bence mükemmel bir yetenek daha Dardanel'de oynarken kendini gösterdi ama Bjk çoğu büyük takım gibi bu oyuncuları alıp pek fazla şans vermedi.Umarım Gs de başarılı olur...
Printable View
bence mükemmel bir yetenek daha Dardanel'de oynarken kendini gösterdi ama Bjk çoğu büyük takım gibi bu oyuncuları alıp pek fazla şans vermedi.Umarım Gs de başarılı olur...
Ben Çanakkale Dardanelspor'dayken canlı izledim.Eksik yönleri var tabiki.Defansif yönden hiç yok.Onun haricinde hep koşu yoluna pas atma huyu da Dardanel ve Gençlerbirliğinden kaldı herhalde.Kendini futbola verirse E.Gerets gibi bir hocayla başarılı olur.Galatasaray gibi büyük bir kulübe gitmesi onun için şans bunu kullanması gerek.Çünkü 2 senedir doğru düzgün oynamadı(yoksa şimdiye Avrupada olurdu).Ama eğer eski Okan Koç olabilirse galatasaray forvetlerine çok gol attırır.Beşiktaş şans tanımadı ya ise katılmıyorum.Çünkü beşiktaş gereken şansı tanıdı fakat Okan kullanamadı.Büyük takımlarda bulduğun şansı değerlendiremez isen büyük takımda yok olursun.
Tam GS'ye göre bi oyuncu (b)
bugün öğleden sonra resmi sözleşmeyi imzalayacakmış...
Haim Revivo'yu hatırladım bir an :/
bence pek ııı bı transfer olmas ama ınsallah kendını toparlar ve ısımıze yarar
İlk 4-5 maç kimse bu adamdan birşey beklemesin,kendi itirafıdır;''Sahaya çıktığımda çok heyecanlı oluyorum,takıma alışmam biraz zaman alır,bu yüzden Beşiktaş taraftarı bana her zmaan destek olsun ,onların yüzünü güldürmeye çalışıcam'' gibi birşeyler zırvalamıştı Bjk'Ye transfer olduğunda..
Okan Koç kimdir?
Aslen Sakaryalı olan 21 yaşındaki Okan Koç'un çocukluğu İstanbul'da geçti. Meşin yuvarlakla Alibeyköyspor'da tanışan Okan Koç'u 14 yaşında keşfeden Çanakkale Dardanelspor Genel Menajeri Nahit Güzel kırmızı-beyazlı kulübe kazandırdı.
Yaş grubu takımlarında forma giydikten sonra Süper Gençler'de kendini gösterme olanağı bulan Okan Koç, ilk kez Çanakkale Dardanelspor A Takımı'nda Şenol Ustaömer'li dönemde 3 sezon önce deplasmanda Eskişehirspor'la oynanan ve 1-1'lik skorla sonuçlanan maçta yer aldı.
Bu karşılaşmada tek golün asistliğini yaparak dikkat çekti.
Okan Koç'un futbolunu tanıtması Hürser Tekinoktay'lı sezona rastlar.
Gol sıkıntısı çeken takımına kadro içinden çare arayan Tekinoktay; Okan Koç'a forvet hattında görev verir ve Okan Koç 2 sezon önce ligin ilk yarısında yer aldığı hücum hattında 8 maçta 8 gol kaydederek flaş transferler arasında ismini duyurur.
O yıl Galatasaray'ın Menajeri Cüneyt Tanman'ın ısrarla sarı-kırmızılı takıma kazandırmak istediği Okan Koç'a Cimbom'lu kurmaylar bonservis bedeli olarak ancak 100 bin dolar verirler.
Beşiktaş almak ister, ancak herkesin "iş bitirici" diye nitelendirdiği Sinan Engin "Nihat'ı İspanya'ya sattık. Onun parası Real Sociedad'tan gelsin, o zaman düşünürüz" der. İşte tam o sırada Gençlerbirliği'nin hocası Erdoğan Arıca devreye girer ve Okan Koç 625 bin dolar bonservis bedeli ve satışından Çanakkale Dardanelspor'a yüzde 25 pay verilmek kaydıyla Başkent'in kırmızı-siyahlı takımına satılır.
Teknik Kapasitesi
Kısa metre mesafelerde müthiş bir dripling özelliğine sahip olan Okan Koç, topu kontrolü altına aldığında dünyada geçemeyeceği savunma oyuncusu yoktur.
Sağ kulvardaki çizgiyi mükemmel kullanır. Penaltı ve serbest vuruşlarda oldukça maharetlidir. Her maça kazanmak hedefiyle çıkar.
Hocasının verdiği görevi yapmakla birlikte Allah vergisi yeteneklerini sergilemeyi sever. Özellikle deplasman maçlarında üstlendiği markaj vazifesini dört dörtlük yerine getirir.
Gol atmak kadar asistlik yapmak da onun başlıca özelliğidir. Arkadaş canlısıdır ve giydiği formanın hakkını ekip anlayışı içinde verir.
Ağabeyi Orhan Koç'un sözünden çıkmaz ve Çanakkale ile Dardanelspor Okan'ın yaşamında ayrı bir yer tutar. Gençlerbirliği'nde sırtına geçirdiği 17 numaralı forması da bu yüzdendir.
Okan Koç, Beşiktaş forması ile önce İnönü, ardından Şampiyonlar Ligi maçlarında futbolseverlere şapka çıkartacak nitelik ve yeteneklere sahip bir oyuncudur.
Okan koç'u yakın bir gelecekte Avrupa'nın üst düzey kulüpleri kadrolarına dahil edebilmek için yarışa gireceklerdir.
Kaynak : Çanakkale Olay Gazetesi 11 Haziran 2003
Daha Önce ne demişti?
Terim'e sözüm vardı
Ümit Milli Takım kampında yönetici Levent Kızıl'dan izin alarak konuşan Okan, ‘‘Beşiktaşlıyım. Ancak, 1 ay önce Fatih Terim'e söz vermiştim. Daha doğrusu ailem anlaşmıştı. Ümit Milli Takım ile sahaya çıkarken bu haberi aldım’’ dedi. Geçen yıl Çanakkale Dardanel'de oynarken teknik direktörü Hürser Tekinoktay'ın kendisini Beşiktaş'a önerdiğini ancak ses çıkmayınca bu transferin gerçekleşmediğini anlatan Okan şöyle devam etti:
Hiç düşünmemiştim
‘‘Kimse benim kadar Beşiktaşlı değildir. Numaralı tribünde beni iyi tanırlar. Birçok maçı gizli gizli izledim. Beşiktaş yönetiminin bonservisimi alacağını düşünmemiştim. Önce bana şaka gibi geldi. Ardından G.Saray'dan aradılar. Ağabeyimle konuşmuşlar. G.Birliği yönetimi ile görüştükten sonra olayın ciddiyetini anladım. Beşiktaşlı yöneticilerin bonservisim için gösterdikleri çabayı unutmayacağım.’’
Gücü olan kazandı
Türkiye'de büyük takımların büyük paralar harcayarak bu noktalara geldiğini hatırlatan Okan Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Beşiktaş beni alarak, parasal olarak büyük fedakarlık yaptı. Demekki, bu güç işi. Türkiye'de de Beşiktaş'ın alamayacağı futbolcu yok. Beşiktaş büyük bir iş başardı. Ben de siyah beyazlı camiaya olan borcumu ödemek için tüm gücümü sergileyeceğim ve Şampiyonlar Ligin'de zirveye çıkacağım.’’
Okan Koç'un Dardanel formasıyla attığı frikik golü
http://www.hursertekinoktay.com/download/okan.zip
helal cgdsshn yazıyı ii bulmuşsun ben bi bjk li olarak okan ilk geldiğinde çok sevinmiştm ve umutluydm . yannız bu adamı defterinden silenler lucescu,del bosque,tigana gibi gençlere önem veren teknik adamlar . klüp tarafından tecrübe kazanması,düzenli oyunaması için konyaya ankaragücüne kiralanan ve takım içinde kavga çıkarıp hocasına baş kaldıran kendi egosunu tatmin etmeye çalışan zavallı bi oyuncu durumuna düşmesi beni gerçekten çok üzdü "cgdsshn" nin yazısındaki evde fuhuş muhabbettiyse tam bi bomba artk bu adamdan hiç bişi olmaz
gs transferinden sonraki demecinde tek eksiğinin antreman olduğunu sölüyo bu arkadaş ,sorarm bu insan fulyada naaaptı hadi maç eksiği dese neyse bu sözde profesyonel kendine verilen görevi dahi yappmayıp alem yaparsa böyle kapıya konur. insan ilk önce bazı şeyleri kendinde aramalı
nedense bu arkadaş bana berkant ı hatırlıo o nası bzim elimizde patladıysa ve ne yazık ki iice tükendiyse okan da geleceği aynen böyle
FrancescoTotti, teşekkür ederiz çok güzel bir derleme olmuş...
Bilene bilmeyene baya yararlı bir yazı...
ya bu baslık tum transfer haberleri buraya baslık'ında olması lazm diil mi
Cok üzüldüm ya yürekten beşiktaşlı olmasına ragmen oynatılmadı. Her futbolcu diskoya gider gitmiyorum diyen yalan soyler tartısmak isteyen varsa gelsin sabaha kadar tartısırım ama konu o degil Okan ı birilieri engelledi bu konusulsun.Adam diyoki beni bir kere bile tiganaın karsına cıkarmadılar diyo sonrada topu tiganaya atıyolar baskan direk istifayı versin ceksin gitsin gitti 30 milyon dolar besiktasın gelecegi mahvoldu işin kötü yanı gercek beşiktaşlı diyebelecegim insanlar yüz cevirdi yazık be
adamım burda asıl konu disko deil.bende yönetip defolsun gitsn istiorm ama burda okan ı korumak çok manasız , zabıtta resmen fuhuş kelimesi geçmiş ve bu geçen seneki olay, ist dan uzaklaştrdılar kendisine gelsn diye adam dikiş tutturamadı, yok olmadı kaçtı geldi tekrar ist a idman yap diolar onu bile yapmıyo senin yürekten bjk li sandığın adam 3 sene önce gs gelcektm SOOON ANDA olmadı bugüne nasipmiş dio bide allah aşkına tigana paf takım maçlarını izlio sence hiç mi bu adamlarn antremanları için fulyaya gitmedi ,kasetlerini izlemedi ve son olarak bu adamı lucescu nundamı görmesi engellendi :) bu adam kafada bitirmiş olayı onun yolu yol deillQuote:
Originally Posted by turknemesis
hani böyle oyuncular vardır balon.. şişirirler şişirirler sonra büyük takımlarımıza satılırlar oynamaya başlayınca patlarlar. aha işte onlara bir örnekte bu okan koç.
çanakkale dardanel'den bilirim bu oyuncuyu. ailesi ve çevresi itibariyle a takımda oynayan poh pohlanmış menajerler ile şişirilmiş, ülke futbolunda süper bir genç haberleri ile medyada yer almış daha sonrasında büyük paralara çeşitli kulüplerimizde oynama şansı bulmuş. Peki ne yapmış? Önemlisi bu? Galatasaray'da adet oldu zaten bu olay. kocaelispordan volkan, denizlispordan bülent vs vs.. ben başarılı olacağını düşünmüyorum. olacağı şudur Gs nin popularitesini kullanmak hatunlarla yiyişmek sahada ayağına top aldığında yardır be olm kim tutar seni tezaruhatları arasında eli ayağına karışan bir oyuncu.. parasını alamaz kulüpten (durum ortada) nasıl para harcayıp hatunlara yedireceğim cabasıyla isyankarları oynayanların sayısını bir arttıran bir transfer.
Bundan daha iyi bir şekilde anlatılamaz.Quote:
Originally Posted by Vieri
Gerçi Youla örneği de var önümüzde.Preko'ya çok benziyor demiştim daha önce hatırlarsanız.
Okan Koç Beşiktaş'a transfer olurken teknik olarak çok iyi bir seviyede olmadığını, güçsüz bir oyuncu olduğunu söylediğimde Beşiktaş'lı arkadaşlarım bana çok kızmıştı.
En önemli özelliği çok hızlı olması, tahminim Beşiktaş'ın transfer etmesinin sebeplerinden biri Gençlerbirliği - Beşiktaş kupa maçı olmalı.O maçta hızlı olduğu için çok fazla kanatlarda çizgiye inmişti.Fakat her oyuncunun iyi oynadığı maçlar vardır, moral çok önemli çünkü.Yıldız oyuncular, çok teknik olmalarının yanında her maçta yaklaşık olarak aynı performansı gösteren oyunculardır.
okan koç gs de başarılı olamaz keşke olsa çok sevinirim ama