SON DAKİKA... Galatasaray'ın yeni transferi Jo'nun en az 3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı
Printable View
SON DAKİKA... Galatasaray'ın yeni transferi Jo'nun en az 3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı
Off bizim sağlık ekibi 3 hafta dediyse en az 1 ay yoktur.Geçmiş olsun ligde de forvetsiz kaldık..
zaten Avrupada da forvetsizdik hadi geçmiş olsun keita oynar heralde artık adam kalmadı başka
neredeyse 1 ay yok.. büyük şanssızlık..
Ayrıntılar :)
Antalyaspor maçında sakatlanan Jo’nun 3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.
http://media.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC...pak.hlarge.jpg
NTV Spor ve Ajanslar
Güncelleme: 15:46 TSİ 04 Şubat. 2010 Perşembe
İSTANBUL - Galatasaray’ın, M.City’den sezon sonuna kadar kiraladığı yeni transferi Jo’nun sakatlığı nedeniyle 3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.
Antalyaspor maçında sol ayak bileğine aldığı darbe sonrasında sakatlanan Jo’nun tedavisine hemen başlandığı belirtilirken Galatasaray Kulübü Jo’nun sakatlığı ile ilgili açıklama yaptı. Kulüp açıklamasında "Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı Oyuncusu Joao Silva’nın (Jo) Antalyaspor karşılaşmasının ilk yarısında sol ayak bileğine aldığı darbeye bağlı sakatlığının tedavisinin en az 3 hafta süreceği öngörülmektedir" ifadelerine yer verdi.
GALATASARAY'DA SAKATLIK RAPORU
Bunun yanı sıra Antalyaspor karşılaşmasında, kaleci Ufuk'un sol uyluk ön adalesine ve Caner'in ise sol kaval kemiğine aldıklarına darbeler nedeniyle oluşan sakatlıklarının ayrıntılı tetkiklerinin bugün yapıldığı açıklandı.
Sakatlığı süren Mehmet'in tedavisinin ardından salon ve sahada takımdan ayrı olarak çalıştırıldığı, Hakan'ın tedavisine de sağlık merkezinde devam edildiği ifade edildi.
Haberin altındaki bir yorum da adnan polat 40 kurban kesmeli 40 fakir doyurmalı:n:
Leo ya kıymayıp Nonda yı gönderirsen böyLe zor durumda kaLırsın.
Nonda'nın ahı tuttu :D
Çok değil 3-4 sene önce en kaliteli forvet hattına sahip olarak gösteriliyorduk.(Necati-Hasan Kabze-Hakan Ş.-Ümit K.)Şimdi ne hallerdeyiz.Şanssızlık ve yönetim hatası forvet hattını yıktı gerçekten.
25. Leo Franco
55. Sabri
21. Emre Aşık
76. Servet
22. Hakan Balta
16. Mustafa Sarp
14. Mehmet Topal
11. Keita
19. Kewell
10. Arda
15. Baros
Galatasarayın beşiktaşı 3-0 yendiği maçtaki kadro böyleydi yani bu galatasarayın ideal kadrosudur emre aşık yerine neill i koyduğunuz zaman tam istenilen kadro oluyor..
Peki bunu neden yazdım şu nedenden dolayı bizde kaç maçtır kimler oynamıyor sabri,hakan balta,keita,kewell,baros,mehmet topal yani ideal 11 den 6 kişi yok kaç maçtır..Galatasarayın kötü oynamasının sebebi budur sakatlıklar yüzünden ideal 11 mizle çıkamıyoruz umarım en kısa zamanda ideal 11 imize döneriz ve umarım ki döndüğümüzde de herşey için geç olmaz...
Nonda hakkında sormak istediğim birşey var. biz bu adamı 9 yabancı olayından dolayı gönderdik. Nonda'yı elimizde tutup sadece Avrupa Liginde oynatabilme gibi bir şansımız yokmuydu
Hayır, federasyon 8 yabancı oyuncuya lisans veriyor, federasyon lisans vermeyeceği için hiç bir resmi maçta oynaması mümkün değildi.
Serkan yaşını, mahkeme kararıla küçültseydik, şöyle 17 falan o zaman oynatamaz mıydık? :) İyi bir oyuncuydu ama çok ağırdı, biraz hızlanmak lazım artık.
Jo' nun sakatligi tam eksik olan seydi takimimiz icin :) allah sonumuzu hayir etsin etti 3. onemli sakatlik , artik dos santos la keita ile idare edicez forvette
Bende bu konuda Ufuk ve Aykut'un şans verilmesi halinde Leo Franco'yu aratmayacağını düşünüyorum.Çünkü Galatasaray'ın 2 yerli kalecisi de iyi.Yani Leo'nun çok bir +'sı yok La Liga tecrübesi dışında.
Osman Tanburacı'dan bir alıntı
Leo Franco gitsin diyenler o kadar çok ki…
Belki haklılık payları da var. Leo kendini kabuleettiremedi. Güven veremedi. Taraftar onunla hep tedirginlik yaşadı. Bugün de hatalıydı ama kaleci bir takım için en gerekli oyuncu.
Tamam Ufuk çok iyi olabilir ama hiç mi Rijkaard’a saygınız yok!
Rijkaard hangi maçta Ufuk’u oynattı da bu karara vardınız.
Kalecilik öyle bir dakikada kazanılacak şans değil.
Forvette, orta sahada genç ve acemi oyuncu olabilir onun hatasını diğer 10 kişi (kaleci bile) kapatabilir ama kalecinin hatası sizi santraya taşır.
Leo asla gitmez!
Yıllardır kalemizi bir türlü Türklere emanet edemiyoruz.Bunda neyin payı var bilmiyorum ama sanki Türk kalecileri biraz fazla büyütüyoruz gözümüzde.
Fevzi Elmas,ismindeki kaleci şu anda nerede,bileniniz var mı?Yıldız diye lanse edilen Fevzi şu anda Orduspor'da.Bu mu yıldız?
Orkun Usak;Erciyesspor'da övüldü sonra transfer oldu Galatasaray'a.Yediği hatalı gollerle eleştirilmedi mi,eleştirildi.Şimdi futbol oynayıp oynamadığı meçhul.
Aykut Erçetin;İyi kaleci olabilir ama tam şans bulacağı zaman Steau maçını bizden alıp Romenlere verdiği bir gerçek değil mi?
Ufuk Ceylan;Geleceğin yıldızı benzetmesi onun için de geçerli ama ilk ciddi sınavında Antalyaspor karşısında biri %100 hatalı olmak üzere 2 gol yedi.O da beklentileri karşılayamıyor.
Şu anda mevcut olanların içinde en iyisi ve belkide savunma oyuncularına en güven vereni Leo Franco.Çünkü bir ismi var öyle değil mi?
İyi güzel demiş sayın Tanburacı ama aynı Rijkaard değil miydi genç, tecrübesiz Valdes'i kaleye koyup, deneyimli, Dünya Kupası'nın en iyi 2. kalecisi seçilen (1. final oynayan Kahn'dı) Rüştü'yü yedek bırakmıştı. Üstelik yabancı kontenjanı sebep gösterilmişti bunun için.
Eğer güvenirse acemi, genç olması önemli değil bence, Rijkaard formayı verir. Demek ki Aykut ve Ufuk, güvenilecek kaleciler değil. Ha bana kalsa, çoğu kişi gibi Leo geçeceğine bu 2 isimden biri geçsin derim. Tıpkı Trabzon'da Sylva yerine Onur'un geçmesini istediğim gibi. Çünkü kalede Leo yerine bu 2 isimden biri olsaydı, daha fazla gol yemiş olmazlardı şimdiye kadar oynana maçlarda.
Yerli kalecilerinin konusu surekli tartisiliyor, ama gercekler gayet net bence. Orkun 1. kaleci olarak alinip 1 sene sonra satiliyorsa, Aykut her sene asgari 3-5 mac sans bulup formayi kapamiyorsa, Leo Franco gibi 1 mac kurtarmamis kaleciden kaleyi Ufuk alamiyorsa yerliler dusunsun bence. Turkiye'de Volkan disinda iyi kaleci yok bence, hepsi vasat (H.Arikan, Ufuk da dahil)......
Leo Franco'nun yediği golleri tek tek izlediğimizde hepsinin kopya kağıdı olduğunu görebiliriz. Top yanından geçiyor ve hiçbir müdahalede bulunmuyor. Antalyaspor maçında aynısını Ufuk'ta yedi. Leo yiyince olur bizimkiler yiyince günahkar ilan etmek olmaz.
Hem sana daha az masrafı olacak hem kontenjan açılacak hemde oynaya oynaya kendini geliştirme ihtimali olan bir oyuncun varken kötü bir kaleciye kendini mahkum ediyorsun.
Fenerbahçe maçında 2 kritik hata yaptı. Biri gole sebep oldu, diğeride neredeyse oluyordu. Aykut'un Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki hatasını görürüz ama bu görülmez. En azından Aykut'un kurtarılmayacak topları kurtardığını hatırlıyorum. Birde maç sonu çıkıp efendi efendi konuşmasını. Leo'nun maç kazandırdığı kaç maç var. Gelen top yanından geçiyor olacak iş değil. Galatasaray hep iyi yabancı kaleci transfer etmiştir. Bu sene hariç.
Zaten kimse Baros'u keselim yerine Cem Sultan'ı yıldız yapalım demiyor. Aynı ayarda, aynı hataları yapan iki kaleciden Türk'ü seçelim diyoruz. Para vermişsin gönderemiyorsun oynatmazsın olur biter. Para verdin diye hatasını çekecek değiliz.
Ufuk yiyince normal,Leo yiyince günah keçisi ilan etmek aslında taraftarın o oyuncu ile ilgili beklentisinden kaynaklanıyor.Sonuçta 10 sene La Liga gibi üst düzey bir ligde kalecilik yapmışsın,taraftar kendi takımında o kaleciden iyi bir performans görmek ister.Ama Ufuk Ceylan Manisaspor'dan gelmiştir.22 yaşındadır ve önünde Leo Franco gibi bir kaleci varken kendisinden yüksek bir beklenti olmaz.
Frank Rijkaard'ın röportajından konuyla ilgili bir cevap
“RÜŞTÜ İYİ KALECİYDİ AMA SİSTEM İÇİN SEÇİM YAPTIM”
Örnek vermek gerekirse; 2003 yılında Rüştü Reçber ile beraber çalıştınız. Rüştü, belki Victor Valdes'den daha iyi bir çizgi kalecisiydi. Ama Valdes, Barcelona'nın oyun sistemi için daha uygun bir isimdi. Öyle değil mi?
Rüştü konusunda bir yanlış anlaşılma yaşandı açıkçası. Benim onu sevmediğim yönünde yorumlar yapıldı; ama bu doğru değil. Ben Rüştü'yü seviyordum. İyi bir profesyoneldi. Takım arkadaşları için de iyi bir partnerdi -ki arkadaşları da onu çok seviyordu. Ama o, önünde çok sayıda savunma oyuncusuyla oynayan türden bir kaleciydi; geriden oyunun kurulmasına yardımcı olup topu ayağıyla oyuna sokabilmekten ziyade. Harika bir kaleciydi; ancak yaptığı kurtarışın ardından topu dışarıya ya da çok uzaklara atıyordu. Kalecilik yeteneklerini hiçbir zaman tartışmadım, tartışmam. O, iyi bir kaleci. Ama sistem için bir seçim yapmam gerekiyordu. Bu yüzden tercihimi Victor Valdes'den yana kullandım. Bu, Rüştü'yü sevmediğim anlamına gelmez. Tamamen farklı bir konu. Valdes'in lehine olan bir durum daha vardı. O, önündeki İspanyol savunma oyuncuları ile daha rahat iletişim kurabiliyordu. Ve Rüştü'nün bu durumda öne geçebilmesi için İspanyolca öğrenmesi gerekiyordu. Takdir edersiniz ki, bu da onun için zor bir durumdu.
Galatasaray.org'da röportajın tamamını bulabilirsiniz.
Beşiktaş -> Serdar Özkan -> Galatasaray
bu yönde haberler çıkmış.
Valla süper olur Serdar'ı alırsa Galatasaray. Gökhan Zan'ı alarak büyük duamızı almıştı zaten Serdar Özkan'ı da alsınlar minnettar oluruz. :D
Allah Korusun Serdar Özkan'a kadar adammı yok Türkiye'de:D
Bu arada Marquez haberi yayılıyo o doğru mu acep:D