Liberomuzda var sag ve sol kanatlarımızda var.Ama 4-4-2 oynuycaz tartısmamın alemi yok.İlhan abinin yaptıgı kadro gibi olacak büyük ihtimalle.
Printable View
Liberomuzda var sag ve sol kanatlarımızda var.Ama 4-4-2 oynuycaz tartısmamın alemi yok.İlhan abinin yaptıgı kadro gibi olacak büyük ihtimalle.
3'lü defansı kaldırmak çok zor... Kesinlikle 4defans 2ön libero ile oynanmalı... Gol yeme sonra gol atmaya çalışırsıN...
Makelele için devreye Porstmouth takımıda girmiş... Yatar bu transfer... Ztn Cisse yi aldık yeter bize...
Ümit hala yalanlanmadi.
Kesin aldılar Ümit'i kesin...:D
Egemen kardeşim..Bende zaten bu kadro iLe oynayamayız dedim.Oynarsak faciaya davetiye çıkarmış oLuyoruz dedim.Okumadın sanırım ?Sadece demek istediğim eğer Rico ve DeLgado gibi adamın varsa bu sistemde oynamaLısın.Ama yapacağın transferLerde o sisteme göre oLmaLı.Ve biz o sisteme göre transfer yapmadığımız için oynayamacağız.Ve oynamamakta en iyisi.
Bugün toplu yalanlama ve Sheva yalanlaması yapıldı, ama her yerde konuşulan ve en çok ilgi çeken haber Ümit Karan transferi hala yalanlanmadı. Bu beni düşündürüyor. İnşallah alırız Ümit Karan'ı.
Adnan Sezgin "Gitmek istiyorsa oyuncumuz oturur konuşuruz değerlendirir, bize resmi müracaat yapılması gerekir" dedi. Eğer Ümit ile anlaşırsak, daha doğrusu anlaşmışsak, GS ile de bonservis pürüzü çözüp alabiliriz. Gerçekten çok da iyi olur.
Alex 19 gol, Ümit Karan 18 gol atmıştı, Ümit'i de alırsak gol şov yaparız herhalde.
Peki sizce kalede Rüştü mü oynar Hakan mı?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bence Hakan oynamalı
Ümit yalanlanmadığına göre görüşülüyor demektir.. Görüşme başarısız olursa yalanlarlar...
Tabii ki RÜŞTÜ oynar...
Elbette Rüştü oynayacak yedek oturtmak için almadılar heralde Rüştü'yü. 1,5 mE yedek bekleyecek bir oyuncuya verilmez tahminim. ;;)
galatasaray da hiç bir oyuncunun yeri dolmaz diildir gitsin fatih akyel gibi olur fenere kimler geldi harcandı ümiti de harcarlar ama ben gideceğini sanmıyorum fenerbahçe yine sitesinde yalanlar haberi yalandan kim ölmüşki bence aziz yıldırım ümit karanı alıcaına tuncayı tutsaydı takımda kendi oyuncasıan sahip çıkmayan başkan bizden cihanı bile alamaz........
Hakan oynamali bence fakat Rüstü'yü oynatirlar adama bosuna yillik 1,5 milyon € vermiyorlar :)
Ümit sonradan çıktı yahu gazetelerde çıksa yalanlanırdı
Lucescu 3'lü defans oynadığı zaman daha 3'lü defans sistemi bitmemişti. Lucescu kaç yılında teknik direktördü, ben de onu hatırlatayım dedim. 2003 yılında teknik direktördü ve o yıl ile şimdiki zaman çok farklı, aradan 4 yıl geçmiş, 4 yılda futbolda çok şey değişti, senin de bildiğin gibi...
2002 Dünya Kupası'nda Scolari 3'lü defans oynadı ona bakarsanız, şimdi bunu örnek alarak 2007'de, 5 yıl sonrasında 3'lü defans mı oynayalım?
3'lü defans diye bir şey kalmadı, Lucescu bundan 4 yıl önce 3'lü kullandı ve başarılı da oldu, çünkü o zaman sistem farklıydı, şimdi farklı.
Artık dünyada futbol 4'lü defansın önünde 2 veya 3 ön libero ile oynanıyor. İtalya Milli Takımına bakıyoruz, 2006 Dünya Kupası şampiyonu olan kadronun 2 ön liberosu var, Pirlo ve Gattuso, iki defansif oyuncu. Pirlo'nun oyun kurma yeteneği de var, kanatlarda Perrotta ve Camoranesi, ileride Totti ve önlerinde Luca Toni.
İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid'e bakıyoruz, 4'lü defansın önünde 2 ön libero, Emerson ve Diarra, sağda Beckham, solda Robinho, ileride Raul ve forvette van Nistelrooy.
Dünyada sistem belli, 4-2-2-1-1, en ideal sistem bu. Çift ön libero ile oynayan takımlar başarılı oluyor artık.
Ben oLsam hakanı düşünmeden oynatırım ama eğer ErtuğruL hoca Rüştü yü oynatmama gibi birşey yaparsa başına çok iş geLir.Bence hakan oynamaLı.
Ümit bugünkü tüm gazetelerde var nerdeyse. VATAN'dan tut Sabah'a, tüm gazetelerde Ümit haberi var, aynı şekilde tüm görsel medyada da bu haber var. Dün birkaç basın ve yayın organında vardı, bugün tüm basın ve yayın organı haber yaptı, Kalli de idmana almadı, Sezgin de açıklama yaptı, Fenerbahçe'den yalanlama veya herhangi bir açıklama da yok, bakalım neler olacak?
Hangisi iyiyse onu oynatır ! Ertugrul Saglam herkes benim gözümde aynıdır isme bakmam dedi.Hakan Rüstü'den iyi performans gosterirse onu oynatır.
Madrid bence bu formasyon ile başarılı değil. Lucescu döneminden de çok fazla birşey değişmedi, Türkiye'de o tarz şeylerin değişmesi için uzun süre geçmesi gerekir diye düşünüyorum.Quote:
İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid'e bakıyoruz, 4'lü defansın önünde 2 ön libero, Emerson ve Diarra, sağda Beckham, solda Robinho, ileride Raul ve forvette van Nistelrooy.
Yalnız önceki yazdıklarının şu noktasına katılıyorum, bir iki ekleme yaparak:
Beşiktaş, 3'lü defans, önlerinde iki tane ön libero, iki adet ileri-geri çok koşan kanat (wbr ve wbl), bir adet amc ve iki adet forvet ile oynuyordu. Bu taktiğin en büyük zaafı kanatlardan yenilen hücumlardır. Çok sağlam kanat oyuncularına ihtiyaç vardır. Lucescu Shaktar'da Srna ve Razvan Dinca Rat ile bunu sağlamayı başarmıştı, rakibi tamamen kitliyordu. Daha iki yıl evvel Milan'la oynadıkları maçı hatırlarım, çok şanssız gol yemişlerdi, Milan gibi bir ekibi kitlemişlerdi. Yani Lucescu sisteminin bittiği söylenemez. Ancak Avrupa'da mücedele eden bir ekip için iki tane çok iyi kanat oyuncusu gerekli.
İyide Luce Beşiktaş'a bu sistemi oynatırkende bu sistem geçti artık 3lü savunma oynayan mı var diyordu herkes ama o Beşiktaş Şampiyon oldu tek mağlubiyetle 18 gol yiyerek ve UEFA'da çeyrek final oynadı;;)
3'lü defansa uygun kanat oyuncusu bulmak çok zor. Mesela R.Carlos, 3'lü sisteme uygun bir kanat oyuncusudur, ama 4'lüde de oynayabilir. Şimdi hem 3'lüde hem 4'lüde oynayabilen kanat adamı bulmak zordur, transfer etmek zordur. Beşiktaş'ta 3'lü sisteme uygun kanat adamı yok ve libero da yok. İbrahim Üzülmez ve Ali Tandoğan 3'lüde oynayabilecek kanat adamları değil. Bir de bu sistemi oynatmak, hele ki Şampiyonlar Ligi'nde oynatmak büyük riskdir, kumardır. Ertuğrul Sağlam bu riski göze alamaz, daha çok yeni bir antrenör. Lucescu bir futbol dehası, dünyanın en iyi hocalarından biri, savunma ustası ve böyle bir şeyi göze aldı, başarılı da oldu, gitti Chelsea'yi yendi Stamford Bridge'de. Sergen gibi bir AMC'nin de olması gerekiyor bu sistemde, şu an Sergen kalitesinde bir AMC de yok, çift forvet de yok, Bobo'nun yanına İlhan Mansız gibi yırtıcı bir forvet lazım bu sistemi uygulayabilmek için.
Beşiktaş'ın Lucescu dönemindeki sistemi çok iyiydi ve bu sisteme uygun oyuncular da vardı, Ronaldo, Giunti, İlhan Mansız, Sergen gibi bu sisteme uyacak tipte oyuncular vardı. Ve en önemlisi başta da Lucescu gibi bir deha vardı. E.Sağlam hayatında 3'lü sistemle oynamamıştır, bu yüzden de maç esnasında kritik müdahaleler yapamaz. Scolari Brezilya Milli Takımının başına geldiğinde takımı analiz etti ve 4'lüyle oynayamayacaklarını, bu takıma en uygun olan şeyin 3'lü olduğunu söylemiş ve 3'lüyle oynamışlardı ve nitekim şampiyon da oldular. Rivaldo, R.Carlos, Cafu, Gilberto Silva, Ronaldo gibi kaliteli oyuncuların varlığı da başrol oynadı zaten bu başarıda.
Kimmiş o takım söyle bakalım?
Galatasaray olabilir mi?:icon_wink: Yorum yaparken körü körüne yorum yapmayalım. Tartışma çıksın diye yazmıyorum ama daha Kayserispor'la anlaşmadan sözleşmesi devam eden Gökhan'la anlaşan GS değil miydi?
Birilerine laf atmadan kendimize bakalım. Ümit'in sözleşmesi varmış, yönetim belirler bedelini, isteyen de alır, bu kadar basit...
Ümit gitmekte birazda olsa haklı gibi duruyor.Aşığı olduğu kulüp olan Galatasaray'dan bir türlü istediği desteği alamadı.Tamam taraftarlar tarafından çok sevilen bir futbolcu bende çok seerim kendisini ama adam yıllardır Hakan Şükür'ün gölgesinde kaldı.
Asıl Galatasaray'ın pimini çeken Hakan Şükür'dür.
Orası doğru. Luce defansif yönlendirmesi çok iyi olan bir hoca. Artık zaten Türkiye de 4-4-2'ye döndü, ama 3-5-2 sisteminin geçerliliğini yitirmesinin sebebi artık yeni jenerasyonun genç takımlarda hep 4'lü defans ile oynamasıdır.
Adnan Sezgin çıkmış diyor ki "Ümit'in menajerini uyarıyorum, FIFA kurallarına aykırı" diyor. Yahu sizin Gökhan Ünal ile görüşmeniz FIFA kurallarına aykırı değil mi? Gökhan'ın aklını çeldiler, sonra da çıkıp kendi oyuncularının aklı çelinince şikayet ediyorlar.
Bugünkü gazetelerde Ümit'in huzursuz olduğu yazıyordu. GS'nin forvet arayışında olmasından rahatsızlık duyuyormuş. Oynayamama ihtimali üzerine de huzursuzmuş. Kalli'nin antremana almaması iplerin koptuğunu gösterebilir. Çünkü yapılan antremanda kafa olarak hazır olup olmaması şu an için pek önemli değil. Çok önemli bir maçın antremanını mı yapıyorlar da kafası karışık diye antremana alınmıyor?
Ümit Karan'ın gelmesini çok isterim umarımda gelir Alex geçen sezon 19 Ümit ise de 18 gol atmıştı bu sezon uçarız ve Yabancı Forvet'e de gerek kalmaz başka bir mevkiie takviye yaparız daha iyi olur..
3'lü defansı E.Sağlam gibi acemi bir hoca uygulayamaz, uygularsa başarısız olur. 3'lü defan eski hocaların, kurt hocaların bileceği iştir. Scolari, Trapattoni, Lucescu gibi hocaların bileceği ve başarılı olabileceği sistemdir 3'lü. Her yiğidin harcı değildir.
Artık defansa daha çok önem veriliyor dünya futbolunda ve bu doğrultuda 2 veya 3 ön libero ile oynanıyor. Chelsea teknik direktörü Jose Mourinho dünyadaki sistemi değiştiren adamdır, defansif futbolun önemini artıran adamdır. Onun çizdiği bu yoldan yürümek zorunda bizim takımlarımız da, kendi sistemini çizen, değişik bir sistemle oynayan hoca ve başarılı olan hoca da dahidir, Mourinho'nun sistemine karşı çıkıp da 4-3-3 gibi bir çılgınlık yapan veya 3-5-2'ye dönüp de başarılı olan hoca dahidir. Türkiye'de de dahi hoca olmadığına göre ne yazık ki klasik sistemlerle oynayacak takımlarımız. Bir Mourinho çıkmaz Türkiye'den.
3-5-2 asLında bakıLdığında en iyi sistemLerden birisi oLduğu gibi en zor uyguLanması oLan sistemdir.352 avantajı rakibi koLay kiLitLeyim hızLı ve süratLi oLarak hücuma kaLkabiLmek.Tabi bunun için bu sistemin adamLArını buLmanız gerek.Dünya üzerinde 3-5-2 sistemini tam anLamı iLe uyguLayıpta başarıLı oLamayacak hiç bir takım yoktur.YaLnış hatırLamıyorsam ve hata yapıyorsam düzeLtin Porto da CL yi aLdığında 352 oynuyordu.
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news...itKaran006.jpg
Ümit Karan yalanlanmadı
Fenerbahçe Kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, bugün bazı gazetelerde çıkan transfer haberlerini yalanlarken Ümit Karan haberlerine ise yorum yapmadı.
Sarı-lacivertli kulüp özellikle Carew ile ilgili haberlerin gerçek olmadığını, Fatih Tekke ile ilgilenmediklerini belirtirken, gazetelerde bugün manşetten giren 'Ümit Karan Fenerbahçe'ye gidiyor" haberleriyle ilgili bir yorum yapmaması dikkat çekti.
Lig TV
Haklısın Egemen. GS yaptığı hatayı başkası yapınca çullanıyor. Çuvaldızı kendine batırmak lazım ama, değil mi? Ümit o kadar emek verdi, geçen sene gol krallığını kılpayı kaçırdı, GS bu adamı yolluyor ya, helal olsun...
Ya beyler bu kadar şey yapmayın Ümit Karan sonuçta gelse ne olu gelmese ne olur aron veya öbürgün yalanlar birileri Ümit çıkar basın toplantısı yapar.
Bonserviste anlaşılamaz, bunu Fenerbahçede çok iyi biliyor.. Amaç oyuncunun kafasını bulandırmak..
Serhat gelirse çok gülerim
3-5-2'ye uygun adamlar lazım. Hem defansif hem ofansif yönü olan kanat adamları ve iyi bir libero lazım. Porto Şampiyonlar Ligi'ni aldığında hangi sistemle oynuyordu hatırlamıyorum ama kadrosu oldukça güçlüydü.
Defansın sağında Paulo Ferreira, solda Nuno Valente, göbekte Ricardo Carvalho ve Ricardo Costa, orta sahada Deco, Costinha, Maniche ve Hugo Almedia, forvette ise McCarthy vardı sanırım, diğerini hatırlamıyorum.
Başta Mourinho'nun olması tabii ki kupayı getirmişti, kadrosu da süperdi, zaten ŞL'yi alınca dağıldı, Carvalho ve Ferreira Chelsea'ye, Deco Barcelona'ya gitti. Diğer oyuncular da çeşitli kulüplere gittiler.
Schalke'nin Appiah ile görüşmesi üzerine Fenerbahçe resmi sitesinden yapılan açıklama;
bilindigi üzere bir sporcunun bir kulüple sözleşmesi sürerken bir başka kulübün o sporcu ile doğrudan iletişime geçmesi yürürlükteki fıfa kuralları gereğince yasaktır. eğer böyle bir durumda bir transfer düşünülüyorsa öncelikle kulüpler arasında diyalog kurulması gerekmektedir. buradan hareketle kulübümüz gerekli girişimlerde bulunacaktır.
http://www.fenerbahce.org/detay.as p ? C ontentID=7868
Ayrık yazılan harfleri yan yana getirin.Forum yasak kelime kabul ediyor
İyide ümiti bizmi yolluyoz o kendi kendine gelin güvey olmus