Beşiktaş Cimbom maçı, üstte ki silinen mesajlarda bir tane Beşiktaşlı yok. Sonra yok efendim ırkçısınız, yok efendim asabisiniz, küfürbazsınız demeyin. :p :n:
Printable View
Beşiktaş Cimbom maçı, üstte ki silinen mesajlarda bir tane Beşiktaşlı yok. Sonra yok efendim ırkçısınız, yok efendim asabisiniz, küfürbazsınız demeyin. :p :n:
Onu bunu bırakın da bu Fernandes'in sakalı çok acayip değil mi :D Çok tuhaf geliyor bana böyle yumak yumak sakalı :D
Ben elimi actigimda bas parmagimin ucundan, serce parmagimin ucuna kadar mesafe 25cm. Yani ofsayt pozisyonu asagi yukari (34cm olarak olculdugu yazilmisti daha once) bir karis arti 4 parmak.
Hakem 2 metrelik ofsayt'i kacirirsa hep beraber tepki verelim. Ama topu topu 35 cm'den bahsediyoruz. Bir pozisyonda bu kadarlik farki kacirmak bu kadar buyuk sorunsa, zaten saha kenarlarina insan degil, robot yerlestirelim bitsin mesele. Ama o robotu ureten, programlayan kisinin de tuttugu takim sorgulanir herhalde.
Inan ki Fernandes'in bombos durumda ve bariz bir gol sansina girebilecek durumda olan Quaresma'yi gormemesi, hakemin kacirdigi 35 cm'den cok cok daha buyuk bir hata. Koskoca Besiktas'in orta sahasinda (hatta butun kadrosunda) sadece bir tane pas atabilen oyuncusunun olmasi daha da buyuk hata. Bir suru para harcayip, bir gol yiyince kirilacak, baskiyi kaldiramayacak yapida olan bir takimi bir araya getirmek belki de en buyuk hata.
Ama nedense tepkiyi ceken bir karis, 4 parmaklik mesafeyi kaciran hakem. Bana hic mi hic mantikli gelmiyor bu bakis acisi.
Millet niye bu kadar büyüttü anlamak mümkün değil.Dünyada her türlü hakem ne hatalar yapıyo burda 1 snlik 34 cmlik ofsayttan bahsediyosunuz :) Çok kritik bir maç ta değil bana göre hakem hatalarıyla Steaua ya elenip avrupaya veda eden GSyi , Fransaya elenip dünya kupasına gidemeyen İrlandayı düşününce :) Bu kadar büyütülmesine anlam veremedim..Bence quaresmaya o pozisyonda kırmızı vereceğini idrak edemeyen bir hakemin 34 cmlik ofsaytı görmemesi de çok garip değil , oluyo böyle şeyler :)
Ben sadece yarın öbür gün aynı olay Fenerbahçe'nin başına gelince 30 cm canım olur arada öyle denilip denilmiceğini merak ediyorum.
Maçı izleyemedım askerlik sağolsun..
Özete baktım şimdi, pek bi fikir sahibi olamadım maç için. Beşiktaş'ın daha çok pozisyonu var, ama devreye şanssızlık ve Muslera girmiş. Bizim attığımız gol ofsayt kaç cm olduğu önemli değil sonuçta ofsayt. O pozisyonda yüklenilmesi gereken yardımcı hakem olmalı sanki, sonrasında da Hüseyin Göçek maçı batırmış verdiği ve vermediği kartlar falan enteresan olmuş.
Öyle ya da böyle kazanarak çok büyük bir adım daha attık, bu pazar bu işi bitiririz diye düşünüyorum. Kadıköy'deki 2-2 lik maçtan sonra bi düşüş var takımda, ancak hala takım olgumuz ve istikrarlı kadromuzla fena gitmiyoruz.
Yan hakemin asli görevi nedir?O bayrak eline süs olsun diye mi verildi?
Bir yan hakemin en esas ve en öncelikli görevi ofsaytı görmektir.O hakemi oraya ofsaytı görsün diye koyuyorlar.Yan hakem saha içineki asli görevini yerine getiremiyorsa orda durmasın o halde.5 cm ofsaytıda görecek 35 cm olan ofsaytıda görecek 2 metre olanıda.Siz evinize bir temzilikçi çağırsanız ve ondan evi temizlemesini isteseniz.Oda sadece görünnen büyük pilikleri temizleyip bıraksa ince yemzilik yapmadan evi tozlu bıraksa görevini yapmış olur mu.Hakeminki de o hesap.
Beşiktaş konusundaki söylediklerinize katılıyorum.
Ek olarak; pozisyon da orta sahadan şişirilen bir top değil. Topun oynandığı yer de, ofsayt pozisyonunda olan oyuncu da aynı bölgedeler. Ayrıca o pozisyonda yardımcı hakem geriden bir koşu yapmış değil. Yani yardımcı hakemlerin hata yapması için en önemli nedenler bunlardır. Topun ayaktan çıktığı anı gözlerken, kafayı çevirene kadar kaçırabilir ofsaytı. Geriden koşarken, son adam hizasını kaçırabilir. Bu pozisyonda ikisi de yok. Bir yardımcı hakem büyük bir hata.
Bu pozisyon özelinde eklemek istedim. Hakemler genel olarakçok kötü bir yönetim gösterdi. O takım için, bu takım için değil.