kaynak ney
Printable View
kaynak ney
istatistik önemli değil isterse 116 maçta 140 gol atsın bu adam bi top kapıyomu top kapması gerekir çünkü orta saha diye geçiyo.bence imzalamak yanlış olur
alex sitesinde yaptığı açıklamalarla bence gitmeyi kafasına koyduğunu anlatmaya çalışmış ... tabi f.b yönetimi alex e taviz verirse kalabilir de.....
Brezilya futbolunun ekol isimlerinden biridir Alex De Souza. Belki de Brezilya futbolunu en belirgin yansıtan oyuncu... Stili her ne kadar beğenilmese de attığı kritik gollerle ve yaptığı nokta asistlerle oynadığı her takımda kilit rol üstlenmiştir.
Son dönemde Fenerbahçe taraftarları Alex'i ıslıklayabilecek kadar gözlerini karartıyor ve takımın kilit oyuncusunun moralini 0'ın altına indirerek takımın kilidini çözüyor. Oysa ki bunu yapması gereken rakip takımlar değil midir? Fenerbahçe taraftarlarının bunu kendilerine sorması gerekir.
Her futbolcunun kariyerinde bir duraklama dönemi mevcuttur. Siz hiç her maçta gol atan bir santrafor gördünüz mü? Yahut her maçta asist yapan bir orta saha?... Ya da hiçbir maçta gol yemeyen bir kaleci?... Elbette görmediniz ve göremeyeceksiniz de. Öyleyse futbol zekasını tartışmanın bile yersiz olduğu Alex'i yerden yere vurmak, vefasızlık örneğini milyonlara yansıtmak niye?...
Alex durarak oynanan futbolun ya da bir başka deyişle Güney Amerika tarzı futbolun en önemli temsilcilerindendir. 90 dakika içerisinde Alex sürekli saklanır sahada. Top ayağına gelmediği sürece rakip takım Alex'in varlığını unutur. Ancak öyle dakikalarda öyle kritik ataklar yapar ki maç sonunda bir bakarsınız en çok şut çeken O, en çok pas veren O, en çok tehlikeli pozisyon yaratan yine O... İşte bunu kavrayamamış olan bir grup insan topluluğu Alex'i Fenerbahçe'sine küstürüyor ve sezon sonunda da Alex'i yollamanın huzurunu şimdiden yaşıyor. Bu mudur Fenerbahçelilik? Bu mudur taraftarlık?
Bugün bir spor gazetesinde Alex ile Ricardinho'nun karşılaştırıldığını gördüm. İki farklı tarzı benimsemiş futbolcunun karşılaştırılması bir gazetecilik ayıbıdır. Her iki oyuncu da kendi stilinin ustasıdır. Ve her ikisi de işini en ince detayına kadar mükemmeliyet derecesine yakın bir şekilde yapmaktadır. Alex'in moralini düzeltmek için yapıldığı belli olan bu karşılaştırma Ricardinho'nun moralini oldukça bozacaktır. Tamam Alex'in değerini insanlara, taraftarlara gösterin ancak bunu yaparken çok önemli bir oyuncuyu kurban seçmeyin. Olaylarla hiçbir alâkası bulunmayan Ricardinho'ya yazık değil midir?
Netice itibarıyle Alex Fenerbahçe için çok önemli bir oyuncudur. En ufak bir form düşüklüğünde eleştiri oklarını Alex'e fırlatmayın. Aksi bir durum ne Fenerbahçe'ye yarar getirir ne de Alex'e...
Bunları bir Galatasaraylı olarak görüyorum ve dile getiriyorum. Ancak Fenerbahçeli bir grup taraftar bunu göremiyor ve takımının kilidini acımasızca çözüveriyor. Varın gerisini siz düşünün...
ya alex in istatislikleri tabi ki tartısılmas ama yani biraz daa hırs biras daa mucadele bekliorus bis tabi tuncay kadar koy appiah kadar sawas flnda demiorm ama biraz olsun ruhun olsun ALEX bu taraftar senden bunu istio
Daha önce Alex hakkında söylediklerinden sonra bu sözlerinin gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum.
Alex'i daha önce defalarca kez küçümseyenler, onu Marcelinho'dan, Carrusca'dan, Delgado'dan, Ricardinho'dan daha kötü futbolcu ilan edenler, neden şimdi Alex'i övüyor? Hem de Fenerbahçe taraftarlarının bile övmediği zamanda...
Acaba Alex'in sözleşmesinin yakında bitecek olması ve Alex'in adının Galatasaray ile anılması buna sebep olabilir mi?
Bence Alex Türkiye'deki en iyi oyunculardan birisi, ancak birçok Galatasaray taraftarının takımımızda görmek isteyeceğini sanmıyorum .. Bence Fenerbahçe taraftarları biraz aceleci davranıyor .. Nobre gittiği günlerde oh be kurtulduk diyenler şimdi onu arar oldular .. Sonra pişman olursunuz.
Nobre'nin gitmesine sevinenlerin başında gelenlerdenim. Neden Nobre'nin gitmesini istiyorsun diye bana soracak olursanız, cevabım basit: Nobre'yi beğenmiyorum ve Fenerbahçe'nin yerine daha kaliteli, Fenerbahçe'yi Avrupa'da iyi yerlere getirebilecek bir santrafor alacağını bekliyordum.
Ama maalesef Fenerbahçe bizi hayal kırıklığına uğratarak Nobre'den daha iyi bir golcü alacağına, mahalle topçusunu aldı. Bu yüzden de Nobre'yi arıyoruz.
Tamam işte, diyelim ki Alex gitti yerine daha kalitelisinin geleceği ne malum ki ?
Alex yerine daha kalitelisinin gelmeme ihtimali yok. Gelmezse eğer yönetim intihar etmiş olur, Fenerbahçe kötüye gider. Çünkü Alex şu an maestro görevinde ve Alex gidip yerine daha iyi bir maestro gelmezse Fenerbahçe en önemli mevkiinde büyük bir kan kaybetmiş olur.
Alex giderse eminim ki daha iyisi gelecektir, hem taraftarı memnun etmek hem de takımın daha iyi olmasını sağlamak için...
Aldığım duyumlara göre de Werder Bremenli Diego ile anlaşılmış, Alex yerine onunla sözleşme imzalanacakmış.
Alex icinde böyle demislerdi. Sonucta Alex Fenerbahcede bu is hic belli olmuyor arkadaslar.
Fenerbahce yi etkilemez boyle olaylar, Az yi eleyip Uefa da ilerlicekler. Ayrica Alex in yerine istedigi futbolcuyu alir Aziz Yildirim
Fenerbahçe dünya kulübü olma yolunda ilerliyor. Gerek kadrosu gerek tesisleri gerek stadyumu gerek sportif başarısı gerekse kurumsallaşması ile. Eski Fenerbahçe olsa Diego gibi Brezilya Milli Takımında daha genç yaşında oynamaya başlayan bu oyuncuyu alamazdı. Fakat 100 yıllık Fenerbahçe Diego'yu alabilir. Maddi olarak hiçbir sıkıntı yaşamaz, tek sorun oyuncuyu ikna etmek olur. Onu da çözebilir Fenerbahçe, nasıl ki; teknik direktör olarak görevde gelmiş geçmiş en büyük futbolculardan Zico var. Diego'nun idolü belki de Zico. Onunla beraber çalışmak istemez mi? 30 milyon taraftarı, 2009 UEFA Finali'ne ev sahipliği yapacak muazzam stadyumu, kadrosunda Appiah, Kezman, Lugano, Edu gibi tanıdığı futbolcuları olan ve her sene Avrupa kupalarında mücadele eden Fenerbahçe'ye neden gelmesin?
Senin bu söylediklerin Fenerbahçe'nin avantajları olabilir .. Ancak dezavantajlarıda var .. Almanya ligi Türkiye liginden daha çok ilgi görüyor, bu sayede milli takıma seçilme şansı daha da artar .. Werder Bremen takımı avrupada Fenerbahçeden çok daha başarılı bir takım, Werder Bremen de kalırsa avrupa maçlarında daha çok oynarak kendisini daha çok gösterebilir .. Bu sayede daha büyük kulüplere gidebilir. Ayrıca ben Diego'yu beğenerek izleyen birisiyim ve onun Fenerbahçe'den çok daha büyük kulüplerde rahatlıkla oynayabileceğini düşünüyorum ..
abi sağol bilmiyordum
bu arada alexin fenerbahce de dewam edip etmemesi konusunda bi anket baslattım arkadaslar :
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=35616
Bundesliga tabii ki Turkcell SüperLig'den çok daha iyi kalite olarak. Fakat dediğim gibi Fenerbahçe'nin en büyük avantajı Zico... Düşün, sen futbolcusun, Werder Bremen'de oynuyorsun. Senin idolün Hakan Şükür, Hollanda'da PSV'nin, Ajax'ın veya AZ'nin teknik direktörü. İdolün olan H.Şükür, seni kadrosunda görmek istediğini söylüyor. Werder Bremen'i bırakıp Hollanda'ya gitmez misin? Hollanda Türkiye denginde olduğu için bu örneği veriyorum. Hollanda'nın en iyi takımında, Avrupa kupalarında oynayacaksın, iyi de para alacaksın. Takımda vatandaşların da var üstelik, yabancılık çekmeyeceksin. En önemlisi de idolün var.
Fenerbahçe de harika imkanlar sunar Diego'ya, iyi para verir, ikna eder ve gelir. Sonuçta Türkiye de çok kötü bir lig değil.
Bence diego alexin kaldirdigi yuku kaldiramaz
şu önümüzdeki Alkmaar macında adam gibi oynasında sonra istatiklerini de yanına alıp fener formasını eşofmanlarını bıraksın kulube artık. Yapacagını yabtı bundan sonra hem kendisine hem de bize zarar. Buraya avrupada kendimi kanıtlayacagım die geldi 3 sene de yapamadıysa bundan sonra da zor
Benim Alex'i haksız eleştirdiğim tek bir mesajımı gösterebilir misin Egemen? Bulamıyor musun? O halde Alex'i eleştirdiğim bir mesajımı göster ona da kabulüm...
Galatasaray'ın içerisinde bulunan biri olarak Alex'in Galatasaray'a gelmeyeceğini sana rahat bir şekilde söyleyebilirim. Şu halde Alex'i savunmamın Galatasaraylılıkla bir alakâsı bulunmadığını kavramış olmalısın.
Fenerbahçe taraftarları Alex'i övmüyor demişsin. Sanırım Sakaryaspor maçında olanları izledin ve cevabını kendi taraftarlarından aldın. Güle güle kullan...
Yaşına uygun zekânda neler tasarladığını merak etmiyor değilim. Tamamen pozitif bir yazıyı negatif yorumlayabilmek için çok güçlü bir hayal dünyasına sahip olmak gerekir. Sanırım sen buna sahipsin. Hayal dünyanda yaşamaya devam et. Mutluluklar dilerim...
Alex'i haksız eleştirdiğin mesajın Gereksiz Mesaj Alanı'nda. Kendin oraya göndermiştin, o yüzden o mesajı bulamadım.
Fenerbahçe taraftarları Alex'i övmüyor. Sakaryaspor maçında Aziz Yıldırım Alex'i alkışladı, maç öncesi de Alex'e sevgi seli vardı; bunun sebebi de AZ Alkmaar maçı öncesi Alex'e moral vermekti. Şu an hangi Fenerbahçeli'ye sorsan Alex'i takımda istemez. Sakaryaspor maçında olanlar tamamen moral verme, gönül alma idi. AZ Alkmaar maçında Alex'in nasıl ıslıklandığını da hatırlatırım.
Yaşıma uygun zekamda neler tasarladığıma gelince, bu konuda yorum yapmıyorum, ortamı gerip de seviyemin altına düşmek istemiyorum, bu tahrik son paragrafına cevap vermiyorum.