Adam kademe kademe iyi oynamaya başlasa eyvallah ama adam çıkar çıkmaz üst düzey top oynamıştı. Maç oynamadan idmanda kendi kendine mi kazandı özgüveni?
Printable View
Öncelikle kes yapıştır yapmamalısın. Cümlenin devamında "koskoca fenerbahçe'nin 1-2 tane hücum oyuncusunun da defansif zaafı oluversin" yazıyor. Bu oyunculardan bir tanesi stoch'dur diğeri Alex'tir.
Ben Cristian'a yeteri kadar koşmuyor diye isyan ederim Alex'e bu sebepten sitem etmem.Mevkisinin önceliği değil sadece. Ha yaparsa popüler tabirle işin çileği olur.
Ayrıca ben ne zaman alex'i defansa yardım etmiyor diye eleştirmişim? Genele konuşuyorum diyorsan benden alıntı yapma rica ediyorum.
Aykut Hoca'nın takımda küstürmediği, sorun yaşamadığı adam kalmadı.
Alex, Sow, Stoch, Semih, Emre Belözoğlu, Andre Santos. İlk aklıma gelenler bunlar.
Daum'u bu yönüyle takdir ederim, adam ilk geldiği zaman Güiza formsuz olmasına rağmen ondan övgüyle bahsedip faydalanacağını söylemişti ve nitekim Güiza'yı kullandı ve iyi kötü takıma katkısı oldu. Gökhan Ünal'ı da takıma kazandırmıştı, faydalanıyordu. Son Trabzonspor maçında bile gol atmıştır her ne kadar eleştiri alsa da.
sonuna kadar katılıyorum. Aykut hocanın üzerine oynanıyor , bizim taraftarda bu oyuna uyuyor. önce Aykut hocayı taktiksel açıdan yerin dibine soktular sonra evine kilit vuruldu haberleriyle geldiler. sonra da sabah gazetesi Engin'e 11 Aykut'a 0 ! diye manşet atarak nirvana yaptı. onlar kim ki Aykut Kocaman'a Aykut diyebiliyorlar. nereden buluyorlar bu cesareti ? her koldan saldırıyorlar , bizim Aykut hocaya destek vermemiz gerek.
takımı değerlendirecek olursak ; Aykut hocanın Stoch u şu haliyle oynatmamasına sonuna kadar katılıyorum. hazırlık maçlarında olumlu tek hareketini söyleyin. defansa gelmemesini geçtim hücumda da çok etkisizdi. hazırlık kampında da çok vurdumduymaz olduğunu söylediler. çalışmayana forma yok. Sow'a gelince adam sakat ne yapsın Aykut hoca yahu. Sow ' u 1-2 hafta sonra güzelce izleriz görürüz , o bu takımın ilk forveti. merak etmeyin senden benden çok istiyor Aykut hoca onu.. ortasaha transferini yapmayan yönetimdir. Aykut hocanın transfer istememe gibi bir durumu yok, olamaz. tino costayı lassana yı isteyen bu adam değil mi ? taraftar yönetime yüklenmesin diye Aykut hoca istemiyor gibi gösteriyorlar bize. Aykut hocaya güvenelim. ona saldıranlara uymamalıyız diye düşünüyorum.
Ya arkadaş herşeye de amerika'nın oyunu kompleksi ile yaklaşmasanıza. Fenerbahçe taraftarı kimsenin oyununa gelmez.
Göz var göz! Takım doğru düzgün kendi sahasından çıkamıyor,2 senedir.
Taktik açıdan ya da oyun anlayışı açısından eleştirmek normaldir, buna tepkim yok, tepkim her yaptığına kulp bulunması, her yaptığına hatalı yanlış denmesi.
Aykut Kocaman oynatmaya çalıştığı futbolun başarısız olduğunu görene dek eleştiriler en sert biçimde olacaktır. Hayır anlamadığım bir oyun felsefesi 1 değil 2 değil 3-4-5 defa aynı denkteki veya güçlü takımlara karşı tutmuyorsa bir değişim sergile, olmuyorsa olmuyor zorlamanın mantığı ne ? Bu takımlara karşı sürekli başarısızlığı ve mahkum oyunu izlemeyi nasıl sindiriyor çok merak ediyorum. İşin kötü tarafı bu anlayıştan vazgeçmeyeceğe benziyor. Her gün 5'e 2 top çeviriyoruz. Sahada da adamlar bizi 5'e 2 çeviriyor, yazık.
Aksine kademe kademe arttı.
5.hafta ilk kez ilk 11'e çıkmış Belediye maçında. O maçta 1 gol atmıştı, fena da değildi. Hemen sonraki hafta Mersin maçında çok kötüydü hatta çok net goller kaçırmıştı taraftar çok tepkiliydi.
Sonraki hafta yani 7. hafta Samsun maçına ilk 11 başlamış takımca kötü olduğumuz maçta 64.dk'da oyundan alınmış. Ondan sonraki hafta Beşiktaş maçına yedek başlayıp sonradan girmiş. Caner'in o maçtaki iyi oyunundan sonra yedek kalmış.
Sonraki ilk ciddi çıkışını ise 13.hafta yapıp gerçek anlamda iyi oynamaya başlamış.
Yani.5.haftadan itibaren 3 hafta üstüste ilk 11 başlamış bunların sadece ilkinde varlık gösterebilmiş ve Beşiktaş maçındaki Caner'in iyi oyunuyla da yedek kalmış. 5 hafta kullanılmadıktan sonra iyi oynamaya başlamış.
Dediğim gibi Stoch'un kenarda oturtulması asla anlaşılmayacak bir olay olmadı bence.
iyi futbol oynamıyoruz beyler lamı cimi yok. hoca takımın potansiyelini tama yakın yansıtmasında çok etkili değil. belki elazığ maçı moral olur.
topuz - topal
krasic - alex - stoch
sow
bunu yapmak çok mu zor?
Bugün eğer Hasan Ali sakat değil de oynarsa önünde Caner efendi oynarsa Aykut hocaya ben de karşı olmaya başlıycam artık.Caner Vaslui maçında gol attı tamam da ondan başka ne yaptı bu sezon.Vaslui maçındaki yediğimiz golde topu rakibe vererek gole sebebiyet verdi.Aynı maçta penalt yaptı.Geldi GS maçında penaltı yaptı hiç olmayacak pozisyonda.Aynı maçta pek bi varlık gösteremedi.Bugün açıkçası Stoch'u bekliyorum.
S.Moskova - Rubin maçını izliyorum.Moskova baya iyi oynuyo ama bunda Rubin'in çok etkisiz oyununun da etkisi var.
Edit
İlk yarı bitti.Spartak maça baskılı ve etkili başladı.Emenike-Ari-Welliton birlikte oynuyo.Hücuma dönük bi görüntü çiziyolar.Rubin çok durgundu biraz kıpırdanmaya başladı hemen pozisyon buldular.Karşı karşıya atamadı Rubin'li oyuncu.Ardından bi daha geldiler penaltı oldu.1-0 Rubin önde kapadı ilk yarıyı.Spartak defansı çok uyumsuz.Defansif açıdan çok kötüler.Bence deplasmanda gol buluruz.Bu arada zemin suni çim ve bir de 40.dakikaya doğru inanılmaz bir yağmur başladı.Zemin ve kötü hava şartları bir araya gelirse bize kötü yansıyabilir
caner potansiyelli bir oyuncu, israrla oynatirim ben o adami. Stoch da olsun istersem Caner icin baska bir yer ayiririm sahada. Hep eksi taraflarini goruyorsunuz futbolcularin, dolu tarafini yazan yok. insandir, hata yapar. surekli bunlari gundeme getirmenin manasi yok. ben size 20 tane hatasini sayarim stochun, hem de dogrudan rakibe verdigi gol paslariyla. yabancilara gosterdiginiz sabri bir nebze de kendi futbolcularimiza gosterseniz diyorum, bunlari harcarsak milli takimda kim oyanayacak.
Bu arada S.Moskova 2-1 kazandı.Gollerin 1'i kornerden diğeri penaltıdan.Bu maçı izledikten sonra tur ümidim baya arttı.S.Moskova o kadar büyütülecek bir takım değil.Defans yapmayı pek beceremiyorlar.Eğer dengeli oynarsak deplasmandan çok avantajlı bir skor alırız
stoch -caner-topal-krasiç olsun orta saha :)
hatta bazı maçlarda caner-topuz bile olur
-Son yorumlarınıza bakılırsa- Kuyt kulübe de joker niyetine bekleyecek :)
Aytaç abinin dediklerine katılıyorum. Caner bu takıma , o uyuşuk top çevirme oyunlarında dinamizm getiren adamdır. Tuncay'a benzetiyorum onu ben genellikle. Tuncay daha kaliteli bi oyuncudur orası ayrı ama bugün Tuncay dediğimiz adamında yeri geldiğinde çok canımızı yaktığını hatırlıyorum. Caner bu takımda kalsın. O deli cesaretine ihtiyacımız olduğu zamanlar çok var. Futbol bilgisi fazla olmayan ama mücadele gücü yüksek adamlar bunlar her takıma lazım. Mehmet Topuz, Caner gibi.
Fenerbahçe taraftarı çok ilginç. Ya da ilginç demeyeyim de ikiye bölünmüş durumda diyeyim. Bir kısmı Aykut Kocaman'ı istiyor, bir kısmı da hiç istemiyor. İşin tuhaf yanı da isteyen taraftarlar Aykut hocayı çok överken istemeyen taraftar da kötülüyor.
Kendi fikrimi belirtecek olursam; futbol işi sempatiyle olmaz. Yani söylemek istediğim Aykut Kocaman bana kalırsa "Fenerbahçe'ye göre" yetenekleri sınırlı bir hoca. Ben hiç inanmıyorum başarı getireceğinden. Fenerbahçe'nin teknik direktör konusundaki bu ısrarı bence yıl kaybından başka hiç bir şeye yaramayacak.
Teknik direktör konusunda sık sık değişim yapılması taraftarı değilim. Bu bakımdan Manu ve Arsenal'i çok seviyorum. Keşke yetenekli bir hoca getirilse ve yıllar boyu kalsa. Ama Aykut hoca bu yeteneklere sahip bir hoca değil ki uzun yıllar kalsın.Biz Türk milleti olarak duygusal bir milletiz ama futbolda (özellikle teknik direktör konusunda) duygulara yer olmaması lazım. Aykut Kocaman ile Fenerbahçe belli bir yere kadar gidebilecektir. Kesinlikle bir Zico olamayacaktır.
aykut kocaman bu yeteneklere sahip bi hoca ama başında öyle büyük bi bela varki (alex) ne yapsa elinde kalıyor.
Alexi kesip 4 3 3 oynasak 4 5 maç kötü oynasak medya hemen başlar . alexi kesmeden 4 2 3 1 oynasak medya bu sefer yine başlar.
Bana da bu saçma geliyor işte. Medyaya göre mi hareket edeceksin sen? Sen Türkiye'nin en köklü takımlarından birisin. Bunu yaparsam şöyle derler mantığıyla hareket etmek çok yanlış geliyor bana. Tamam elbette eleştiriler olacak ve oyuncular bundan etkilenecek. En büyük örneği Emre oldu. Ama takım başarılı olduğunda da söylediklerinin arkasında durup başarılı olmanın gurur sende kalacak. Yani Aykut Kocaman'da. Ama sen bunu yapamıyorsan zaten orada işin yok. Emin olun yabancı bir teknik direktör gelse söylediğim gibi yapardı. Ya da yerlilerden düşünelim, Fatih Terim olsa mesela direk düşündüklerini uygulardı.
Edit: Ayrıca Alex artık sene sonu kontratı biten ve yaşını başını almış bir oyuncu. Bu kadar sene ona bağlı oynarken, onun emekli olacağını hesaba katarak oynamalı ve yerine birini ısıtmalıydı Fenerbahçe. Eğer bunu başaramazsa büyük bir çöküş yaşar.
aykut kocaman ne yazıkki bu ligin en kötü hocası.açık net.belki scout olursa başarılı olabilir.
Aslinda hepimiz zicoyu ozluyoruz. Yerli TD modasidir gidiyor superligde ama hala sunun ayrimina varamadik. yerli yabanci degil esas olan, iyi ya da kotu TD olmasidir. enteresan bir milletiz, vur deyince olduruyoruz. yerli yerli diye yirtindik, hepsi birden yerli oldu. Aykut Kocamana inanmak istiyoruz ama bu is olmayacak gibi gorunuyor. modern futbolu oynayamiyoruz. kac yildir keyifle mac izleyemez olduk. boyle giderse Aykut Kocaman arkasindaki destegi tamamen kaybeder.
kuyt'un yedek beklemesi futbola ihanet olur.
moskova maci icin soyle bir 11 iyi gider. ortasahanin ortasi icin isim yazmak gercekten cok zor, nasil transfer yapilmaz oraya, anlamis degilim :)
sow-kuyt
stoch-caner-cristian-krasic
hasan-egemen-yobo-topuz[gg]
mert
Bana göre şu kadro çıkmalı .
Mert
Gökhan Egemen Yobo Hasan Ali
Mehmet Topuz Cristian M.Topal Krasic
Sow Kuyt
Oyunun gidişatına göre Stoch , Alex girmeli . Veya Topuz-Cristian-Topal üçlü orta saha kanatlar Krasic-Stoch santrafor Kuyt olmalı .
o kadar çaresiziz ki caner'e bel bağladık orta saha için öyle mi :D
Hala 1 ortasaha transferiyle herşeyin çözüleceğini umuyoruz. Ortasaha'da oynayabilecek oyuncularımıza bir göz atalım ;
Mehmet Topuz
Sezer Öztürk
Özer Hurmacı
Mehmet Topal
Cristian Baroni
Selçuk Şahin
Recep Niyaz
Salih Uçan
Kırmızı olarak belirlediğim oyuncular ofansif yönü ağır olanlar, Mavi olarak belirlediğim oyuncular defansif ağırlıklı, siyah olarak bıraktılarım genç oyuncular. Mehmet Topuz, Sezer ve Özer bu takıma geldikleri zaman kendi takımlarında orta alandaki en kilit oyunculardı. Bugün tekrar bu oyuncuları o takımlara gönderin transfer dönemi açılsın almak isteyeceğiniz ilk oyuncular yine bu isimler olacaktır.
Peki biz kimlerle oynuyoruz Defansif olarak belirlediğim oyuncularla Neden ? Futbol anlayışımız gereği. Yüce Fenerbahçe oyunun ofans yönünde vasıfsız bu 3'ün 2'si ile oynayarak işini garantiye alma peşinde, aman ha dikkat !
Galatasaray bizim karşımıza Selçuk-Engin ile çıkıyor, 10 kişi kalınca Selçuk-Emre Çolak o bölgeyi takır takır işliyor ama biz bir ofans bir defans yönlü adamla oynayamıyoruz ?
Arsenal bize karşı 2 tane bebe ile çıkarıyor ortasahayı ama biz Recep ile Salih'i aklımızın kenarından geçirmiyoruz.
Sizce gerçekten bizim ortasaha oyuncumuz mu eksik yoksa oyun anlayışımız mı ?
Takım kötü oynarken veya geriye düştüğü anda koca takımın ikinci bir planı yoksa, 10 kişilik takımları bile çözebilecek oyun zekamız yoksa alınacak 1 ortasaha mı herşeyi kurtaracak ?
Ben mevcut durumu Osmanlı Devletinin duraklama devrine benzetiyorum. Hala çözümü eskide yaşlı ayaklarda ve ona bağlı yaşlı sistemde arıyoruz. Yeniliğe ve değişime kapalıyız ve bundan vazgeçmedikçe her gün erimeye ve dağılmaya doğru gidiyoruz, bu açık ve net, görmek isteyene.
tartışma konusu olmasın ama nette şöyle bi resim buldum
http://i.imgur.com/ICUOj.jpg
cristian'ı, ligin bitmesine 10 maç kala falan görürüz. başka da bir numarası yok.
bide sezon öncesi herkes cok umutluydu :) emrenin yerini dolduracakti güya..
Yıllar sonra başımıza bir vizyon getirmeye çalışan bir teknik adam geldi onuda 2 dakikada harcayacağız ..
Aykut Kocaman'ı eleştirenler sizlere soruyorum. Acaba gelen teknik direktörler içinde hangisi bir ekol oluşturmaya çalışırken bu kadar başarı alabildi yada ekol oluşturma gibi bir riske girdi o çok övdüğünüz Zico bile ? Tabiki de yanlış yaptığı noktalar vardır ve olacaktır ama Aykut Kocaman bu külübe gelen teknik direktörler içinde takıma zararı en az teknik adamdır.
Aykut Kocaman Barça gibi devamlı çarkı dönen bir ekol oluşturmayı hedefliyor. Bu hedeften de sapmayacağını her defasında söylüyor. Bizim de görevimiz eğer gerçekden başarılı olmak istiyorsak birazcık olsun onlara inanmak .. Yoksa kırk yılın başında çıktığımız ÇEYREK FİNAL'le kalırız.
gercekten barca modelini ornek alacaksa birazcik olsun samet aybabayi takip etsin. su cok acik ortaya cikti ki ne varsa altyapida var. temeli saglam degilse hicbir ekol yasamaz. 3 yildir takimla ancak hala takima altyapidan bir isim monte edebilmis degil. sadece bir isim yeter, fazlasini demiyorum. bu isler sozde olmamali, icraati gormek lazim. barca modeli diyorsan once bu basarilmali. ben oyle bir model goremiyorum. pas oyunu oynayacaz diyerek barca olunmaz, suan barca takiminda gordugun adamlar messi dahil, 13-15 yasindan beri beraber oynayan, kardes gibi olan bir topluluk. ornek alinacak sey bu olmali. eger yapmak istedigi sey gercekten buysa saygi duyarim.