“Perez başkan olursa Kaka Madrid’e gidebilir”
Milan asbaşkanı Galliani, Brezilyalı yıldızları Kaka’nın kulüpteki geleceğinin belli olmadığını açıkladı.
Milan asbaşkanı Adriano Galliani yaptığı açıklamada Florentino Perez’in Real Madrid başkanı olması halinde Kaka’yı alabileceğini iddia etti.
Perez’in Kaka’yı seçim propagandası olarak kullanacağı iddia ediliyordu. Bu haber Galliani’nin bugün yaptığı açıklamalarıyla da doğrulanmış gibi oldu.
Gallaini açıklamalarında: “Kaka hakkında konuşmadık, ama dostum Perez başkan olursa her şey mümkün olabilir” dedi.
Perez ile başkan olmadığı zamanlarda bile görüştüklerini belirten Gallaini: “O çok iyi bir arkadaş ve çok iyi bir iş adamı” diyerek sözlerini sürdürdü.
Real Madrid başkanlığı için şu an Perez’in seçilmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Milan asbaşkanı da bu görev için dünyadaki en iyi adayın Perez olduğunu düşünüyor.
Gallaini yaptığı açıklamalarına: “Real Madrid’in iç işlerine karışmak istemem ama seçimlerde Perez’in kazanacağını düşünüyorum” diyerek son verdi.
"Benzema Barça'ya gelmeli!"
"Benzema Barça'ya gelmeli!"
Barcelona'nın Fransız sol beki Eric Abidal tedavi için gittiği ülkesinde çarpıcı açıklamalar yaptı ve eski takım arkadaşı, Lyonlu Karim Benzema'nın 2008/09 Sezonu sonunda Katalan ekibine transfer olacağını umduğunu belirtti.
(Ajansspor Dış Haberler Servisi)
Tedavi için gittiği Fransa'da Radio Monte-Carlo'ya konuşan Barcelonalı Eric Abidal; eski takım arkadaşı, Lyonlu Karim Benzema'yı 2008/09 Sezonu sonunda Katalan ekibine transfer olması konusunda uyardı.
Benzema'nın çok yetenekli bir
oyuncu olduğunun altını çizen Abidal "Futbolunu geliştirmek istiyorsa mutlaka Barcelona'ya gelmeli" dedi.
Barcelona'nın La Liga'da krizde olduğu iddialarına da yanıt veren Abidal "Bu fikre katılmıyorum, hala puan avantajımız var ve ipler bizim elimizde" dedi.
Unai Emery: “Dibe vurduk”
Valencia’nın genç menajeri artık dibe vurduklarını, bundan sonra bir çıkış yakalamayı umduklarını belirtti.
Valencia, Numancia’ya da kaybederek üst üste ikinci yenilgisini, son beş maçta da üçüncü yenilgisini aldı.
Unai Emery takımının artık dibe vurduğunu ve silkinmeleri gerektiğini belirtti.
Maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Emery, “Bu takımın teknik direktörü olarak bütün sorumluluğu üstüme alıyorum. Artık dibe vurduk. Bundan böyle tek yol çıkışa geçmek. Ancak bunun içinde çok çalışmak zorundayız” dedi.
Öne geçtikten 10 dakika sonra Aranda’nın golüne engel olamadıklarını belirten Emery, “Aranda çok kolay bir gol attı. Güneşe karşı oynadığımız için oyuncularımız o pozisyonu göremedi. Ancak bu golden sonra oyunun kontrolü yine bize geçti; ta ki skor 2-1’e gelene dek. 2-1’den sonra işler bizim için beklediğimiz gibi gitmedi” diyerek sözlerini noktaladı.
Villarreal'in lazer isyanı
Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselmenin sevinç verici olduğunu belirten Villarreal genel menajeri Jose Manule Llaneza, Panathinaikos taraftarının oyuncuların yüzüne lazer tutmalarından dert yandı.
Genel menajer Llaneza, Panathinaikos taraftarlarının Villarrealli oyuncuların dikkatlerini dağıtmak için parlayan lazer ışıkları kullanmalarının, oyuncu sağlığını etkileyebileceğini belirtti.
Bu tip hareketleri cezalandırılması gerektiğine inandığını belirten Llaneza, “Bütün maç boyunca oyuncularımızın dikkatini dağıtmak için kullanılan lazerler ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu tip olayların futbolun dışına itilmesi gerekiyor” dedi.
Bu tip çirkin olayların dışında, çeyrek finale çıkmanın kendilerini sevindirdiğini belirten Llaneza, “Yakaladığımız başarının hem taraftarımızı hem de bizim çok sevindirdi. Şimdi lige konantre olup seneye de bu organizasyona katılmak için iyi mücadele etmeliyiz” dedi.
Napoli başkanı: "Fabio Cannavaro? Çok yaşlı"
Napoli başkanı De Laurentiis'in, 30'larının ortasındaki bir oyuncuyu transfer etmeye niyetleri olmadığını açıklamasından sonra, Fabio Cannavaro'nun memleketinin takımına geri dönme ihtimali iyice zayıfladı.
Yahoo.it'e konuşan Napoli başkanı Aurelio De Laurentiis, Real Madrid'den yaz aylarında Fabio Cannavaro'yu transfer edecekleri yönündeki haberleri yalanladı.
Fabio Cannavaro'nun adı, kardeşi Paolo'nun da oynadığı Napoli ile sık sık birlikte anılıyordu. Ancak bu açıklama, bu spekülasyonların bitmesine sebep olabilir.
Napoli başkanı, "Gerçekten 34-35 yaşında birini alacağımı düşünüyor musunuz?" diye sordu ve ekledi:
"Eğer bu bir forvet olsaydı ve hâlâ gol atabiliyor olsaydı, belki düşünürdüm. Ancak bir defans için aynı şey geçerli değil"
Dünya Kupası şampiyonluğu bulunan Fabio Cannavaro, 2.5 yıldır Real Madrid forması giyiyor.
Valencia, Biseswar için devrede
İspanyol ekibi, Feyenoord'un atak furbolcusu için devreye girdi.
Algemeen Dagblad'ın haberine göre, La Liga ekibi Valencia, 21 yaşındaki Feyenoordlu futbolcuyu renklerine katmanın planlarını yapıyor.
Sezon başında takımda forma şansı bulması beklenmeyen genç oyuncu, kısa sürede kendisini kanıtlayarak, bu sezon çıktığı 21 karşılaşmada 7 gol atmayı başardı.
Bu yükselen performansıyla PSV, Twente ve Benfica'nın ilgisini çekmeyi başaran Biseswar'ın son talibi ise Valencia oldu.
Biseswar'ın Feyenoord'la devam eden bir sözleşmesi var. Ancak, Feyenoord genç futbolcuya yeni sözleşme imzalatmakta zorlanıyor. Biseswar ise, önündeki imkanları değerlendiriyor.
Valancia'nı hedefi ise, David Silva'yı gönderip finansal problemlerden bir nebze olsun kurtulmak. Silva'nın yerine düşündükleri futbolcu ise, Feyenoord'un bu sezon parlayan yıldızı Diego Biseswar.
Hollandalı orta saha oyuncusu eğer Valencia'ya transfer olursa, Hedwiges Maduro'dan sonra takımdaki 2. Hollandalı olacak.
Krkic: “Barca’da uzun yıllar kalmak istiyorum”
Barcelona’nın genç yıldızı Bojan Krkic, kendisini geliştirmek için çok çalıştığını belirtirken, Katalan ekibinde çok mutlu olduğunu ve ayrılmak istemediğini ifade etti.
Pep Guardiola döneminde fazla forma şansı bulamamasına rağmen, takımda mutlu olduğunu belirten 18 yaşındaki golcü oyuncu, başka bir takıma gitmek istemediğini ifade etti.
“Takımda daha fazla şans bulmak için, kendimi daha fazla geliştirmem lazım. Kadromuzda bu kadar önemli oyuncular varken fazla oynamadığım için mutsuz olacak değilim. Kazanan başarılı bir takımın parçası olmaktan mutluyum” diyen Krkic, sözlerine şöyle devam etti:
“Lionel Messi, Thierry Henry ve Samuel Eto’o gibi önemli oyuncuların olduğu bir takımda, fazla oynayamadığınız için üzülme hakkınız yok. Hocamız da en iyi kadroyu çıkarmak için elinden geleni yapıyor. Bütün takım arkadaşlarımız dünyaca kaliteli futbolcular. Bu benim gelişmemde de önemli bir faktör oluyor”
“Geçen sezondan beri en büyük hedefim kadroda kalıcı bir yer edinmek. Kimse bana kiralık olarak başka bir takıma gitme teklifinde bulunmadı. Buradan gitmeyi istemek için hiçbir neden yok”
Ramon Calderon: “Ronaldo Real’e gelecek”
Real Madrid’in eski başkanı, Cristiano Ronaldo’nun gelecek sezon eflatun beyazlı formayı giyeceğini iddia etmekle kalmadı, Ronaldo’yu Real Madrid’e kendisinin getireceğini söyledi.
Yeni yılın ilk aylarında Real Madrid’deki başkanlık koltuğunu devreden Ramon Calderon, buna rağmen Manchester Unitedlı Cristiano Ronaldo takıntısından vazgeçmiş değil.
Takımın gidişatı hakkında yorum yapmayı bırakan Calderon, kendi yönetiminde Ronaldo’nun Real Madrid’e gelebileceği konusundaki ısrarını sürdürürken, 2.5 yıllık yönetim süresince Real Madrid’in iyi durumda olduğunu de belirtti.
Katıldığı ‘El Larguero’ isimli programda verdiği röportajda “Real Madrid’de yaptığım işin iyi olduğunu düşünüyorum. Altı kupa kazandık, kulübün gelirlerini ikiye katladım ayrıca bu sezon biter bitmez dünyanın en iyi oyuncularından biri bize gelecek ve bu tamamen benim çalışmamın ürünü. Geçtiğimiz yaz, büyük transferler yapacak kadar uygun bir zaman değildi ancak Madrid daima bu tip super yıldızları çekecek bir takım çünkü parası var” dedi.
Calderon her ne kadar Ronaldo’nun adını açıkça anmasa da AS gazetesinin haberine göre “Yanlış beklentiler yaratmak istemem çünkü bu söylenti doğru değil. Ne olursa olsun, takımın benden sonraki başkanı dünyanın en iyi oyuncuların getirebilmeli” diyerek Milan’ın yıldızı Kaka ile görüştüğünü inkar etti. Bu da bir anlamda Manchester United’ın yıldızı Ronaldo’yu kastetmek oluyordu.
57 yaşındaki eski başkan, başkanlık seçimlerine yeniden girmeyeceğini de belirtti konuşmasına şu sözlerle son verdi;
“Kongre’ye katılmamam gerekiyor çünkü benim artık uzak durmam istendi. Ancak hiçkimseden saklanmayacağımı da söylemek istedim. Mahkeme beni çağırırsa da bundan mutluluk duyarım. Seçimlere de yeniden girmeyeceğim. Kendime ve aileme zarar verdiğimi düşündüğüm için kendi dönemimde de görevi bıraktım”
Real Madrid taraftarı Galacticos istiyor
Madrid taraftarları, Bernabeu’da tekrar Galacticos dönemini yaşamak istiyor.
Galacticos döneminin, felaket gibi geçen son zamanları hâlâ Real Madrid taraftarları ve oyuncularının aklında olmalı. Ama Roman Calderon yönetiminde geçen daha kötü günler yüzünden, taraftarlar Florentio Perez’e ve Galacticos dönemine tekrar sıcak bakıyor.
Marca.com’un Real Madridli taraftarlar arasında yaptığı; ‘Kimi Real Madrid formasıyla görmek istersiniz?’ anketinin sonuçları oldukça ilginç çıktı.
İspanyol oyuncular arasında, Real Madrid’e gelmesi gündeme bile gelmeyen Andres Inieste % 29 ile listenin zirvesinde yer aldı. David Villa % 25 ile ikinci, Fabregas % 17 ile üçüncü ve Real Madrid’e geleceği söylenen Xabi Alonso % 15 ile dördüncü oldu.
Yabancı futbolcular arasında, tahmin edilebileceği gibi Cristano Ronaldo % 38 ile birinci olurken, Kaka % 18, Messi ise % 12’de kaldı.
Ankete katılan internet kullanıcılarının büyük çoğunluğu Messi’yi getirmenin imkansız olacağını biliyor. En ilginç sonuç ise taraftarların Fernando Torres ve Sergio Agüero’yu istemiyor oluşu.
Vaart: “Hocamız bana güvenmiyor”
Sezon başında Hamburg’dan transfer edilen Rafael van der Vaart, teknik direktörlük değişikliğinin en çok kendisini etkilediğini ifade etti.
Bernd Schuster’in yerine göreve getirilen Juande Ramos, Hollandalı orta saha oyuncusuna fazla forma şansı vermiyor. Geldiği günden beri eleştirilen Van Der Vaart’ın, sezon sonunda Real Madrid’den ayrılacağı ifade ediliyor.
Schuster’in görevine son verilmesinin en çok kendisini etkilediğini belirten Hollandalı oyuncu, “Juande Ramos’un gelmesi en çok beni etkiledi. Ramos’un ban güvenmediğini ve kadrosunda olmamı istemediğini düşünüyorum” dedi.
Çok sıkı çalışmasına rağmen bir türlü İspanyol teknik direktörün gözüne giremediğini belirten orta saha oyuncusu, “Bazı şeylerin değişebileceğini düşünmüştüm. Ama artık fazla umudum kalmadı. Antrenmanlarda çok sıkı çalışıyorum ve bir sakatlığım yok. Yine de tercih edilmiyorum” diyerek şikâyetini dile getirdi.
Real Madrid’deki durumun milli takıma gitmesi önünde engel oluşturmasından korktuğunu belirten Van der Vaart, “Milli takım kadrosuna alınmama korkusu yaşıyorum. Futbol kariyerimin en zor günlerini yaşıyorum. Bert Van Marwijk’in bana Real Madrid’de gösterilmeyen inancı gösterdiği için şanslıyım” dedi.
Barcelona Maxwell’i istiyor
Katalan ekibi defansının sol kanadını Inter’in Brezilyalısı ile güçlendirmek istiyor.
Barcelona gelecek sezon için kadrosunu güçlendirme hazırlıklarını sürdürüyor ve sol bek mevkii için Inter’in Breziyalı futbolcusu Maxwell’i renklerine bağlamak istiyor.
O bölgede oynayan Eric Abidal’ın sakatlanmasından sonra Guardiola sol bekte 35 yaşındaki Sylvinho’yu oynatmak zorunda kalmıştı. Ayrıca tecrübeli futbolcunun sezon sonunda kontratı sona eriyor.
Sport’ta yer alan habere göre Barcelona’lı yönetici Txiki Begiristan, Guardiola ile yapılan toplantı sonucu defansın sol tarafına takviye yapmaya karar verdi. Bu bölge için düşünülen futbolcunun da Maxwell olduğu iddia edildi.
La Liga liderinin bu yaz Inter’le 2010 yılında kontratı sona erecek olan futbolcu için görüşmelerde bulunacağı ve 28 yaşındaki futbolcuyu transfer etmek istediği belirtiliyor.
Haberde Maxwell’in menajeri olan Mino Raiola’nın ayrıca Ibrahimovic’in de menajeri olduğu söyleniyor. Yani Ibrahimovic’n San Siro’da sorun yaşadığına dair dedikodular arttıkça, Barcelona’nın Raiola ile bu yaz sıkça görüşeceği ve gelişmeleri takip edeceği belirtiliyor.
Ronaldinho: “Kalbim Barca’da kaldı”
Ronadinho’nun kardeşine göre, Brezilyalı oyun kurucunun kalbi hâlâ eski takımı Barcelona’da...
Ronaldinho’nun kardeşi Roberto de Assis, Barça’nın eski efsanesinin hâlâ takıma ve şehre olan bağlılığından bahsetti. Sambacının menajerliğini yapan Assis, ONA FM’deki konuşmasında, kardeşinin eski takımına olan hayranlığını anlatmakta bir sakınca görmedi.
29 yaşındaki yıldız, Barça’da 2003-2008 arasında altı mükemmel sezon geçirmişti. Roberto de Assis, “Barcelona bizim için hep özel bir şehir olarak kalacak. Dönmekten mutlu oluruz. Kulübe de şehire de saygı ve sevgi duyuyoruz” diye açıkladı. Kardeşinin de kendisinin de hâlâ Camp Nou’da kurduğu arkadaşlıklarını devam ettirdiklerini söyledi ve Barcelona’ya başarı dileklerini iletti. Assis, sözlerini “Bu sezon umarım Barcelona için zaferlerle dolu bir sene olur” diye tamamladı.
Eski kulübüyle arasının iyi olması ile ilgili çıkan haberler üstüne, Assis, kardeşinin İtalya’da çok mutlu olduğunu söyledi. Sakatlığı yüzünden kadro dışı kalan sambacı ile ilgili, “Ronaldinho, şu anda hayatında yeni bir sayfa açtı. Uzun vadede gerekli zamanı verirsek çok iyi sonuçlar alırız” dedi.
Ronaldinho, Barcelona için 200 maçta forma giyerek, 2006 Şampiyonlar Ligi’nde Katalan ekibini zirveye taşıyan isim olmuştu.
“Victor Valdes yeni bir kulübe gidebilir”
http://i.media.goal.com/g/24643_news.jpg
Victor Valdes’in menajeri yeni kontrat görüşmelerine başlamadan oyuncuyla ilgilenen kulüplerden birine gidebileceklerini söyledi.
Katalan kalecinin kontratı 2010’da bitiyor ve Barcelona, oyuncuyla sözleşmeyi uzatmak için görüşmelere önümüzdeki yaz başlamak istiyor. Ama oyuncunun menajeri Gines Carvajal ikna olmuş gibi gözükmüyor.
Aylardır tek kelime edilmediğini belirten Valdes’in menajeri, ileride neler olabileceğini söyledi.
RAC 1’a konuşan Carvajal “Sekiz aydır yenileme hakkında bir şey söylenmedi” dedi.
“Victor ve ben sadece Barcelona’yı düşünüyoruz. O, olağanüstü bir kaleci. Bu onun Barcelona’da oynaması için yeterli. Dört veya beş kulübün onunla ilgilendiğini biliyorum”
Victor Valdes ile ilgilenen kulüplerden birinin Manchester United olduğu söyleniyor. Valdes, Edwin van der Sar’ın yerine düşünülürken, Ben Foster’ın gelişim göstermesi bekleniyor.
Ayrıca çıkan haberlere göre Manchester City, Ac Milan ve Chelsea’nin de yaz aylarında oyuncu için harekete geçebileceği belirtiliyor.
Genc Realli Transferin Gözdesi
http://milan88.files.wordpress.com/2...sdasftb_25.jpg
Real Madrid'in B takımında forma giyen Adam Szalai, bir çok Avrupa devinin dikkatini çekti.
2007 yılında Stuttgart'tan transfer edilen 21 yaşındaki oyuncu B takımda bu sezon 15 gol atarak iyi bir pefromans sergiledi. Macar genç, a takıma yükselememiş olsa da Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil edildi.
Şubat ayında Macaristan Milli Takımı'na çağrılması oyuncunun profilini daha da arttırdı ve Avrupa devleri Szalai'yi kadrosuna katabilmek için sıraya girdi.
İspanyol basınına göre Dortmudnd, Lille, Bordeaux ve Porto bu oyuncuyu alabilmek için ciddi girişimlerde bulunacak.