Bu adamın İsviçre ye gitme sebebi buydu işte. bu açıklamadan sonra kararın açıklanması beklenmeden 2 lig maçına çıkılmamalı.
Printable View
Bu adamın İsviçre ye gitme sebebi buydu işte. bu açıklamadan sonra kararın açıklanması beklenmeden 2 lig maçına çıkılmamalı.
Televizyonum yok. Ali Koç ve Nihat Özdemir açıklama yapıyormuş. izleyin de yazın buraya :)
Nihat Özdemir: "İçeride konuşulanlar malesef herkesin işine gelecek şekilde kamuoyuna verildi"
Nihat Özdemir: "Fenerbahçe için alınacak hiçbir kararı kabul etmiyoruz. Çünkü suçsuz olduğumuza inanıyoruz ve biliyoruz.
Nihat Özdemir: "58.madde değişmesin. TFF uygulasın. Kim suçluysa, gerekli savunmaları alarak cezasını versin."
Nihat Özdemir: "Fenerbahçe olarak diyoruz ki; 58.madde değişmesin. Küme düşme kalkmasın. Kim suç işlediyse cezasını çeksin.
Ali Koç: "Biz daha önce tedbiren küme düşürülmemiz gerektiğini ifade etmiştik"
Ali Koç: "Fenerbahçe'nin herşeyiyle adete bir oyun gibi oynadılar. Bütün olay Fenerbahçe üzerinden kurgulanıyor"
Ali Koç: "Daha Fenerbahçe'nin savunması alınmadan, ne cezalar geleceği konuşuluyor. İstediğimiz şey adil bir savunma hakkı verilmesi"
Ali Koç: "Bu konular ne zaman gündeme gelse bize UEFA sopası gösterilmiştir."
Nihat Özdemir: "Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklama ile ilgili tek bir kelime yorum yapmadım. İçerik ile ilgili bir söz söyleme lüksüm yok."
Ali Koç: "UEFA'nın neden bu kadar topa girmesi araştırılmalıdır."
Ali Koç: "Yarın önemli bir toplantımız var, yarın önemli toplantı sonrasında yapacağımız açıklamalar olacak."
Nihat Özdemir
- Yarım puanımızın dahi silinmesini kabul etmeyiz.
- 58. maddenin virgülüne dahi dokunulmasın. Savunmalar alınsın, her kim suçluysa gereği yapılsın.
Nihat özdemir
yarı puanımızın ve tek kuruş para cezasının verilmesini bile kabul etiyoruz biz suçsuz olduğumuza inanıyoruz kis suçluysa gereği neyse yapılsın küme düşmeyse düşme
hadi bakalım nolacak şimdi
Aptallık suç işleyene madalya taksaydınız bari.
Arkadaş açık ve net Suçluysak ve sırf bizi ligde tutmak için böyle yol arıyorlarsa kolayı var 2 maç üst üste lig maçına çıkmazsın küme düşersin olur biter. Ayıptır milyonlarca taraftarı olan takımı bu şekil töhmet altında bırakacak girişimler mide bulandırıcı.
Ali koç 26 ocakta yapılması planlanan genel kurul GEREKSİZ.
Nihat Özdemir sonunda konuştun şükür. Bu 58. madde hep senin ismin üzerinden gündem yapıldı o zaman konuşsaydın ya be adam.
Yahu ben anlamıyorum herkes karşı 58.maddenin değişmesine.O toplantılarda felan millet ne konuşuyor merak ediyorum.O kadar karşı çıkan varken nasıl hala böyle karar alır TFF inanılır gibi değil.Ama sanırım genel kuruldan geçmez bu değişiklik istemi.Genel kurulda kulüpler gereken cevabı verir.
Ali Koç:
"Biz daha önce tedbiren küme düşürülmemiz gerektiğini ifade etmiştik"
"Gelinen noktada gördük ki bütün olay Fenerbahçe Spor Kulübü üzerinden kurgulanıyor."
"Bizlere adil savunma hakkı verilmesini rica ettik."
"Bu konular ne zaman gündeme gelse bize UEFA sopası gösterilmiştir."
Ya ben anlamıyorum madem küme düsmek istiyoruz (arkadaşın dedigine göre Ömer Temelli öyle demis) Sow'u Bank Asya'da başarı için mi istiyoruz ?
Ali Koç: "UEFA'nın neden bu kadar topa girmesi araştırılmalıdır."
Fenerbahçe'nin de kendine göre kozları var. O kadar izansız şeyler oldu ki tff ve uefa arasında, Cas'ı kazanmaya yeter de artar bile.
Ben anlamadım yahu.Ne oluyor şimdi?Suçlu bulunan küme düşmeyecek mi?
Esasen kimsenin karşı çıktığı falan yok; kimi "dostlar alışverişte görsün", kimi de "istemem, yan cebime koy" derdinde. Kamuoyuna karşı herkes asıyor-kesiyor, kapalı kapılar ardına çekilince "evet, ne yapıyoruz" faslı başlıyor.
4 büyük kulübün 3'ünün adının karıştığı bir şike soruşturması var ortada; 6 aydan beri yetkili hiçbir mercii kafa sallamaktan başka bir şey yapmadığı halde kamuoyunda kıyamet koptuğuna göre, bu saatten sonra ya hepsi cezalandırılır, ya hiçbiri cezalandırılamaz. Bunların 3'ünün de düşürüldüğü bir lig, kalan 15 takım için, hiçbirinin düşürülmediği bir ligden daha fenadır, hem de bu saatten sonra verilecek ceza, 1 senelik de değil, 2 senelik olacak; soruşturmaya adı karışmayanların derdi de bu.
kararın alınması play offa kadar sürer bence ben yakın zamanda bi karar verileceğini sanmıyoru o yüzden iki üç ay daha devam eder buhengame
26 ocakta 58.madde tartışılmıcak mı şike kararı verilmez sanırım 26 oakta.
Akıncıoğlu: Küme düşme söz konusu değil
TFF ile Kulüpler Birliği arasındaki toplantı sona erdi. Toplantı sonrasında açıklama yapan Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, küme düşmenin söz konusu olmayacağını ve minimun 12 puan olacak puan silme cezalarının Play-off'tan önce verileceğini söyledi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/225/haber2_6FSAP.jpg
TFF ile Kulüpler Birliği arasındaki toplantı sona erdi. Toplantı sonrasında açıklama yapan Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, küme düşmenin söz konusu olmayacağını ve minimun 12 puan olacak puan silme cezalarının Play-off'tan önce verileceğini söyledi.
İsviçre'de dün UEFA yetkilileriyle görüşen TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bugün de TFF'nin İstinye'deki binasında Spor Toto Süper Lig'de yer alan kulüplerin yöneticileriyle biraraya geldi.
Hasan Akıncıoğlu'ndan önemli açıklamalar
Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.
Suçlu bulunan kulüplere minimum 12 puan silme cezası verileceğini açıklayan Akıncıoğlu, "Müsabakanın sonucunu etkilemeye yönelik yapılan fiilerle ilgili olarak minimum, fiilin ağırlığına göre 12 puandan başlamak üzere puan silinmesine, ayrıca eylemlere karışanların para cezası ile cezalandırılması, öte yandan; bu suç unsurunu işlemiş olan kulüplerin, UEFA müsabakalarına katılmamalarıyla ilgili 26 Ocak'taki Genel Kurul'da bir önerge verileceğini" ifadelerini kullandı.
Akıncıoğlu, eylemlere katılanların kupa ya da lig şampiyonluğu almışlığı var ise geri alınacağını sözlerine ekledi.
"Küme düşme söz konusu değil" diyen Akıncıoğlu, "Puan silme ve para cezası eylemleri play-offtan önce uygulanacak" diye konuştu.
Akıncıoğlu, şu saftada 58. maddenin değişmesinin söz konusu olmadığını belirtirken, olumsuzluklar ve mahkeme sürecinin sona ermesinin ardından değişimin söz konusu olacağını ifade etti.
NTVSpor
Fb işaret edilerek hangi takımlar kurtarılmak isteniyor ben en çok onu merak ediyorum ?
58. madde değişimi gündemde yok zaten. Puan silme olacak. Geçen seneki şampiyonluk başka bir takıma verilecek ve seneye Avrupa'ya gidemeyecek Fenerbahçe. Yani 2 sene çalınacak. Ama bir Fenerbahçeli olarak puan silmeyi kabul etmiyorum ben de. Eğer suçlu görüyorlarsa adam gibi küme düşürsünler. He bi de ismi geçen diğer takımlar da var ya. Eğer geçen seneki şampiyonluğu da vereceksen birine Bursa, Antep'e ver de görelim sizin yüreğinizi...
Şike yaptıysak bu doğrulandığı anda inşallah hemen küme düşürürler.Puan cezası vermesinler 2-3.lige düşürsünler öyle daha iyi ama bu şampiyonluk birine verilecekse bursa veya antepe verilsin...
şu anda GS kulübünden açıklama bekliyorum.
Artik kulupler sike ve tesvik icin butce ayirmaya baslar :D
TFF ne yaptı şimdi anlamadım? Çıkıp puan silecek öyle mi? ama sonra tekrar küme düşürme yetkisi de olacak. Benim anladığım bu zaten son zamanlarda böyle de bir dedikodu dolaşıyordu. Amaç ne burada? Suçlu takım varsa düşürsene küme,ne hakla böyle son dakika dayatması yapıyosun? Bunu yaparsan suçsuz dahi bulunsak 2 sene avrupada oynama hakkımızı gasp etmiyo musun? Bizim yönetimimiz çıkıp ya adil yargılama sonucunu bekleyin ya da şimdi ceza vereceğiz diyorsanız küme düşürün diyor. Esas alkışlanması gereken tavır budur işte. Umarım fenerbahçe 58. madde değişsin,küme düşme olmasın diyor gibi sözler söyleyenler biraz utanırlar.
Sow transferi de bu karmaşada yalan olur gibi duruyor.
Nasıl bir sürece tabii tutulduğumuzun farkında değilsin galiba?
Transfer görüşmelerinde olsun, diğer konularda olsun bilgilerin hep eksik ve bu eksiklilklerle beraber somurtan yorumlara imza atıyorsun. Bu konuda seni eleştiriyorum. 2. cümlen hala geçerli ise, desteklediğin için takım aynı duyguları göster o zaman. Biraz çeki düzen lütfen...
Tüm TFF calisanlarini 3 temmuzdan bu yana olan zorlu dönemde gösterdikleri performanstan dolayi 1 defaya mahsus tebrik etmek istiyorum.
TFF ve Kulüpler Birliği Toplantısı'nın ardından, konuşan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener çok net konuştu.
Haber61.Net’e çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Şener, UEFA’nın TFF'ye Fenerbahçe suçluysa kupayı al dediğini belirterek, “Toplantı çok net, geçti.*
1-UEFA 58'i uygulamak istemiyorsan ozaman puan sileceksin demiş. UEFA minimum 12 puandan başlayıp 40'a kadar puan sileceksin.
Şikeye teşebbüs yapanlardan 12 sileceksin demiş.
2 - Avrupa kupalarına hiçbir şekilde göndermeyeceksin.
3- 2 ile 10 trilyon arasında para cezası keseceksin.
4 - Mağdur edilen takımlardan aldığın paraları geri iade edeceksin.
5- Birinci olduysa kupayı alacaksın.
6- Bunları yapmazsan ozaman 58'i uygula.
7- 58’i de uygulamazsan ozaman Türkiye’yi UEFA disiplin kuruluna veririm demiş" ifadelerini kullandı.
Başkan Şener, Haber61'e açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Uygulamazsan da 3-5 sene Avrupa kupalarından milli takım dahil men olursun. Oynayacak, yorum yapacak yer bırakmıyorlar.
Süreç Martta sona erecek. Play-off’a girmeyeceğiz.
Trabzonspor'da etik kuruldan biz şuanda aklandığımız için TFF bizi disipline göndermezler. 3-5 ay önce göndermişlerdi onun savunmasını istediler şimdi onun savunmasını da gönderiyoruz.
Kupa mupa işleri Mart'ın sonunda falan ortaya çıkar, bu cezalar belli olur.
Biz Trabzonspor olarak tahkimden ceza almayız diye düşünüyorum olmaz sanıyorum.
Teşebbüsü ispat etmen lazım, yok yani yok bu. Ulusal basın istiyor ama olmuyor. İstiyorlar ama olmuyor.
Hukukçularımızda dandik değil sonuçta profesördür kendileri.
Bizimle ilgili bir belge yok. Tapelerde suç unsuru konuşmalar yok. Bunu hukukçular diyor biz demiyoruz. Biz bu konuda rahatız.
UEFA Fener suçluysa kupasını geri al diyor. Onu da sordum ondan sonra genel kurul yapılır Trabzonspor’a verilir kupa.
Bunların hepsini UEFA TFF’ye dikte ettirdi. Bu dediklerimi yaparsanız sorun yok, yapmazsanız sizi UEFA Disiplin Kurulu’na sevk ederim 8 yıl ceza veririm Türkiye’ye diyor. Zaten UEFA’nın bu dediğinin dışında da kimse bir şey yapamaz bu riskin altına da kimse giremez”
Ömer Temelli: Gerekirse takımı ligden çekmek için genel kuruldan yetki alacağız sıra onda dedi.