Bu sene kimse önümüzde duramayacak derken Gs Ts ve Bjk'yi de itafda bulunuyor fener bugün ahım sahımda oynamadı skora göre yorumlar bunlar.
Printable View
Bu sene kimse önümüzde duramayacak derken Gs Ts ve Bjk'yi de itafda bulunuyor fener bugün ahım sahımda oynamadı skora göre yorumlar bunlar.
Alican güzel kardeşim daha 2 gün önce maç yaptı takım ve sezon başı hazırlık yeni bitti. Tam hazır değiller vede Beşiktaş gibi bir takım karşısındada çok üst düzey oynamasada iyi oynadı sayılır. Hemen iyi oyun beklenemez. Bu takım %80-85 oranında hazır olsa bile süper oynar. Özellikle bir kaç kere Brezilyalılar art arda paslar yaptılar. A.Santos çok etkili olmasada güzel paslar yaptı ve estetik çalımlar attı. Alex yoktu ama birden çıktı ve işi bitirdi.Quote:
Uefa'yı almak içinde zaten güzel oyun değil sonuç önemlidir. :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Üstelik kaç tane gol kaçırdı Fenerbahçe. Senin iyi oynamadı dediğin takım bugün 5 lik yapardı biraz daha dikkatli olunsaydı. Her maç 2 atsın böyle oynasın kabulüm :)
Sakin ol Alican :) Adam fikrini belirtmiş sadece..
Bende fikrimi belirttim.
Fikir belirtmekten ziyade bir uyarı niteliği taşıyor olabilir mesajınız.Yine de her türlü görüşe saygımız var,sonuçta burası tarafsız bir forum.
alican %90 fenerli olan bir konuda anti bir yorum yazıyorsun eceline susadın galiba :D bak anında 6-7 kişi toplanmış etrafına gel sen gs konusuna :)
Alican'ın uykusu kaçmış belli belli :D
Çok hızlı bir stoper alırsak ve de alternatif bir forvet edindiğimiz zaman her sey çok daha güzel olacak :)
Şahsen ben anticilik gütmüyorum. Yada Fanatiklik olsun diye Alican'ı eleştirmedim :D bana göre normal bir oyundu vede bu oyun bu zamanda normaldir. Barça gibi bir oyun bekleyemeyiz. Yada muhteşem paslaşmalar felan. Alex'te o noktayı koymasa resmen gol göremeyecektik 90 dakikada adam akıllı :)Quote:
alican %90 fenerli olan bir konuda anti bir yorum yazıyorsun eceline susadın galiba :D bak anında 6-7 kişi toplanmış etrafına gel sen gs konusuna :h:
Vede neden bu yazıyı yazdım kendimi suçlu hissettim bir anda :D Ama içim rahat:)
kimse iki takımdanda öle oyun beklemiyordu zaten ve öle de oldu iki takımda süper oynamadı ama ellerinden geleni yaptılar..sorun şurda takımlarımız 2 maç üst üste kazandığı zaman oyuncular kral oluyor ertesi gün gazetelerde takım içindeki arkadaşlığın mükemmel olduğu yazılıyor ama 2 maç üst üste kaybetsin hemen negatif haberler çıkmaya başlıyor taraftarlar takımlarını yerden yere vuruyor böyle olmamalı her sene başında takımlar mükemmeldir ve takım içindeki arkadaşlık had safhadadır :D önemli olan takımlarızın bu durumu sene boyunca devam ettirebilmesi umarım fener bjk gs ts ve anadolu takımları ellerinden geleni yaparak mücadele ederek en önemlisi basına kötü malzeme vermeyerek sezonu geçirirler :)
Şahsen ben 2 maçta kral yapmıyorum ama gel görki medyamız ortalığı alevlendirmek için bu tür şeyler yapıyor. Bana göre Alex 5 yılda yapılacak çok şeyi yaptı. En son olarak bir Avrupa kupasında finalde gol atıp kupayı kaptan olarak kaldırması ve Coritiba'da değilde F.Bahçe'de futbolu bırakması lazım. Diğer oyuncular için ne iyi nede kötü bir eleştirim yok. Ama Alex'in yeri ayrı.
Hani Arenadada Ts,GS ve FB başkanları bir araya geldiya, diyorlar 2 maç kaybedince hocamızın arkasındayız lafı çoğalır işte o laf gelince hocanın suyu ısınıyor :D bizim ülkede işler böyle :D Ben hep şöyle alt yapıdan yılda 3 oyuncu çıkarıp eldeki Arda'yı, M.Topal'ı Avrupa'ya iyi paraya satıp o çıkan Yeni Ardaları'da takıma monte etmeyi hayal ediyorum ama gençler yok oluyor. Düşününce bence alt yapı gibi darphane yok. Arda gibi bir kaç genç çıksa bir kaç yılda finans iyi düzelir. Neyse iyice saçmaladık :D
:D haklısın özellikle arsenal-rangers maçını izlediysen bu akşam kalede almunia 32 yaşında defansta silvestire 32 yaşında sora en yaşlı(!) oyuncu fabregas 22 yaşında :D adamlarda wilshere mı ne öle bir oyuncu var gerçekten süper bir oyuncu 17 yaşında takımdaki bütün oyuncular gelecek vaad edio 18-19 yaşındalar ama bizim ülkede maalesef böle bir durum yok mesela U19 şampiyonası vardı hatta bugün final vardı sanırım ukrayna aldı kupayı türkiyede bir kişinin bile izlemeye gitmedğine eminim ama ingiltere ispanya gibi ülkelerde bir sürü takımın scout ları gitmiş izlemeye bu yüzden hep gerilerdeyiz zaten :)
Onu da geç Geçen sezon 17 yaşında CL'de Arsenal bize 5 tane attı. Gollerde 17 yaşındaki oyuncuda vardı. Resmen uçurumunda uçurumu var mantalite olarak. Biz nerelerde kaldık? Neden Arjantinden bir gözlemci tutmuyoruzda oradaki 15-16 lık oyuncuları izlemiyoruz hayret ediyorum. MEssi havadan gelmediya yada Ronaldinho felan :D
madem fenerbahçe konusundayız örneğin fener kadrosunda bu kadar brezilyalı bulundururken neden brezilyada bir spor okulu yada o tarz birşey kurmuyor sonuçta fener brezilya transferleri sayesinde çok tanınan bir klüb yada mesela 2.liglerden bir brezilya klübü satın bile alabilir :)
Ben aslında kafamda şunu hayal ediyorum. Carlos artık neredeyse bırakacak. Oda zaten açıkladı Fenerbahçe de ileridede görev almak isterim diye. Antrenörlük yerine Fenerbahçe Top Class bir Oyuncu gözlemleme ve transfer ekibi kursun ve en yetkili isim olarakta Carlos'u getirsin. Hani eski dünya yıldızları şuan ünlü takımlar için kendi ülkelerinde pazarlardan yetenekli gençleri buluyorlarya bizim Carlos'un çevreside var. İStediği yetenekli gençleri Fenerbahçe'ye bulur getirir. Bence bu tür fikirler değerlendirilmeli. Messi gibi yenetekler bizim alt yapılardada var. Ben olsa oraya en ünlü genç hocalarını tutar en profesyonel şekilde yetiştirirdim. Ama tabi ben olsam. O olsam kelimesi olmayacağı için bu dediklerimde olmayacak :)
ScoutGs.com'da yazdıklarına göre Fb Benficalı Luisao'yu istiyormuş. Daha önce Elano transferini 1 gün önceden şifreli olarak vermişti bu site. Ben kendilerine güveniyorum. Elano'yu 1 gün önceden şöyle duyurmuşlardı;
Cümle başlarındaki harflere dikkat. Aldıkları bilgiler genelde doğru oluyor. Luisao Fb defansı için iyi bir oyuncu olur, daha öncede adı yazılmıştı sanırım, Brezilyalı oluşuda uyum sorununu kolay atlatmasında yardımcı olur.Quote:
Elbette yedi sülalesinin ikna edilmeye çalışıldığı, türlü türlü teminatların istendiği her transferde olduğu gibi bu transferde de ciddi bir süpriz çıkabilir. Lakin bu kez iş daha da ciddi. Ama bu kez şifre yok. Nereden geldiği, nereye gittiği, nasıl olduğu hiç önemli değil. O, gerçekten beklentilerinizi, hem isim, hemde performans olarak karşılayabilecek bir orta saha oyuncusu, bir milli takım oyuncusu.
:)
Ezeli rakip olmak böyle birşey..
Ben de Elano ve Keita transferlerine bir kulp takıyorum.
Bazen didişeceğiz, bazen tartışacağız, bazen de örnek olacağız.. Geçinip gideceğiz işte :)
Bu arada bu sene yine ligi 5. sırada bitireceğinizi düşünüyorum :icon_biggrin:
(Geçen sezon başında 5. anca olurlar demiştim tutmuştu bu sene de inşallahhhhhh tutar :D )
Sanmam 5. olacaklarını o kadar transfer yaptılar. Keita, Elano, Leo bunlar kaliteli oyuncular. Dolayısı ile bunlarında katkısı ile 4. lük gelir :D
Tabiki bunların işin tuzu biberi. ŞAka amaçlı. Bu sene lig çetin geçecek. Bu arada Luisao gerçekten güzel olur. Bilica ile iki Brezilyalı ideal bir savunma olurlar. İnş. Doğrudur..
Bu sene Fenerbahçe şampiyon olamazsa yinemi teknik direktör kovulacak merak ediyorum.
Bu sene yeri sağlam olan teknik adamlar 2 tane:
1-) Rijkaard
2-) Daum
Fb önceki yıllardan ders aldı ve daha önce gönderdiği DAum u tekrar getirdi. Sanıyorum Aziz başkan işin hocaya zaman tanımak olduğunu 3 yılda 2 kez şampiyon olan bir hocanın 3. sezon son maçta oyuncuların maçı kaybedip son anda şampiyonluğu kaçırması ile 2. oldu diye kovulmayacağını anlamıştır. Dolayısı ile gitmez.
Galatasaray'da ise Rijkaard hem isim olarak sağlam hemde bu denli büyük bir hoca ya Galatasaray zaman tanıyacaktır. Çünkü Messi gibi bir oyuncuyu çıkaran ve Barça ile İnanılmaz kariyer yapan hoca 1 yılda harcanmaz. Dolayısı ile 2 büyük takım aynı hoca ile devam eder. Mustafa hocada bu sezon gitmez gibi. Çünkü 2 kupa aldı. Ben şunu anlamıyorum. Sen para harcıyorsun emek veriyorsun tamam ama diğer takımlarda yapıyor. Sen fenersen oda Galatasaray Beşiktaş yani olamadın diye illa birilerini kovmak mı çözüm. Bu sistem çok ahmakça..
Keita, Elano, Kewell, Baros ve Arda hücum hattı gerçekten müthiş..
Ama bu 5'linin aynı anda oynaması çok zor.
Birini kessen, orta sahanın ortasına ayhan, barıs veya mehmet topal 'dan ikisini koysan bile defansif açıdan çok büyük zaafları olacaktır.
Zaten Servet ve Gökhan ağır defanslar. Araya sızan hızlı forvetler çok canını yakar gs'nin.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Rikard konusuna girmiyorum bile.
Oynatmaya çalıştığı sistemi oyuncular lig maratonunda ne kadar benimseyecek orası muamma.
Ligimizi tanımayan bir hoca. Mutlaka çok zorluklar çekecektir.
Kendi oyuncularını da çok iyi tanımıyor.
Mesela sol kanatta harikalar yaratan Arda'yı ortaya çekti..
Şimdilik iyi gidiyor Arda ama ileride daha sert savunmalara ve daha iyi rakiplere karşı eriyip gidebilir...
Bence bizim tek rakibimiz bjk olur.
Şuda var ama, yeni transferler ki bir transferde savunmaya olacak gibi, takıma uyuşunca ve form tutunca takımın nasıl oynayacağını bilmiyoruz. Yani Keita etkili, Elano hem duran topta hemde takım oyununda iyi olan bir oyuncu, Ardayu biliyoruz, Diğerlerini saymaya gerek bile yok. Eğerki şansları olursa Galatasaray son yılların en iyi kadrosu ile çekişecek gibi geliyor bana.
Tabi bu bir ihtimal.
Coşkun yazdıkların çok hoşuma gitti ve bir Fenerbahçe'li olarak da bu kadar objektif yorum yaptığın için seni tebrik ediyorum ve teşekkürler.
Beşiktaş maçında benim gördüğüm Fenerbahçe'de hala kanat sorunları var.Sağ kanat hele hiç işlemedi.Deivid,Kazım ikiside yalan oldu.Umarım oynayamayan oyuncularla bu bölgede sıkıntıyı giderirler.Sol kanatta da ben Dos Santos'U çok beğenmedim.Birşeyler yapmaya çalışıyor ancak pek verimli olamadı.Belki uyum sürecini aştıktan sonra çok daha verimli olacaktır.Orta sahada Emre fena değildi ancak Baroni'de yine yok gibiydi.Nerelerde ne yaptı pek göremedim ben.Bilica defansta çok sert oynuyor her topa dan dun vuruyor.Oyun kuruyor iyi bir görüntü verdi ancak bana güven vermedi.Sanki biraz sakat oynuyormuş gibi.Kesinlikle yanına başka bir stoper şart.
Semih sakat.
Cristian, Aurelio gibi rakibe yapışan, Aurelio gibi sahanın heryerinde olan, Aurelio gibi bir bakmışız sağ açıkta bir bakmışız sol bekte olan bir oyuncu değil. Daha çok alan savunması yapan, kaptığı topları dikine giderek kullanabilen, oyun içinde pek göze batmayan ve topu iyi kullanabilen bir oyuncu görüntüsü çizdi. Brezilya liginden önlibero transferine işte bu yüzden karşıydım. İlla da Brezilyalı önlibero alınacaksa bile bu Avrupa'dan olmalıydı. Umarım Cristian da Aurelio gibi çok çalışıp her zaman üstüne koyabilen ve ülkemizin futboluna alışabilen bir oyuncu olur.
Fenerbahçe için stoper mevkiine transferin şart olduğu yorumları yapılırken, Edu olayını henüz karara bağlamayan Sarı-Lacivertli yönetim transfer için acele etmiyor.
Yöneticilerden Cihan Kamer, şu an için ivedi bir durumun olmadığını ve yabancı oyuncu kontenjanlarının dolu olduğunu hatırlattı. Kamer, Doğan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "Sonuçta 6 yabancı sahada olacak. Bizim 8 yabancı kontenjanımız dolu. Edu'nun durumu da henüz kesinleşmedi" dedi.
Edu olayını bir sonuca bağlasalar bile yedekte kalacak yabancı transfer etmenin ya da yeni transfer yüzünden kadrodaki diğer 2 yabancı oyuncunun yedek kalmasının günümüz futbol şartları için gereksiz olduğunun altını çizen Cihan Kamer; "Edu olayını çözsek de aldığımız oyuncuyu mu yedek tutacağız. Belki Edu takıma dönecek o zaman bile kim yedek kalacak. Bilica mı yedek kalacak ? Savunmaya transfer yaparsak, alınacak oyuncuyu oynatmak için alacağımıza göre, kaliteli bir isim olacağına göre Guiza mı yedek kalacak, veya bir başkası mı ? Deivid mi, Carlos Mu? yoksa Alex mi ? O yüzden acele etmiyoruz.
İlla ki zorunlu bir durum da yok ortada...Şimdilik gündemimizde transfer çalışması yok. Gelişmelere göre hareket edip, doğru bir hamle yapmak istiyoruz. 31 Ağustos'a kadar da vaktimiz var" diye konuştu...
Sporx
Bugün baktımda köşe yazarlarına hemen bitirmişler Santos ve Christian'ı.. Helal olsun valla. Harcadılar 1 maçta. Şahsen ben Santos'u çok güzel bulmasamda özellikle ilk yarıda beğendim. Artı Wedo ile oynamadı daha önce. Hep Carlos ile oynuyordu. Chris ise fena değildi. Belki fiyatları yüzünden böyle diyorlar ama her şey zamanla. Adamlar bir kaç haftadır maça çıkıyorlar ve ilk kez yurt dışında yeni bir takımdalar. İnsafsızca eleştirmek doğru olmuyor. Ben takımı beğeniyorum. Zaten bu maçta iyi mücadele ettik. Tamam çok güzel olmayabilir ama o kadar pozisyona girdi. Ayrıyetten Güiza bu sene çok iş yapacak. Yalnız onun iş yapması Honved maçındaki gibi kanatlara bağlı. Gökhan Gönül bu maçtaki gibi olursa zor iş yapar.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Artı Deivid ve Edu gönderilmeli. Kadro kalitesi yukarı çekilmeli.
Yabancı stoper gelirse 6 artı 2 kuralıyla Deivid kulubeye gitmek zorunda kalacak . Yıllık o kadar ücret alan bir futbolcudan tam performansla yararlanamıyacağız maalesef .