Magic Johnson her numarayı oynayan bir varlık olduğu için bence bu durumun dışında tutabiliriz :D
Printable View
LeBron'un en büyük özelliği çok yönlülüğü zaten, savunmada her adamı tutabilir, ribaund alır, hücumda şut atar, penetre edebilir, post-up yapabilir, asist yapabilir. Boyunun uzun olup tutulmasının zor olması oyun kuruculuğa zarar vermez fayda sağlar bence.
yalnız pippen da oyun kurucu oynuyordu.
hidayet de oyun kurucu oynuyor.
ginobili de spurs'te oyun kurucu.
magic johnson'ın oyun kurucu oynadığından zaten bahsetmiş arkadaşlar. o gerçi aynı zamanda point guarddı. size açısından bir örnek.
oyun kurucu oynamakla oyun kurucu olunmaz demişsin ama oyun kurucu ille de point guard ya da saf point guard fiziğinde olacak diye bir şey yok. eğer yetenek varsa size çok önemli değil. oyun sistemine göre değişir. yeri gelir center bile zaman zaman oyun kurucu gibi oynayabilir. brad miller gibi. yani duruma göre beşlide birden fazla oyun kurucu bulunabilir.
Lebron ilk draft edildiğinde mevkisi PG'ydi. Cavs onu draft ettiğinde PG olarak biliniyordu Lebron, ki oyun stili de biraz 1 numara gibi zaten. Oyun kurmak konusunda çok iyi. Ha hatalıydı PG denmesinde, gayet de 3-4 oynayarak bi' Hedo'luk yapabilir. Lebron'ı guard oynatamazsınız çünkü.
Konuya gelirsek, benim tam olarak demek istediğim Lebron Heat'de 3 numara oynayabilir belki ama, Wade-Bosh gibi iki skorer varken, ayrıca zeki bir guard da yokken takımda oyun kurabilecek, Lebron'a düşen görev belli. Wade ve Bosh müthiş skorerler zaten, Lebron da varken kuruculuğu Lebron'ın üstlenmesi en doğrusudur. Guard'lar zaten belli Bibby-Chalmers, ikisi de guard zekası olarak artık pek iş yapmıyor, onlar daha çok skorer ve atletik oyuncular olarak ön planda.
Özet; Wade-Bosh skorer, Lebron daha çok oyun kuruculuğuyla ön planda.
Çok tempolu bir ilk periyot oynanıyor. Dallas savunması maçın başında iyiydi ama sanırım tempolu hücumlar geri dönüşlerinde biraz sıkıntı yarattı.
Wade ile Cardinal çarpıştı. Daha doğrusu Wade ayakları sabit Cardinal'e freni patlamış kamyon gibi bindirdi, apaçık hücum faul yani... Peki sonuç? Tabii Wade çizgiye gidip 2 serbest atış kullandı ve Miami'ye 2 sayı hediye...
----------------------------------------
Baştan sona önde götürdüğü ilk periyodu Dallas 31-30 geride tamamladı. Süre dolarken Chalmers'ın savurduğu 3'lük basket oldu. Bunun dışında Miami benchi skoru ayakta tuttu. Juwan Howard'ın orta mesafeleri filan...
İlk yarı sona erdi dallas 60 - 57 önde kapattı. Nowitzki gerçekten ağırlığını koydu. Özellikle Terry ilk yarıda müthiş bir maç ortaya koydu...
İlk devre Dallas'ın 60-57 üstünlüğü ile sona erdi. Dallas'ta Terry bugün çok iyi maç çıkarıyor. Pota altında Chandler çok etkili...
Miami'yi kenardan gelen Chalmers'ın üçlükleri taşıyor. 4 üçlük isabeti buldu. Tabii bir de hakemler... LeBron Marion'ı resmen formasından çekiyor, faul yok. Daha sonra başka pozisyonda Marion'ın ufacık temasına faul, Marion'ın ufacık itirazına teknik faul... Oysa karşı tarafın ne itirazları oluyor.
Diğer maçların aksine bu defa Miami geriden gelip öne geçti. Maçın bitmesine 5 dakikadan biraz fazlası var. 96-95.
LeBron triple-double rakamlarına ulaştı, Wade'de şimdiden 20 sayı, 8 asist olmuş. Dallas ise Dirk'ü unuttu. Artık onun eline daha çok top değmesi lazım.
Dallas 105 - 100 önde gerçekten müthiş bir maç oluyor. Jason Kidd in üçlüğü farkı 5 e çıkardı Miami molayı aldı. maçın bitmesine 1 dakika 26 saniye var haydi Dallas bastır :)
Wade'in kafası ve kalbi LeBron'un cüssesinde olsaydı... Tarih değişirdi. Ne saçma şutlar attı son 5 dakika?
----------------
Jason Terryyyyy!..
Maç geldi geliyor!
Aynen maç geldi Dallas aldı maçı diyebiliriz...
110 - 103 son 25 saniye maçın bitmesine Dallas önde...
Dallas Mavericks 112 - 103 Miami Heat Tebrikler Dallas...
Ve biter bu iş. :)
Maç sonucu:
Dallas:112
Miami:103
Seri:
Dallas: 3
Miami: 2
Pazartesi sabahı Dallas artık Miami'de şampiyonluk maçına çıkacak. Wade çıldırmaz ve Jordan gibi oynamazsa diğerleri bu baskının altından kalkamaz ve 6. maçta biter bu iş. Umarım.
Sonunda erken kalkmama değecek bir maç sonu , teşekkürler Dallas :D .Hakan abi açma şom ağzını lütfen :p . Zaten 4.5 maç kaçırdım , bırak 7. maça uzasın seri :n: .
Barea, Terry ve Kidd'in üçlükleri Dallas adına zaferin başkahramanıdır. Son periyot Dirk'ü unuttular ve bir anda 5 sayı öndeyken 4 sayı geriye düştüler. Ama hemencik uyandılar. Tabii arslan payı Dirk'ün...
Miami'yle ilgili tek söyleyeceğim şey: Wade'in winner karakteri LeBron'da olsaydı tarihin akışı değişirdi.
-----
Not: Oğuzcan; 7. maça uzarsa Miami alabilir. 7. maçların günahı olmaz derler. Bulmuşken indirsinler. :D
Barea ve Terry'nin müthiş performanslarıyla Dallas maçı aldı.Nowitzki de her zaman ki gibi ağırlığını koydu.Miami'nin saçma sapan hücüm tercihleri kazandıkları gibi olan maçı verdiler.
Bu arada bu maç niye Dallas'ta oynandı.Bana saçma geldi.Eskiden böyle değildi bildiğim kadarıyla.
Dallas kazanacak bence seriyi 4-2yle.
Wade benim en sevdiğim oyuncudur. Ama Lebron ve Bosh un yanına geLmesi iLe onu biLe sevemez haLe geLdim. Haydi Mavs. Bitir işi artık.
Go Mavs!! Bizi eledin ama Miami şampiyon olmasın lütfen. :D
Gece saati kurdum fakat duymadım. Allah'ın hikmeti midir nedir, ikinci çeyrekte kendiliğimden uyanıverdim. :D Tekrar gördük ki Dirk > Miami.
Yahu saat 2'ye kadar bekleyip sızmışım :D Sabah uyandığımda saat 10'du :n:
Neyse; Let's Go Mavs tekrar :) 1 maç kaldı 1 maç...
Artık ev sahibi takım Miami, ben maçı çevireceklerini düşünüyorum, iş ciddiyete binince takımın yıldızları daha ön plana çıkar. Ama finallerin MVP'sini Nowitski alır büyük ihtimal, geçmişte de kaybeden takımdan bir oyuncu MVP almıştı diye hatırlıyorum.
Bu arada, şu videodan haberiniz var mı? Hani geçen maç Nowitzki 39 derece ateşle oynamıştı. Wade ve LeBron onun hastalığı ile alay ediyor. LeBron onu taklit ediyor:
[YOUTUBE="Cppinwc1PzY"]Cppinwc1PzY[/YOUTUBE]
Bir yerde gözüme çarptı. Birisi yazmış: "LeBron, Dirk'ün hastalığını taklit edeceğine 4. periyot performanslarını taklit etsin." Nokta. Diğerinden beklerim de, Wade'in bu muhabbete eşlik etmesi hiç şık değil.
Bu arada ben uzun zamandır son çeyrekLeri bu kadar iyi oynayan bir oyuncu görmedim. Nowitzki gerçekten muhteşem oynuyor. Hemde istikrarLı oLarak oynuyor. Bir maç son çeyreği iyi oynayıp, 4-5 maç yatmıyor. Adam son çeyrek oLdumu mutLaka takımına ekstra katkıLAr yapacak performansLAr sergiLiyor. Son çeyrekLerde çok sayı atamadığı maçLarda biLe son topLarı aLıp, atarak biLe oLsa katkı sağLıyor. Bir ara Kobe böyLe oynardı. Şimdi moda Nowitzki
Dallas'tan dev adım
10 Haziran 2011 07:17 | NTVSpor.net
Dallas Mavericks, NBA final serisi beşinci maçında Miami Heat’i üç sayı çizgisinin gerisinden yakaladığı yüksek şut yüzdesiyle 112-103 yendi ve 3-2 öne geçti. Şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yakalayan Dallas, 1 maç daha kazanması durumunda kulüp tarihinde ilk kez mutlu sona ulaşacak.
http://media1.ntvspor.net/C/I/155/dallas333_MFGJH.jpg
Dallas Mavericks, NTV Spor ve HD-en’den 3D olarak canlı yayınlanan NBA final serisi beşinci maçında Miami Heat’i ağırladı.
Nowitzki’nin önderliğinde sonuca giden Dallas Mavericks, üç sayılık atışlarda yakaladığı %68’lik şut yüzdesiyle Miami’yi 112-103 mağlup etti ve seride 3-2 öne geçerek şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti.
Dallas ilk çeyrekte farkı 7 sayıya kadar çıkarmasına rağmen Miami, son bölümde Mario Chalmers’ın kaydettiği 3 sayılık basketlerle çeyreği 31-30 önde kapattı. İkinci çeyrekte dış atışlarda yakaladığı yüksek şut yüzdesiyle kontrolü ele geçiren Dallas, soyunma odasına 60-57 üstün gitti.
İkinci yarının başlamasıyla birlikte 3 sayılık basketler bulmaya devam eden Dallas, skoru 80-71’e getirerek farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Rakibine Wade ve Chalmers ile cevap veren Miami, son çeyreğe girilirken farkı 5 sayıya indirdi: 84-79.
Son çeyrek büyük bir çekişmeye sahne olurken, Miami bitime 5 dakika kala farkı kapatarak 96-95 öne geçti. Ancak Jason Terry ve Jason Kidd’in üst üste kaydettiği 3 sayılık basketlerle yeniden öne geçen Dallas, salondan da 112-103’lük skorla galip ayrıldı.
5 oyuncunun çift haneli skor ürettiği Dallas’ta Dirk Nowitzki 29 sayı, 6 ribaund, 3 asist ve 1 top çalmayla takımını sırtlarken, kenardan gelen Jason Terry 21 sayı, 6 asist ve 4 ribaundla galibiyette büyük pay sahibi oldu.
Bu maça da ilk 5’te başlayan J.J. Barea 17 sayı, 5 asist ve 2 ribaundla ön plana çıkarken, kritik basketlere imza atan Jason Kidd de 13 sayı, 6 asist, 3 top çalma ve 1 ribaundla mücadeleyi tamamladı.
Miami’de sakatlığına rağmen takımını ayakta tutmaya çalışan Dwyane Wade 23 sayı, 8 asist, 2 ribaund ve 2 top çalmayla oynarken, son çeyrekte etkisiz kalan LeBron James 17 sayı, 10 ribaund ve 10 asistle triple-double yaptı.
Chris Bosh’un 19 sayı, 10 ribaundu ile kenardan gelerek kritik 3 sayılık basketlere imza atan Mario Chalmers’ın 15 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve 1 top çalması da galibiyet için yeterli olmadı.
Dallas Mavericks ile Miami Heat arasındaki final serisinin 6. maçı Pazar gecesini Pazartesi gününe bağlayan gece 03:00’te NTV Spor ve HD-en’den canlı yayınlanacak.
Maçlar müthiş geçiyor.Uykusuz kaldığımıza deyiyor.Her maç çekişmeli.Birisi alıp götüremiyor.Mücadele hat safhada.Keşke hiç bitmese bu final serisi
Çokl eğlenceli bir maç oldu cidden ben miami rahat alır diyordum 4-1 4-2 filan ama Dallas harika oynuyor cidden şampiyonlugu hak ediyor . Seri 4-3 Dallasın olur gibime geliyor.
Florida'da maç vermeyiz kolay kolay. 4-3 le alırız seriyi. Ama Allah aşkına son çeyrekte Lebronun eline top gelmesin.