Emniyetten 19 maçta şike ve teşvik tespit ettik yönünde geldi söz konusu açıklama.
Printable View
Emniyetin açıklamasını buldum şimdi:
http://www.iem.gov.tr/iem/index.php?...324&sayfa_no=1
İlgili cümle şöyle:
Bu, kapsamı oldukça geniş, yuvarlak bir tanımlama. Kastedilen, parayı veren yönetici, olaya aracılık eden yönetici, parayı taşıyan çantacı, parayı alan futbolcu vb. tüm unsurlarıyla şike eylemi gerçekleştirilmiş ve tespit edilip delillendirilmiş maçlar olmayabilir; faraza, X kulüp yöneticisi, Y maçı için şike teklifinde bulunmuş ama bu teklif Z futbolcu tarafından kabul edilmemiş olduğu halde bu olay da zikredilen 19 maçın içerisinde değerlendiriliyor olabilir. Yani Emniyet, teşebbüsleri de hesaba katarak 19 maçtan bahsediyor olabilir.Quote:
Örgütlü bir şekilde, Süper Lig ve Banka Asya Birinci Ligindeki toplam (19) maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve delillendirilmiştir.
Ayriyeten, soruşturma henüz iddianame hazırlama aşamasında: Mantıklı, anlamlı veya adaletli olup olmadığı ayrı bir konu, teamüller bu aşamada davaya konu olan herkesin ve her tarafın tutuklanmadığı halleri de gösteriyor. Yani, Y maçı için X yöneticinin ifadesi, bu maçın iddianameye girmesi için yeterli görülmüş, ayrıca Z futbolcuyu tutuklama ihtiyacı hissedilmemiş olabilir. Zannediyorum 7-8 kulübün adı geçti bugüne kadar ve bunların, galiba, 6 tanesinin muhtelif kademelerde görevli/çalışanları şu anda içeride. Bu paragrafta bahsettiğim mantıkla 6 kulüpten 19 maç kombine etmek çok da zor değil.
Tabii, sizin ısrarla savunduğunuz gibi olması da muhtemel; Emniyet "19 maç" ibaresini balık büyük görünsün diye kullanmış, bu kadar ses getireceğini hesaplayamamış, zira asıl amacı olan Fenerbahçe'yi bitirmeye kanalize olmuş da olabilir.
Artık her şey belli o zaman . Sadece kulüpler belli değil .Quote:
Örgütlü bir şekilde, Süper Lig ve Banka Asya Birinci Ligindeki toplam (19) maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve delillendirilmiştir.
Madem delil varmis o zaman lig neden baslatiliyor ? Ya delil yok devam edin deyin ya da delil var lig baslayamaz deyin
Lig başlatılıyor çünkü kulüpler birliği ve yayıncı kuruluş sadece kulüpleri için şike yaptığı tespit edilen idareci ve oyuncuların ceza almasını istiyor.Yani Fenerbahçe veya başka bir kulüp şikeden dolayı ligden düşme cezası almayacak büyük ihtimal.
Bence bilmiyorum bu benim düşüncem ortada bir suç olma ihtimali %85 buna görede bence suç işleyen klüplerin affedildiğini düşünüyorum belki Fb ceza aldı ama fazla ileri gitmemesi gerekiyor bir hatası olduğu için avrupadan men edildi bunu kimse inkar edemez.
Emniyet bu açıklamayı şimdi yapmadı, soruşturmanın ilk haftasında yaptı, yeni yapılmış gibi sanılmış sanırım.
Açıklamanın tarihi 6 Temmuz.
Bence düşürme ile şunu söylemek istiyorum. Şike teşebbüsü ve teşvik primi verilmesi puan silme, şikenin yapılması küme düşme olması gerektiğini düşünüyorum.
Yasada değişte yasaya göre işlenen suçlar var.Son derece haklısın şike teşebbüsünde bile direk küme düşme cezası verilmesi gerekliydi ama klüpler affedildi. Fenerbahçe basında çok dillendirildi bu yüzden sadece Fener'e ceza kesilecekmiş gibi geliyor ama diğer takımlarda var işin içinde.
Fenerbahçe, neden MEN edildi?
UEFA yetkilileri, Fenerbahçe'nin Devler Ligi'ne alınmayışını Aziz Yıldırım'ın hapiste olmasına bağladılar..
UEFA yetkilileri, "Başkanı cezaevinde olan bir kulübün Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesi büyük sıkıntı yaratır" dediler!
UEFA'nın Fenerbahçe'yi Avrupa kupalarından men etmesinin en büyük nedeni Aziz Yıldırım'ın tutuklu olarak yargılanıyor olması...
UEFA Başkanı Michel Platini'nin, "Soruşturma sonunda Fenerbahçe'nin neden alınmadığını herkes görecek" ifadesinin ardından UEFA aldığı kararın arkasında durduğunu bir kez daha gösterdi.
Habertürk'ün haberine göre; UEFA'yı bu kararı almaya iten en önemli unsurun kulüp başkanı Yıldırım'ın tutuklanması olduğu belirtildi. Bazı UEFA yetkilileri ile yaptığımız temaslarda, 3 kulübün soruşturmada ismi geçmesine rağmen sadece F.Bahçe'nin ceza almasıyla ilgili olarak verdikleri yanıt, "Diğer ismi geçen kulüplerin başkanlarında bir sıkıntı yok.
Ancak başkan dediğiniz kişi kulübü temsil eder. Bu yüzden başkanı cezaevinde bulunan bir kulübün Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesinde büyük sıkıntılar doğar. Ayrıca başkan dışında 2 önemli yönetici ve 2 profesyonel de tutuklu" şeklinde oldu.
UEFA'DAKİ BİLGİLER
Yaptığımız araştırmada UEFA'daki bilgilerin Fenerbahçe açısından pek iç açıcı olmadığı yönünde. UEFA'ya göre F.Bahçe, 9 maça etki etmiş. Bu maçlar sadece kendi maçları değil rakiplerini maçlarına da etki etmeye çalışmış.
Trabzonspor ise kendi maçlarında oluşabilecek teşvike karşı bir çalışma içine girmiş. Beşiktaş'ın da kupa finalindeki maçla ilgili sıkıntısı var. Ancak kupayı iade ettikleri için şimdilik bir ceza almadılar.
Yani UEFA'daki bilgilere göre durumu en rahat takım Trabzonspor gibi gözükürken, Beşiktaş'ın da ilerleyen dönemde ceza alması ihtimal dahilinde. Ancak bu 3 kulüp içinden kısa vadede F.Bahçe'yi yakan başkan Aziz Yıldırım'ın tutuklu şekilde cezaevinde bulunması oldu.
SABAH GAZETESİ 09.09.2011
Tamamiyle saçma bir karar. Başkan yoksa Başkan yardımcısı diye bir kavram var. Gerekçenin bu olduğunada inanmıyorum.
Çok doğru bir karar.
Saçmalık ötesi.Başkan kulübü temsil ediyor da teknik direktör,yönetici etmiyor mu? İçeride teknik direktörü ve yöneticisi olan takım hala nasıl Avrupa Kupalarında yoluna devam ediyor?
Beşiktaş özelinde cevapla o zaman; Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun tutuklu olarak yargılanmasına neden olan eylemlerin yaşandığı tarihte Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun titri nedir?
Ayrıca bir başka Avrupa'da mücadele eden takım olan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'e yurtdışı yasağı neden konmuştu ve kefaleti trafik cezası nedeniyle mi ödemişti? Sorular, sorular...
kaynaga pek"de inanmamak lazim haberturk..
Bu doğru olabilir.Bir tane federasyon yetkilisinin röportajında da buna değiniliyordu.
Böyle olsa bile saçma değil mi bu durum? Bir takım şike veya teşvik primi ile suçlanıyorsa; bunu gerçekleştirdiği iddia edilen kişiler istifa edince takım bu suçları işlememiş mi oluyor? Şimdi istifa etseler de, suç iddia edilen tarihlerdeki sıfatları neydi bu kişilerin? Böyle bir mantığı benim aklım almıyor şahsen. Aziz Yıldırım istifa etseydi, Fenerbahçe şike yapmışsa eğer yapmamış mı kabul edilecekti? Benim anlayamadığım başka bir ayrıntı mı var yoksa istifa meselesinde?
UEFA'nın iki yüzlülüğü yüzünden oluyor. Burada mesele Aziz Yıldırım değil. Burada asıl mesele ortada bizim durumumuza benzer takımlar varken sadece bizim başkanın emsal gösterilmesi. Tayfur hoca Beşiktaş'ın neyi oluyordu? Teknik direktörü, ne oldu yerine geçici olarak takımı idare etmesi için başka hoca getirildi ve denildi ki hocamız çıkana kadar görev bunundur. Bizimde maçlarda başkanın yerine onu temsil edebilecek Ali Koç gibi bir yöneticimiz var ve bütün idari işleri yürütebiliyor. Saçmalığında ötesinde.
Ayrıca kulübü finansal krize soktu sözünden önce düşünülmesi gerek bazı şeyler var. Mesela bu maddi zirveye kulübü kim taşıdı ve kaynakları kim sağladı gibi...
Siz şikeye şimdiden inanabilirsiniz ama ben ve benim gibi düşünenler inanmıyoruz, en azından bu soruşturmanın adaletine inanmıyoruz.
Beşiktaş ve Sivas konusunda söylediklerinde haklısın sonuçta yöneticileri işin içinde ve aynen Fenerbahçe gibi küme düşürülmeleri gerekiyor.Sadece Fenerbahçe suçluymuş gibi gösteriliyor bunun sebebi de ne yazık ki Fenerbahçe taraftarı televizyon ve basında ki Fenerbahçe'li yorumcular ve Beşiktaş'lılar akıllı davranarak kupa iadesiyle olayı dillendirmeden bir bakıma Uefa'nın gözünde Fener'den daha iyi duruma geldi Fenerbahçe'de aynı tepkiyi göstererek kupayı teslim etmiş olsaydı inanıyorum ki Şl'den uzaklaştırılmayacaktı. Ortada bir yasa var şike teşebbüsünde bulunan bir takım ceza mahkemesi beklenmeden düşürülmek zorundadır.Şu anki yasa değişse bile şike olaylarının olduğu tarihte ki yasa geçerlidir.MA Aydınlar'da Fenerbahçe'yi koruyup iyilik yapmaya çalışırken durumu daha kötü bir duruma getirdi. Mahkemeden çıkan sonuç kimseyi tatmin etmeyecek illa ki taraftlardan biri tepkisini koyacak ama Fenerbahçe klübü suçlu bulunursa şu ana kadar ki tepkisi yüzünden cezası daha da ağırlaşabilir Bank Asya değil daha alt liglere de düşürülme Avrupa kupalarına en az 3 yıl gidememe gibi Uefa yaptırımları olabilir. Lig Fenersiz veya Beşiktaş'sız zevk vermez ama aklansalar bile diğer takım taraftarları tarafından ne yazık ki suçlu görülecekler.Umarım 90 dakika oynanamadan ertelenen maçlar olmaz.
Evet maalesef aklansalar dahi, o yasaya inanan bazı güzelim insanlar için o aklanmada birşeyi değiştirmeyecektir...
Orta okulda sınıflar arası turnuvalarda olur ancak bu UEFA'nın dediği gibi şeyler.Acilen ciddi anlamda iq testi yaptırması gerek Platini ve ekibinin.
Ne yazık ki böyle ve yeni kutuplaşmalar doğarsa yeni düşmanlıklar doğacak.Geçen yıl ki Bursa-Bjk maçlarında ki olayların yaşanmaması için daha önce futbol terörü işlemiş kişilerin kesinlikle stadlardan uzaklaştırılması gerekiyor. Ayrıca kimse Aziz Yıldırım'ı korumasın bence herkes nasıl biri olduğunu çok iyi biliyor. Futbola 1 yatırdıysa kat kat fazlasını zaten kazandı hiçbirşeyi de hayrına yapmadı. Fenerbahçe başkanı olmadan kaç kişi Aziz Yıldırım'ı tanıyordu. Sırf spor tesisleri yaptığı için devletten ne kadar vergi indirimi alıyor buda irdelenmeli.Gerçek şu ki Türk futboluna çok büyük zararlar verdi hala da istifa etmeyerek zarar veriyor.