Adnan Polat icerleyen bi kac laf etmis konu hakkinda. Ilerki gunlerde bu transfer hikayesi kizisabilir.
Printable View
Adnan Polat icerleyen bi kac laf etmis konu hakkinda. Ilerki gunlerde bu transfer hikayesi kizisabilir.
Bir de açıkcası lige eğer kalite adam geldiyse seyri açısındans evinirim.Zamanında Beşiktaş'ta Amokachi'yi, Fener'de Okocha'yı izlemekten sıkılmazdım. İnşallah yeni Hagi'ler , Okocha'lar,Revivo'lar gelir de lig TV aldığımıza pişman olmayız her sene...
"F. Bahçe centilmenliğe aykırı davrandı"
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Fenerbahçe'nin uzun bir süredir ilgilendikleri Slovak futbolcu Miroslav Stoch'u transfer ederek, aralarındaki centilmenlik anlaşmasına aykırı davrandığını söyledi.
Polat, Lig Tv'de katıldığı programda, Stoch için epey zamandır uğraş verdiklerini belirterek, "Üzgün, kırgın ya da kızgın değilim. Prensip olarak biz rakiplerimizin yurt dışı hatta yurt içi transferleriyle hiç ilgilenmedik. İşlerini bozmamak için biz bu işlere hep uzak durduk. Ama Stoch ile ilgili Fenerbahçe'nin dün akşam Chelsea ile görüştüğünü biliyorduk. Anlaşmışlar, hayırlı olsun. Biz bu transferde tıkanmadık. Kendi dengelerimiz var, maliyetlerimiz var. UEFA'nın 2012 kriterlerini düşünerek, bütçe prensiplerine uyma kararı aldık. Ne olursa olsun biz transferi yapalım, diye bir düşüncemiz yok. Fenerbahçe Kulübü büyük bir zafer kazanmış gibi teklifleri ikiye katlayarak futbolcuyu aldı, olabilir. Bundan sonra demek ki rakiplerimizle ilgili düşünceleri gözden geçirip, tavrımızı ona göre belirleyeceğiz" diye konuştu.
Büyük kulüplerle aralarında yazılı olmayan prensiplerin olduğunu belirten Polat, şunları kaydetti:
"Özellikle Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın talip olduğu futbolcuların fiyatını yükseltmenin Türk futbolcu açısından da çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Onun için biz prensip olarak girmiyorduk. Ama demek ki bizim ortaya koyduğumuz bu centilmenlik yaklaşımı, kimsenin umurunda değil. Bundan sonra bu kurala uymayacağımızı söyleyebilirim. Muhakkak ki başkanlarının bilgisi doğrultusunda o heyet oraya gitmiştir. Böyle bir yaklaşımda bulunuyorlarsa en azından biz etrafımızdaki insanların düşünce yapısını, zihniyetlerini anlamış olduk. Zamanı gelince bizim de yapacağız şeyler olacaktır."
ADNAN POLAT.
Pek sanmıyorum...
Genel olarak Chelsea taraftarlarının görüşü bu yönde...
Joe Cole gidince onun yerine Stoch'u düşünüyorlardı haklı olarak ama teknik direktörleri kanat oyunu benimsemeyen bir yapıyla oynayacaklarını söyleyip satılmasını istemiş...
O şekilde aldık zaten...
Yoksa Chelsea oynatacağı oyuncuyu zaten satmaz ama...
Chelsea taraftari aglayadursun, sag tarafa da gozden cikardiklari joe cole' u alacagiz :n:
yahu çok istiyordun da neden almadın adnan polat?
kendi başarısızlığını fenerbahçe'ye mal etme lütfen.
:n: Yahu adam afedersiniz ama savaş açarız ya da savaşırız falan dememişki.Türk futbolu kaybeder demiş.Ben de öyle düşünüyorum.eli gavurunun umrunda bile olmaz. Sana 5'e satacağını ben 6 veririm bana verir, ertesi gün sen 7 verirsin, BJK 8 verir, kime yarar ? :) Neyse, demekki Stoch transferi bu kadar önemliymiş FB kulübü için
"Hayırlı uğurlu olsun bu transfer. Stoch, uzun zamandır gündemimizde olan bir isimdi. Twente ile oynadığımız karşılaşmalarda son derece başarılı maçlar ortaya koymuştu. Uzun zamandır izliyorduk. Bugün itibariyle de transferini bitirdik"
aykut kocamanıın acıklaması.
ayrıca centilmenlikten etikten bahsetmeden önce kendine baksın adnan polat
ali turan kayseriden çokmu etik alındı,trabzonlu selçuk ve ceyhunun aklını çelmeye çalısanda başkasıydı heralde !
Bu dediği savaş başlatmak oluyor zaten :)
Futbol'da daha başka nasıl savaşacaklar ki transfer arenasında?
Rakibinin istediği oyuncunun fiyatını yükselterek savaş verirler...
Yani savaşırız dememiş ama olay bu...
Bizde bundan sonra rakiplerimizin listesinde ki oyunculara teklif yapacağız demek savaştır :)
Türk futbol'u kaybeder orası kesinlikle doğru ama en az zararı Fenerbahçe görür bu savaşta...
Ekonomik olarak kimin daha güçlü olduğu ortada...
Herneyse bir kızı 1000 kişi ister 1 kişi alır hesabı fazla kafaya takmamak lazım başka kızlara bakmak lazım ;)
http://forums.cfcnet.co.uk/index.php...ns-fenerbahce/
Merak eden varsa burdan yorumlara bakabilirler.
İyi de Adnan Polat, Fenerbahçe nereden bilsin, resmi bir açıklama var mı Galatasaray'ın ilgilendiğine dair? Anlamıyorum ben bunu, centilmenlikle ne alakası var, anlaşılan fiyat 3 milyon, 1 haftadır bu paraya anlaşamadıysan Fenerbahçe ne yapsın?
Centilmen davranma konusunda en son konuşacak kişidir bence Adnan Polat ama bunun tartışmasını başlatmak istemiyorum, dün Fenerbahçe'nin anlaşacağını duyduğunda arasaymış Aziz Yıldırım'ı almayın, biz ilgileniyoruz diye.
Krasiç'in alternatifiydi, bu nedenle elbette önemli bir transfer. Fenerbahçe tarihinde, bu yaşta, yıldız olma potansiyeline sahip ilk yabancı transfer belki de. Hep neden bu tarz adamlar almazlar diye eleştirilirken şimdi doğru yolda yönetim. Bu fiyata, bu yaşta, geleceği parlak olabiilecek bir isim alındı, şimdi yenilerini bekliyoruz.
Ben gs taraftari olsam yönetimime kizarim millet gelmis fb yönetimine atip tutuyor parayi veren düdügü calar demisler fb 3 veriyorsa gs 5 verseydi alsaydi madem...
Bu arada okumakta fayda var... :)
http://vliegendenederlander.blogspot...transferi.html
Sırada Salomon Kalou var :j:
Yahu ne etiğinden bahsediyorlar. Trabzon camiası Adnan Polata kızıyor. Kayseri o kadar laf söyledi. Bunları kim yaptı? Demiyorki fazla para veremedik. Bize misilleme yapacakmış. Hodri Meydan!!!
Daha tartismaniz icin erken bence. Transferin hikayesi netlesmis degil. FB nin daha once ilgilenmedigi ne malum ki. Gazetelere sizdirilmadi belki de transfer gorusmeleri. Soylenen fiyat cok yuksek de degil, fahis bi fiyata cekilmis degil sonucta.
Biraz önce FB tv.nin haberlerinde Aykut Kocaman'la telefon bağlantısı vardı. Şu anlamda şeyler söyledi: "Artık modern futbol hızlı oynanıyor. Topla ve topsuz olarak hızlı hareket eden oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz "dedi. Stoch'u bunun için aldıklarını, özelliklerinin bu kriterlerine uygun olduğunu, ama asıl önemli olanın bu özellikleri sahaya yansıtmak olduğunu filan söyledi.
Benim derdim isimlerle değil... Sözkonusu olan bir zihniyet devriminin ilk işaretidir. Şu cümlede saklı: "Artık modern futbol hızlı oynanıyor. Topla ve topsuz olarak hızlı hareket eden oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz..." Şükürler olsun ki, ruhsuz Brezilyalıları iki ileri, bir geri mehter temposuyla iteleye kakalaya tamamladığımız 60-70 puanlık Fenerbahçe tarih olmak üzere... (Tabii bunca yılın enkazını, molozlarını bir çırpıda ayıklayamazsın. Ama en azından o çabayı görüyoruz.
Peki modern futbol hızlı oynanıyorsa... Bu takımın en demode futbolcusu kimdir?
Bizi karsısına almakla cok büyük bir hata yaptılar , bence...
Bu arada neden bu kadar ucuz diyen arkadaşlar hem Ancelotti'nin oynatmayı düşündüğü sistem hemde sözleşmesinin son senesinde olması sebebiyle bu kadar ucuz'a geldi...
Aksini gösterene kadar ben Chelsea'li yöneticinin söylediği 3 milyon doğrudur diyorum, yarın daha yetkili birisi çıkar, 3 değil 13 der, ona tamam deriz.
Ben ödenen parayı hiç kafaya takmıyorum, Güiza'ya 14, Baroni'ye 6 milyon verilirken, 20 yaşındaki adama 9 verseler de rahatsız olmam. Ki 9 olduğuna inanmıyorum.
Ve çok mutluyum, Fenerbahçe yönetiminde zihniyet değiştiği için ve Aziz Yıldırım'a teşekkür ediyorum, kontrolü artık Aykut Kocaman'a bıraktığı için. Ve bu transferi sadece başlangıç olarak görüyorum, Daum'un 2003'de kurup, 2004'de Alex'in gelmesiyle 6 senedir kurulan düzen bozuluyor, seneye hoca Aykut Kocaman olsa da olmasa da, son 6 seneden farklı bir Fenerbahçe izleyeceğimiz için heyecanlanıyorum.
Abi +2 konusunda çok sevinmiştim çünkü takımlar genç oyuncuları düşük ücretlere alıp Porto modelini uygulayabileceklerdi. Stoch'un böyle olduğunu düşünüyorum. Balasz gelse keşke diyoruz. Bu adamı Debreceni'de oynarken alsak kim isterdi. Herkes burun kıvırırdı. Ama böyle olmak zorunda. Aykut Kocaman'ın scout ekibi var. Daum'un oğlunun ekibi gibi Brezilyalılar üzerine değil. Avrupa'da forma giyen hemen hemen bütün oyuncular hakkında rapor hazırlıyolar. ANkaraspor'a böyle birsürü adam getirmişti. Aldığı genç oyuncular gelecek sene ANkaraspor'da mücadele edecek. Hepside çok yetenekliler. Zaten Ankaraspor A2 takımının ne yaptğı ortada. İnşAllah bu düzeni Fenerbahçe'yede uygular ve +2 olayı ilk kez işe yaramış olur.
O sorunun cevabı açık. Aykut hoca istemez o demode oyuncuyu. Onun takımında koşmayan mücadele etmeyen adama yer olmaz. Hürriyet - Adem Koçak - Özer Hurmaci - Murat Tosun - Neca oynatıyodu. Neca deyip geçmeyin takımın en çok koşan oyuncularından biriydi Neca.
lewandowski , santa cruz gibi bir forvet stoch solda sağa transfer veya kazım , ortada topuz , emre değişmeli özer , arkalarına appiah tarzı bir adamla fenerbahçe çağ atlar
Şu anda kadroda, Lugano-Bilica-Santos-Cristian-Alex-Deivid-Güiza var. Stoch'un gelmesiyle yabancı sayısı 8 oldu. Hiç oyuncu göndermeden 2 isim daha alabiliriz.
Gönderilmesi muhtemele isimler arasında Deivid var. Güiza'yı da eğer iyi bir forvet alırlar ve Semih verdiği şikayeti geri çekerse gönderirler. Diğer yabancıların gönderileceğini sanmıyorum.
Tabi teknik direktör Aykut Kocaman olursa Bilica da gönderilir ama başka biri gelirse, Bilica kadroda tutulur. Alınacak 4 yabancı da, stopere, orta sahaya, sol kanada ve forvete olmalı.
Takımın oynayacağı sistemin belli olmamasıyla birlikte, Lugano, Santos takımda yeri garanti olan isimler. Alex yeni düzende yer almayacaksa, yedek kalmayı sorun etmezse takımda kalacaktır. Emre'nin yanına mutlaka çift yönlü bir isim gerekli, 2 kanada koyulacak yabancı ve 1 forvet ile beraber 6 yabancı ediyor.
Alex'in oynaması halinde, kanatlarda Özer ve Mehmet Topuz da kullanılabilir. Sonuçta sahada oynayacak 6 yabancı olmak zorunda. Ayrıca 3'lü orta saha kurulup, Mehmet ve Özer'in, Emre'nin yanında, alınacak diğer orta saha ile değerlendirilmesini isterim.
Bir seyi merak ettim simdi bu Stoch transferini Aykut Kocaman gerceklestirmis , bu ne demek oluyor ? Daum la yola devam edilmiycek bu kesin ama yeni gelicek T. Direktor bellimiki alinindi Stoch ? ya gelicek hoca kanatli oynamiycaksa ne olucak bu isler nasil oluyor bilen varsa aciklasin , cunku benim bildigim sportif direktor T. Direktor ile tartisir ve transfer boyle yapilir yani bu transfer yeni bir T. Direktor le anlasildigi anlamina mi geliyor yoksa bu adam iyi adam her T. Direktor ister diyerekden yapilan bir transfermidir?
Juventus da etik davranmıyor yahu. Dün Krasic'le ilgilendiler biz isterken, bugün de haberlerde duydum Gallas ile ilgileniyorlarmış. Daha akşam bu forumda konuşuldu Gallas'ı alalım Fenerbahçe'ye diye. Fenerbahçe'nin de; büyük kulüplerin aralarında yazılı olmayan sözleşmeleri devre dışı bırakması lazım.
Neyse asıl konuya geçeyim. Verilen para umrumda değil. Hakan Abi (yaman76hakanFB) dediği gibi Fenerbahçe futbol takımında bir reformdur bu sezon başı yaşanan. Görünen o ki tüm kontrol şu an için sportif direktör olan Aykut Kocaman'ın elinde. Sadece yönetime kalsaydı transfer işi Stoch yerine daha kariyerli, 30'lu yaşlarında birçok oyuncu ile ilgilenilir, artık hangisi gelirse o alınırdı. Ama bariz bir fark görülüyor ki bunun kaynağı Aykut Kocaman. Varsın 19 milyon avro ödeyelim, varsın faydalı olamasın Stoch. Çok da umrumda değil açıkçası. Para kazanıyor kulüp her sezon tonla. Har vurup harman savurmalarını da istemem. Ancak Sekopej de değinmiş, bir sürü kariyerli oyuncuya tonla para döktük. Bunun yerine daha genç, daha modern, başarıya daha aç, daha ihtiyaç olan oyuncuya 3 ise 5 verelim alalım.
Bu antipatiklik de sıktı artık. Bir takım (sportif direktörü de 17 Eylül ve 2 Aralık'ta oynanan maçlardan beri takip ettiğimiz bir oyuncu açıklamasını yaptı), oyuncu transfer etti diye antipatik mi olur? Kendi takımlarınız daha mı etik transferler yapıyor? Takımların hepsi çıkarına nasıl gelirse öyle davranıyor. Yokken birbirlerinden farkları, neden sadece Fenerbahçe antiparik oluyor? Açıkçası Fenerbahçe'yi kimin, nasıl bulduğu çok da umrumda değil. Fenerbahçe bırakın bu transferi, hiçbir oyuncu almasa bile hiçbir rakibin Fenerbahçe'ye bakışı değişmeyecek. Aziz Yıldırım gitse de değişmeyecek. Aziz Yıldırım, milletin eline koz verdi birkaç hareketiyle, bunların bahanesiyle Fenerbahçe'ye saldırmak daha kolay geliyor.
Tüm yetkili Aykut Kocaman, eğer kendisi teknik direktör olmazsa, hocayı seçecek kişi de O. Patron o olduğu için, takımın nasıl oynaması gerektiğini istediği hocalara iletecek ya da bu tarz oynatan hocalarla görüşecek. Oyun anlayışı farklı seçeneklerle değil, Fenerbahçe'nin oynaması gereken oyunu oynatacak hoca ile anlaşacak.
Belki hoca transferi de sonlandı ama Daum'un tatilden dönmesi bekleniyor. Daum'un kuyusunu kazdı yorumlarından çekindiği için Aykut Kocaman takımın başına geçmeye pek sıcak bakmıyor ama baskılara dayanamayıp, muhtemelen takımın başına geçecek. Ve yine tüm yetki onda olacak diye düşünüyorum.
Yeni sezonun planını Aykut Kocaman yaptığı için, hoca sorun değil, ya kendisi olur ya da kendi fikirleriyle uyuşan bir ismi getirir. Gönül ister ki Aykut Kocaman sahaya insin, görevini Rıdvan sürdürsün ama pek olası bir olay değil.
Stoch transferi çok kaliteli bir transfer. Ülkeye alışamasa bile genç olduğundan dolayı iyi bir fiyata satılır. Ama bu transferin yanına Brezilya'dan iki adam getirilirse şaşırmayın. Ben ne Aziz Yıldırım'ın tüm işi Aykut Kocaman'a bırakacağına ne de Fener'in Brezilyalı sevdasının biteceğine inanıyorum.
Acaba Aykut hoca Volkan'ı forma savaşı vermeye mecbur bırakacak bir yedek kaleci düşünüyor mudur? (Ki öyle bir savaşta Volkan galip gelir. Önemli olan ona o savaşı verdirmek...)
bu arada aykut hoca istanbula dönmüs
Niye döndükü yoksa iptalmi oldu o güzelim gündemdeki adamlar :)..
vardır ama öenmli değil fener yaparsa önemli olur.
Fenerbahçe artık diğer kulüblerin değil kendi yaptıkları ile uğraşıyor ve o yüzden taşlanıyor.Antipatik geliyor çünkü diğerleri hepsi toplansa fener in yaptıklarını yapamayacaklar,durdumanın tek çaresi bu.