-
Iyi olsun bakalim gencler oynasin :) Gokdeniz boyle uygun gormus.
Volkan Turkiye milli takimin simdilik 1 numarali kalecisi olmasi lazim. Formsuz olabilir ama diger kalecilerinde ondan asagi kalir yani yok. Onur'un grafigide suan inisli cikisli kaldiki oynadigi takim Trabzonsporda onun oyununun uzerinde etkisi fazla. Yani moral olarak suanda iyi degil ve milli kaleyi koriyamaz bana gore.
-
1 kişilik Beşiktaş kontenjanından bu sefer Olcay yararlanmış.:icon_smile:
-
Beşiktaşlı arkadaşlar kimlerin çağrılmasını bekliyor kadroya? Oğuzhan'a eyvallah. Onun çağrılmaması bence de yanlış. Ama onun dışında çağrılmayı hakedip de çağrılmayan kim var? Ekşisözlük'te okuduğum bir mesajın ışığında ben de bir değerlendireyim. Takımda milli takıma çağrılabilecek şu an 5 oyuncu görüyorum toplamda. İlk olarak Cenk Gönen; belki Tolga Zengin'in yerine düşünülebilirdi. Ama banko oynadığı dönemlerde bile güven veremeyen yedek Cenk'in çağrılmasındansa Onur'un yedeği Tolga'yı çağrılması bence daha doğru. Volkan Demirel'in uluslararası tecrübesi ise hiçbir yerli kalecide yok. Son zamanlarda sakatlığına bağlı olarak formsuz olsa da ilk tercih olacaktır muhtemelen. İbrahim Toraman var ikinci olarak. Onun da milli takım ile sıkıntılı bir ilişkisi var nedense. Bilmiyoruz ne olduğunu da. Geçmişte daha formda olduğu dönemlerde bile çağrılmamıştı. Üçüncü isim Ersan Adem Gülüm. Baktım istatistiklerine. Bu sezon yaşadığı sakatlığı atlattıktan sonra 2 ay top oynamamış. Son 3 maçtır kadroda yer buluyormuş kendisine. Dördüncü isim Necip Uysal. O da Şubat ayında sakatlık yaşamış. 1 aydır maça çıkmamış. Beşinci kişi de Oğuzhan. Ki onun çağrılması gerektiğini düşünenlerdenim.
Şimdi denebilirki çağrılanların içinde de şu an için takımlarında yedek kalan oyuncular var. Başta Egemen ve Caner. Egemen'i Ümit Milli takımımızda oynarken izlemiştim ilk. O gün bugün sevmem kendisini. Ama bir tarafta bu sezon 18 maça çıkmış ve sakatlıktan yeni çıkmış Ersan, diğer tarafta 31 maç yapmış Egemen varsa ben de Egemen'i tercih ederim. Takımında yedek kalan oyuncu ile sakatlıktan çıkmış oyuncuların arasında da fark var. Yedek kalan oyuncu en azından fiziki olarak hazırdır. Maç kondüsyonu sıkıntılıdır. Egemen ve Caner'de de maç kondüsyonu konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum. Egemen toplamda resmi olarak 31 maç, Caner ise 39 maça çıkmış. Caner'in hem uluslararası tecrübesi, hem birden çok mevkide kullanılabilirliği, hem de meşhur 17 Yaş Altı Milli Takımımızda Abdullah Avcı'nın oyuncusu olması seçilmesinde etkendir sanırım.
Bunların dışında bence güzel kadro. Mehmet Ekici'den bahsedilmiş. Takip edemedim bu sezon. Ama bu forumdakilerden 23 kişilik kadro istesek eminim hiçbirisi aynı olmayacak. Herkesin futbol anlayışına göre farklı tercihleri olacak. Abdullah Avcı'nın tercihleri de bu.
-
Ben Mehmet Ekici'nin futbolunu beğeniyorum, Bana Yıldıray Baştürk'ü hatırlatıyor ama takımında sistem gereği forma şansı bulamıyor. Milli takımın oyun düzenine ise cuk diye oturacak bir oyuncu çünkü ne Emre ne Selçuk ne de Nuri 10 numara oynayabilecek bir yapıda durmuyor sahada. Bu da tek forvet oynadığımız için Forvet ve Orta alan arasında kopukluk yaratıyor. Bu yüzden Ekici oynayabileceği bir takımda olsa bence üstün meziyetleri bulunan bir oyuncu ve Milli takıma bu sistemde çok yararlı olacaktır. Şuan çağrılmayı hak ediyor mu ? Hayır.