Geçen sene ara ara iyi performans gösteren Luksa, bu performansı 15-20 dakikaya yayarsa çok iyi olur takım için. :)
Printable View
Geçen sene ara ara iyi performans gösteren Luksa, bu performansı 15-20 dakikaya yayarsa çok iyi olur takım için. :)
Kötü transfer.laka jakovic ve Songalya aynı anda sahada olursa o takım savunma yapamaz arkadaş.
Aynen, yanlarinda saglam savunmacilar olmasi sart. Ustte paylastigim 5 gibi bir sablonla cikmazsak isimiz guc.
Basketbol ile pek alakam yoktur, sadece izlerim. Takip ettiğim kadarıyla Oktay Mahmuti savunmaya çok fazla önem veriyor, sizlerin dediği gibi bu oyuncuların savunma zaafiyeti varsa ya bu oyuncular aynı anda parkede olmaz, ya da takıma yapılacak takviyeler bitmemiştir. Basketbol transfer dönemi bitene kadar beklemekte yarar var bence. :)
Su Pekovic'i alsak gercekten. 2 sene once Euroleague ilk 5ine secilmisti sanirim. Dozer gibi adam :)
Uzun transferi de yapacakmisiz, kalbim temiz :)
Yeni sezon öncesi sponsor bulamayan Beşiktaş Basketbol takımı sessiz kaldığı transfer döneminde atağa kalktı.
Konu ile ilglii ulaştığımız Beşiktaş Basketbol Şubesi yöneticileri HABER1903'e yaptığı açıklamada;
" Beşiktaş Bayan Basketbol Takımı için 2 tane yabancı antrenör ile görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda bir açıklama yapabiliriz. Beşiktaş Erkek Basketbol takımına dünyanın en iyi basketbolcularını kazandırmak istiyoruz. Deron Williams tranferi için görüşmelerimiz devam ediyor. Williams ile anlaştıktan hemen sonra Kobe Bryant ile görüşeceğiz. Önümüzdeki günlerde sayın Yıldırım Demirören, bu iki transferi noktalamak için Amerika'ya uçacak ve anlaşmaların olması halinde iki oyuncu ile basının karşısına çıkacak." diyerek sözlerini tamamladı.
Haber Kaynağı: Haber1903 Özel Haber
Kobe İtalya'da büyüdü, futbol da oynadı. Takımları tanıyor, Avrupa'da tek gideceği takım Barcelona'dır.
Katalanlardan daha fazla Barcelona fanatiğidir Kobe, menajerleri daha fazla para alabilmek için çalışıyorlar gibi.
Yonetim sesimizi duy N"DONG"u getir saglam adam :D
Eğer harbiden sert bi 5 gelecekse o zaman Songaila transferi çok daha büyük anlam kazanır. :)
Pekovic'i yazın kenara :D
Zülfü Livaneli'nin "Ey Özgürlük" şarkısında şöyle bi bölüm vardır;
"
Okulda defterime, Sırama ağaçlara
Yazarım adını
Okunmuş yapraklara, Bembeyaz sayfalara
Yazarım adını
Yaldızlı imgelere, Toplara tüfeklere, Kralların tacına
En güzel gecelere, Günün ak ekmeğine, Yazarım adını
Tarlalara ve ufka, Kuşların kanadına, Gölgede değirmene yazarım
Uyanmış patikaya, Serilip giden yola, Hınca hınç meydanlara adını
Ey özgürlük!
Kapımın eşiğine, Kabıma kacağıma, İçimdeki aleve
Camları oyununa, Uyanık dudaklara, Yazarım adını
Yıkılmış evlerime, Sönmüş fenerlerime, Derdimin duvarına
Arzu duymaz yokluğa, Çırçıplak yalnızlığa, Yazarım adını"
Yazarım adını Pekovic reyiz. :D
Atıl camı aç bir hava al, espri anlayışın yerine gelsin :zuhaha
Songaila yıllık 500 K $ alacakmış. GsBasket.org direkt içeriden almış bilgiyi.
Transfer için 1-2 isimle görüşülüyormuş, anlaşılamazsa üzerinde durulmayacakmış. Kapatacakmışız transferi. Her türlü 5 numara lazım pivotsuz barındırmazlar adamı Euroleague'de.
andric ile songaila yeter dusuncesindeyim turk oyuncularimizda var ama alcaklarsa illada N"dong diyorum :D
Andric Eurocup'a bile yetmez. Andric Songaila'nın, Lakovic'in ilk 5 başladığı Ender'in benchte oturacağı bir takımda ilk tercih olursa vay Galatasarayım'ın haline.
Çok küçümsüyorsun Andric'i Kaan.:)Geçen seneki kadrodan 2 kat daha güçlü bir Galatasaray kuruldu.Euroleague'de zaten ilk senemiz.Öyle uç bir hedefimizde yok.Ön elemeleri geçip,gruplara kalmak bile çok önemli.Bizim için lig kıstas alınmalı.5 numara açığını Oktay hoca ve muhteşem taraftarımızla kapatırız biz boşver :)
Andric inşallah PAOK maçında oynar da anlarsınız ne demek istediğimi :)
Muratcan Güler ve Nedim Yücel Türk Telekom'la anlaşmış.
http://tr.eurosport.com/basketbol/be...28/story.shtml
Muratcan Güler'i çok severdim yahu :) Hayırlı olsun.
BEŞİKTAŞ`A GİDECEĞİM
NBA'in en iyi iki oyun kurucusundan biri olan Deron Williams, Amerikan basınına Beşiktaş'a transfer olacağını açıkladı. Williams, eşi ve dört çocuğunu da İstanbul'a getireceğini belirtirken, Beşiktaş'ın kendisi için ABD'de bir basın toplantısı düzenleneceğini söyledi.
NBA'in en iyi iki oyun kurucusundan biri olan Deron Williams, Amerikan basınına Beşiktaş'a transfer olacağını açıkladı.
NBA’deki lokavt süresince siyah-beyazlı kulüpte oynayacağını söyleyen 27 yaşındaki süper yıldız, kararını vermeden önce eski takım arkadaşları Mehmet Okur ve Dee Brown ile konuştuğunu söyledi. Eşini ve dört çocuğunu da İstanbul'a getireceğini vurgulayan Deron Williams, imza töreninin gelecek hafta ABD'de yapılacağını ifade etti.
Türkiye'ye para için gelmediğinin altını çizen Deron Williams lokavt süresince oturmak istemediğini ve bu yüzden Beşiktaş'a geldiğini söyledi.
Williams, "NBA yönetimi bizim oturmamızı istiyor. Bizi salonlara sokmuyorlar, antrenman yapmamızı istemiyorlar. Biz de oyuncular olarak kendimize başka bir yol çizmeliyiz. Onların dayattığını yapmak zorunda değilim. Organize idmanlar yapacak ve ciddi rekabetçi maçlara çıkacağım. Böylelikle lokavt biterse lige hazır bir şekilde gireceğim." dedi.
ABD Milli Takımı'nın da formasını giyen oyun kurucu İstanbul'da yaşayacağı için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Williams, Beşiktaş'ın kendisine şehirde kaldığı süre boyunca ev, araba ve özel güvenlik sağlayacağını belirtti.
Deron Williams, transfer haberi sonrasında birçok farklı NBA yıldızının kendisinden görüş aldığını ifade ederken; NBA'den Avrupa'ya göçün devam edeceğini söyledi.
Williams, Beşiktaş'ın ilgilendiği bir diğer yıldız Kobe Bryant içinse, "Kobe'yi Çin'de çok seviyorlar. Onun Türkiye'den önce Çin'e gideceğini düşünüyorum" dedi.
NTVspor
Sanirim uzunlarla anlasamadik, konustugum birkac kisi transferi kapattik buyuk olcude diyorlar artik.
tribundergi Tribun Dergi
Deron Williams: Doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Seneliği 5 milyon Dolar’dan bir anlaşma yaptık. Ancak henüz imzalar atılmadı.
Barac'ın Kağıdı Geldi
http://www.medya73.com/images/conten...091-543089.jpg
Anadolu Efes’in Caja Laboral’den transfer ettiği Stanko Barac’in temiz kağıdı geldi ve işlem tamamlandı.
Efes’ten şu açıklama yapıldı:
“Efes Pilsen’in İspanya’nın Caja Laboral takımından transfer ettiği Stanko Barac’ta İspanya Basketbol Federasyonu’ndan serbestlik belgesinin (Letter of Clearance) lacivert beyazlı kulübe ulaşmasının ardından işlem tamamlandı.
Transferi resmiyet kazanan ve üç sene boyunca lacivert beyazlı formayı giyecek olan Barac Avrupa’nın sayılı kulüplerinden birine geldiği için çok mutlu olduğunu ve şampiyonluk hedefleri için hep beraber çok çalışacaklarını söyledi.
Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun ise Avrupa’nın önde gelen pivotlarından birini Efes Pilsen’e kazandırdıklarını ifade ederken; “Barac hem yaşının genç olması hem de yetenekleri ile bize çok büyük bir güç katacak. Takımımıza katılması ile pota altında çok fayda sağlayacağına inanıyorum…” dedi.
Kaynak:Turkbasket
Spahija D-Will e Ödenen Paraya İnanmadı
http://www.basketdergisi.com/wp-cont...04/spahija.jpg
Fenerbahçe Ülker’in HIrvat coachu Neven Spahija ülkesinde ilginç açıklamalar yaptı.
Letonya’da sona eren 19 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nı izleyip ülkesine geçen Spahija, burada soruları yanıtladı.
Bogdanovic transferinin kendileri için önemli olduğunu söyleyen Spahija, “Bogdanovic’i almak kolay değildi çünkü peşinde hem CSKA hem de bazı İspanyol takımları vardı. Bojan Avrupa’nın gelişmeye açık en iyi şutörlerinden birisi. Bizimle olduğu sürece bu gelişimini sürdürecektir. Özellikle Ukic ve Tomas ile birlikte rotasyona girecek oluşu onun gelişimini hızlandıracaktır. Genç yaşta oyuncuların NBA’e gitmesini ben desteklemiyorum. Daha üst seviyede oynadıktan sonra oraya adım atmaları daha doğru. Bu yüzden bizde göstereceği performansla NBA’e transferi daha iyi olacaktır. Bu da ancak iki yıl sonra gündeme gelebilir” dedi.
Stanko Barac’ın Anadolu Efes’e transferini değerlendiren Spahija, “Efes Avrupa’nın en zengin ve en iyi organize olmuş takımlarından biri. Sadece basketbolla ilgilenmeleri onları diğer kulüplerden ayırıyor. Bana göre Barac, Avrupa’nın en iyi organize olmuş takımına transfer oldu” diye konuştu.
Spahija gazetecilerin kendisine Beşiktaş’ın yıllık 5 milyon Dolar karşılığında Deron Williams’ı transfer ettiğini söylemesine ise ilginç bir yanıt verdi. Spahija, “Böyle bir para verildiğine inanmıyorum” ifadelerini kullandı.
Bu arada Williams’a ödenecek para bazı yerlerde 5 milyon Dolar diye gösterilse de kulüp yetkilileri aylık 200 bin Dolar’lık bir anlaşma yaptıklarını belirtti.
kaynak:basketdergisi.com
Yücel : " Teşekkürler Mersin , Merhaba Telekom"
http://www.basketfaul.com/UserFiles/...1310378703.jpg
[SIZE=2]Mersin BŞB'de herkesten destek gördüğünü ve yeniden çıkış yakaladığını belirten Nedim Yücel, "Türk Telekom'da Michael Wright'la birlikte aynı pozisyonda sürem azalacak ama önemli olan takımın başarısı" dedi.[/size]
Türk Telekom’la sözleşme imzalayan Nedim Yücel, “Büyük hedefleri olan bir kulübe transfer yaptığım için mutluyum” derken, Mersin için de “Orada güzel ve heyecanlı yılların geçti. Çıkışımı orada yakaladım” şeklinde konuşup Mersinliler’e teşekkür etti.
Seçeceği kulüp konusunda Mersin BŞB-Beşiktaş-Türk Telekom arasında gelip, gittiğini belirten Yücel şunları söyledi:
“Mersin BŞB, yeniden çıkışımı yakaladığım kulüp oldu. İnişe geçmiş bir basketbolcu iken yeniden güvenimi kazandım. Mersin’de bana destek veren herkese teşekkür borçluyum. Mersin ve Beşiktaş’tan da teklif almışken, tercihimi Türk Telekom için kullandım. Karar vermek kolay olmadı. Sonuçta büyük hedefleri olan, herkesin oynamak isteyeceği Türk Telekom ile anlaştım.
Geçen sezon 35 dakika süre almış ve ribaund liderliğini kazanırken, sayı ve ribaunda double-double yaptım. Bunu Türk Telekom’da tekrarlamam çok zor. Çünkü 4 numara pozisyonunu Michael Wright ile paylaşacağım. Daha az süre alacağım için ilk başlarda zorlanabilirim ama sonuçta Türk Telekom’un başarısı için buradayız. Bireysel istatistiklerimiz ön planda değil.”
basketfaul
http://www.basketdergisi.com/wp-cont...06/cansite.jpgSabah kalkar kalkmaz ilk işlerimden biriydi Oktay Mahmuti ile konuşmak… Galatasaray’ın yeni transferlerle nasıl bir çehreye dönüşeceğini, yapısında nasıl bir reforma gideceğini düşünüyordum ve bunu öğrenebilecek tek adresi Mahmuti’ydi.
Tatilden yeni dönmüşken yakaladım kendisini ve uzunca bir konuşma yaptık. Birçok konuya değindik, tüm merak edilenleri masaya yatırdık. Eleştirileri, bütçeyi, tercihleri, takımın yapısını, savunmasını enine boyuna tartıştık.
Zihnimde çakan bir kıvılcımdı söyledikleri. Bu yüzden bir haberle bunu aksettireceğime söyleşiyi yorumla süsleyip gerçek bir ‘röportaj’ yazmanın daha mantıklı olabileceğini düşündüm.
Elbette ilk konumuz Darius Songaila’ydı… Uzun yıllardır NBA’de oynayan, daha çok 4 numara olarak bilinen bir oyuncu Litvanyalı ve geçen yıl çok az maç yapmış. Bunlar bir handikaptı kuşkusuz ama Mahmuti, takımın ve şartların yapısına göre hareket ettiklerini söylüyor. “Geçen yıl Songaila az maç yapmış veya Avrupa tecrübesini yaşayalı uzun zaman olmuş olabilir ancak bir önceki yıl aldığı süreler, bu yıl Litvanya Milli Takımı’nda forma giyecek oluşu, kalitesi önemli. İsimler bu takımın bir parçası” diyerek yapının ön planda olduğunun altını çiziyor.
Ve Rochestie-Johnson değişiminin ardından, sorduğum soruya cevaben verdiği “Ortada bir milyon tane guard yok” sözünün bir benzerini söylüyor Mahmuti: “Piyasada alınabilecek net bir 5 numara var mı, sen söyle…”
Şöyle bir düşününce, CSKA’nın piyasaya girdiği, oyuncu fiyatlarının yükseklerde seyrettiği bir dönemde çok uçuk da bir bütçeniz yoksa ‘net bir 5’ numara alabilmek hiç de kolay değil…
Krstic yıllık 3 milyon Euro’ya gitti CSKA’ya… Keza Anadolu Efes, Stanko Barac’ı 1 milyon Euro’nun üstünde bir bonservis vererek transfer etti. İyi bir pivot için ya parayı gözden çıkaracaksınız ya da sisteminizi var olanların üzerine kurup bir yapı oluşturacaksınız. Anlaşılan Mahmuti, ikinci tercihi seçmiş durumda.
İşte tam bu noktada bir yanlışlığı düzeltmekte fayda var. ESPN’nin yaptığı haberde Darius Songaila’nın Galatasaray’dan yıllık 1.5 milyon Dolar alacağı yazıyordu. Ancak bu doğru değil. Litvanyalı uzun sadece 500 bin Euro ücretle Sarı – Kırmızılılara imza atmış.
Bu anlamda bütçede çok ciddi bir artış da söz konusu değil. Medical Park’ın sponsorluğu henüz resmi ağızlardan açıklanmadı. Ancak kulislerde 10 milyon Dolar’lık bir anlaşmanın yapıldığı konuşuluyordu. Bunun da çok doğru olmadığı izlenimini edindim ben konuşmamızdan. Çünkü Galatasaray’ın yaptığı hamlelerde ‘ayrılan oyuncuların’ bütçesinin yönlendirilmesi uygun görülmüş. Yani Ermal ve Rancik gibi kulüp standartlarında iyi para alan oyuncuların bütçeleriyle transfer yapılmış. Elbette bütçede en az yüzde 20’lik bir artış söz konusu ama uçurumlar değil.
Bütçe içerisinde ortalamanın üzerine sadece bir oyuncu için çıkılmış. Bu isim de Jaka Lakovic… Hem 1 hem 2 oynayabilen, şutu ve karakteriyle takımı bir gömlek üst seviyeye çıkarabilecek bir guard Sloven yıldız…
Geçen yılki kadroya bakınca Avrupa’nın üst seviye oyuncuları arasında adı yazılabilecek iki isim eklenmiş takıma. Lakovic ve Songaila… Peki bu isimler final oynayan o takımın savunma ve baskısına uyabilecek mi?
Bu soru önemliydi benim için ve Mahmuti’nin yanıtı güzeldi. “Bizim için esas olan; oyuncunun özelliğini ön plana çıkarıp eksikliğini giderebilmek. Bunu da takım olarak yapmak önemli. Hep beraber savunma yapılır, takım içerisinde bu oluşum sağlanır” diyen Oktay Mahmuti kuşkusuz savunmanın bireylerden değil bütünlükten geçtiğinin altını çiziyor.
Hakikaten biraz düşünce hak vermemek elde değil… Kim Tutku’dan müthiş bir savunmacının ortaya çıkabileceğini söyleyebilirdi, kim Evren’in yaptığı baskıyla adamına nefes aldırmayacağını tahmin edebilirdi, kim ligin ikinci sayı kralı Shipp’in savunmacı olup çıkabileceğini varsayabilirdi, kim Johnson’ın topa yaptığı baskıyla savunma direncini başlatabileceğini düşünebilirdi, kim Shumpert-Andric gibi uzun rotasyonundaki iki ismin çok sert kalabileceğini öngörebilirdi.
Mahmuti bu takıma bir savunma anlayışı oturtmuştu. Şimdi o felsefe, yeni gelenleri de kabul edip benimseyecektir.
Biraz yapıdan da konuştuk elbette. Geçen günlerde bu konudaki fikrimi söylemiştim. Net bir 2 ve 5 numarası olmayan Galatasaray, artık çok daha mobil, bol pick’n roll ve pick’n pop oynayan hareketli bir takım haline gelecek. Bunu kendisine de söyledim. “Aynen öyle” dedi Mahmuti ve devam etti:
“Biz sistem takımıyız. Bu sistemi de kadroya göre kuruyoruz. Elimizdeki malzemeyle o sistemi oluşturup buna uygun hareket ediyoruz.”
Biraz eski günleri hatırlamak gerek. O zamanlar Efes Pilsen’de çalışırken Mahmuti’nin takımı sete oturttuğu, yavaş oynadığı eleştirileri vardı. Kadroda Prkacin’in olduğunu düşünürsek sistemin de buna göre oluştuğunu hesaba katmak gerek.
Mahmuti’nin sözleri hep bir plan ve strateji içerisinde hareket ettiklerini gösteriyor. Ve konuşurken ilginç bir detay dikkatimi çekti. Turgut Atakol Turnuvası’nda boy gösteren Ümit Milli Takım’ın zaman zaman aynı anda dört Galatasaraylı ile forma giydiğini konuştuk… Göksenin-Doğukan-Furkan-Sertaç gibi bugün ümitlerin yarın 12 Dev Adam’ın ciddi parçaları olabilecek isimlerin Galatasaray’da bulunmaları da projenin bir ayağı değil mi?
Gençlerle çekirdeği oluşturup üzerine eklemeleri yapıp felsefeyi oluşturmak. İşte Galatasaray’ın ortaya koyduğu anlayış bu… Sistem ve planlama adım adım ilerliyor.
Ne mutlu ki coach olarak kaldı Oktay Mahmuti… Onu bençte görmek, onun felsefeni anlamaya çalışmak bile büyük bir keyif bizler için…
basketdergisi.com
Galatasaray'ın kombine fiyatları 150-400 TL arası olacakmış. Satışlara haftaya başlanıyormuş.
"Bu soru önemliydi benim için ve Mahmuti’nin yanıtı güzeldi. “Bizim için esas olan; oyuncunun özelliğini ön plana çıkarıp eksikliğini giderebilmek. Bunu da takım olarak yapmak önemli. Hep beraber savunma yapılır, takım içerisinde bu oluşum sağlanır” diyen Oktay Mahmuti kuşkusuz savunmanın bireylerden değil bütünlükten geçtiğinin altını çiziyor.
Hakikaten biraz düşünce hak vermemek elde değil… Kim Tutku’dan müthiş bir savunmacının ortaya çıkabileceğini söyleyebilirdi, kim Evren’in yaptığı baskıyla adamına nefes aldırmayacağını tahmin edebilirdi, kim ligin ikinci sayı kralı Shipp’in savunmacı olup çıkabileceğini varsayabilirdi, kim Johnson’ın topa yaptığı baskıyla savunma direncini başlatabileceğini düşünebilirdi, kim Shumpert-Andric gibi uzun rotasyonundaki iki ismin çok sert kalabileceğini öngörebilirdi."
Burası çok önemli. :)