Abbiati, Atletico Madrid’de
Milan’dan ayrılan İtalyan kaleci Christitan Abbiati İspanyol kulübü Atletico Madrid’le 1 yıllık kiralık sözleşmeye imza attı.
İtalyan kulüpleri Milan ve Torino’dan beklediği ilgiyi bulamayan 30 yaşındaki kaleci İspanya’nın yolunu tuttu.
Geçen yıl Torino’da kiralık olarak forma giyen Abbiati başarılı bir sezon geçirmesine rağmen kulüple yollarını ayırdı. Ücretinde artış istediği yönündeki haberleri yalanlayan Abbiati konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Kalmak isterdim ama her sene burada kalmak için ücretimden kesinti yapılmasını istemiyorum.”
Abbiati’nin Torino’dan ayrılmak istemesiyle devreye giren Atletico Madrid, Milan’la 1 yıllık kiralık sözleşme için anlaşmaya vardı. Abbiati birinci kalecilik için Leo Franco’yla mücadele edecek.
Bu sabah Madird’e ulaşan oyuncu sağlık kontrollerinden geçtikten sonra resmi sözleşmeye imza atacak.
Reyes Madrid'de Kalmalı Mı?
Sizce Reyes Arsenal'e geri mi dönmeli, yoksa Real Madrid'de bir sezon daha kiralık oynamalı mı? Arsenal'e dönmesi gerekiyor ama görüşlerinizi merak ettim. Ben olsam kalırdım çünkü son maçta attığı 2 golle şampiyonluğu getirerek çok kalp ve de değer kazandı.
NOT: Reyes'in eskiden fanatik bir Barcelona taraftarı olduğunu biliyor muydunuz? Profesyonellik gereği tuttuğu takımın şampiyonluğunu engelledi. Bravo Reyes.
Andrey Arşavin Barcaya Yakın
Ünlü İspanyol kulübü FC Barcelona'nın, Rusya'nın 13. Avrupa Şampiyonası'nda parlayan yıldızı Andrey Arşavin için Rus Zenit Saint Petersburg takımına 15 milyon Avro önerdiği bildirildi.
Rusya Haber Ajansı RIA Novosti, İspanyol basınına dayanarak yayımladığı haberde, FC Barcelona Kulübü Başkan Yardımcısı Ferran Soriano'nun, Arşavin ile ilgilendiklerini, ancak tüm kulüplerin Arşavin'in peşinde olmasından dolayı transferin kolay olmayacağını söylediğini kaydetti.
Soriano, Arşavin ile ilgilenmelerinin yeni birşey olmadığını, onu birkaç aydan beri izlediklerini söyledi.
Zenit Saint Petersburg Kulübü'nden Konstantin Sarsaniya da Rus gazetecilere yaptığı açıklamada, Arşavin'i yitirmek istemediklerini belirterek, yapılan önerileri Arşavin ile şampiyonadan sonra değerlendireceklerini dile getirdi.
Arşavin, daha önce yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri en büyük düşünün FC Barcelona'da top koşturmak olduğunu belirterek, bir gün bu takımda oynama şansına sahip olabileceğine hiçbir zaman inanamadığını söylemişti.
Tarihinde ilk UEFA Kupası'nı kazanan Zenit Saint Petersburg ise bu yıl hedefini daha da büyüttüğü için yıldız futbolcusunu bırakmak istemiyor.
Kulübün maddi sıkıntısının bulunmaması, Arşavin'i kadrosuna katmayı düşünen FC Barcelona ve diğer kulüplerin, kesenin ağzını çok daha fazla açmasına neden olacak.
Luis Fabiano Real'e Mİ Gİdecek?
Real Madrid, Luis Fabiano’nun bonservisinin bir kısmını elinde bulunduran GSI şirketiyle anlaşıp Sevilla’yı safdışı bırakmanın planlarını yapıyor.
İspanya'da yayın yapan Marca gazetesinde yeralan habere göre Brezilyalı golcünün bonservisinin yüzde 65’ini elinde bulunduran GSI isimli şirket, sezon sonunda hisselerini Real Madrid’e satacak. İki tarafın bu transfer konusunda 15 milyon avroluk bir ön anlaşmaya imza attığı ve transferin kısa süre içerisinde duyurulacağı söylentileri de kulaktan kulağa yayılıyor.
Başkanlar küsüşebilir
Luis Fabiano'nun, Sevilla'dan Real Madrid'e bu yolla geçmesi durumunda, Sevilla Başkanı José María del Nido ile Real Madrid Başkanı Ramón Calderón'un aralarının da bozulacağı ifade ediliyor. Del Nido birçok kere Fabiano’yu 60 milyon avrodan aşağı bir fiyata satmayacaklarını söylemiş; ancak Brezilyalı futbolcunun avukatı, sözleşmesindeki bir boşluktan dolayı oyuncunun 11 milyona serbest kalacağını açıklamıştı.
Real Madrid’in 4 yıllık sözleşme önereceği Luis Fabiano’ya Barcelona’nın da talip olduğu iddia ediliyor.