Atletico'dan transfer atağı
Atletico Madrid, son dönemde oldukça iyi bir form grafiği yakaladı. Ancak yine de, ara transferde orta sahanın ortasına ve kanatlara takviye yapmaları gerekebilir.
AS'ye göre, başkent ekibi bu ihtiyaçlarını Standard Liege'den Axel Witsel ve Steven Defour'u alarak giderebilir.
İkisi de çok genç
Belçika'da yükselen form grafiğiyle dikkat çeken 19 ve 20 yaşındaki iki oyuncuyu, Atletico Madrid'in oyuncu izleme komitesinin bir süredir takip ettiği bildiriliyor.
Witsel, takımda ön libero olarak görev yaparken, Defour'un ileriye dönük daha yaratıcı bir oyuncu olduğu biliniyor.
Atletico'nun aynı zamanda Grenoble'den Sofiane Feghouli ile de ilgilendiği tahmin ediliyor. Ancak bu oyuncuya, Lyon dahil olmak üzere başka bir çok kulüp daha talip
Van Der Vaart: “Real Madrid’den beni alel acele göndermek istiyorlar”
Ocak ayında Van Der Vaart’ın Real Madrid’den alınacağı konusunda pek çok spekülasyon yapılıyor. Ancak Rafael Van Der Vaart bunun gerçeği yansıtmadığını yakın bir zamanda herkesin göreceğini belirtti.
Real Madrid standartlarında bile Van Der Vaart’ın yarım sezonda takımdan gönderilmesi oldukça zor gözüküyor.
İstenilen performansı bir türlü sergileyemeyen Hollandalı milli futbolcu Barcelona maçında da yedek soyunmuş ve son dakikalarda oyuna alınmıştı.
Takımdan ayrılacağı konusunda çıkan söylentilere cevap veren Van Der Vaart Marca’ya yaptığı açıklamada: “Benim gidişimle ilgili haberler çok çabuk başladı. Benim bunun hakkında bir fikrim yok. Buraya geleli daha çok kısa bir süre oldu” dedi.
Hollandalı yıldız sözlerine: “İlk iki ayımda iyi oynadım. Ancak sonra yedek kulübesine çekildim. Oynamadığım için performansım düştü. İlk aylardaki gibi oynayamadığımı bende biliyorum” diyerek devam etti.
Yeni menajerleri Ramos ile ilgili olarak da Van der Vaart: “Oyuncularıyla çok yakından ilgilenen bir teknik adam. Bize oynatmak istediği taktiği de uzun uzun bize anlatarak çabuk uyum sağlamamızı istiyor” diyerek açıklamalarına son verdi.
Portsmouth, Madrid’in teklifini kabul etti
İngiliz gazetelerine göre, İspanyol devinin 12 milyon avroluk ilk teklifi İngiliz ekibi tarafından reddedilmesinin ardından, Real Madrid Fransız orta saha oyuncusu için 30 milyonluk yeni bir teklifte bulundu ve Portsmouth bu olağanüstü teklifi kabul etti.
Sakat oyuncuların çokluğu sebebiyle kadrosunu güçlendirmek isteyen Real Madrid bu yolda ilk hamleyi Huntelaar'ı alarak yapmıştı. Mahamadou Diarra’nın da sezonu kapatmasıyla Juande Ramos orta sahaya takviyede bulunmak istiyordu ve aradığı oyuncuyu İngiltere’de buldu.
Her ne kadar Portsmouth oyuncuyu satmak istemese de global kriz sebebiyle finansal zorluklar yaşayan İngiliz ekibi bu yüksek teklifi kabul etmek durumunda kaldı ve kulüp şu açıklamayı yaptı: “Her zaman oyuncularımızı çok yüksek bir transfer bedeli gelmediği sürece bırakmayacağımızı söylüyorduk. Bu tarzda bir ücrete hayır dememiz mümkün değildi”
Real Madrid, daha önce Chelsea ve Arsenal formalarını giyen Diarra’nın Ağustos 2007’den bu yana oynadığı dördüncü takım olacak. Diarra geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında geldiği Portsmouth’da harika bir performans çizmiş ve takımının FA Cup’ı kazanmasına yardım etmişti
Cannavaro: “Real Madrid’de kalacağım”
Cannavaro: “Real Madrid’de kalacağım”
Real Madrid’in defans oyuncusu Fabio Cannavaro, hakkında çıkan haberlere rağmen takımda kalacağını düşündüğünü belirtti.
Real Madrid kötü günler yaşıyor. Ancak tecrübeli defans oyuncuları Cannavaro’yu da kaybederlerse çok daha kötülerini yaşayabilirler. Sezon sonunda kontratı sona erecek olan futbolcunun şu günlerde adı sık sık Milan ile anılıyor.
Ancak Cannavaro, AS gazetesine yaptığı açıklamada Real Madrid’de kalmayı düşündüğünü belirtti.
"Transferi konuşmanın zamanı değil"
İtalyan futbolcu açıklamalarında, “Şu an transfer konuşmak için doğru bir zaman değil. Benim için her zaman oynadığım takım kendi kişisel sorunlarımdan önce gelmiştir. Ocak ayı geldiğinde kulübümle konuşacağım. Ancak bunun için acele etmiyorum. Çünkü kulübümün ve takım arkadaşlarımın beni burada istediklerini biliyorum” dedi.
Bu sezon sakatlıkla yüzünden canlarının çok yandığını belirten Cannavaro, sezonun ikinci yarısında Diarra ve Huntelaar’ın da takıma katılmasıyla gerçek performanslarını sergileyeceklerini iddia etti.
"El Clasico'da sonuna kadar savaştık"
Ligde Barcelona ile oynadıkları maçı değerlendiren İtalyan yıldız, “El Clasico’yu kaybettik. Ancak terimizin son damlasına kadar savaştık. Çok fazla sakat oyuncumuz vardı. Bu gerçek gücümüzü göstermemize engel teşkil etti. İyi ki bu maç onların sahasında oynandı. Böylece ikinci maç bizim sahamızda oyannacak. Ben burada olur muyum bilmem ama onları o maçta da bizi yenip şampiyon olurlarsa kutlayacağımızı sanmıyorum” dedi.
"Liverpool'dan korkmuyoruz"
Şampiyonlar Ligi’nde eşleştikleri Liverpool ile ilgili olarak da Cannavaro, “Kadromuza yeni katılan arkadaşlarla birlikte Avrupa’nın en güçlü takımı olduğumuzu bu sezon Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırarak ispatlamak istiyoruz. Bu yüzden amacımıza ulaşmak için kimseden çekinmediğimiz gibi Liverpool’dan da çekinmiyoruz” diyerek açıklamalarına son verdi.
Negrado Real Madrid’in altyapısını eleştirdi
Negrado Real Madrid’in altyapısını eleştirdi
Almeria’nın golcüsü Alvaro Negrado, Real Madrid’in altyapı sistemini eleştirirken milli takımda oynama hayalinden bahsetti.
Şu anda Almeria forması giyen Negrado köklerini unutmuyor. AS gazetesine eski kulübünün alt yapı sistemi hakkında konuşan golcü hiç de hoş sözler söylemedi.
“Koçlarda kesinti yapıyorlar ancak diğer takımlarda bunu yapıyor ve yine de genç takımdan insanlar geliyor. Bunun için alt yapı sisteminin çalışması lazım ancak Real Madrid şu an bunu yapmıyor”
Negrado bu sezon La Liga’nın en formda oyuncularından biri ve ismi milli takımla da anılmaya başlandı. Her ne kadar en büyük hayalinin milli forma olduğunu söylese de bunun zorlu bir yol olduğunun farkında.
“Her oyuncu için İspanya Milli Takımı formasını giymek bir rüyadır. Bu benim ana hedefim ve umarım bir gün gerçekleşecek. İşler iyi gidiyor ancak formaya giyene kadar kendimi henüz takımda görmüyorum. Önümde başka oyuncular var, bu açık ancak ben yine de denemeye devam edeceğim”
“Şampiyonlar ligini izlemeyi seviyorum. Her zaman iyi maçlar oluyor umarım ben de bir gün orada oynayabilirim. Ligde daha da büyümek istiyorum. Eğer takımlar benim farkıma varırsa benim için güzel olur ancak sezon sonuna kadar bunun hakkında spekülasyonlar duymak istemiyorum”
Real Madrid’den Lavezzi’ye 40 milyon avro
İtalyan basınında çıkan haberlere göre, İspanyol devi, Napoli’nin yıldızının peşinde ve Arjantinli için bir serveti gözden çıkardı.
Napoli, son 18 ayda tam anlamıyla yeniden doğdu. 2007’ye kadar neredeyse son 10 yılın tamamını 2. ligde geçiren takım, bir ara iflasa kadar sürüklenmişti.
Bu geri dönüşün en büyük kahramanları başkan De Laurentiis ve transfer gurusu Pierpaolo Marino. Bu ikili, takıma Hamsik, Gargano, Santacroce ve Lavezzi gibi genç yetenekleri kattılar.
Napoli'yi beşinciliğe taşıdı
Bu oyunculardan sonuncusu, şu sıralar hızı, dripling yeteneği ve patlayıcı özelliği sayesinde dünya futbolunun son dönemlerde en çok konuştuğu isimler arasında.
Lavezzi, bu sezon Serie A’da şimdiye kadar dört gol atarken sayısız asistiyle de Napoli’yi beşinci sıraya taşıdı.
Lavezzi için servet
Lavezzi ile neredeyse Avrupa’nın bütün devleri ilgilenirken, Gazzetta dello Sport, Real Madrid’in, Arjantinli'yi Santiago Bernabeu’ya getirmek için 40 milyon avroyu gözden çıkardığını yazdı.
İspanyol kulübü, şimdiye kadar ara transferde Klaas Jan Huntelaar ve Lassana Diarra’yı bitirdi; ancak takıma bir de yaratıcı ve hızlı bir forvet arıyor.
Oyuncularının takımdan ayrılmaması için her yolu deneyen, hatta İngiliz kadınlarının temizlik anlayışlarını bile sorgulayan De Laurentiis’in, böyle bir teklif karşısında oyuncusunun gitmesini engelleyemeyeceği düşünülüyor.