Sevindim senin adına :icon_biggrin:
Printable View
iyi o zaman hayırlı uğurlu olsun
Teşekkürler arkadaşlar :)
Güle güle oyna. :)
Sen de haklisin ama bir elektronik cihaz alip, eve geldiginde calismasi gerektigi gibi calismadigini gorup hic geri goturmek zorunda kalmadin mi?
Benim basimda bir cok defa geldi acikcasi. Bazen hatalar oluyor, kalite kontrol alinan her urunun calismasi gerektigi gibi calismasini saglayamiyor. Kalite kontrol'un %100 basarili olmasini bekliyorsaniz da maliyet ve bu nedenle de fiyat artiyor.
Tek tuk 3-5 bin kisinin arasinda 1-2 kisinin basina geliyorsa, bu kabul edilebilir bir hata orani. Ama tabii yuzlerce kisinin basina geliyorsa cok buyuk bir hata vardir ortada. :)
Sevindim. Iyi oyunlar. :)
Turksportal olarak gerçekten senin bu yaşadığın sıkıntı canımızı sıkmıştı ancak sorunun halledilip mağdur olmadığını görmek de bizleri sevindirdi.
İyi oyunlar diliyorum kendi adıma :)
sorunun çözülmesine sevindim...çözüleceğinden hiç birimizin şüphesi olmadı zaten ama tahminimce stress'li ve sinir bozucu bir bekleyiş olmuştur senin adına...
Neyse geçmişe mazi diyelim ve sana iyi oyunlar...
Teşekkürler arkadaşlar. Sorunu aral hemen çözdü gerçekten.
Steam'de bana vermiş olduğum kodudun steam tarafından aktive edilemeyeceğini söyledi ve oyunu aldığım yer ile bağlantıya geçmemi söyledi.
Arkadaşı bu sakin tavırLarından doLayı da kutLamak gerek. Gerçekten oLayLara çok sakin yakLaştı ve en doğru çözüm yoLLarını aradı. Sonunda sorununu çözmesine bende gerçekten çok sevindim.
Açıkcası benim başıma geLseydi herhaLde bu kadar sakin oLmazdım :)
Sonuçta oyun orjinal ve elimde faturası vardı. Yeni oyunun elime geçeceğinden emin gibiydim :).
Ama steam'in neden böyle bir cevap verdiğini anlamadım. Çünkü yukarıda ki bana steamin yeni kod vereceği söylendi ama steam pek umursamadı :D
STEAM'in yapacağı hiç bir şey yok ki bu durumda. Ben sana key satacağım, bu key'de daha önce kullanılmış yada geçersiz olacak, ee sende gidip STEAM'e şikayet edeceksin. Mantıksız.
Oyunu Vatan'dan alan birisi daha bu hatayla karşılaşmış.
Arkadaşlar merhaba.
Bilmem kaç yıllık bir FM fanatiği olarak oyunumu dün Vatan Bilgisayar'dan aldım. Geldim eve ve yüklemeye çalıştım ancak cd-key in daha önceden aktive edildiği uyarısını aldım. Aral'a mail attım gece ama sonra bu forumu gördüm ve ben de az önce telefon açtım Aral'a...
CD-key imi istedi görevli. Verdim. İnceledi ve 1 dk sonra bana telefonda yeni cd key imi verdi. Aktivasyonu sağladım, steam hesabıma yüklendi oyun. Onu kullanarak kurulumumu yapıyorum.
Bundan daha hızlı ve pratik bir çözüm olamazdı. 5dk sürdü toplam.
Durumu çok hızlı bir şekilde çözüm getiren, müşterisini helak etmeyen Aral İthalat'a teşekkür ediyorum.
Beni niye yürüttüler o kadar :D
şimdi merak ettiğim bir konu var. bu KEY ler nasıl oluyorda başkaları tarafından kullanılıyor? Orijinalini satın aldığın kutunun arkasında yazan KEY'i başkası aktive ettiyse, bu kişilerde oyunu acaba orijinal mi aldı? Nasıl bir çözüm kuruyorlar çok merak ediyorum.
Şirket yeni bir KEY gönderiyor, eski KEY i STEAM şirketine bildiriyor. Çalan kişinin KEY i inaktif oluyor.
Olabilir.. Mesela benim çalışmayan CD key de bir I karakteri vardı. Acaba dedim 1 olabilir mi, I yi 1 yaptım denedim, yine duplicate key hatası vardı. Oysa yanlış algoritma dahilinde sallarsanız, invalid key diye kestirip atıyor direk.
Bu da demek oluyor ki, benim 1 olarak denediğim key de aslında gerçek bir key imiş ancak daha önce kullanılmış veya çalınmış vs..
Demek ki her geçen gün yöntemlerini sadeleştiriyorlar :icon_biggrin:
Baksanıza geçen sene Steam e bildirirken, bu sene siz dükkana gidip değiştirerek çözmüşsünüz. Ben telefonla hallettim.
Artık seneye internete gireriz çalışmayan keyi, sistem yenisini okur bize :icon_razz:
Şaka bir yana, bu işin bu kadar kısa sürede çözülmesi ve oyunuma kavuştuğum için çok mutluyum. Henüz oynayamadım. Bu akşam bir iki saat bakarım artk:icon_biggrin:
Aynı olay benim de başıma geldi şimdi. Tekrarlanan ürün kodu. :S İşin içinden çıkamadım bir türlü. Moralim bozuldu nedir bu paramızla rezil oluyoruz. :( Desteklerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Moralini bozma,aşağıdaki linkleri oku mutlaka hallolacaktır.:)
http://forum.turksportal.net/vb/show...1&postcount=45
http://forum.turksportal.net/vb/show...4&postcount=32
niyetim aralı kötülemek değil ama kaşınıyor:) geçen sene araldan kutulu almak gibi bi hata yaptım ve cd çalışmadı her türlü denedim olmadı iyiki kod sağlamdıda steamden indirdim bu senede buyüzden steamden aldım oyunu
AralGame'ye mail yoluyla ulaştım ve sorun halloldu neyseki.
bugün d&r'dan oyunu aldım tüm hevesimle. şimdi macbook'a yüklemeye çalışıyorum. duplicate cd key hatası veriyor. ne yani şimdi benim cd keyim daha önce kullanılmış demek mi bu? nasıl çözebilirim bu sorunu?
Üst mesajları okursan çözebilirsin sorununu. Aralı telefonla ara.
C.tesi günü oyunu aldım. Malesef 2 gündür beklemedeyim. D&R'den almıştım. Önce orayı aradım. bana oyunu teknik servise göndermem gerektiğini söylediler. bu bir oyun böyle iş mi olur dedim yapacak bir şeyleri yokmuş lisanlıymış. ben oyunu korsan alsaydım şimdiye sezon biterdi. Bugün artık son çare Aral'ı aradım. Kod yokmuş ellerinde gün içinde geri dönülcek dendi hala daha beklemedeyim. O kadar para verip orijinal oyun alıyorsun ve oynamak yerine hala uğraşıyorsun.
arkadaşım geçtiğimiz sene dr'dan aldığım fm 2011'de aynı sorunu yaşamıştım. hatta burda konu açıp sorunu çözene kadar anlatmıştım. http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=92917 bu linkten konuya ulaşabilirsin..
bende dr ve aral'la irtibata geçtim ancak çözüme ulaşamadım.. daha sonra steam support üzerinden steam yetkilileri ile irtibata geçtim.. oyun kutusunun, faturasının ve kutu üzerinde bulunan keyin fotoğraflarını çekerek kendilerine gönderdim.. aynı gün oyun steam hesabıma eklendi ve indirdim.. bu şekilde halledebilirsin diye düşünüyorum..
birde senin sorununu da gördükten sonra bu arada bir daha dr'dan oyun almayı düşünmüyorum. kolay gelsin