Ben kart durumuna bakıldığını biliyordum.. Kural öyleydi değiştiyse bilemem..
Printable View
Böyle yazışıyoruzda matematiksal olarak lider olma ihtimalimiz biel var. :p
Beraberliği felan bırakın kazanarak çıkalm. Bu gün yaptığımız Çek Cumhuriyetini yenerek gidelim.
UEFA açıklamıştı, herşey eşit olursa en son bakılacak Dünya Sıralaması, ama bu durumda fair play'de bakılacak ama; ondan önce Avrupa Kupası Ön Elemerdeki puanlarımıza bakılacak.
Maça iyi başladık diyebiliriz,kontrolü yavaş yavaş ele almaya başlamışken yağmur bastırdı ve yere daha sağlam basan,daha güçlü takım olan İsviçre lehine dönmeye başladı maç.İlk yarı boyunca hiç bir şey yapmayan Gökdeniz ve Tümer'in oyundan alınıp yere sağlam basan Topal ve pivot görünümündeki Semih'i almak Terim'in en önemli hamlesiydi.Nitekim Nihat'ın müthiş ortasına Süper Ligin Kral'ı Semih harika bir zamanlamayla vurarak beraberliği sağladı.Bu dakikadan sonra İsviçre biraz daha yüklenmeye başladı,biz ise kontradan pozisyon üretmeye çalıştık.Tuncay ve Nihat'la girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik.Ve son dakikada Tuncay'ın şık pası ve Arda'nın olağanüstü becerisi ve şutuyla karşılaşmadan galip ayrıldık...
İşte size yıldız,işte size genç yetenek,işte size maç kurtaran adam,işte size Arda Turan.Modric'ten 2 gömlek daha yetenekli değilse ben futboldan anlamıyorum!!!
Her zaman bunu yapmışızdır.Ne zaman zor duruma düşsek,ne zaman sıkışsak maçı bir şekilde söküp alıyoruz.Maçtan önceki yorumumda da bunu söylemiştim.F.Terim'i işte bu yüzden seviyorum.Futbolcularına aşıladığı inanç ve güven duygusu bu sonucu doğuruyor...
Bir ricam var,lütfen arkadaşlar,bu iyi oynadı,şu kötü oynadı,bunun oynaması lazımdı,bunun oynamaması lazımdı gibi yorumları bırakalım.Birbirimizi üzüp,kırmayalım.Kazandık,sevinelim,coşalım,İsviçre 'lilerin dönerini yiyelim...:D
Teşekkürler çocuklar...
İsviçre bu kebabı hazmedemez;;) İşleri zor .
Malum isviçrenin çikolatası meşhurdur :D
Semih'e bir kez daha hayran kaldım dev dev adamlardan hemen her kafa topunu aldı..
http://www.sporx.com/images/1/187/38...dakika001b.jpg
Berabere biterse penaltılara gidecek!
11.06.2008 23:44
Milli Takımımız İsviçre'yi 2-1 yenerek 3 puana uzandı. İşler hesaplara kaldı! Son maçımızı Çek Cumhuriyeti ile oynayacağız! Attığımız, yediğimiz, puanımız şu an Çekler ile eşit. Maçı yenersek 6 puanla çeyrek finale gideceğiz. Peki beraberlik? Son 90 dakikada eğer Çek Cumhuriyeti maçı beraberlik ile biterse çeyrek finale gidecek takımı penaltı atışları belirleyecek.Uzatma oynanmayacak. Hem averaj, puan, attığımız, yediğimiz eşit olması durumunda UEFA bu kuralı uyguluyor. İşte Türkiye'nin merakla birbirine sorduğu sorunun cevabı! Çek Cumhuriyeti ile oynayacağımız maç beraberlikle biterse, direk penaltı atışlarına gidilecek!
Bu durumla ilgili günler öncesinden Reuters kaynaklı bir haber ile kullanıcılarımıza gerekli bilgileri sunmuştuk. İşte o haber, tıklayın...
Kaynak : Sporx.com ve Reuters
NTV'de yazıyorki ; Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı berabere biterse maç penaltılara gidecek.
penaltılarda volkan ı öven arkadaşlar çeklerde cech in olduğunu unutmamışlardır heralde..o maç penaltılara gitmemeli.
Son maçı kazanmak zorundaymışız :D
Evet kazanmak zorundayız...
Atv'de son maçı kazanmak zorundayız diyor.. 2006-2008 Eleme maçlarının ortalaması alınıyor ve buna göre Ç.Cumhuriyeti'nin altında kalıyoruz.
Zeki Çol açıklama yapmış.. İlk olarak 2008 avrupa kupası elemelerindeki performansa, daha sonra 2006 dünya kupası elemelerindeki performansa bakılacakmış.. Dolayısıyla beraberlik onlarda..
Penaltıları nereden çıkarmışlar yahu bende kartlara bakıyorlar diye biliyorum sonrada sıralam değil kura olması gerek.
Ben göremedim ama Nihat çıktıktan sonra kaptanlık pazubandı tuncay'a mı verildi :s
2006 ve 2008 gruplarındaki ortalamaya bakılıyormuş. Çek avantajlı. Mutlak kazanmamız lazım. Olsun yapmadığımız iş degil ;)
Dua edelim Fenin bize patlamasin :) Cok tehlikeli oyuncu, Baros Koller filan hikaye, tek gercek Fenin :)
Semih ve Arda kesinlikle oynamali :)
Milli Takımlar Basın Sözcüsü açıkladı maç berabere biterse Çek Cumhuriyeti çıkıyor.
Zoru Severiz eğer kazanmamız gerekiyorsa kazanırız
Semih,Arda ve Kazımın oynaması gerekiyor....
Penaltılara gidiyormuş beraberlikte.
UEFA'nın sitesinden alınmıştır.
f) coefficient from the qualifying competitions for the 2006 World Cup and 2006/08 Europen Football Championship (points obtained divided by the number of matchs played)
Eleme performansına bakılacak diyor. Katsayıda Çek Cumhuriyeti bizden önde, yandık.
Penaltılara kalacak yalanına inanmayın, UEFA'dan öğrendim bilgiyi.
Bu maç penaltılara gitmemeli direkt kazanmamız lazım.
Beraberlik ihtimalini niye düşünüyoruz yahu,kazanalım da çıkalım.
Birazdan UEFA resmi bir açıklama yapar heralde şuan herkes farklı birşey söylüyor
http://euro2008.uefa.com/
UEFA'nın resmi sitesi Çekleri ikinci olarak gösteriyor ve manşette de Arda'nın İsviçre'nin rüyasını bitirdiğini beliritiyor.
Demekki maç berabere bitmemeli :D:D
maksat kazanmak olmalı zaten niye şimdiden beraberlik gibi küçük düşünelim ki...