PLAYOFF Çeyrek Final
Juve Stabia
Basın Toplantısı
Foggia için beklenmedik bir başarı yılı oldu. Normal sezonu şaşalı bir şekilde ikinci bitirdiniz ve şimdi Serie B için playoff oynamaya hak kazandınız. Sizin açınızdan nasıl bir sezondu?
- Fantasik evet kesinlikle fantastik! Kulüp, taraftarlar ve tabi ki oyuncular hedeflerimize ve yapmak istediklerimize beklediğimden daha hızlı yanıt verdi. Zaman zaman performans düşüşleri yaşamış olsak da sizin de söylediğiniz gibi "şaşalı" bir sezon oldu. Ama ne yazık kı burada elde ettiğimiz derece başımıza yeni belalar açmaktan başka bir işe yaramıyor. (gülüşmeler) Ama biz bu büyük belayı, yani playoffları göğüslemeye ve kendimizi Serie B'ye atmaya hazırız. Oldukça hazırız!
İlk playoff karşılaşmanızda ezeli rekabette bulunduğunuz Juve Stabia ile karşılaşıyorsunuz. Maçın önemiyle rakibinizin Juve Stabia olması ekstra bir baskı yaratıyor mu?
- Hayır. Burada tek önemli olan bir sezon boyunca yaptığımız tüm çalışmaların, aldığımız her galibiyetin bir anlama kavuşması için galip gelerek bir üst tura çıkmamız. Oyuncularımdan ve Foggia taraftarlarından bunu istiyorum, rakibin ismi ve mazimiz hakkında düşünmek için doğru bir zaman değil. Onlar sadece bir üst lige çıkmak için önümüze çıkmış bir engel ve biz sakin kalarak, oyunumuza odaklanarak bu engeli aşmalıyız. Duygularımızla değil, mantığımızla oynayacağız.
Juve Stabia karşısında ligde galibiyet alamadınız. Sizin açınızda şaşırtıcı bir şekilde başarıyla geçmiş bir sezon için bu ilginç bir istatistik. Bu maçı kazanamadığınız iki lig maçından farklı kılan ne olacak? Başarmak için elinizde ne var?
- Hahah... Evet... Ligde oyuncularım ve taraftarlar bu maça duygusal yaklaştıkları için rahat olamadığımızı düşünüyorum. Rahat olamadığınız ve kaybetme baskısı hissettiğiniz maçlarda performansınız düşer. Aldığımız skorlarda bu önemli bir paya sahip. Şimdi başarmak için daha şanslıyız, bu tek bir maç, evimizde oynuyoruz ve oyuncularıma rakibi değil turu hedeflemelerini öğütlüyorum. Sakin kalıp oyunumuzu oynayacağız ve sezon içerisinde herkesi yendiğimiz gibi Stabia'yı da yeneceğiz.
Yani bu maça herhangi bir taktiksel değişiklik yapmadan sadece motivasyon gücüne güvenerek mi çıkacağınızı söylüyorsunuz? Bu büyük bir risk değil mi?
- Hazır olduğunuzu hissettiğinizde ihtiyacınız olan tek şey doğru odaklanmadır. Evet her zamanki gibi oynayacağız, rakibimizi sürklase edeceğiz, disiplinden kopmayacağız. Maç sonunda kumarı nasıl kazandığımızı göreceksiniz!
http://i.imgur.com/V7xskBn.jpg
İ*ne basın bunu da yazın! :icon_smile: Gerçekten de ligde bir türlü yenemediğimiz, yenemediğimiz gibi pek iyi de oynayamadığımız Juve Stabia ile eşleşmek maçtan önce beni biraz düşündürmüştü. Yalnız maça çok iyi başlayarak, ilk 30 dakikada rakibin fişini çekerek rahatladık. Daha sonra basın toplantısında "etkisinde kalmayacağım baskının esiri olarak" takımı geri çekmeye, skoru korumaya falan çalıştım. Son tahlilde evet işe yaradı ama J. Stabia'yı da kalemize getirdi bu durum.
Maç içinde golleri atınca 4-4-2 ve benzeri formasyonlarda zorlandığımı gördüğüm için AMC Gizli Forvet rolünü yeniden oyun kurucu yaptım. Tam emin değilim ama topa biraz daha sahip olmamıza, orta saha üstünlüğü hanesine biraz daha artı yazmamıza yarıyor diye düşünüyorum.
Yarı finaller iki maç olacak ve yarı finaldeki rakibimiz yine bizim ligimizden Benevento oldu. Benevento ile ikincilik için çekişmiş ve averajla geçmiştik onları. Meğer bütün güçlü takımlar bizim gruptaymış. Geçmiş maçlarımızı hatırlayarak (1G / 1M) bu turu da geçebileceğimizi düşünüyorum.