G.Saray'da devrede
Kone'yi alamayan Galatasaray, Zenit Petersburg'da mutsuz olduğu için ayrılmak isteyen Fatih Tekke için devreye girdi. Bu transferde bir adım önde olan ve imza aşamasına gelen Fenerbahçe ise sarı-kırmızılıların devreye girmesi nedeniyle Fatih Tekke'yi henüz kadrosuna katamadı. Trabzonspor'un da kiralık olarak istediği Fatih Tekke'nin kesin durumu pazartesi
günü belli olacak. Zenit'li forvet, bu üç takımdan biri ile sözleşme imzalayacak
KONE OLMAYINCA...
Bu sezonki süper transferleri herkesten önce duyuran Fotomaç, F.Bahçe'nin Fatih Tekke'nin transferinde imza aşamasına geldiğini de ilk yazan gazete (15 Ağustos) olmuştu. Peki 15 Ağustos'tan bugüne kadar Fatih transferinin perde arkasında neler yaşandı da F.Bahçe, Fatih Tekke'nin alınmasında mutlu sona ulaşamadı? İşte bunları açıklıyoruz: Radyospor'dan Bülent Yüksel'in derin istihbaratına göre; 24.5 milyon euro'yu gözden çıkarmasına rağmen Kone transferini gerçekleştiremeyen G.Saray, Zenit'te mutsuz olan Fatih için devreye girdi.
KURSENKO İLE ZİRVE
G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Zenit Petersburg Başkanı Sergei Kursenko ile bir telefon görüşmesi yaparak randevu istedi. Kursenko'nun G.Saray'ın randevu talebine olumlu cevap vermesinin ardından Adnan Polat ve Haldun Üstünel, Fatih Tekke için perşembe günü apar topar Petersburg'a gitti. Zenit Başkanı Kursenko, milli futbolcu için G.Saray'dan 7.5 milyon euro isteyerek, bu rakamda kesinlikle indirim yapmayacaklarını söyledi. G.Saray, Kone'den çok daha ucuza gelecek Fatih transferi için Zenit'le el sıkışmak üzere.
FENER'LE EL SIKIŞTI
Fatih konusunda G.Saray'a göre bir adım önde olan F.Bahçe, Zenit'le bonservis rakamı konusunda henüz anlaşamadı. Sarı-lacivertliler, ilk görüşmeyi Fatih ile yaparak "Zenit'ten aldığın para ne kadar ise (yıllık 3.5 milyon euro) aynısını vermeye hazırız" diyerek golcü futbolcuyu ikna ettiler. G.Saray ise henüz Fatih ile görüşüp, el sıkışmış değil. Fatih, bir süre önce başkan Sergei Kursenko ile görüşüp, "Takımda beni dışladılar. Maçlarda ne pas alabiliyorum, ne de sahada pas atacak adam bulabiliyorum. Mutsuzum, ayrılmak istiyorum" demişti.
Trabzon kiralık istiyor
Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, bordo-mavili taraftarlarla barışmak için Fatih Tekke'yi kiralık olarak yuvaya döndürmek istiyor. Zenit kulübü ile temasa geçen bordomavili takımın yönetimi, "Madem Fatih'ten yeterince yararlanamıyorsunuz ve satmak da istemiyorsunuz, o zaman bir yıllığına bize kiralayın" öneresini yaptı. Zenit cephesinden ise bu teklife şu ana kadar olumlu bir cevap gelmedi.
Alex: Fatih'i Fener'e alın
F.Bahçe'nin kaptanı Alex'in Fatih Tekke'nin alınmasını çok istediği belirtildi. Brezilyalı yıldızın, yöneticilere, "Takımda bir partnerim yok. Trabzonspor'da oynarken Fatih Tekke'ye hayrandım. Eğer Fatih, F.Bahçe formasını giyerse hem benim verimim artar, hem de Fatih takımda yaşanan gol sorununa ilaç olur" dediği öğrenildi.
Pazartesi kader anı
Fatih Tekke'yi isteyen kulüplerden F.Bahçe, golcü futbolcu ile prensipte anlaştı. Galatasaray da Zenit'e 7.5 milyon euro'yu vermeye hazır olduğunu belirtti. Trabzonspor ise eski 'Kral'ını kiralık olarak geri istiyor. Bu transferin pazartesi günü netleşmesi bekleniyor. Fatih Tekke'nin tercihi ise İstanbul. Bu F.Bahçe de olabilir, G.Saray da. Eğer transfer pazartesi günü sonuçlanmazsa, Ocak 2008'deki ara dönemde Fatih Tekke kesin olarak Türkiye'ye dönecek. Çünkü 11 Kasım'da Rusya'da sezon bitiyor.
Fatih Tekke mutsuz
Milli futbolcumuz Fatih Tekke'nin menajeri Özcan Üstüntaş, gazetemize bu transferle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: "Fatih Tekke geçtiğimiz ay, beni arayarak mutsuz olduğunu söyledi. Ben de Zenit Başkanı Kursenko'dan randevu aldım. Fatih ile birlikte Kursenko ile görüşerek, futbolcumuzun sorunlarını anlattım. Fatih'in takımda en çok para alan oyuncu olduğu için dışlandığını anlattım. Bu yüzden yararlı olamadığını söyledim.
Başkan Kursenko, Fatih'in bu sorunlarını çözeceğini söyledi. Ama aradan 20-25 gün geçmesine rağmen aynı sorunlar devam ediyor. Fatih Tekke orada çok mutsuz. Petersburg'daki sosyal hayata alışamadı. Yiyeceklerini bile Trabzon'dan gönderiyoruz. Zenit'ten ayrılmak istediği doğru. Bonservisi 7.5 milyon euro. Zenit kulübü, Fatih'i bırakmak istemiyor. Ama Fatih ille de gitmek istiyorum diye bastırırsa kulübü, 7.5 milyon euro'yu veren takıma satabilir."