Ya kafayı yemek üzereyim, bu insanlar nasıl böyle konuşabiliyor.. Sürekli aynı yere dönüyoruz farkındayım ama bu kadarına da pes doğrusu.. İlk maç nerdeydi bu konuşanlar.. Şaka gibi ya..
Printable View
Ya kafayı yemek üzereyim, bu insanlar nasıl böyle konuşabiliyor.. Sürekli aynı yere dönüyoruz farkındayım ama bu kadarına da pes doğrusu.. İlk maç nerdeydi bu konuşanlar.. Şaka gibi ya..
Kimse tarafsız değil.Yazık.
Ben tarafsızım 10 dk kilit..
Beşiktaş taraftarına teşekkür eden Fenerlilerin teşekkürünü kabul etmek istiyorum...
Bu arada arkadaşlar bir konuda sözüm vardı.
Burası Türkiye Cumhuriyeti ve 18 kulübüde kardeştir;;)
Sinirlerinize hakim olmanızı tavsiye ederim bundan sonra ara olmayacak ve uyarı&ceza sistemi kullanılacak..
Olayı sidik yarışına döndürmeyin. 2 maçta da yapılan iğrençliktir, daha ötesi yok. 2 maçı bundan sonra karşılaştırmayın, varsa maç hakkında düşünceleriniz buyrun yazın, yoksa yapılan iğrençlikleri tekrar tekrar gündeme getirmeye gerek yok...
Eleştirilen Edu ve Lugano herkese en güzel cevabı verdi gerçekten. Helal olsun. Top geçirmediler, pozisyon vermediler, yetmedi gol attılar. Süper ikili!
Galatasaraylı arkadaşlarım beğenmezler Edu ve Lugano'yu, eleştirdiler burada hep, kasap dediler, ama onlar cevabı verdi. Bravo!
GeretS gelecek sene kalmayi düsünüyormus.Istese de kalamaz kulüpte.Onu yollarlar.
Büyük bir revizyon sart.
"Üstünüzdeki forma güç verir size hakkını verin sadece." dedik, hakkını veremediler.. Başta Cihan olmak üzere gitmesi gereken en az 8 futbolcu var.. Tabi önce zihniyet değişmeli, Özhan bey ve GeretS elele defolup gitmeli..
Gerets'i tek sevdiğim an
http://www.webaslan.com/i/glr/070515de7b/im4959.jpg
Orada durdu ayakta.Her türlü şeyi yapabilirdi ama durdu ve maçın devam etmesini sağladı
Fotoğraf tanıdık geldi değil mi?16. Hafta Fenerbahçe-Galatasaray maçı.
Gerets transfer yapamamaktan ve kadrodan şikayet etti.
Mesajı silecektim ama bakış açısına göre farklılıklar olduğu için silmiyorum. Orada o kanla duracağına hemen silinip bantlansa daha hoş olmaz mıydı? Devre arasına kadar silinmemişti o kan sanıyorum. 2 dakikada halledilebilirdi bence ama neyse, bu benim bakış açım...
Orada hemen kıyameti koparabilirdi.Bazı kişilerin yalandan kendilerini yere atmaları gibi.Ama yapmadı.durdu bekledi.
Ayrıca bence öyle durması güzelde olmuş.O zamana kadar Aziz Yıldırım diyordu bizim stadımızda olay olmaz,küfür edilmez.
En güzel cevabı da Gerets "Olay olmaz diyenler bakın kafamı yardınız" mesajı ile de çok güzel verdi.
Beyler, yeteri kadar konuşmadık mı saha içi olayları? Biraz futbol konuşalım.
Alex gol kralı olacak gibi gözüküyor. Ümit Karan boş geçti yine. Serdar da gün geçtikçe formunu arttırıyor, helal olsun, yan toplardaki zaafiyetini de gideriyor yavaş yavaş.
Tuncay çok silik oynadı bugün, beğenmedim oyununu pek, sanırım transfer dedikodularından dolayı aklı karışmış.
Kezman son dakikada inanılmaz gol kaçırdı, valla şok oldum nasıl kaçırdı o golü diye. Aynı tarz pozisyonu da Alex İnönü'de kaçırmıştı.
Sonunda dinmis sinirler biraz :D:D
Bi sezon daha sonuclandi diyelim, tabi bizim icin. Kumede kalma mucadelesi veren takimlara Allah kolaylik versin.
bugünkü maçta ne gs yönetiminin ne futbolcuların hiç bir suçu yoktu zaten daha maç başlamadan yabancı maddeler yağmaya başlamıştı bile şimdi burda herkes tartışmış 5 maç 10 maç 2 maç falan filan bu verilen cezaların hiç bir önemi yok bugün verilecek cezaların taraftarı caydırabilcek pişman edebilcek hiç bir yaptırımı olmayacak seneye kadıköyde aynıları yaşanıcak her sene artarak gidecek kan davasına dönecek bu cezalarla bunlardan başka hiç bir şey O-LA-MAZ!!!
Şimdi söyleyeceklerim için Galatasaraylı arkadaşlar bana kızabilirler, haksızlık yaparsam özür dilerim ama nacizane birkaç şey diyeceğim.
Özhan Canaydın yanlış işler yapmış, sportif anlamda başarısız olmuş, kendisinden beklenen birçok şeyi yapmamış olabilir ama bu maçta taraftarın yaptığı bunca olaydan sonra (yanlış değilsem taraftarların sitesi olan) bu sitenin Canaydın'ı sitenin açılış sayfasına taşıması ve adeta onu hedef göstermesi en hafif ifadeyle saygısızlıktır. Birçoğu kişi eleştirdi hatta utandıklarını söyledi ama ben bir Fenerli olarak onun o beyefendiliğine(6-0lık maçtaki tavrı da dahil) (ilk geldiğinde bizim başkanda bu seviyede olmasa da güzel işler yapıyordu şimdi yerinde yeller esiyor) ki sadece kulübüne değil diğer kulüplere de aynı şekilde davranmıştır, her zaman büyük saygı ve hürmet beslemişimdir. Şunu da belirtmek isterim ki o 6-0lık maçta yaptığı bence spor sahalarında eşi benzeri görülmemiş, Chelsealilerin ManUtd'i alkışlamasından kat kat büyük bir centilmenlik örneğidir ve bu alkışlama olayından dolayı 'bazı' üyeleri tarafından o kadar eleştirilmişken bu hafta hadi taraftarlar alkışlasın diyen 'medya'ya da buradan selam etmek isterim. Böyle beyefendi ve her zaman için şiddete değil güzele teşvik eden bir karaktere sahip bir kişinin, ne yazık ki şiddet olaylarıyla anılan şu maçtan sonra dahi eleştirilmesi bence haksızlık. Ha kimse de bana demesin ki 'taraftarın bu kadar olay çıkarmasının bir sebebi de onun başarısızlığı, işte istifa etmeli falan'. Çünkü Canaydın sportif anlamda başarısız olmuştur ancak şu bu başlıktan da takip ettiğiniz üzere bu maçtan akıllarda spor namına hiçbir şey kalmamıştır.
Suç Canaydın'da da var.
İngiliz genel menajerlik sistemini Terim'e verdiler (FM'de oynuyorsuz ya o sistemdir), tüm bütçeyi kullandı (hatta borcun ciddi bir yüzdesi de bu yüzdendir) ama Gerets'e o hakkı vermediler, bonservissiz oyuncu alabiliriz yada biz seçelim dediler.Gerets de takımdan böyle bir yapı çıkartabilirdi.İyi hoca, kötü hoca tartışılır, seçimleri tartışılır zaman zaman ama ne yapabilir ki başka?
Takımın gücü bu kadar, herkes hergün motive olamaz ki, her gün nasıl mutlu olursun?..
O kadar bütçenin altında ne yapsın ama çıkıp da 'şampiyon olamayabiliriz,çünkü kadromuzu bütçemizi düzeltmek için geliştiremiyoruz.Bize 5-10 sene müsaade tanıyın ama gene de sonuna kadar savaşırız her türlü' diyemedi.
haksız mıyım?
böyle yapılmamalıydı, bir kısım taraftar kızgınlığını attı ama geneli Canaydın'a tepkisini gösterdi.
100bin kişi toplanıp basın açıklaması yaparak yürümek, kulüp binası önüne siyah çelenk bırakmak zor olamaz.
Taraftar kendisine zarar verdi, çünkü söylemek istediği yanlış anlaşıldı.
Fair-play başkanın taraftarları denilecek maalesef.
ve bu durum diğer takımlara,yöneticilerinin kışkırtıcı sözlerine, ortada gidip gelen futbolun siyasetlerine adanacak..
Gs UEFA Kupası'nı alırken de bu kadar borçluydu, sorun değil borç.
Biraz da taraftarın suçu var, borç borç diye yönetimin transfer yetkilerini baskı altına aldılar.
Bırakın takımı ya alsınlar, ya hiç harcamasınlar.yıldız bekliyorsunuz,ardından da maalesef bu yüzden hayal kırıklığı yaşanıyor.Halbuki iyi oyuncular yıldız olmak zorunda değillerdir.100k $'a aldığınız isimi 20 M €'ya satabilirsiniz..
Canaydın şahsi davrandı, seçimle beraber öyle hedefler konulmaz, sözler verilmez.Ne olduğunu görmeden yapacağı yolu anlattı, o yol ya göründüğünden fazla uzunsa?..
Galatasaray Afrika ve Güney Amerika'da pilot takımlar bulmalı ve ciddi bir scouting sistemi kurmalı.Esas parayı buna yatırmalı ...
Harika bir teşhis olmuş cengiz
Abooo'nun yazısında bir parça benim bundan evvel yazdıklarımla da ilişkili olan bazı şeyler olduğu için şunu tekrar belirteyim sportif anlamda başarısızdır Canaydın ama sınırları zorlayan böyle bir tepkiden hemen sonra Canaydın'ın hedef gösterilmesi haksızlıktır (sezonun veya Canaydın'ın başkanlık süresinin tümü için değildir bu sözlerim), bazı yöneticiler gibi taraftarı bu yola tahrik eden sorumsuz açıklamalar yapmamıştır.
İçimde kalan başka bir şey var yazmak isterim. Hani diyoruz ya yöneticiler sürekli diğer kulüpleri,hakemleri veya federasyonu hedef gösteriyor kendi başarısızlıklarının üstünü bu şekilde örtüyor diye ve sonra taraftar olarak eleştiriyoruz onları peki webaslan gibi bir taraftar sitesinde yapılan nedir? Bu olaylardan sonra yine Canaydın'ı hedef göstermek o pek güzel eleştirdiğimiz yöneticilerin davranışlarından farksızdır. Yöneticilerin böyle yapmasından dolayı taraftarların tepkilerini normal karşılayıp "balık baştan kokar" diyen bazı kişiler okuyorum (yanlış anlaşılmasın bu başlıkta değil genelde) ve bunu okuyunca da aklıma hep şu geliyor "toplumlar kendilerine yaraşır kişilerce yönetilirler" yani taraftarlar olarak çuvaldızı biraz da kendimize batırmalıyız diyorum. Yöneticilerin ve medyanın yaptığı gibi başkalarını hedef göstermemeli veya eleştirmemeliyiz. Bu sözleri Galatasaray taraftarları için demiyorum başka bir takımın taraftarı da pekala yapabilirdi bunları o site bizim taraftar sitelerinden biri de olabilirdi, birbirimizden pek farkımız yok hepimiz aynı toprağın meyvesiyiz.
Tümer'den ilginç açıklama!
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Tümer Metin, 2-1 kazandıkları Galatasaray maçının ardından ilginç açıklamalarda bulundu. Maç sonrası yayıncı kuruluşun muhabirinin sorularını yanıtlayan deneyimli futbolcu, 25 Mayıs Cuma günü bir basın toplantısı düzenleyeceğini belirterek, Türkiye'deki futbol ortamı hakkında da görüşlerini anlattı.
Tümer, ''Aslında çok fazla şey söylemeyeceğim, çünkü cuma günü bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Hem Beşiktaş, hem Fenerbahçe'de yaşadığım 100. yıl şampiyonluklarıyla ilgili, hem de ileride ne yapacağımla ilgili konuşacağım'' dedi.
Futbolun, çok büyük kitleleri peşinden koşturduğu ve büyük rant sağladığını, ama nihayetinde bu bir spor olduğunu kaydeden Tümer, şunları kaydetti: ''Bu maçta olanlar, Başiktaş maçında bir futbolcuya düşen 3 polis. Ben sağduyulu olunmalı diyorum. Bu sene biz şampiyon olduk, geçen senelerde Galatasaray ve Beşiktaş oldu. Ortam çok gerildi ve bunda en son payı olan insanlar futbolcular ama en çok etkilenenler de biz futbolcularız.''
Bu sezon başında Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye geçmesinin sıkıntılarına değinen Tümer, ''Sıkıntılar çektim bu sene, camia değiştirdiğim için ama insanlar bunlara alışmalı. Mesela kimse Kezman'ın Fenerbahçe için Türkiye'ye geldiğini söyleyemez, sonuçta profesyoneliz hepimiz. Benim bir ton ödülüm var, ama futbolu bıraktıktan sonra kiramı ödememe yaramaz. Ben bir karar aldım ve bunu da kendim aldım, kimseye sormadım. Bunun sıkıntılarını da özel hayatımda yaşadım. Ama güzel bir sene yaşadım ve güzel bir ortam buldum. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Tümer Metin, cuma günü düzenleyeceği basın toplantısında neleri açıklamayacağıyla ilgili ısrarlı soruya, ''Kariyerimde neler olacağına dair açıklamalar yapacağım'' demekle yetindi. Tümer ayrıca, takım halinde daha önce yedikleri yemeğin basına yansıyış biçiminin canını sıktığını kaydederek, ''Biz sadece yemek yedik ve şampiyonluk kutlaması yaptık. Bugün çıkan haberler hoş değildi. Bizimkisi eşlerle düzenlenen bir yemekti. Bazı arkadaşlarım hiç böyle eğlence görmediklerini söylediler, bu da beni mutlu etti. Bugün çıkan haberler öğlen canımızı sıktı'' dedi.
19.05.2007
Kaynak : AA
http://img501.imageshack.us/img501/8205/ads305zvj7.png
Geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe, Galatasaray'ı 24'te Lugano ve 39'da Edu'nun attığı gollerle 2-1 mağlup etti. Arda'nın 89'da attığı gol Galatasaray'a yetmedi. Cimbom bu yenilgi ile Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını Ali Sami Yen Stadı'nın ıslak çimlerine gömdü. Derbi öncesinde haftaya "Galatasaray taraftarı, şampiyon Fenerbahçe'yi alkışlasın" tartışmaları damgasını vururken, sarı-kırmızılı taraftarlar, Şampiyon'u pet şişeler ile karşılamış oldular. Pet şişe yağmuruna rağmen sahada centilmence mücadele eden Fenerbahçeli futbolcular alkışlandı. UEFA ve Süper Kupa şampiyonlukları görmüş ve bu mutlulukları yaşamış Galatasaray taraftarının ise dün takımını desteklemek yerine sahaya yabancı madde atması herkesi üzdü. Şampiyon Fenerbahçe böylece ligde Galatasaray ile oynadığı son 5 maçı da kazanmış oldu.
'Dünyanın bir numaralı derbisi'ne pet şişe yağmuru, sahaya atılan kırık koltuk parçaları ve meşale yağmuru damgasını vurdu. Hakem Bülent Demirlek, Fenerbahçeli futbolculara tribünlerden yağan içi su dolu pet şişeler nedeniyle önce 19. dakikada maçı durdurdu. Hakem, 47'de düdüğünü çaldı ve yardımcılarını yanına çağırdı, oyun yine durdu, 52'de maç tekrar başladı. Ancak 56'da tribünlerden sahaya adeta bardaktan boşanırcasına pet şişe ve koltuk parçaları yağmaya başlayınca Demirlek, kırık bir koltuk parçasını eline aldı ve yardımcılarıyla soyunma odasına gitti. Hakem, 15 dakika sonra sahaya çıktı, mücadele kaldığı yerden devam etti. Çocuğu hasta olan Alex'in oynamadığı maçta Fenerbahçe, bu sezon 6. derbisini de kaybetmedi. Başkanların gelmediği derbide gözler maçtan çok tribünden atılan pet şişe ve kırık koltuklardaydı.
20 MAYIS 2007...
90'a yakın mesaj sildim. Biraz dikkat edin. Sizlere de Günaydın. ;)
Alex gol kralı olacaktır. Kızı hasta olmasa belki bu maçtada gol atabilirdi.
Tuncay ve Kezman dansözlerle eğlendiler. :) Futbol oynayacak hal mi var? Gene kazanmayı bildik ayrı bir olay. Kezman'a bende yuh dedim nasıl kaçırdı canım pozisyonu. Belki Kezman maçın durumundan etkilenip kaçırmış olabilir.
Gelecek yil kadiköydekı maçta neler olcak acaba
Emreciğim onu da o zaman konuşursunuz.
Her iki takımıda tebrik etmek isterdim ama futbola yakışmaya şeyler gördüm.Özellikle ben Mecidiyeköy'de oturduğum için olayların içindeydim.Maça gidenler içki içip gidiyorlar,herkes kaldırımda oturup bira içiyorlardı.Hatta birinin gözü patladı patlayacılardan.Ama işte bu da derbi.Fenerbahçe'ye helal olsun tebrik ediyorum.Galatasaray da cezalardan umarım çabuk kurtulur:)