Originally Posted by
eGowiCh
Kardeş, kendi yorumumu yazıyorum ben 1 saattir ama okuyup da futbol yorumu yapan yok maalesef. Şimdi bana yine politik cevaplar vermişsin, bunun yerine futbol hakkında yorum yapsan daha iyi olmaz mı kardeş?
Ben yorum yazarken düşünerek yazıyorum ama maalesef sen öyle yazmıyorsun, hep aynı klasik politik cevaplar :) Bundan vazgeç artık.
Bak ben bir yerlerimden uydurmuyorum Serdar sağ bek oynayamaz diye, Serdar için diyorum ki;
Serdar kadar topu oyuna yavaş sokan bir sağ bek daha yok dünyada. Hazırlık maçlarında gördük ki sağda verimli olamadı, dolayısıyla da Tigana onu ön liberoya çekti. Fiziği de sağ beke müsait değil, hızı da. Dribling yapamaz, 2-3 adam geçip de orta açamaz. Yani sağ bekte olması gereken özelliklere sahip değil. Savunma özelliği gayet iyi fakat sağda kolay çalım yer. Onun için en ideal yer Tigana'nın da belirlediği gibi ön libero. O göbekte çok iyi savaşır, mücadele eder, top kapar. Bunu çok çok iyi yapar ve ileride de bu mevkiinin vazgeçilmezi olur. Serdar zaten bu mevkiideki performansıyla milli takıma kadar yükseldi bu yaşında, yoksa sağ bekte oynasa Hamit, Mehmet Topuz, Sabri gibi isimlerden iyi olması sözkonusu bile olamaz.
Seneye sağ bek oynarsa görürsünüz saç baş yoldurur, Baki'den farkı olmaz, o zaman hatırlatırım bunları size, izleyen biri olarak :)
Ertuğrul Sağlam kim ki? Çok mu iyi antrenör? Ne başarısı var? Mehmet Topuz, Gökhan Ünal, Toledo, Fatih Ceylan, Bülent Bölükbaşı, Mendez, Ivankov gibi oyuncular bende de olsa aynı başarıyı ben de sağlardım :) Önemli olan Bülent Korkmaz gibi düşük kadrolu bir takımla Beşiktaş'a kupada kök söktürmektir.
Ben de seni severim, bilirsin...
Gökhan Zan ve Toraman iyi oyuncular fakat yabancı kontenjanı eğer oraya harcanırsa ikisinden biri mutlaka yedek kalacaktır, yani kontenjan boşuna yedek olarak harcanmaz. Navarro gündemde mesela, şimdi ya İbo ya Gökhan kesilecek, buna razı mısın?
Bursa'da yıllarca yaşamış olabilirsin, ben de Bursaspor'un maçlarını izledim ve gördüm ki Serdar Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte sağ bek oynayacak kadar olmadı daha. Oyunu topa yavaş sokuyor, dribling ve hız özelliği yok, orta açma, ters kademe gibi özellikleri yok. Bu yüzden sağ bek oyuncusu değil. Serdar'ın profesyonel futbol kariyeri zaten 2 yıl, biri Bursaspor'da sağ bek, biri Beşiktaş'ta ön libero. Lig A'da Orduspor, Eskişehirspor, Mardinspor, Karşıyaka gibi takımlara karşı mücadele etmek kolay ama Şampiyonlar Ligi arenasında Chelsea, Man Utd, Roma, Lyon, Marsilya, Sevilla, Arsenal, Liverpool, Real Madrid gibi takımlara karşı mücadele etmesi zordur ve bu yükü Serdar kaldıramaz. Eğer Avrupa başarısı isteniyorsa sağ beke daha tecrübeli ve iyi bir isim alınmalı. Serdar 1 yıl sağ bek oynadı ve o günden bugüne hiç sağ bek oynamadı, haliyle de eski mevkiisine adaptasyonu zaman alacaktır. Ön liberoda ise kendini ispatladı, gün geçtikçe formunu yükseltti, şimdi o mevkiide iyi olan bir adamı neden keseceksin ki, yazık günah değil mi?
Geçen sene Serdar hazırlık maçlarında öyle göze çarpan bir futbol ortaya koyamadı sağ bekte, bu yüzden ligde 32 maç yanılmıyorsam ön libero oynadı. Yani biraz mantıklı düşünürsek, Tigana neden 32 maç boyunca bu adamı ön libero oynatsın, o kadar sağ bek sıkıntısı varken? Ön liberoda Koray, Kleberson oynayabilirdi, ama gitti onu oynattı, Koray'ın sakatlık yaşadığı dönemde bile Koray'ı asla aratmadı Serdar ve harika bir performans ortaya koydu.
Ben iddia ediyorum ki Serdar eğer 2-3 yıl daha ön liberoda oynarsa, oraya iyice adapte olur ve milli takımın da ön libero sorununu kökten çözer, 21-22 yaşlarında milli takımda banko ön libero olarak oynar. Muhteşem bir geleceği var ama sağ bekte değil, ön liberoda...