-
Beşiktaş'la açtığım kariyerde daha 2. sezonda ön elemede arsenal'i eleyip gittiğim şampiyonlar ligi grubundan 18 puanla çıkmak istemiyorum. Dahası grupta dortmund'a içerde dışarda 4-5 atmak istemiyorum.
Bir tek hile olmadan yaptım bunu. Sadece doğru transferlerle.
Ben bunları yaparken şampiyon fenerbahçe caner, nani gibi as oyuncularını satıp saçma kadrolarla devam etmesin. Üstelik baktım transfer bütçeleri de var..
-
Barcelona, R.Madrid gibi takımlarda bir oyuncu yaşlandığı zaman yerini doldurabilecek aynı seviyede bir oyuncuya takımlarn direkt 200M para istemesinden dolayı hiç bir şekilde o seviyede bir oyuncu alamamak.
Bu takımları bilgisayar yönettiğinde C.Ronaldo, Messi gibi adamların 40-45 yaşına kadar oynaması?? WTF...
Bu messinin ronaldonun falan 45 yaşında 700-800 bin sterlin haftalık alması. TR de bu para kilit oyuncunun 1 yıllık maaşı ayıpdır...
15-20 sene sonra büyük takımların kötü hale gelmesi.
Çok fazla 4,5 - 5 yıldız potansiyelli regen çıkması. 15-20 sene sonra dünya çapında 100 tane messi seviyesinde oyuncu olması.
Potansiyeli sırf 4-5 yıldız diye daha sarı yıldız bile olmayan (mavi yıldız) adama 60 milyon para istenmesi.
Semih Kaya gibi adamların 1-2 sene sonra biraz yetenek arttırdıktan sonra birden maaşını çok yüksek rakamlarda istemesi.
İyi oynayan bir oyuncuna jest yapmak için ücretini biraz arttırmaya çalışınca sözleşme önermeye girince direkt isteklerini yazması????? Buna ek olarak çok abartı ücret istemesi...
Yeni alınan oyuncu 2 ay ilk 11 oynayınca birden abartı ücrette yenileme istemesi.
Yedek oyuncu diye alınan oyuncu sezon boyunca 30 maçın 10 unda oynayınca fazla forma şansı bulamadım diye üzülmesi, yedek oyuncu olduğunu söylediğinde beklemesini söylemene rağmen tamam diyip 2 hafta sonra aynı üzüntüyü tekrar yaşaması...
Türkiye'ye takımdan atılmış bir oyuncu getirmeye çalışınca takımı olmamasına rağmen 300-400 bin haftalık maaş istemesi.
Transfer listesinde olan oynatılmayan adama transfer ücretinin 5 katı ücret istenmesi...
Her maç ilk 11 çıkan oyuncumuza transfer ücretinin 1/5 i kadar teklif gelmesi. (10m lik oyuncuya 2m gibi)
Bilgisayarın saçma sapan transferleri. (Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin falan 2. lig seviyesindeki adamlara 5-6m vermesi)
Aynı takımın 20-30 yılda 26-27 kere şampiyon olması.
10-15 yıl sonra Gs, Bjk, Ts, Fb gibi takımların sıradan takım haline gelmesi hatta çoğu zaman küme düşmeleri. Ayrıca bu takımların bir süre sonra üst sıraları bile zorlayamaması, Ts nin ligi 15. Bjknin 10. Fbnin 8. Gs nin 13. bitirmesi gibi...
İstanbulspor, Ankaragücü, Antalyaspor gibi takımlar şampiyonlar liginde yarı final, final gibi yerlere gelebilirken (ki kazandıklarınıda gördüm) Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımların şampiyonlar liginde pek başarı elde edememesi, en iyi ihtimalle avrupa kupasında bir final veya belki bir galibiyet.
Kalecilerin yaptığı hatalar.
Boştaki topa defansın koşmayıp, adamların forvetinin ta kendi defansndan çıkıp gelip topu alıp gol atması falan...
Başka bir ton şeyden bahsedebilirim ama gerek yok, Fm bitmiş beyler :)
Edit: Başka bir konuya bakınca aklıma geldi, Burak gibi oyuncuların 1 sezonda 50-60 gol atıp messi, ronaldo gibi adamlardan fazla gol atması :)
-
Transferler daha mantıklı olsun..Her sene dünya yıldızı regen olmasın,yedekler abuk sabuk şeyler yapmasın..Mümkünse maç motorunu adam akıllı elden geçirsinler
-
Oha diyeceğim yenilikler olmazsa hayatta para vermem. 4 senedir veriyorum yeter. Diğer firmalar 4-5 sene uğraşıyorlar bir oyun için fiyatı 70-80 TL.