Madrid, Klaas ve Milito’nun Peşinde
Real Madrid menajeri Bernd Schuster, uzun süredir istediği santraforuna kavuşacak gibi.
Katalan gazetesi Sport'un haberine göre, Real Madrid yönetimi Bernd Schuster’in isteği üzerine kadrosunu süper bir forvetle güçlendirmek için harekete geçti.
Alman hocanın Raul ve Ruud van Nistelrooy gibi yaşlı oyuncuların sakatlık veya cezalı duruma düşmesi sonucunda onlara alternatif bir forveti bulunmadığını açıklamasına rağmen herhangi bir girişimde bulunmayan yönetim, dün basında yer alan haberler üzerine sportif direktör Predrag Mijatovic’i bir ‘9 numara’ bulma konusunda görevlendirdi.
Schuster’in Didier Drogba’yı çok istemesine rağmen buna sıcak bakmayan yönetim, Klaas Huntelaar ve Diego Milito isimleri üstünde duruyor.
İkinci opsiyon olarak görülen Milito’nun Schuster’in sistemine daha uygun bir forvet olduğu düşünülüyor. Arjantinli, La Liga’da yıllardır oynaması ve daha hızlı, çok yönlü bir oyuncu olması nedeniyle Huntelaar’a göre tercih sebebi olarak bir adım önde.
İspanya’ya uyum sağlaması da zaman alacak olan Huntelaar’ın ise, Real Madrid’te yedek oturmaya sıcak bakmadığı, gideceği takımda ilk on birde oynamak istediği biliniyor.
Diego Milito mali yönden de alınması daha kolay gibi gözüküyor. Kulübü Zaragoza’nın ikinci ligde oynarken onu elinde tutması zor. Zaten satış listesine koyuldu ve gelecek teklifler bekleniyor. Madrid ise 20 milyon avroya bu işi bitirmek istiyor. Bu teklif Zaragoza tarafından reddedilmeyecek kadar yüksek.
Son dört sezonda Huntelaar 128 maçta 104 gol atarken, Milito 167 maçta 84 kez fileleri havalandırdı.
Barca Hernanes için Yeni Teklifte Bulundu
Barcelona, Hernanes Ohlar için Sao Paulo ile yeniden pazarlık masasına oturdu.
İki kulüp temmuz ayında da bir araya gelmişlerdi. Ancak taraflar bonservis konusunda anlaşamayınca, bu transfer girişimi sonuçsuz kalmıştı.
Sao Paulo, 23 yaşındaki oyuncu için 23 milyon avro isterken Barcelona buna karşılık 14 milyon avro peşin ve koşullu olarak 4 milyon avro daha önermişti.
Pep Guardiola, Brezilyalı oyuncuyu Xavi ve Andres İniesta’nın yanında kadro derinliği amacıyla takımda görmek istiyor.
Şu anda Brezilya Olimpik Milli Takımı'yla beraber Çin’de bulunan Hernanaes’in sözleşmesi 2011’e kadar devam ediyor.
Adı United ile de anılan oyuncu, Brezilya’nın Belçika karşısındaki tek golünü kaydetmişti.
Real Madrid, Robinho için 150 Milyon € İstiyor
Real Madrid, Chelsea'nin ısrarla istediği Robinho için 150 milyon avronun gözden çıkarılması gerektiğini duyurdu.
Real Madrid'in resmi sitesinden yapılan açıklamada Robinho'yu zorla tutmak istemediklerini belirtildi.
Ancak İspanyol kulübü, Robinho'nun Chelsea'ye transfer olabilmesi için, Brezilyalı yıldızın serbest kalabilmesi için sözleşmesinde yer alan 150 milyon avronun ödenmesi gerektiğini vurguladı. Ancak İspanyol basını Robinho için 25 milyon avro teklif eden Chelsea'nin, emeline ulaşabilmesi için 40 milyon avronun yeterli olacağını yazmaya başladı.
Robinho: "Bırakın gideyim"
Robinho ise bugün verdiği demeçte Chelsea'ye gitmeyi çok istediğini belirterek şunları söylemişti: "Başkana, yöneticilere ve hocaya Real Madrid'den ayrılmak istediğimi söyledim. Gerçeği söylüyorum. Real'de kalmayı hedeflemiyorum. Ben Premier Lig'de oynamak istiyorum."
Silva, Valencia ile Devam Edecek
Yaz boyunca ismi transfer haberlerinde sık sık geçen Valencia forveti David Silva, Mestalla’dan ayrılmayı düşünmediğini ve kontratını uzatmak istediğini belirtti.
22 yaşındaki İspanyol forvet, Euro 2008’deki başarılı performansı ile birçok takımın transfer listesine girmeyi başarmıştı.
Çıkan haberlere rağmen sözleşmesini uzatmak için gün sayan Silva, futbol yaşantısına Valencia’da devam etmek istediğini açıkladı.
“Kulübüme yaptıkları fedakarlıktan dolayı borçluyum. Valencia’ya her zaman bir sorumluluğum olmuştu ve bu değişmeyecek.”
“Bu karar benim için zor olmadı çünkü Valencia’da mutluyum ve uzun yıllar boyunca bu formayı giymek istiyorum.”
“Daha imzayı atmamama rağmen gelen tepkilerden dolayı çok mutluyum ve taraftarlara teşekkür ediyorum.”
“Valencia, her zaman için ilk tercihim olacaktır. Yaz boyunca aceleci davranmadım ve transferim hakkında sessiz kalmayı tercih ettim. Sonunda durum halloldu ve iki taraf açısından da mutlu sona ulaşıldı.”
Raul: “Birkaç takviyeye ihtiyacımız vardı”
Real Madrid kaptanı Raul yeni sezonun başlamasını iple çekiyor. İspanya Şampiyonu olan takımının başarı için her şeyi olduğunu iddia ediyor…
Raul yaptığı açıklamada “En önemli artımız birbirine çok iyi kaynaşmış bir takımız. Takımda arkadaşlık hat safhada ve çok kaliteli futbolculara sahibiz” dedi ve hocalarının da kendilerini çok iyi tanıdığını ekleyerek şunları söyledi: “Bu sezon çok iyi bir performans sergileyeceğiz. Günden güne takım halinde daha çok çalışarak başarılı olacağımıza inanıyorum”
Raul çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek şimdi yapmaları gerekenin bunu sezona yansıtmaları gerektiğini söyledi: “Geçen Pazar ilk önemli maçımızda Valencia ile oynadık. Şimdi de evimizdeki ilk maçımıza ve bu maçın rövanşına çıkacağız. Başlayacak olan La Liga, Şampiyonlar Ligi ve İspanya Kral Kupası’nda başarılı olmak için hazırız. Çok büyük görevlerimiz ve çok fazla umudumuz var”
Bu yaz sadece Rafael van der Vaart’ı kadrolarına katan Real Madrid’in forveti bu konuyla ilgili olarak “Zaten çok iyi bir kadroya sahiptik. Sadece birkaç eksiğimiz vardı. Van der Vaart çok kaliteli ve genç bir isim. Real Madrid’te iyi şeyler yapmak istiyor. Biz 25 kişiden oluşan paylaşan bir takımız. Aramıza yeni katılanlara uyum sağlaması için yardım ediyoruz. Bu sezon bu nedenle fark yaratacağımıza inanıyorum” dedi.
İspanya Süper Kupası'nı Real Madrid kazandı!
Süper Kupa Real Madrid'in
2 kırmızı kartın çıktığı ve zevkli bir mücadelenin yaşandığı karşılaşmada Valencia'yı 4-2 yenen Real Madrid 9 kişi kalmasına karşın kupayı kaldırmayı başardı.
İspanya Şampiyonu ve Kral Kupası Şampiyonunu karşı karşıya getiren karşılaşmada tam bir gol yağmuru yaşanırken Real'de iki Hollandalı Van Der Vaart ve Van Nistelrooy kırmızı kart görerek oyundan atıldılar. Real Madrid adına golleri Van Nistelrooy (pen), Sergio Ramos, De la Red ve Higuain atarken Valencia'nın golleri David Silva ve Fernando Morientes'ten geldi.
Real Madrid bu skorla 8.kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü. İlk maçı ise Valencia 3-2 kazanmıştı.
Arkadaşlar hayatımda bu kadar zevkli maç izlemedim.Real Madrid 9 kişi kaldı.Yılmadı.Golleri peş peşe sıraladı.
Bilmiyorum ilk defa böyle bir konu açıyorum.İnşallah doğru açmışımdır.:D
Laporta Görevinin Başında
Barcelona başkanı Laporta 2010 yılına kadar görevinin başında kaldı..
Bu yaz pek çok eleştiriyle karşı karşıya gelmiş ve 60% oyla güvenoyu alması istenmişti. Ancak onu istemeyenler yapılan güven oylamasında sadece 39.9%’da kaldı.
100000 üyesi bulunan takımın genel kurulu çok daha az kişiden oluşuyor. 576 kişi Laporta lehine oy kullanırken 376(39.9%) kişi aleyhine ve 40 (4.2%) kişide boş oy kullandı.
Güven oyu alan başkan Laporta FCBarcelona.cat’e verdiği röportajda: “5 yılda 2 lig ve bir Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadık. Ama son iki sezonu kupasız kapatmamız büyük tepkilere neden oldu. Sizi temin ederim ki bunun üstesinden geleceğiz. İşler alçakgönüllü ama azimli bir şekilde ilerliyor. Planımız hala yürürlülükte ve uygulanmaya devam ediliyor. Yeni oyuncularımızı, takımızdaki dengeyi ve gelişmeleri göz önüne alırsak gelecekten umutlu olmamak içten değil” diyerek sezon öncesi takımına güvendiğini belirtti.
Real, Villa'yi Almak üzere!..
İspanyol radyo kanalının iddiasıyla birlikte, daha önce takımından ayrılmayacağı açıklanan Villa’nın transferi bir kez daha gündeme geldi. Habere göre yıldız forvetin, Madrid’den gelecek iyi bir teklife sıcak bakacağı öğrenildi.
Cristiano Ronaldo’yu transfer edemeyen ve bu yüzden sıkıntılı olan Madrid başkanı Ramon Calderon’un sezon öncesi forveti güçlendirmek adına bu transferi bitirmek istediği belirtildi.
Ayrıca Madrid’den ayrılmak isteyen Robinho’nun durumu da bu transferin gerçekleşmesinde önemli bir rol oynayacak. Robinho’nun takımdan ayrılması durumunda 45 milyon Avro kazanacak olan son şampiyon, bu parayı Villa’nın transferinde kullanmayı planlıyor.
Bir başka taraftan ise basına takımdan ayrılmak istemediğini söyleyen Villa’nın henüz Valencia ile olan kontratını yenilememiş olması, Real Madrid’in şansını arttırıyor.(Goal)