Originally Posted by VoLkaN BaROs
Bunlar isviçrelilerin yaptığı ilk vukuat değil... Nedense onlar yapınca medeni oluyorlar biz yapınca barbar...
Yıl 1988... O zamanlar ilkokula gidiyorum, ilk maçta n.xamax ile deplasmanda oynuyacaz... televizyonun karşısındayım tüm yüreğim ve inancımla dua ediyorum.. ama isviçrelilerin takımımıza yaptığı rezilliklerin sonucunda oyuncularımız demoralize olmuş ve takımımız maçı 3-0 kaybetmişti.. Hatta öyle ki maçtan önce çıkan olaylarda kalecimiz simoviç'e polis köpeği saldırmıştı... Hüngür hüngür ağlamıştım o gün hiç unutamam o günü... O saf çocuk yüreğiyle ne beddualar etmiştim isviçrelilere... Bunca haksızlığa ve insanlık dışı muameleye rağmen uefa'dan da ciddi bir ceza gelmedi... Dedim ya onlar yapınca medeni, biz yapınca barbar...
Ama rövanşta Türklerin kim olduğunu gösterdik, ev resmen ibadet yerine dönmüş, toplaşan herkes dualar etmeye başlamıştı, sahada sadece 11 futbolcu yoktu, milyonlarca yürek vardı... 5-0 yendik ve bir mucizeyi gerçekleştirdik... Belkide hayatım boyunca en kolay dua ezberlediğim an o zamandı :) Aklımda kalan en ilgiç olay uğurun 3. golü sonrasında hakemin başına bir bozuk para isabet etmiş ve maç iptal edilmeye doğru gitmişti... hatta sabah gazetesi sür manşetten "O.... Çocukları" diye büyük puntolarla yayınlamıştı.. ama korkulan olmadı devlet adalarının ısrarlılığı ve bir alman avukatının büyük gayretleri sonucu 2 maç ceza ile yırttık....
Şimdi sıra Türk Milli Takımında... varsın sevinsinler 2 gole, varsın medeniyetin beşiğinde yapılanlar medeniyet kabul edilsin... Onlar Türkiyeye ayak bastıkları an hayatları boyunca sahip olamayacakları birşey ile karşılanacaklar YÜREK ve İNANÇLA... Ve bize yaptıkları rezilliklerin her birinin diyetini kalelerine yiyecekleri gol olarak ödeyecekler...