ediyorum.Efes Pilsen, yarı final serisinde Fenerbahçe Ülker karşısında 1-0 geride başlasa da son maçlarında önemli bir çıkış yakaladılar. İlk maçı kazanarak bu seriyi çevirmeyi başarabilirler ise şampiyonluğun en güçlü adayı olurlar. Türk Telekom yarıtımlarında kısıntıya gittiği için beklentilerin çok altında kaldı.
Türkiye, ev sahipliği yaptığı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda büyük bir başarının altına imza atarak Amerika Birleşik Devletleri ile final oynadı. Türk basketbolu hakkında neler düşünüyorsun?
Avrupa’da birçok ülkede forma giydim ve büyük başarılara imza attım. Türkiye Ligi de oynadığım en iyi liglerden bir tanesiydi. Ancak benim forma giydiğim dönemden bu zamana kadar geçen süreçte Türk basketbolunun bu kadar büyük bir gelişme kaydettiğini görmek çok mutlu etti beni. ABD ile oynanan final maçı da izlemek gerçekten çok keyifliydi. Basketbol adına bir ülke için harika bir süreç gerçekten.
Profesyonel kariyerine NBA’de başladın ve NBA’i yakından takip ettiğini biliyoruz. Her geçen yıl NBA’de forma giyen Türk oyuncuların sayısı artıyor. ABD’de oynayan Türk oyuncular için neler söylemek istersin?
Evet, NBA’de Philadelphia 76ers ve Atlanta Hawks takımlarında forma giydikten sonra Avrupa’ya geldim. Ancak senin de söylediğin gibi NBA’i hala yakından takip ediyorum. Efes Pilsen’den eski takım arkadaşım Hidayet Türkoğlu, bu ligde yaptıklarıyla ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bütün dünyaya kanıtladı. Eski takım arkadaşım olduğu için de favori Türk oyuncum Hido tabii ki. Mehmet Okur, Ömer Aşık, Ersan İlyasova ve Semih Erden gibi oyuncular da Türkiye’nin ne kadar güçlü bir basketbol ülkesi olduğunun açık bir kanıtı bence.
Şu anda 38 yaşındasın ve basketbol kariyerine Arjantin’de devam ediyorsun. Emekli olmayı düşünüyor musun, ya da daha ne kadar basketbol oynayabileceğini düşünüyorsun?
Aslında şu anda emekli olmaya hazır olduğumu söyleyebilirim. Ancak şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Beni kadrolarında görmek isteyen takımlar olduğu sürece oynamaya devem edeceğim ve bu oyunun keyfini çıkarmaya bakacağım.
-Bu maç değil Vego. :)
Serinin ilk maçı değil mi?İşte?
Neyse, sana özelden yazarım. :)
Diğer serinin maçlarındaki hakemlerde onlar değil:)