http://1.bp.blogspot.com/-cIMHA6Dqz9...Y/s400/top.png
Selçuk Bu Top
Selçuk Topu Tut
Selçuk topu at
Selçuk Topu Takım Arkadaşına At
Printable View
http://1.bp.blogspot.com/-cIMHA6Dqz9...Y/s400/top.png
Selçuk Bu Top
Selçuk Topu Tut
Selçuk topu at
Selçuk Topu Takım Arkadaşına At
stoch pozisyonları cömertçe harcıyor.
gol atmamızdan çok semih'in gol atmasına sevindim.
özer'in direkten dönen topu şahane bir gol olacaktı.
Heyt be aslanım. Özlemişiz. Golden sonra adam duygu patlaması yaşadı resmen. Helal olsun sana. :)
Özer'in topu direkte patlamasa şahane gol olucaktı . Ondan öncesindede Alex'in ayağı kaymasa ve Emre'nin şutunda Semih kurtarmasa topu şimdiye 3-0 felandı maç geç geldi gol ama gelmesi yeter . 2 . yarı farkı arttırırsak rahatlarız yoksa son dakikalarda gene terleriz .
Böyle oynasınlar yenilseler de canımızı alsınlar. İlk yarıda sahada müthiş bir Fenerbahçe vardı. Tam 3 tane net pozisyondan yararlanamadık. Emre'nin şutu büyük ihtimalle gol oluyordu, Semih'e çarptı. Alex'in destek ayağı kaydı %100'lük bir pozisyon daha gitti. Özer çalımı iyi yaptı ama son vuruşta topun dibine çok girdi, top direkten döndü. Buna karşılık Bursaspor'a sadece 1 pozisyon verdik. Onda da Gökhan çizgiden çok iyi çıkardı. Oyun anlamında da kontrol tamamen bizde. Ama bu tempoyu sürdürmek lazım. Çünkü geçen sezon da Bursa'da çok iyi oynayıp öne geçmiştik, ikinci yarının başında Bursa duran toptan golü bulmuştu ve 2 puan bırakmıştık.
İlk yarı istatistikleri:
http://a1112.hizliresim.com/s/d/129ly.jpg
Hele şükür 2. yi bulduk. Maçı hakedenin kazanacak olması güzel oldu :)
Koçum Stoch !
bugün çok iyi oynadık. umarım galatasaray maçı geçen seneki yeni malatya maçı olmuştur.
Helal olsun. 2. yarı her ne kadar Aykut Kocaman'ın korkak kadrosu yüzünden pozisyon bulmakta zorlansakta yinede iyi oyun galibiyet getirdi.
Aykut hocam sana büyük saygım var fakat Daum'un Fenerbahçe'sini tekrar yaratıyorsun. Fenerbahçe hiçbir maçında topla zaman geçirmez. Özellikle kalecisi topu ayağında tutup beklemez. Hele hele Anadolu maçlarında hiç olmaz bu.
Son haftalarda futbol anlamında tökezliyorduk. Buna teknik, taktik hatalar, bireysel hatalar da eklenince puan kayıpları üst üste geldi. Ama bugün Fenerbahçe yeniden dirilişin sinyalini verdi. Gerek oyuna hükmetme gerek pozisyona girme gerekse defansif anlamda her şey iyidi.
Solda Stoch çok etkiliydi. Ziegler, Yobo defansif anlamda bildiğimiz gibi iyilerdi. Gökhan sakatlık öncesi sergilediği o bildiğimiz Gökhan performansındaydı. Fenerbahçe formasıyla ilk defa izlediğimiz Serdar resmen bize nefes aldırdı. Bir defans oyuncusunda bulunması gereken tüm özelliklere sahip. Dan dun oynamıyor, ayağı iyi, hızı iyi, uyumuyor sürekli oyun içinde. Özellikle Galatasaray maçındaki Bilica'dan sonra ilaç gibi geldi. Üstelik bu oyuncu yaklaşık 5 aydır sahalardan uzak. Serdar oynadıkça daha da iyi olacak.
Takımımıza tebrikler.
Fenerbahçe artık bitti diyenlere bitmediğini gösterdi. İnanılmaz baskılı ve tempolu maça başladık, erken gol maçta fark olmasını sağlardı ama erken gol gelmedi bir türlü. Özer'in bugün ilk defa çalımla adam geçtiğini gördüm bir de gol olsaydı çektiği şut çok iyi olacaktı.
İlk devre herkes iyiyidi, Selçuk'un bile ara pasları vardı hele ki Stoch'a attığı pasta şaşırdım. Golde de verkaçı Selçuk ile yapmıştı. 2 gol de güzeldi hazırlanış bakımından. İlk golden önceki paslaşmalar 2. golde daha Alex topu almadan Gökhan'ın koşusu. Gökhan'ın da kendine geldiğini görüyoruz en azından artık koşmaktan çekinmiyor gücünü geri kazanmış. Semih gol atarsa belki rahatlar diye düşünüyordum golünü attı ama çok topu da ezdi.
Serdar artık formayı vermez, Yobo-Serdar ikilisi savunmada artık bozulmaz. Emre de maça damga vuran oyunculardan biriydi. Stoch biraz tutuktu aslında, daha fazla gol yapabileceği pozisyonlara girdi. Alex'in bile pres yaptığı pek çok pozisyon vardı takıma bunu kazandırması aslında büyük avantaj Aykut Kocaman'ın.
Eleştireceğim nokta ise, sağ kanatta Bienvenu oynayacaksa neden Dia tercih edilmedi. Oynamamasını gerektirecek bir durumu yoksa sağda Bienvenu deneneceğine Dia oynayabilir. Topuz'un da sakatlıktan kurtulmuş olması takımın pres gücü ve direnci açısından olumlu bir gelişme.
3 günde birbirine tam ters performans, takımın düştüğü yerden bu reaksiyonla kalkması bu yarışı hiç bırakmayacağının göstergesi. Devre arası takımın sezon sonunda ne olacağı belli olmasa da forvete takviye şart mutlaka bu şekilde gitmez çünkü.
takım çok iyiydi. Selçuk pas vermesini öğrense iyi olacak :) gökhan ın bindirmeleri müthişti .. tebrikler Fenerbahçe...
Maça iyi başladık gayet iyi oynadık ta ki 70.dakikaya kadar.!! O dakikadan sonra ısrarını anlayamadığım hamlesini yaptı Aykut hoca ve Galatasaray maçındaki sisteme dönüp Alex'i forvete çekip Bienvenüyü sağ açık yapıp Emre-Selçuk-Baroni'ye döndü. O dakikaya kadar 18 e yakın şutumuz varken o dakikadan sonra gole kadar şut çekemedik ve golü de hatırlarsak en uca konan Alex kendini geriye çekip topu koşturup Gökhan'a asist yaptırdı. Bu sistemde artık ısrar etmesin işleyen çarkı baltalamasın bence.
Önce rakip takım taraftarlarını tebrik ederek başlamak lazım herhalde. Özellikle ilk yarıdaki oyunu muazzamdı Fenerbahçe'nin. Kazanma açısından ümidim yoktu ama bu kadar etkili bir Fenerbahçe de beklemiyordum açıkçası. İkinci yarıda oyunu dengelemek için uğraş vermiş olsakta kalite olmayınca bir yere kadar. Ömer'in kafa vuruşu gol olsaydı, Ozan'ın şutu girseydi vs. diyemiyorum çünkü Alex'in ayağı kaymasa, Semih kaleye giden topu çıkarmasa, Özer'in şutu üst direkte patlamasa çok daha ağır bir yenilgi de alabilirdik :)
Tek söyleyebileceğim bize adam gibi, gerçekten bir forvet, her iki tarafa da bek lazım. Basser yoksa bitiğiz, Vederson zaten varlığı bir dert yokluğu bir dert. İki bekinde arkasına atılan her top pozisyon yarattı. İkinci goldeki Gökhan'ın çabası, driblingini takdir ederim ama onun koşusuna izin veren Vederson'a da saygılarımı sunarım arkadaş... Bangura'nın şöyle savunmayı zorlayacak araya bir koşusunu görmedim. Bir ara top N'diaye'nin ayağındayken 4 oyuncumuz sabit Fenerbahçe ceza sahası ön çizgisi üzerinde öylece bekliyorlardı rakiple. Futbol durarak oynanmıyor birilerinin hatırlatması lazım bu oyunculara. Hem oyuncu kalitesi, hem oyun anlayışı olarak kötü durumdayız, ama güveniyorum Ertuğrul Hoca'ya. Bu durumun çok uzun süreceğini zannetmiyorum, özellikle özgüvene ihtiyaç var.
Bir lafta taraftara gelsin hadi bitirmeden... Siz kimsiniz de sırtınızı dönüyorsunuz?! Antep taraftarı yapar, takım düşme hattında. Bu takımı şampiyon yapmış adama çok büyük saygısızlık, terbiyesizliktir bu hareket... Fenerbahçe'ye yaptıkları da ayrı bir şey(küfürler konusu), iyi ki gitmemişim bugün maça iki kat fazla sinirlenir dönerdim herhalde...
İyi oynadık bazı bazı Semih'i çıkartıp Alex'i tek bırakması iyi olmadı ki Stoch'un attığı harbi çok sağlam gol üstüne tuz biber oldu.
Selçuk yıllardır nasıl bu takımda oyunuyor hala anlamış değilim.Ve sonunda gerçek Fenerbahçe'yi gördük.
İnternette şu başlığı gördüm.
Fenerbahçe moral Stochladı. :)
Bazen Aykut hocanın egoları olduğunu düşünüyorum. Bazen çok gereksiz şeyler yapabiliyor. Onları yapmasa takım zaten kazanıyor maçları. İnşallah haftaya Stoch'u yedek bırakıpta adamın futbol iştahını kaçırmaz...
Şu maça bakıp da geçen maça üzülmemek elde değil hatta sivas maçına üzülmek...
Bir takımın alıştığı bir şablon vardır belli bir sistem, o ağırlığı taşır ve ona göre hareket eder, bizlerde oluşan yanlış bir algı var -özellikle Alex konusunda- o oynadığı zaman 4-5-1 oynadığımız zannedilir ki bu doğru değildir Alex bir ortasaha oyuncusu değil forvettir ki kendisi de bunu defalarca demiştir. O kadroda olsa da olmasa da ileri hatta 2 adam olmazsa büyük sıkıntı yaşıyoruz. İlkini Sivas maçında yaşadık zaten Alex yoktu yerine Sezer oynadı, Sezer neredeyse bizim savunmanın içine kadar çekilmişti büyük bir problem yaşadık toparlayamadık yenildik. Geçen hafta Alex vardı ama yanında kimse yoktu felaket bir maç oldu yine toparlayamadı takım ve yine yenildik. Bugün Semih çıktıktan sonra Aykut Kocaman aynı hatayı yine tekrarladı Henri'yi Gökhan'ın önüne koydu bocaladık gidemedik ileri Bursa baskı kurdu pozisyon buldu ama şansımıza o dilimde gol atamadı. Bu yüzden çok dikkatli olmak lazım.
Aykut Kocaman iyi bir Teknik Direktör şu oyunu okuyabilme yeteneğini ve sezgisini arttırsa eminim bu problemler yaşanmayacaktır. Aksi olsaydı zaten şu Selçuk Şahin denen adamı şu takımda görmezdik. Aykut Kocaman'a birebir soru sorma imkanım olsa ilk soracağım soru bu adam olurdu : Neden Oynatıyorsun ?
Oynadığı mevkide yaptığı pas hatasının haddi hesabı yok, geriye attığı pasları saymazsak ileriye dönük pasların isabet oranı %30-40 arası birşey, top kapma yeteneği oldukça zayıf genelde tehlikeli bölgede çok kolay faul'de yapıyor. Hızlı desen değil, Oyun kuruyor desen o da yok gerçekten anlam veremiyorum hani sadece ben de değil milyonlar bunu görüyor değerlendiriyor ve aynı şeyleri diyorsa bence bu sorunu aşmamız gerekecek. Kusura bakmasın ama 10 yılı aşkın süredir Profesyonel düzeyde futbol oynayıp hala bu kadar kötü olabilmek büyük beceri ister.
Son bir paragraf Stoch ve Serdar'a
"Muhteşem Sizsiniz"
Serdar sakalları keser mi artık ? :D
Yarın keseceğini söyledi Serdar.
Tebrikler Fenerbahçe.