-
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek final ikinci maçına çıkan Fenerbahçemiz deplasmanda karşılaştığı Homend Antakya Belediyesi’ni 50-70 mağlup ederek seride durumu 2-0 yaptı ve yarı finale yükseldi. Takımımız Caferağa Spor Salonu’nda oynadığı ilk maçtan da 86-68 galip ayrılmıştı.
Maça iki ekip karşılıklı basketlerle başladı. İlk dakikalarda rakibine oranla hücumda daha etkili gözüken Fenerbahçemiz bulduğu basketlerle skoru 6-11 yaptı. Ev sahibi ekip ise pota altından bulduğu basketlerle farkın açılmasına engel oldu. Periyotta son 4 dakika 25 saniyeye ise Takımımız 12-13 önde girdi. Başa baş giden periyodu ise Fenerbahçemiz Matovic’in basketiyle 18-19 önde tamamladı.
Karşılaşmanın ikinci periyodunda daha etkili olan ev sahibi ekip bulduğu basketlerle öne geçerken Harper ile skoru 28-25 yaptı. Periyotta son 2 dakikaya ise 31-31 eşitlikle girildi. Üstünlüğü ele geçiren Antakya temsilcisi soyunma odasına da 35-31 önde giren taraf oldu.
Mücadelenin ikinci devresine etkili başlayan taraf Fenerbahçemiz oldu. Takımımız rakibi karşısında 11-0’lık bir seri yakalarken skoru da 35-42’ye getirdi. Sert savunmasıyla rakibinin farkı eritmesine izin vermeyen Fenerbahçemiz hücumda da isabetli şutlar atmaya devam etti ve final periyoduna 48-55 üstün girdi.
Son periyotta Fenerbahçemiz etkili oyununa devam etti. Bulduğu sayılarla farkı açmayı sürdüren Takımımız son beş dakikaya ise 48-65 önde girdi. Kontrolü elinde tutmayı sürdüren Fenerbahçemiz sert savunmasıyla da rakibine sadece 2 sayı şansı tanıdı ve maçtan 50-70 galip ayrıldı.
SALON: Antakya Spor Salonu
HAKEMLER: Özlem Yalman, Tunçtan Durmuşan, Zeynep Funda Teoman
HOMEND ANTAKYA BELEDİYESİ (50): Shannon Denise Bobbitt 2 (5 ribaund, 2 asist), Belgi Onbaşı 9 (1 ribaund), Makbule Amachree 4 (9 ribaund, 3 asist), Nazlı Güler 4 (4 ribaund, 2 asist), Laura Harper 14 (11 ribaund, 3 asist), Jeniffer Lacy 6 (6 ribaund), Seda Tabakçı (3 ribaund), Monique Currie 11 (2 ribaund, 3 asist)
FENERBAHÇE (70): Zane Tamane 6 (8 ribaund), Birsel Vardarlı 10 (4 ribaund, 5 asist), Esmeral Tunçluer 3 (3 ribaund), Nevriye Yılmaz 8 (7 ribaund, 1 asist), Ivana Matovic 8 (4 ribaund, 5 asist), Nevin Nevlin 6 (6 ribaund), Cappie Pondexter 8 (3 ribaund, 5 asist), Angel Mc Coughtry 17 (2 ribaund,7 asist)
-
Yarı Final ilk maçında kendi sahamızda Mersin BŞB ile karşılaştık. Maçı 92-67 kazanarak seride 1-0 öne geçtik. Cappie Pondexter'ın etkili oyunu Penny Taylor'un yokluğunda yüz güldürdü. Cappie 20 sayı, 2 ribaund 5 asist ile oynadı. Angel McCoughtry'nin de 21 sayı 10 ribaund ve 2 asisti var.
-
Fenerbahçe kadın basketbol takımına 2 maç seyircisiz oynama cezası verildi
-
yazıklar olsun olay olmadı sahada taurasi orta parmağını gösterdi taraftara ona ne ceza verdiler
ceza felan vermediler
yazıklar olsun !
-
Türkiye Basketbol Federasyonu, Fenerbahçe Kadın Basketbol takımına saha kapama değil,para cezası verildiğini açıkladı
-
2012'nin son derbisinde Fenerbahçe Galatasaray'ı 83-67 mağlup etti. Tebrikler Potanın Perileri.
-
Fenerbahçe ligde bugün ilk kez kaybetti, Mersin 81-75 kazandı.
Galatasaray'da Samsun'u 49 sayı farkla yendi, iki takım arasında 1 puanlık fark kaldı.
-
Galatasaraylı Lindsay Whalen parasının ödenmediğini gerekçe göstererek ülkeyi izinsiz terketmiş ve sözleşmesinin feshi için gerekli işlemleri başlatmış.
-
Final serisinde Ülker Arena'da 59-64 kazanıp 1-0 öne geçti Galatasaray.
-
Hayret nasıl yenmişiz.Şubede yaşanan rezaletlerden sonra finale kalmak bile şaşırtıcıydı.Fenerbahçe yine ağır favori.Büyük sürpriz yapmışız.Maçı izlemedim ancak Sancho maçın yıldızıymış.Kadro olarak yeterli olduğumuz ve bu sene alırız dediğimiz zamanlarda bile hep finalde kaybettik.Bakarsın favori olmadığımız final serisinde de şampiyon oluruz.
-
Ben ara ara baktım, fark bir ara 16'ya çıktı, sonra Fenerbahçe bize 16'ya 1 seri yaptı. Son periyot başa baş gitti yine öndeydik ama rahat değildi. Son anlarda işi sıkı tutup kazandık, darısı diğer maçların başına diyelim.
-
o degil şu 2.maçı izledikten sonra bu hakemlerle 1 maç bile almamız mucize :D
-
İlahi cappie :D
2 1 öne geçtik serilerde
-
Tebrikler FB. Bu sene futbol, voleybol ve basketbolda tek şansımız bayan basketbolu kaldı. Bunu şampiyon kapatırsak teselli olur. Diğer tüm branşlarda rakiplerimizin gerisinde kaldık.
-
Seri son maça kalır gibime geliyor onu da Fenerbahçe alacaktır.Geçen maçtaki rezilliği gördükten sonra ben şampiyon olmamızı beklemiyorum.
-
Gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupaları’nda çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde oluştu:
7 Ocak Salı
Konak Belediyesi – Adana Botaş
Galatasaray Odeabank – Beşiktaş
8 Ocak Çarşamba
Kayseri KASKİ – Mersin Büyükşehir Belediyesi
Tarsus Belediye – Fenerbahçe
-
Fenerbahçe Galatasaray'ın namağlup ünvanına son vermiş oldu.
12 Sayı farkla Fenerbahçe kazandı.
Bu arada ligde Fenerbahçenin üstünlüğünü kimse değiştiremiyor bu 7-8 senelik seri bi 7-8 sene daha gider gibi eğer sıkılmazlarsa.
-
-
bu seneki final serisi daha heyecanli olacak gibi, galatasarayin ozguveni hic olmadigi kadar fazla. bu sezon fenerbahce karsisindaki her macta ustunluk kurdular. fenerbahce o kadar ust uste sampiyonluga ragmen ancak galatsarayla esitleyebilmis sampiyonluk sayilarini. bu seride kazanan bu alanda da one gecmis olacak. ilk mac yarin galatsarayin sahasinda oynanacak.
-
72-69 kazandik ilk maci umarim 3/3 yapariz bu yil
-
69-59 kazanıp 2-0 öne geçtik.
-
4 yapan mı kazanıyordu bayanlarda da ? saha avantajı bizde galiba evimizdeki tüm maçları yenelim yeterli.
-
3 galibiyet alan şampiyon olacak.
-
Yenilmez Armada şampiyonluktan bir adım uzakta.
-
fenerin stadinda yeneriz ins kupayi orda aliriz. :D
-
Galatasaray en sonunda yaptığı yatırımın karşılığını doğru koçu başa getirerek alabildi. Bu sezon her kulvarda şampiyonluğu sonuna kadar haketti. Fenerbahçe avrupada namaglup finale geldi belki ama bu tamamen bireysel performanslar ile gerçekleşti. Galatasaray ise takım halinde inanılmaz bir performans ortaya koydu. Kadro kalitesi de oldukça iyi olunca başarı da geldi. Buraya kadar getirmişken vermezler diye düşünüyorum. 3:0 değilse bile 3:1 ile finali alır.
alba torrens, isil, zellious, sancho, bom, nevriye efsane bir kadro oldu. bu kadro uzun yıllar unutulmaz.
-
Maç başlıyor az sonra başlıyor,umarım kazanırız.Ben pek hoşlanmam basketten ama izleyeceğim biraz.
-
Fenerbahçe bu maçı alır hatta diğer maçı da alır muhtemelen. Biz çok kötüyüz, atmosfer de çok fena hakemler acayip etkileniyorlar. İş son maça kalır, orada da herşey olabilir.
-
sabahtan beri oyuncularina anasina edilmedik kufur kalmadi anons "0" onuda gectim aziz yildiirimin bir hareketine bakar ama nerde...
-
Arkadaş bayan maçlarında bile küfür ediyorlar hiç yakışmıyor vallahi ya biz ettik mi bilmiyorum ama edilmemeli en azından bayan maçlarında biraz saygı be çok mu şey istiyoruz son maça kalır iş taraftarımızın önünde alırız şampiyonluğu diye tahmin ediyorum.